Fórum témák
» Több friss téma |
Compaq e500 Armada? Ilyenem van, csak egy vinyó kéne bele mert az eredeti megdöglött.
Hat ez sajnos elegge vacak megoldas.
De akkor bekapcsolva probald meg mozgatni a vezetekeket, hatha egyszercsak megtalalod azt, ami nem tokeletesen erintkezik. Mind a ket vegen probalgasd finoman mozgatni a vezetekeket, amik a csatlakozoba mennek bele. Bar TALAN az is eleg, ha mondjuk haromszor ki-be dugod mindket oldali csatit. De itt szerintem nincs annyira abnormalis mennyiseu vezetek, talan husz, ezeket egyebkent leellenorizhetned.
Először is bocsánat, hogy csak most tudtam vissza írni. A vezeték, csatlakozók ellenőrzése már rég megtörtént de semmilyen irányban nem volt észlelhető még csak változás sem.
moltam: Igen, ez a típusa.
Tehat akkor a kabeleknel mindegyik tuske erintkezik a masik oldalon? Jo, akkor probalkozzunk a videochipnel.
Vagy mar a chipben benne van az LVDS meghajtas vagy kulon chipen van. SIL chip vagy National altalaban a kulonallo meghajto. Neten megnezed a kiosztast (videochip, Tx0+ es Tx0- meg Tx1+ es ilyenek kellenek, a TxC+- az az orajel), hogy a chipbol kijovo parok erintkeznek-e. En azokra gyanakszom, mert a piros es a szinkronjelek mennek az elsokben, aztan a zold es vegul a kek. Az orajel biztosan rendben, mert kulonben nem lenne kep egyaltalan. Ha van, 100MHz szkoppal nezz rajuk, jon-e jel beloluk. A ket par komplement jeleket ad egymashoz kepest.
Hi!
Van egy fujitsu 19" monitor lcd panel hibás csak háttér világítás van. Mi okozza hibát mit lehet megnézni esetleg javíható? köszi
Na közben az a probléma állt fel, hogy eljöttem egyetemre és nem sűrűn járok haza, így amit írtál nem igazán tudom kipróbálni. Amúgy meg a szkópom is csak 25Mhz-es. Köszönök mindent.
Kedves fórumozók, tapasztalt öregrókák.
Csupán kedvtelésből szoktam "barbárkodni" ugyan de ezt elég jól csinálom. ![]() A kérdésem a következő. Helyére kellene tennem 4db fénycsövet egy Samsung LCD monitorban. Amikor kicsomagoltam a csöveket akkor vettem észre, hogy az egyik végükön van egy jelölés. Számít ez a beszereléskor? Vagy mindegy milyen oldalra néz ez a jelölés. Válaszotok előre is köszönöm, Üdv, ikszman.
Mivel magasfrekis valtorol mennek, szerintem teljesen tokmindegy.
Ha a ket kivezetes a ket vegen nem azonos hosszusagu, akkor lehet esetleg a gyari osszekotesek miatt szerepe. Siman forraszthato az a drot?
Nem lehet, hogy rossz a fénycső, ami világítja? Pirosat világít haldoklás közben.
LCD monitor? Szedd szét, és nézd meg, hogy a tápon a pufferkondenzátorok púposak-e.
Ha igen, csere.
Na ezt nem tudtam, hogy a világítás is lehet gond, főleg ilyen megnyilvánulásban. Meg fogom nézni azt is de sajnos nem most lesz az.
Üdvözletem mindenkinek.1 kérdésem lenne.Van egy Samsung lcd monitorom.Hidegen néha bejön a kép,mikor bemelekszik,ezt írja.Milehet a baj.?Nembír bejönni a kép!.s a sarkán azt írja.Váltakozva:ANALÓG--DIGITAL--ANALÓG-DIGITAL.
Hello. Nem akarom ismételni magam, olvass bele ebbe a témába a március közepi hozzászólástól. Samsung szériahiba.
Üdvözlete.Samsung.Model:710T D.Ez a panelja.2 részből áll.Táp,és a vezérlő.Javítottam már pár ilyen monitort,de még ilyen hibával még nem.Nemlehet valamit álítani?Sajnos a menűje se jön be,csak ha véletlenűl elindul.Nemhiába Samsung.Egyik legrosszabb márka.Ha nemlessz jó.eladom 6-ért a p....ba!Én mindig a gázképcsőnek vgyok híre.annak nincs párja.Tévébe sem.
![]()
Szia!
Írtad, hogy javítasz monitorokat. Nekem van egy Philips 170S4-es monitorom, a hibajelenség a következő: bekapcsolás után fehér képernyő, majd elkezd függőlegesen csíkosodni. Találkoztál már ilyennel? Ma letöltöttem a service manualjat, elkezdek tápfeszültségeket megmérni az IC-ken. Vmi ötlet, h mi lehet a baj? Köszi, L.
Sziasztok!
Van egy Samsung 740n típusu monitorom, egyik pillanatról a másikra elment a háttérvilágítása. Nem nagyon értek az elektronikához, de azért nekiugrottam... A felpúposodott kondikat (3db), és egy 3A -s biztosítékot kicseréltem, de nem javult meg. Mind a 4 csőcsatlakozónál 0V -ot mérek. Hogyan tovább? Mi mehetett még tönkre? Valaki tudna segíteni (szájbarágósan)? Köszi,üdv.
Szia.Nézd meg,hogy az invertere,megkapja-e a bemeneti feszültséget.
Mert lehet a tápjában ment ki valami!Általában egyí biztosító ellenállás is van előtte.
Az a helyzet, hogy most nem vagyok otthon, hogy tudjak mérni, de mint említettem, nem is nagyon értek hozzá.
Nem jó a rajz sem, bárhonnan is töltöm le egyszerűen nem olyan az egész inverter a kapcsolási rajzon mint ami bent van. Tehát segítenél abban, hogy mit hol mérjek? Találtam képeket egy korábbi hozzászólásban, pont ilyen az enyém is. 1 2 3 Ha hazaérek tudok saját fotókat is mellékelni. Köszi.
Elsokent keress 12V-15V koruli feszultseget, ami a FET-ekre megy. A csocsatlakozasoknal ne merj, tobb okbol sem. Az egy nagyfrekis nagyfesz valto, a multimetert meghulyiti.
Szoval a FETek (kis, nyolclabu feketek) kell, hogy valahonnan kapjanak 12-15V koruli erteket. Ha ez megvan, akkor maga a FET is lehet rossz vagy a vezerlese. A gate-en mersz valami feszt? Ha nincs, akkor keress valami biztositekfelet, illetve visszafele haladva keresd meg, hogy hol tunik el a torpefeszultseg.
Fujitsu siemens, de nem ez a fajta.
szürke az eleje.
A 4-es lábakon van 13,3V, a 2-eseken nincs.
Bár nem tudom, ezeket a méréseket hogyan végezzem? A kijelző, és az előlap (power kapcsoló) csatlakoztatva kell hogy legyen, vagy elég csak a hibás panelt feszkó alá helyezni?
Mindent be kell kapcsolni es csatlakoztatni, a VGA-t nem muszaj, mert akkor a NO SIGNALt kellene mutatnia, akkor is van hattervilagitas.
Nezem ezeket a 4502-es FETeket, ez nem lesz egyszeru, ezek dual fetek. Nem nagyon lehet ilyesmiket beszerezni, ha helyettesito tipust keresel, akkor a labkiosztas stimmeljen, a feszultseg es az aram lehet nagyobb vagy ugyanannyi, kisebb ne legyen. A gate kapacitas kisebb egyenlo legyen.
Azt hiszem elkezdem keresni az utódját szegény montioromnak.
Azért lehet hogy elviszem egy műszerészhez, nézze meg. Ezeket a FET-eket biztos nem tudnám ki-be forrasztani. Köszi.
Sziasztok. Vettem fél éve egy HP1530-as lcd monitort.Amint hozzám került,abban a pillanatban bekrepált.Akkor a hibajelenség az volt,hogy nem kapcsolt be.Pedig az előző tulajnál tökéletesen működött.Szétszedtem,de akkor inkább kontakt hibának bizonyult a vezérlőpanel-lcd panel közötti szalagkábel miatt.Néhány hónapig rendesen működött,de most megint vacakol...Most szinte minden forrpontot átforrasztottam,a táp,és a vezérlőpanelen is,nagyítóval megnéztem az ic-ket,hogy hátha,de azok szerintem rendben vannak,és gondol egyet aztán kikapcsol.Kap egy pofont,akkor néhány percig megint jó.Egyszerűen nem tudom,hogy hogyan tovább...Esetleg nem lehet,hogy valamelyik cső kuka,és ezért kapcsol ki?Csak multim van,szkópom nincs.Segítséget kérnék.Köszönöm előre is!
A kikapcsol az azt jelenti, hogy sekepsehangsekisled vagy pedig van zold led csak nincs kep (hattervilagitas nincs)?
Az utogetesre javulo dolgok nagy valoszinuseggel kontakthibasak valoban. Nem hinnem, hogy cso. Inkabb repedt panel, kontaktos alkatresz, melegedesre hotagulo dolgok. A tapja rendben van?
A kikapcsolás valami olyasmit jelent ennél,hogy se kép,se led,se semmi.Bár ha az energiatakarékosságot állítgatom a menüjében,akkor mintha a zöld led olyankor sárgára váltana,de már ebben sem vagyok biztos.Az tény,hogy egy web lap nézegetésekor kikapcsol teljesen,ilyenkor sötétség,és a led sem világít.Egy marha nagy pofon után van kép,a csövek is világítanak egy rövid ideig.Most bekapcsoltam,működés közben próbálta avezetékeket piszkálni,ütegetni óvatosan a panelokat,bezzeg most nem kapcsolt ki.Ha összeraknám teljesen,tuti vacakolna megint...A csövekig még nem jutottam el,talán azon az érintkező szívathat?
A táp rendben,kondicseréken már rég túl vagyok,vannak kicsi értékű ellenállások az inverternél,azok is jók.
A csoveknel ha valami kontakthiba van, akkor szerintem siman atzizeg, azt meghallanad es vibralna is a cso.
Ha mar zold led sincs, akkor a tappal van gond. Elkepzelheto, hogy van rajta egy keszenleti tapresz a standby elektroniknak es onnan megy vissza a taphoz egy fo bekapcsolo jel. Ezt neznemmeg eloszor a helyedben, vagyis lemerni a csatlakozokat a tap es a kisfesz panel kozott, majd ha elmegy a kep, ujramerni. Esetleg a KISEFSZ reszt a benyalazott ujjaddal tapogathatod, szerintem meg fogod talalni, hogy merre van a hiba. Es onnan visszafele is lehet kovetkeztetni. Ha van turelmed, forrassz at minden alkatreszt. Siman lehet egy lerepedt SMD sapka az alkatresz vegen, amit nem vehetsz eszre magadtol. |
Bejelentkezés
Hirdetés |