Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Lakásriasztó
Azért csak eszembe jut a megoldás:
Áramtalanítasz, majd az IC-n felül jobbról az ötödik lábra kötöd a testet, visszaadod a tápot, akksit is, és 8-as gomb hosszan, majd 456789 (gyári kód) és a menüben megváltoztatod a kódokat. Jó ha ketten vagytok, amíg az egyik tartja a rövidzárat, a másik belép a programba. Ha benn vagy a programban, akkor már le lehet venni a rövidzárat. Jó szórakozást!
Köszi a héten megpróbálom,de előbb küldök képet majd.
Tisztelt riasztós fórumozók.Segitséget kérnék tőletek .Ha valakinek megvan az Ezermesterben megjelent (mult év decemberben felrakott)riasztókőzpont nyákterve,legyenszives feltenni a fórumra.Asegitséget megkőszőnőm.gyati.
Sziasztok! Érdeklődnék paradox riasztónk van és ha áram szünet van kb egy két perc után a kezelőn villog és csipog a tbl gomb ennek igy kell reagálni áramszünetre?
Paradox spectra 1725.Reseteltem,mert megbolondult.
Ennek előtte jeleztek a PIR-ek a központnak.Most viszont csak a PIR ledje világít mozgáskor a kezelő nem.Beélesítem rendben de a zónákat hiába bontom semmi reakció.Ez miért van? Semmi mást nem programoztam még csak a gyári default van rajta.
OOps ha jól látom a manualt alapból hatástalanok a zónák??? Ezt a f_ságot...
Szevasztok.Ismét feltenném a kérésemet,hogy akinek megvan az Ezermesterben megjelent riasztókőzpont nyákterve,legyenszives feltenni a fórumra.Űdv:Gyati.
Engem a kapcsolási rajz érdekelne.
Neked megvan?
Bővebben: Link
Ennek a nyákterve kell?
Valaki segíthetne beprogramozni a riasztót,(1725ex)mert nem boldogulok.Addig megvan,hogy reseteltem és a gyári 4db 0-át fogadja el.Utána redszeridő beállítva.Hiba nincs de a zónák inaktívak.Mi a fenét kéne csinálni.(nem vagyok riasztószerelő)
Szia blackdog.Igen,ennek a nyákterve kellene ha neked megvan légyszives rakd fel.ezzel kapcsolatban kérdésem is volna.Nekem a két darab cd4093mas ic smd icm van .megoldható e ssevvel a két icvel a kapcsolás,ha nemsmd kondikat és ellenálásokat teszek a nyákra,hanem hagyományos alkatrészeket.Te melyik kapcsirajzra gondolsz,ami neked kellene? Űdv Gyati.
Az nem baj, ha kevered az SMD-t a furatszerelt alkatrésszel.
Erre a kapcsolásra gondoltam, de nekem kevés. Nincs hozzá nyáktervem. Saját riasztót tervezek szintén 4093 -IC -vel.
Szia
-lépj be programozói módba -add meg a programozni kívánt zónához tartozó memcímet(pl zóna1->001-es cím stb...) -add meg a táblázat alapján, hogy milyen típusú legyen az adott zóna -add meg, hogy melyik partícióhoz tartozzon(ha nincs partíciózva a rendszer akkor csak nyomd meg 1-est) -válaszd ki az opciókat amelyeket engedélyezni akarsz(táblázat) Ha világíta zónafény akkor bekapcsoltad, ha nem akkor ki. Az adott opciót a számának megfelelő gombbal tudod ki-bekapcsolni. -nyomj egy entert, és add meg a következő zóna címét. A hivatkozott táblázatok és a zónaprogramozás menete a telepítői kézikönyv 21. oldalán vannak. A zónák felprogramozásán kívül azért még van pár dolog amit be kéne állítani...... VAGY: küldj egy privátot elküldöm a számomat és hívj fel telefonon.
Köszi szépen a választ.Ma végre sikerült beállítanom egy zónát Az volt a baj hogy az érzékelőben be volt kötve a tamperkör.Azt meg gondolom külön le kell programozni.Azt se tudom hova van kötve a tamper???!!Kivettem az EOL-okat és csodák csodája jelez a zóna.Azt már nem is merem ,hogy +2 zónát rátanítsak.Egyébként ez a kpt 3 zónás.Most még a gyári 1234-et kéne módosítani de legalább ma be tudtam élesíteni az üzletet.Mire gondolsz hogy be kéne még állítani? A be/kilépési idő az jó nekem.Partícionálni kellene még de az már nem annyira érdekel.Én mindig ott akadok el ,hogy most akkor mi a mester/install/user kód és melyikkel mit lehet kezdeni.Egyébként ha beírok neki valami user kódot akkor kigyullad a 0 gomb, ez mi?
Szia blackdog.Kőszi a választ,arra gondoltam,hogy valakinek megvan a nyákterve,mivel ez a kapcsirajz január óta fent van a fórumon.Viszont van fent egy másik kapcsirajz is,ami 4001es,4072es,és 4082es icvel van megépitve, de nyáktervet ahoz sem tettek fel.Űdv:gyati.
Szia
Amikor azt írtam, hogy pár dolgot még azért be kéne állítani akkor pl az EOL-ra gondoltam. Azt hiszem gyárilag nincs neki beállítva az EOL azért lett jó amikor kivetted. Azt tudnod kell, hogy így a riasztód nem teljes értékű rendszer. Például szabotázsjelzés nincs, EOL nincs, programozói és mesterkód alapon van, a gyári késleltetési idők szerintem hosszúak stb. stb. Kódok: -installer kód a rendszer programozását teszi lehetővé. Ezzel tudsz programozói módba lépni és beállítani pl a fenti dolgokat. -user kód: ki-bekapcsolás, zónakiiktatás és egyéb felhasználói funkciók érhetők el vele -master kód: olyan user amivel a létrehozni, módosítani és törölni tudsz más user-eket. Lehet, hogy megvan neked is, de azért mellékelek egy magyarnyelvű leírást a központodhoz. Érdemes figyelmesen átolvasni, sok kérdésedre megkapod a választ. Üdv.
KÖszi.ez a pdf van meg nekem is csak ez a tamper dolog volt idegen.Gondolom az azért van hogy ha rövidre zárnák a zónadrótokat akkor csipog,mert nincs meg neki az 1kOhm?Nálam nem érdekes,mert 2 Pir van csak.Ha már beléptek a boltba úgyis riaszt nem?A kódokat persze majd átírom.Ami érdekes lesz viszont az a tel szám beírás/eng/mire mit küldjön stb.De lehet hogy nem is akarom ezt. Állítólag ezt a spectra 1725-öt nem sokáig gyártották,mert elég problémás volt.Közben kaptam sok manualt ismerőstől ha kell valakinek...
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni, hol találok ehhez anyagot: riasztórendszereket felépítő elemek korszerűségi szintjük alapján történő csoportosítása? Előre is köszönöm szépen a segítséget. Üdv.: Peti
Szia
Annó a szakdolgozatomhoz én is hasonlót kerestem, de sajnos nem találtam. Én összehoztam valamit a témában, ha érdekel elküldhetem, bár a teljes dolgozatnak csak a rizsa részében van pár oldal abból ami neked kell. (kb. 4-5oldal)
Sziasztok.
Abban kérném a segítségeteket, hogy a Satalarm riasztó könyvében az vagyon írva hogy a nem használt zónákat le kell zárni. Ha jól veszem ki ez annyit tesz hogy egyetlen ellenállással a Z (zónát) bekötöm COM ba. Nem kell semmi extra igaz?
Igen. Köszönöm. Sikerült beüzemelni a rendszert. Már csak az AMC ISIDE 140 es kültérit kell valahogy rákötni a SA62 -re... Állítólag szakik is szenvedtek vele... Kiváncsi leszek mennyi idő lesz...
Ha esetleg valaki tudja, hogy mágneses nyitásérzékelőt milyen ellenállással és hova szokták kötni akkor megköszönném. Elvileg + a zónára, - a COM -ra , az ellenállással meg bajban vagyok mert valahol 2k2 ellenállást írnak valahol meg 1k -sat... Kérlek segítsetek.
Üdv
Paradox pro 476+ plus infra bekötésében kérek segítséget. Van egyszer no,nc,com sorkapocs ezt úgy tudom hogy a com-nc-t kell kötni. A +,- egyértelmű, a tampert nem tudom hogyan kell bekötni, illetve mekkora ellenállás kell bele és hová kell kötni. Kéz alól vettem nincs hozzá leírás ezért kérek tanácsot Köszi. Ui: Esetleg van valakinek Magyar nyelvű leírása megköszönném nem tudok Angolul azt találtam
Szia!
Itt van a 476+ manualja, hogy hová és milyen ellenállás kell az központ és programozás függő.
Köszönöm
Sajnos nem tudok Angolul így sajnos nem értek belőle egy kukkot sem, ezért kértem hogy írja le valaki Magyarul a bekötését azért köszi a fáradozásodat
Szia
A táp egyértelmű. A tamper akkor zárt, ha az érzékelő fedele a helyén van. A com, nc egy relé, ami a riasztás állapotát követi. A bekötés és az ellenállásértékek csak a központ típusától függenek. Tehát nem az a kérdés, hogy az infrádhoz milyen ellenállás kell, hanem az, hogy a központ milyet vár. Ha leírod milyen központhoz szeretnéd illeszteni az infrát ,akkor meg tudjuk mondani, hogy hova milyen ellenállás kell. Üdv
A központ Paradox728 10 zónás. 4 infra 1 tasztatúra, 1 kültéri sziréna . Az infrák 4 zónára lesznek osztva + 1 zóna a tasztatúra. Nem lesz zóna duplázás. 8-10 éve szereltem riasztót dsc. de már elfelejtetem illetve teljesen más
Szia
Ha nem lesz zónaduplázás akkor minden érzékelőbe 2db 1k-s ellenállás kell a melléklet szerint. Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |