Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Igen jó lehet, de ebbe a tévébe nem olyan diódás sorvégtranzisztor járna, hanem sima, például egy S2000AF
Huhh...hát pontosan nem tudom, hogy miért ez van benne, lehet hogy már javították, mert volt másik tulaja is. Akkor lehet azért is melegszik annyira, mert a 2SD1441 ha jól tudom csak 4 A-ig jó, míg amit írtál az 8A. Szerinted jobb lenne kicserélni arra?
Igen, érdemes lenne, mert ez az S2000 a gyári tranzisztora. De ettől a cserétől még nem javulna meg a mostani hibája.
Köszi a segítséget, holnap szerintem kidobálom az elkókat és veszek bele újakat...addig inkább nem cserélem ki s2000-re, nehogy kilője a tranyót ha esetleg mással is még baj van...ha azután is problémák lesznek akkor írok...
Szia!
Nem értem pontosan, hogy melyik tranyó száll el? A primer oldali táp tranyó, vagy a sortranyó? Ha a primer oldali gyorsan elszáll akkor cseréld ki a 100µF-os kondikat a primerben, és ellenőrizd a 2db 220K, vagy 270K-ohmos ellenállást, mert az is gyakori hiba, hogy megnyúlik. Csak ugy tudod kimérni, hogy kiemeled az egyik lábát.
Ne haragudj, de azthiszem félreértettél. Nem volt szó arról, hogy elszállt a tranyó, hanem arról hogy túlzottan melegszik, és hogy gyárilag nem ez való bele ami benne van (2SD1441) hanem S2000AF. De amúgy a vízszintes sortranyóról van szó. De azért megfogadom a te tanácsod is és megnézem azt a pár ellenállást is. Sosem lehet tudni. Köszi.
hali nekem is van egy nagy ekranu telefunken tv-m.szinte ugyanijen baja van mint amit leirtal.egy okosabb emberke avval vigasztalt hogy a magasfeszultsegi trafo nagyot huz mikor bekapcsol.tehat mikor bekapcsolod az on-of gombal akkor mar uzemmodba kapcsolod.ezert kapcsol ki a standby
de ha okosabb verziod van irj
Szia!
Csak tegnap vettem észre az üzeneted,Sajnos ettől jobb képeket nem tudok csinálni.Mint már írtam Vivax tv-men,bekapcsoláskor a képernyő alján egy fekete sáv felette villozó csíkok jelennek meg.Később a fekete sáv eltűnik(elfogy),de a csíkok maradnak(kép mellékelve).Mint már azt is írtam,nem vagyok annyira jártas az elektronikában(alapok).A panelen látható jelek nincsenek a bekarikázott hűtőborda melegszik nagyon.Nem tudom mész.e valamire a képekkel?Én lassan beletörődtem.Ha tudsz segítesz,ha nem marad így,mert én ehhez kevés vagyok.Ha megírod mit hol nézzek meg,azt megpróbálom,vagy marad így.Szia.
Szia! Kicseréltem az említett tirisztort, összehasonlítottam egy új darabbal és különböztek.Viszont a TV működése csak annyival változott hogy már nem alszik el a piros led.
Szia! Még próbálkoztam bekapcsolni,és miután világít a piros, benyomva tartom program gombot hosszasan előjön a kép.Mi lehet még mindig a gond?
A kép jön elő, vagy csak a fény? Amikor van "kép", akkor mit látsz?
Ez felettébb érdekes. Ragaszd le a gombot és használd úgy.
DE csak addig kell nyomvatartani a kis program gombot ameddig elő nem jön a kép.
Távirányítót még mindig nem próbáltad?
Akkor oké! De legalább tanultál egy-két hasznosnak mondható dolgot is a javítás közben.
Üdv!
Egy Sony KV-C25 TV-nek van egy kis kínja... Rajzot sajna nem találtam még hozzá, ebben is kérnék egy kis segítséget. A baja az, hogy a színek szétestek elég durván. Bekapcsolás után egy darabig jó, utána elkezd villogni a kép és ilyen lesz a színe, utána néha visszajön a normális állapot néha elmegy, de már egy ideje nem akar jó lenni. Mi lehet ilyenkor a baja?
Szia!
Rajz: kattints a Get Manualra lent. Valamilyen forrasztáshiba lesz a hiba okozója, érdemes lenne átnézni a forrpontokat tüzetesen. Scart-ról és antennáról is ilyen a kép?
A kép olyan, mintha a világosságjel hiányozna a primer RGB-meghajtásból. A színdekóder körül keress forrasztáshibát.
Forrasztási hibát nem nagyon találtam. Nemrég a hanggal volt valami gáz, akkor a hang végfokIC-n volt eltörve egy forrasztás és akkor végignéztem mindent. És amikor átmozgatom a cuccokat menet közben akkor sem javul a kép...
Szervusztok,jó napot kívánok.Segítségre lenne szükségem:Elromlott a TELETECH TVD2121 tip.tévékészülékünk.Az alábbi jelenséget produkálja:Nem reagál sem a távirányító,sem a homlokzati panelen lévő gombokra,csak halkan szaggatottan sípol.Szeretném tudni mi lehet a baja?Köszönettel :Buza István
Szia!
A sorvégtranzisztor lehet zárlatos, ezt mérd ki.
szia!
nekem is hasonló gondom van, sikerült neked annó ezt a tv t megcsinálnod ?
Szia!!! Van már régóta egy Philips SL01.1E AA TV-énk ami azt produkálta eleinte, kikapcsolt magától változóan, de most már be se kapcsol de világít a piros... És még úgy emlékszem mintha a kép is ugrált volna.Mit kéne megnéznem?Már régóta meg akarom csinálni! Most kaptam kedvet miután a napokba segítettél a Videoton szerelésében.
Mindig ezekkel van a baj. Aztán csak rosszabbodik a helyzet, mert később visz magával egy két dolgot.
Metz 70TH53 Crystal-70BM tv-t a tulajdonosa gyerekzárral lezárta.Hogyan tudom feloldani?A szervizmenübe beléptem,de nem találtam rá lehetőséget.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |