Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   79 / 138
(#) szilasz válasza Noo hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Hy!
A dichro tükörtartókról tudnál valami infót vagy esetleg rajzot feltenni?
Köszi!
(#) epyn hozzászólása Máj 12, 2011 /

Végre nekiállhattam a nagyobb teljesitményű vörös lézerhez,számitásom szerint 7-800mW-os lesz.
22x LG nyitott diódákat tartalmaz,elszigetelt modulba dugva,fejenkénti áramgenerátorral,peltier-es hűtéssel.
Kettő darab combo-ból kitermelt PBS kiskockák és felülti tükör segitségével kombinálnám a négy sugarat.Átalam már kipróbált és bevált módszer.
Látványos a fényerőcsökkenés egy-egy lézersugarat kitakarva a "tömegből".
Az elkészités jelenleg a még eredeti 5mW-os diódák segitségével folyik,igy a sugár fotók megtévesztőek

(#) Noo válasza szilasz hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Hello!
Így néz ki: Bővebben: Link
(#) Noo válasza epyn hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Komoly lesz a cucc.
(#) epyn hozzászólása Máj 15, 2011 /

Halad a vörös lézer projekt.Ma beüzemeltem mind a 4 diódát,elkészitettem a szerkentyűket,amik kellenek a kombináláshoz.
(#) jantsi hozzászólása Máj 16, 2011 /

Hali!

Nem tud valaki segíteni nekem?: ilda-s laserem van, vettem hozzá egy kínai vezérlőt amit mindenhol fikáznak a neve ishow laser softwer. Végülis amire kell arra jó, csak vannak nagyon jó programok amikből az ábrákat ki szeretném csempészni, de természetesen mindegyiknek más a kiterjesztése.
Nincs valaki otthon a szoftveres dolgokban?
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) Noo válasza jantsi hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Hello!
A komoly programok csak akkor engednek ilda formátumba exportálni, ha regisztráltak. Van amelyik még úgy sem.
(#) telectro válasza jantsi hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Léteznek konverterek. Nehéz őket megtalálni a neten, de hajrá.

Egyébként mi az ami nincs benne az ishowban ?
És miből akarsz kiexportálni ?
(#) jantsi válasza telectro hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Monchaból szeretnék, nagyon jó effektek vannak benne.
Igazából discóban használom és oda kéne valami látványos és igényes showt összeállitani.
(#) jantsi válasza telectro hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Egyébként nagyon sok minden van az ishow ban. de nagyon sok a vacak ábra. Igényesebbet szeretnék.

Moncha progiban tényleg nagyon szép ábrák vannak. De ahogy olvastam lézeres fórumokon nem lehet konvertálni és export funkció sincs benne.

Valami ötleted vagy valami építő hozzászólásod van a témában? Eléggé kezdő vagyok ezen a laseres szoftver téren. Tapasztalat híján elfogadok bármilyen segítséget. Esetleg valami jó program vagy konverter?

Építőnek szántam a hozzászólást
Az ishow-ban van egy szerkesztő felület ahol tudsz csinálni saját ábrát. Esetleg le lehetne másolni azokat amik a monhca-ban tetszenek. Eleinte biztos sok időbe telik megcsinálni egy ábrát, de csak bele lehet tanulni. Létezik segédprogi bmp to ilda néven, ami képekből tud ábrát csinálni.

Köszönöm szépen!
Megpróbálkozom vele, bár van egy olyan gondom is, hogy van egy táncoló figura ildás fájl az egyik rendesen megy a kb 20ból. a többi csak vonalak. ezt szeretném átkonvertálni, lehet hogy a formátuma nem megfelelő.
photonlexicon ról szedtem.

Üdv!

Igen ott van fent egy csomó amit alig lehet megnyitni. Az ilda szabványban is van többféle ami ha jól emlékszem leginkább a szinekre van hatással, de valószínű, hogy az egyszerűbb progik már ezért sem boldogulnak el vele.
Nem mindegy milyen programmal van csinálva és elmentve.
(#) jantsi válasza Noo hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

Gondolod, hogy érdemesebb építeni egy másik dac ot? Ha igen akkor segíthetnél egy terv kiválasztásában. Emberem van aki megépíti csak egy tesztelt darabról kéne minden infó és egy program ami szabadon használható!
A ishow progin kívül egyébként van még szabadon felhasználható program?
(#) epyn válasza jantsi hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

Szia!
Ishow programom van nekem is.Ha nagy minőségi elvárásaid nincsenek,szerintem megfelel,egész jól használható.
Ingyenes és szabadon használható programok,tudomásom szerint csak a párhuzamos port-os(lpt) DAC-ot támogatják,ami még házilag összeépithető.
Ezek :popelscan v3.1;NLS v1.67
DAC0832-es ic-vel felépitett 8 bites,párhuzamos bemenetű konvertert vezérlik,itt a kollegák többsége megépitette,én is.Érdekességképpen emlitem:sokkal szebb és tisztább rajzolásra képes,mint az ishow.
Ha van esetleg ábrád,amit szeretnél használni,de nem engedi,mutass rá és megpróbálom lejátszhatóvá tenni Neked.
(#) jantsi válasza epyn hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

Talán neked is megvan, a neve "Traced dancing animations"
HA nincs akkor feltöltöm netre, kb 100MB, a photonlexicon ftp jéröl szedtem.
Ez kéne nekem, egyébként van még 1-2 fájl (show) ami elég jó a nevük: aerodynamic, i remember, insomnia.
Ha nincsenek és érdekel elküldöm, elég látványosak és hosszúak.

Ezek a komplett show-k nem lejátszhatók az ishow-al sajnos.Legtöbbjük több projektrorra készült,kivétel nélkül Pangolin Quickshow-al,LD2000-el.A traced dancing frame-ket viszont gond nélkül lejátsza nekem,ha egyre gondolunk.
Van pár nagy méretű file,"infinity1-2","La Linea";LA-Frames,ilyesmi,ezek szépek-rendkivül-;lejátszhatóak.Érdemes ezeket beépiteni az éjszakába,mert csak a beállitásokon változtatva egész más és más effektek jönnek elő,engem meggyőztek.Persze,RGB-ben az igaziak,ha ilyen gépppel rendelkezel,a siker nem fog elmaradni.
Amik 'read error' üzenettel jönnek elő,nem lehet velük mit kezdeni,ezeket törölni kell.

Talán neked is megvan, a neve "Traced dancing animations"
HA nincs akkor feltöltöm netre, kb 100MB, a photonlexicon ftp jéröl szedtem.
Ez kéne nekem, egyébként van még 1-2 fájl (show) ami elég jó a nevük: aerodynamic, i remember, insomnia.
Ha nincsenek és érdekel elküldöm, elég látványosak és hosszúak.

ÖÖ esetleg azokat a trance dancing eseket meg tudnád osztani velem? 71db fájlból áll nekem. 1-2 megás mind de csak 1et játszik le belőle.
Egyébként laserworld cs 250g laserem van. nem rgb s.

Ezek megvannak nekem külön,ha nem is 71,de 23 igen,ezeket beolvassa.Ha gondolod,elküldhetem őket.
Alapból vörös szinűek,tehát az autó szin összetételt kapcsold majd át.A linket PM-ben küldöm.
(#) dannu hozzászólása Máj 19, 2011 /

Üdv segítséget szeretnék kéri egy egyszerű lasher gép építésében szolnoki vagyok szoval anyagot tudok szerezni . Valami egyszerűre gondoltam zöld lézer és zene ritmusára villogjon vagy valami előre megírt mozgás sorozat is jó lenne . Ha esetleg valakine kvan valami ötlete írjon légy szives esetleg meg is venném ha van készen komplet gép és eladja .
(#) jenebala válasza dannu hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Telectro HE-kollega, árul egyszerübb lézereket.

Itt az oldala : Bővebben: Link
Itt találsz kész lézereket és alkatrészeket is építéshez akár egy spirográfhoz vagy egy komolyabb cucchoz, de olvass vissza itt mindent megtalálsz.

Olcsó egyszerü lézerekre alternatíva lehet ez az oldal is Bővebben: Link
(#) szlaci001 válasza dannu hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Szia!
Szerintem kezdésnek egy spirograph megtenné, nem túl bonyolult, de jól mutat füstben. Itt van pár anyag arról, amit én kreáltam össze. Bővebben: Link
(#) epyn hozzászólása Máj 20, 2011 /

Egy kis fejlődés.
Sikerült összehangolni -majdnem-tökéletesre a 4 darab dvd diódát,ezzel nagyjából 7-800mW teljesitményt kaptam.Ez már elég lesz,szép tiszta fehér fényt tudtam kikeverni vele.
Valahogy igy
(#) epyn válasza epyn hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Pár kép
(#) dannu válasza epyn hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Figyu a motor mozgását mivel csináltad meg mert nekem elég lenne egy színű is és én úgy gondoltam hogy veszek egy zöld lézert meg két tükröt csak a motorra kellene valami ötlet vann ithhon pár szétszedet wincehsterem de sajnos olyan vezérlőt ami kellene hozzá nem találok hozzá .
(#) jenebala válasza dannu hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Motorok valójában galvo eltérítők, ez egy kinai cucc amit videóban láttál, van annak egy meghajtó áramköre visszacsatolással, a gép és a meghajtó áramkör közt van egy DAC amit ö használ az az Ishow. Telectro honlapján találsz ilyet is de máshol is lehet kapni.

Wincseszterel is tudsz hasonló mozgást csinálni két frekvencia generátor kell hozzá és két audió erősítő ebben az esetben sokkal lassabb lesz mozgás és ábrákat nem fogsz tudni vele rajzolni. Nem csak vinyóbol tudsz ilyet csinálni akár ventilátorokból is.

De amint már említettük mindent megtalálsz itt fenn csak olvass utána keres rá ne várd hogy újból újra leírjuk ami már le van, keres rá, meg fogod találni, van rengeteg házi építésű szkenneröl is kép leírás.
(#) dannu válasza jenebala hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Kösszönöm a választ . Olvasgatam és találtam oylat hogy motor vezérlő zenére arra rá lehet körni a pc ventilátor vagy valami speciállis kell hozzá , elég a ventilátorokra rendes tükröt rajzolni , nekem nem kell alakzatok csak ilyen scanner szerű olyamint a discoba vannak. Egy ilyenre gondoltam Bővebben: Link
Következő: »»   79 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem