Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   498 / 1274
(#) kadarist válasza Meglon hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Igen jó lehet, de ebbe a tévébe nem olyan diódás sorvégtranzisztor járna, hanem sima, például egy S2000AF
(#) Meglon válasza kadarist hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Huhh...hát pontosan nem tudom, hogy miért ez van benne, lehet hogy már javították, mert volt másik tulaja is. Akkor lehet azért is melegszik annyira, mert a 2SD1441 ha jól tudom csak 4 A-ig jó, míg amit írtál az 8A. Szerinted jobb lenne kicserélni arra?
(#) kadarist válasza Meglon hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Igen, érdemes lenne, mert ez az S2000 a gyári tranzisztora. De ettől a cserétől még nem javulna meg a mostani hibája.
(#) Meglon válasza kadarist hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Köszi a segítséget, holnap szerintem kidobálom az elkókat és veszek bele újakat...addig inkább nem cserélem ki s2000-re, nehogy kilője a tranyót ha esetleg mással is még baj van...ha azután is problémák lesznek akkor írok...
(#) elektromos válasza Meglon hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

Szia!
Nem értem pontosan, hogy melyik tranyó száll el? A primer oldali táp tranyó, vagy a sortranyó? Ha a primer oldali gyorsan elszáll akkor cseréld ki a 100µF-os kondikat a primerben, és ellenőrizd a 2db 220K, vagy 270K-ohmos ellenállást, mert az is gyakori hiba, hogy megnyúlik. Csak ugy tudod kimérni, hogy kiemeled az egyik lábát.
(#) Meglon válasza elektromos hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

Ne haragudj, de azthiszem félreértettél. Nem volt szó arról, hogy elszállt a tranyó, hanem arról hogy túlzottan melegszik, és hogy gyárilag nem ez való bele ami benne van (2SD1441) hanem S2000AF. De amúgy a vízszintes sortranyóról van szó. De azért megfogadom a te tanácsod is és megnézem azt a pár ellenállást is. Sosem lehet tudni. Köszi.
(#) szarvak sandor válasza DANYIKA hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

hali nekem is van egy nagy ekranu telefunken tv-m.szinte ugyanijen baja van mint amit leirtal.egy okosabb emberke avval vigasztalt hogy a magasfeszultsegi trafo nagyot huz mikor bekapcsol.tehat mikor bekapcsolod az on-of gombal akkor mar uzemmodba kapcsolod.ezert kapcsol ki a standby
de ha okosabb verziod van irj
(#) pili5 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

Szia!
Csak tegnap vettem észre az üzeneted,Sajnos ettől jobb képeket nem tudok csinálni.Mint már írtam Vivax tv-men,bekapcsoláskor a képernyő alján egy fekete sáv felette villozó csíkok jelennek meg.Később a fekete sáv eltűnik(elfogy),de a csíkok maradnak(kép mellékelve).Mint már azt is írtam,nem vagyok annyira jártas az elektronikában(alapok).A panelen látható jelek nincsenek a bekarikázott hűtőborda melegszik nagyon.Nem tudom mész.e valamire a képekkel?Én lassan beletörődtem.Ha tudsz segítesz,ha nem marad így,mert én ehhez kevés vagyok.Ha megírod mit hol nézzek meg,azt megpróbálom,vagy marad így.Szia.
(#) DANYIKA válasza kadarist hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

Szia! Kicseréltem az említett tirisztort, összehasonlítottam egy új darabbal és különböztek.Viszont a TV működése csak annyival változott hogy már nem alszik el a piros led.
(#) DANYIKA hozzászólása Máj 17, 2011 /

Szia! Még próbálkoztam bekapcsolni,és miután világít a piros, benyomva tartom program gombot hosszasan előjön a kép.Mi lehet még mindig a gond?
(#) kadarist válasza DANYIKA hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

A kép jön elő, vagy csak a fény? Amikor van "kép", akkor mit látsz?

Már van benne adás.

Ez felettébb érdekes. Ragaszd le a gombot és használd úgy.

DE csak addig kell nyomvatartani a kis program gombot ameddig elő nem jön a kép.

Távirányítót még mindig nem próbáltad?

Távkapcsal egyből indul! Akkor minden oké?

Akkor oké! De legalább tanultál egy-két hasznosnak mondható dolgot is a javítás közben.

Az biztos,és nagyon köszönöm a segítségedet.
(#) Bender hozzászólása Máj 17, 2011 /

Üdv!

Egy Sony KV-C25 TV-nek van egy kis kínja...
Rajzot sajna nem találtam még hozzá, ebben is kérnék egy kis segítséget. A baja az, hogy a színek szétestek elég durván. Bekapcsolás után egy darabig jó, utána elkezd villogni a kép és ilyen lesz a színe, utána néha visszajön a normális állapot néha elmegy, de már egy ideje nem akar jó lenni.
Mi lehet ilyenkor a baja?

DSC_2305.jpg

(#) kadarist válasza Bender hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

Szia!
Rajz: kattints a Get Manualra lent. Valamilyen forrasztáshiba lesz a hiba okozója, érdemes lenne átnézni a forrpontokat tüzetesen. Scart-ról és antennáról is ilyen a kép?
(#) Bender hozzászólása Máj 17, 2011 /

csak antennáról ilyen... A teletext is jó színű...
(#) zolika60 válasza Bender hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

Nem lehet túl sok az antenna jel?
(#) kadarist válasza Bender hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

A kép olyan, mintha a világosságjel hiányozna a primer RGB-meghajtásból. A színdekóder körül keress forrasztáshibát.
(#) Bender válasza kadarist hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

Forrasztási hibát nem nagyon találtam. Nemrég a hanggal volt valami gáz, akkor a hang végfokIC-n volt eltörve egy forrasztás és akkor végignéztem mindent. És amikor átmozgatom a cuccokat menet közben akkor sem javul a kép...
(#) brunó1945 hozzászólása Máj 18, 2011 /

Szervusztok,jó napot kívánok.Segítségre lenne szükségem:Elromlott a TELETECH TVD2121 tip.tévékészülékünk.Az alábbi jelenséget produkálja:Nem reagál sem a távirányító,sem a homlokzati panelen lévő gombokra,csak halkan szaggatottan sípol.Szeretném tudni mi lehet a baja?Köszönettel :Buza István
(#) kadarist válasza brunó1945 hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Szia!
A sorvégtranzisztor lehet zárlatos, ezt mérd ki.
(#) palko33 válasza Mate78 hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

szia!
nekem is hasonló gondom van, sikerült neked annó ezt a tv t megcsinálnod ?
(#) DANYIKA hozzászólása Máj 18, 2011 /

Szia!!! Van már régóta egy Philips SL01.1E AA TV-énk ami azt produkálta eleinte, kikapcsolt magától változóan, de most már be se kapcsol de világít a piros... És még úgy emlékszem mintha a kép is ugrált volna.Mit kéne megnéznem?Már régóta meg akarom csinálni! Most kaptam kedvet miután a napokba segítettél a Videoton szerelésében.
(#) kadarist válasza DANYIKA hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Mindig ezekkel van a baj. Aztán csak rosszabbodik a helyzet, mert később visz magával egy két dolgot.
(#) promise hozzászólása Máj 18, 2011 /

Metz 70TH53 Crystal-70BM tv-t a tulajdonosa gyerekzárral lezárta.Hogyan tudom feloldani?A szervizmenübe beléptem,de nem találtam rá lehetőséget.
Következő: »»   498 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem