Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   499 / 1274
(#) ligyakeli hozzászólása Máj 18, 2011 /

Sziasztok vettem egy s-video átjátszó kábelt atvéhez de csak fekete-fehérben van képem mi lehet a gond bocs ha rossz helyre írtam.
(#) kadarist válasza ligyakeli hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Miről játszol át a tévének?
(#) ligyakeli válasza kadarist hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Számítogépröl akarok

Állítsd be a számítógépen a kimenet fajtáját PAL-ra.
(#) ligyakeli válasza kadarist hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Kösz a választde ilyen beálítást nem találtam agépen de megkeresem ha tudom

A videokártya drájver-menüjében keresd.
(#) ligyakeli válasza ligyakeli hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Tudnál valami instrukciot adni nem találok ilyen beállítási funkciot

Milyen videokártyád van?
(#) 187BodyGuard hozzászólása Máj 19, 2011 /

Sziasztok!

Van egy Orion Ciklámen TV-m amit nemrég javítottam függőleges eltérítési problémával. Néztem rajta a Discovery-t és egyszer csak átváltozott "indián TV-vé" és füst jelekkel tudatta, hogy elcsattant a feszültség sokszorozója. Az lenne a kérdésem, hogy azon kívül, hogy elszállt a feszsokszorozó mehetett-e tönkre más alkatrész is benne/érdemes-e javítani és rákölteni még erre a meglehetősen öregnek mondható műszaki csodára vagy vegyek inkább valami újat?
(#) kadarist válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

A sorvégtranzisztort ellenőrizd le. Véletlenül nem UNITRA sokszorozó volt benne?
(#) ligyakeli válasza kadarist hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Nvidia Geforce 2MX 100/200
(#) Vikesz92 válasza Vikesz92 hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Sziasztok!
Jelentkezem a Techwood tv-vel. Mára megjöttek az alkatrészek(érettségi közbe szólt ) A sortranzisztor Bázis és Kollektor lába között 155 ohm ellenálást mérek a Kollektor és az Emitter között 1 ohm, és még a Bázis és az Emitter között is 155 ohm van. Gondolom ez csere.

Kérdésem az lenne hogy az 50V 10µF-os kondi helyett rakhatok-e be 100V 22µF-osat? A sortranzisztor és a hűtőborda közé mit kellene tennem?
(#) kadarist válasza Vikesz92 hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Szia!
A 22µF 100V-os kondi nagyon jó választás lesz! A tranzisztor és a borda közé pedig hővezető pasztát tegyél.
(#) Vikesz92 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Van bipoláris meg sima is mi a kettő között a különbség? Számít valamit? Akkor ma bejárom a számtekboltot pasztáért remélem van nekik.
(#) kadarist válasza Vikesz92 hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Sima elkót rakj oda, mert gyárilag is az volt, de a nagyobb feszültségű és kapacitású mindenképpen ajánlott.
(#) Vikesz92 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Köszönöm. Sikerült hővezető pasztát venni. Lassan belekezdek majd jelentkezem az eredménnyel köszönöm a segítséget addig is.
(#) brunó1945 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Köszönöm a segítséget,szerelő jött cserélt pár dolgot,többek között a sorvégtranyót is.Működik.
(#) djszega hozzászólása Máj 19, 2011 /

Sziasztok.Na szóval,nekem egy elég fura gondom lenne,amit ha valaki meg tud magyarázni,annak fejet hajtok!

Van egy 10 éves körüli LG tévém,ami egyetlen csatornán(TV2),ha ezen éles fehér fény van,pl reklámban,akkor megzavarodik a hang része,és irtózatosan recsegnni kezd a hangszóró,amint nincs fehér szín a képben,abbahagyja! Ezt a sercegést a hangkimenetein is produkálja a drága!

Ez vajon mitől lehet?
(#) kadarist válasza djszega hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Szia!
Belever az index a karterbe.... Rosszul van behangolva a KF-fokozat és/vagy a hangdemodulátor, ezért a hangcsatornába belekerül a képjel. A csatornakeresési finomhangolással lehet javítani a dolgon.
(#) Vikesz92 válasza Vikesz92 hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Sikerült . Működik. Végül csak a kondit és a sortranzisztort cseréltem. Nem melegszik a hűtőborda se nagyon. Remélem anyum végre elismeri hogy mit csinálok és nem adogatja el ingyen az alkatrész bányáimat Köszönöm szépen még egyszer mindenkinek
(#) 187BodyGuard válasza kadarist hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Valószínűsítem, hogy az volt mert a képcső is az és ebben még szerelő nem cserélte a feszsokszorozóját. Maga a TV is érdekes látvány mert valaki lovardának nézte a nagyfesz részt és megpatkolt egy 1A-es biztit. De ahogy láttam biztosra ment mert vagy 2X körbe van tekerve sodort rézvezetékkel!
(#) kadarist válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Ha egy fekete példány, akkor UNITRA. Mi a típusa a tévének? CTV...?
(#) 187BodyGuard válasza kadarist hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Az van a hátuljára írva, hogy "CT560". Gondolom ez jelzi. A TV meg Orion Ciklámen.
(#) kadarist válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Mi a képcső típusa? Hány centis? Mi a sokszorozó típusa? Tudni kellene, hogy kisáramú sokszorozó kell-e bele vagy nem. Persze rajzot azt nem találtam hozzá.
(#) kadarist válasza ligyakeli hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Töltsd le a legújabb Nvidia drivert a videókártyádhoz és a drájver programjában állítsd be a kimenetet. Persze az operációs rendszeredhez megfelelő meghajtóprogramot telepítsd fel.
(#) csendusz hozzászólása Máj 20, 2011 /

Sziasztok!

Tegnap este még jó volt mindkét tv-nk. Ma reggelre az egyiken csak hang van fekete képernyővel, a másik tv be sem kapcsol. Azon a készüléken ahol hang van ha kihúzom a kábelt, sem vált át a kijelző hangyák háborújára. A másik készüléknél pedig van áram, máshonnan is vittem oda, de még a készülék elején sem világít a LED hogy egyáltalán áram alatt lenne.
Áramszünet éjjel nem volt, mert a mikron meg a digitális órák olyankor villogtak volna reggel, illetve a TV-knél olyan elosztó van ami túlfesz. védelmes.
Szerintetek mi a baj? Áramszolgáltató, kábeltévések merre lépjek mielőtt vagy miközben szerelőt hívok?
Nem szeretnék egy harmadik tv-t üzembe helyezni úgy hogy valamelyik hálózat (elektromos vagy kábel) hibája miatt ment tönre két tv.
(#) 187BodyGuard válasza kadarist hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Majd a hétvégén megnézem, mert most így nem tudok sokszorozó tíust mondani. Tuti hogy Unitra, mert fekete. Van rajta egy poti is.
(#) szarvak sandor válasza csendusz hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

nem tudom.mijen ido volt?volt e vilamlas?
(#) szarvak sandor válasza csendusz hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Csak onnan gondolom mert ketto tv is tonkrement.nem kell nagy villamcsapas,csak kis feszultseg megszaladas es kesz
(#) szarvak sandor válasza brunó1945 hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Ha a sorveg tranzisztor ment tonkre,nagy valoszinuseg ,de nemart megnezni a kondenzatort is.vmi 10nf 1500 v,lehet zarlatos
Következő: »»   499 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem