Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok vettem egy s-video átjátszó kábelt atvéhez de csak fekete-fehérben van képem mi lehet a gond bocs ha rossz helyre írtam.
Állítsd be a számítógépen a kimenet fajtáját PAL-ra.
Kösz a választde ilyen beálítást nem találtam agépen de megkeresem ha tudom
A videokártya drájver-menüjében keresd.
Tudnál valami instrukciot adni nem találok ilyen beállítási funkciot
Sziasztok!
Van egy Orion Ciklámen TV-m amit nemrég javítottam függőleges eltérítési problémával. Néztem rajta a Discovery-t és egyszer csak átváltozott "indián TV-vé" és füst jelekkel tudatta, hogy elcsattant a feszültség sokszorozója. Az lenne a kérdésem, hogy azon kívül, hogy elszállt a feszsokszorozó mehetett-e tönkre más alkatrész is benne/érdemes-e javítani és rákölteni még erre a meglehetősen öregnek mondható műszaki csodára vagy vegyek inkább valami újat?
A sorvégtranzisztort ellenőrizd le. Véletlenül nem UNITRA sokszorozó volt benne?
Sziasztok!
Jelentkezem a Techwood tv-vel. Mára megjöttek az alkatrészek(érettségi közbe szólt ) A sortranzisztor Bázis és Kollektor lába között 155 ohm ellenálást mérek a Kollektor és az Emitter között 1 ohm, és még a Bázis és az Emitter között is 155 ohm van. Gondolom ez csere. Kérdésem az lenne hogy az 50V 10µF-os kondi helyett rakhatok-e be 100V 22µF-osat? A sortranzisztor és a hűtőborda közé mit kellene tennem?
Szia!
A 22µF 100V-os kondi nagyon jó választás lesz! A tranzisztor és a borda közé pedig hővezető pasztát tegyél.
Van bipoláris meg sima is mi a kettő között a különbség? Számít valamit? Akkor ma bejárom a számtekboltot pasztáért remélem van nekik.
Sima elkót rakj oda, mert gyárilag is az volt, de a nagyobb feszültségű és kapacitású mindenképpen ajánlott.
Köszönöm. Sikerült hővezető pasztát venni. Lassan belekezdek majd jelentkezem az eredménnyel köszönöm a segítséget addig is.
Köszönöm a segítséget,szerelő jött cserélt pár dolgot,többek között a sorvégtranyót is.Működik.
Sziasztok.Na szóval,nekem egy elég fura gondom lenne,amit ha valaki meg tud magyarázni,annak fejet hajtok!
Van egy 10 éves körüli LG tévém,ami egyetlen csatornán(TV2),ha ezen éles fehér fény van,pl reklámban,akkor megzavarodik a hang része,és irtózatosan recsegnni kezd a hangszóró,amint nincs fehér szín a képben,abbahagyja! Ezt a sercegést a hangkimenetein is produkálja a drága! Ez vajon mitől lehet?
Szia!
Belever az index a karterbe.... Rosszul van behangolva a KF-fokozat és/vagy a hangdemodulátor, ezért a hangcsatornába belekerül a képjel. A csatornakeresési finomhangolással lehet javítani a dolgon.
Sikerült . Működik. Végül csak a kondit és a sortranzisztort cseréltem. Nem melegszik a hűtőborda se nagyon. Remélem anyum végre elismeri hogy mit csinálok és nem adogatja el ingyen az alkatrész bányáimat Köszönöm szépen még egyszer mindenkinek
Valószínűsítem, hogy az volt mert a képcső is az és ebben még szerelő nem cserélte a feszsokszorozóját. Maga a TV is érdekes látvány mert valaki lovardának nézte a nagyfesz részt és megpatkolt egy 1A-es biztit. De ahogy láttam biztosra ment mert vagy 2X körbe van tekerve sodort rézvezetékkel!
Ha egy fekete példány, akkor UNITRA. Mi a típusa a tévének? CTV...?
Az van a hátuljára írva, hogy "CT560". Gondolom ez jelzi. A TV meg Orion Ciklámen.
Mi a képcső típusa? Hány centis? Mi a sokszorozó típusa? Tudni kellene, hogy kisáramú sokszorozó kell-e bele vagy nem. Persze rajzot azt nem találtam hozzá.
Töltsd le a legújabb Nvidia drivert a videókártyádhoz és a drájver programjában állítsd be a kimenetet. Persze az operációs rendszeredhez megfelelő meghajtóprogramot telepítsd fel.
Sziasztok!
Tegnap este még jó volt mindkét tv-nk. Ma reggelre az egyiken csak hang van fekete képernyővel, a másik tv be sem kapcsol. Azon a készüléken ahol hang van ha kihúzom a kábelt, sem vált át a kijelző hangyák háborújára. A másik készüléknél pedig van áram, máshonnan is vittem oda, de még a készülék elején sem világít a LED hogy egyáltalán áram alatt lenne. Áramszünet éjjel nem volt, mert a mikron meg a digitális órák olyankor villogtak volna reggel, illetve a TV-knél olyan elosztó van ami túlfesz. védelmes. Szerintetek mi a baj? Áramszolgáltató, kábeltévések merre lépjek mielőtt vagy miközben szerelőt hívok? Nem szeretnék egy harmadik tv-t üzembe helyezni úgy hogy valamelyik hálózat (elektromos vagy kábel) hibája miatt ment tönre két tv.
Majd a hétvégén megnézem, mert most így nem tudok sokszorozó tíust mondani. Tuti hogy Unitra, mert fekete. Van rajta egy poti is.
nem tudom.mijen ido volt?volt e vilamlas?
Csak onnan gondolom mert ketto tv is tonkrement.nem kell nagy villamcsapas,csak kis feszultseg megszaladas es kesz
Ha a sorveg tranzisztor ment tonkre,nagy valoszinuseg ,de nemart megnezni a kondenzatort is.vmi 10nf 1500 v,lehet zarlatos
|
Bejelentkezés
Hirdetés |