Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   497 / 1274
(#) szarvak sandor válasza nagy7702 hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

szia.mas megoldas nemnagyon van.kezenfekvo dolog,apro penzert lehet regi videomagnokat talalni amin van tv csatorna,oszekotod a tv-vel,es kesz/
(#) szarvak sandor válasza elektromos hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

koszi a valaszt.azt nem neztem,de a tranyo addig birja mig bekapcsolom,hallatszik hogy meg akar jonni a magasfeszultseg.de kinyuvad a tranyo.emit-bazis kozt zarlat lessz.tovab bekapcsolva melegszik.meg halk futyules hallatszik,
(#) skarlik válasza kadarist hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Sza.Autonver nincs benne.De nemtudom hogyvan a szervízmenűje.
(#) kadarist válasza skarlik hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

A szervízmenübe való belépés benne van a szervízleírásban: kattints a Get Manualra lent
(#) szarvak sandor válasza elektromos hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

ok minden,nem gondoltam volna h egy kondi igy atver.jo a gep koszi

nagyon kösz a rajzot,belementem,de nincs változás mindenfele mozog,de a szélei kilógnak,a piros.Szerintem csőnél van valami.

Ennyi a belseje.

A csövek és az optika lettek mozgatva? Mert akkor először dinamikus konvergencia (menüs állítás) nélkül, csak a csövek és az optika állításával kellene fedés elérni az ernyő közepén (statikus konvergencia). Majd ha ez meg van, akkor visszakapcsolni a dinamikus egységet és folytatni a széli fedés beállítását a menüs módszerrel. A teljes konvergencia-állítás leírása benne van a doksiban. A zöld cső van középen, ezért ő a referencia, és ezt nem kell mozgatni. Az az állóbordás függőleges panel a konvergencia-panel.

A füles csavarra gondolsz?Lehet álítani.Aztmég nemnéztem,de mindjárt megnézem,és írok.

Reagálna,de akkor homályos lessz a piros.

Nem a füles csavarra gondoltam, mert az az optikai fókusz állítója. A dinamikus konvergencia panelen kellene szétnézni hibás alkatrész után kutatva, mert ha a kép szélén nem tudsz fedést létrehozni, akkor még ott lehetnek gondok.
(#) lacek29 hozzászólása Máj 16, 2011 /

Sziasztok. Hyundai TF2911LEU tv szervízmenüjébe hogy tudok belépni? Vagy egyáltalán van neki?

NNAA.szétnéztem ott minden tökéletes.ez a cső jobban terít,mint a többi,több mint valószinű eltérítő tekercsnél van a gond,ezt a piros csövet már cserélték tavaj SAmsungszervízbe,azt mondja a volt tulaj.Meert a piros szín gömböjű volt.már befejeztem így marad, hibásan vettem meg 3ezerért, táphibásan szépen megcsináltam utána ezvolt vele.Ilyen is van,Nézhető de engem zavar.Köszönöm a segítségedet:Most egy Samsung projektrorost csinálok:remélem ha jólessz nemlessz csőbaja:szia:
(#) DANYIKA hozzászólása Máj 16, 2011 /

Szia Kadarist!!!
Ismét elromlott a ts5355-ös TV-m.Amikor bekapcsolom piros világít aztán villan a zöld egy párat és ez is elalszik a készenlét nem jön vissza mi lehet ez már megint?Ja és multkor írtad az elöttem lévőnek hogy lehet hogy a függőleges végfok a hibás lehet hogy az a gond? És az hol van?
(#) kadarist válasza DANYIKA hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Szia!
Az előző elromlásnál mi volt a gond?

Semmit nem csinált illetve eleinte villant a piros led amikor kapcsolgattam.Ki cserlétem a két nagy tranzisztort meg a táp egyik kondenzátorát. És idáig jó volt.

Akkor ellenőrizd a sortrafó melletti nagy tranzisztort, mert lehet, hogy megint bezárlatosodott. Akár még sortrafó-hiba is okozhat ilyen váratlan tönkremenetelt. Azt nézd még meg, hogy mennyire melegszik ez a tranyó üzem közben. Semmi esetre sem szabad sütősre melegednie, csak legfeljebb enyhén meleg lehet.

A sorvég és a táp sem zárlatos jó mind a kettő

Akkor viszont feszültségméréseket kell végezni a tápegység kimenetein indításkor. A sorvégfok azért elindul egy pillanatra?
(#) sfatzoltan hozzászólása Máj 16, 2011 /

Sziasztok.Van egy SILVA Schneider STV55T tipusu TV minden müködik kivéve a scart,rádugom AV üzem mod és nagy sötétség hang van ha valaki tudna segiteni megköszönném elöreis köszönöm.

Már nem emlékszem hogy melyik a sorvég?
(#) Meglon hozzászólása Máj 16, 2011 /

Sziasztok.
Van itt egy Panasonic TX25G1C/BK tv. Egyrészt ha valakinek van hozzá rajza, kérem linkelje (a panel típusa TNP197073). Másrészről ötleteket várnék. Egy napon úgy kapcsolt be, hogy vízszintes csíkokban kihúzta a kép közepét, alul meg felül nagyjából jó volt. Emellett valamelyik trafó, szerintem a sorkimenő sokkal hangosabb sípolással jelezte hogy gond van. Pár perc múlva stabilizálódott de behúzta a kép két szélét. 10-15 perc után jó lett. Most pár nap múlva már nem kapcsol be a képcső, de a trafó sem sípol, vezérlő működik, mert jelzi LED-ekkel a csatornákat. 2SD1441 vízszintes kimenő tranyó túlzottan melegedett, elsőre erre gyanakodtam. Szerintetek lehet még ott egyéb probléma?

Akkor úgy kérdezem, hogy a nagyfeszültség jelentétét lehet érzékelni bekapcsoláskor? A képcső feltöltődik, lehet a satikus elektromosságot észlelni?
(#) kadarist válasza Meglon hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Szia!
Rajz: chassis alpha2-kattints a GetManual-ra alul
Az ilyen raszterkorrekciós hibák gyakran forrasztáshibából fejlődnek ki. A P.C.C. AMP áramkör alkatrészeit ellenőrizd le. Tranzisztorok, diódák, ellenállások, kondenzátorok....
(#) elektromos válasza Meglon hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Szia!
Mérd ki a következő kondikat: C560,C551,C 552,C558,C561
A forrasztási hibákat alaposan nézd átt.

Van statikusság egy pillanatra már bejönne a kép de még mielőtt bejönne kikapcsol.nagyon szeretném végre megjegyezni hogy melyik az amelyik a trafó mellett van közvetlenül. És akkor hátulról nézve a panelt a hátsó szélén pedig a táp tranzisztor van?

A nagyfeszültségű (sorkimenő) trafó mellett van a sorvégtranzisztor. A táptrafó mellett pedig a táptranzisztor. Végy a kezedbe egy kapcsolási rajzot és keresd meg az ismeretlen alkatrészeket a nyákra nyomtatott pozíciószám alapján.

Köszi a jó tanácsot.Holnap megmérem a transzformátor kimenőin a feszültséget

Visszatérve a hibához, az indíthatatlanságnak lehet oka a függőleges eltérítés hibája, ami ennél a típusnál tirisztoros kivitelű. Keresd meg a DL21-es fekete lapos tokozású tirisztort és keress forrasztási hibákat is, mert ennél a sasszinál ez gyakori probléma. kattints a Get Manualra lent
(#) Meglon válasza kadarist hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Köszi szépen...tehát akkor a 2SD1441 jó lehet? Forrasztási hibát egyelőre nem találtam, de még keresgélek rajta...mindenesetre a rajz nagyon jól jön...
Következő: »»   497 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem