Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is! el vagyok tévedve . . . De a helyzet akkor is ugyanaz: én nem tudok helyetted nálatok keresgélni; lehet, hogy nálatok is van vegyszerbolt, csak meg kéne keresni !
OKÉ elnézést máskor odafigyelek!
Nincs. Ez egy kis falu. Akkor felejtős?
Nyilván nem a kis faluban. De gondolom ti is eljártok valami városféleségbe azokért a dolgokért, ami nincs a faluban. Ott kéne érdeklődni. Esetleg fotoboltban is lehet, hogy tudnak adni.
A közértben pedig ne súrolóport keress, hanem lefolyó tisztító folyadékot, vagy hideg zsíroldó folyadékot!
Jó, akkor lefolyótisztítót veszek holnap, ami folyadék formájában van !!!
Üdv!
A cd4017 és a 4017 egy és ugyan az? Mert némely kapcsolásban cd vel néhol anélkül írják és elbizonytalanodtam.
Igen. De pl ha philips, akkor hfe, de az is ugyan az.
Van egy erősítőm din5 csatlakozó van rajta, de az a baj vele hogy régi eszközökkel megy jól kis vonalszintel... odáig eljutottam hogy feszültségosztó de véglegesen hogyan oldjam meg?
Sziasztok!
Ez a GPS modul jó lenne egy GPS-es nyomkövetőhöz? Ami minimum egész MO területére kihatna. Félreértés ne essen biciklibe kellene mivel jó számmal megszaporodtak a lopások és nem egy felsőbb kategóriás biciklibe kellene ilyen. Illetve valaki tudna dobni egy rajzott hozzá,hogy hogyan lehet ilyet építeni? Minél kisebb legyen....
Gondolom a kontroller-programozás is a kisujjadban van, mert hát a modult le is kell kezelni . . .
Amúgy hova gondoltad eldugni egy bicajon, ahol nem veszik észre?
Azért még egy két dolog hiányzik. Példának okáért egy GSM modul. Így három modulból összerakhatod, GPS, GSM, és a kettőt összekötő mikrovezérlős modul, Nomeg a tápáramforrás. Pici nem lesz az biztos, meg olcsó se.
Azért a patikust megkérdezheted. Nem kizárt, hogy neki van.
lehetséges!
Bár nem hinném hogy te össze tudod rakni de nem kerül 100e be sem! De nem akarok a levegőbe beszélni itt egy link ahol megnézheted hogy nem a levegőbe beszélek :yes: NO SPAM!
újabb kérdés:
Egy TDA 7293 kapcsolást "javítok fel" 1 pár komplementer párral. Elméletben így tudni fogja a 200w 4 Ohm on +-45V tervezek tápnak. Azért csinálom így mert egy autóba szeretném rakni. A tápegységgel is rendesen szenvedek. Ajánlottak 2SA1302 és 2SC3281 párt (pontosabban 2 párat írtak). Néztem a doksijukat és azt nem értem hogy minek 200V os tranyó mikor a kimeneten nem lesz elméletben nagyobb min 90V . Másrészt ott van a BD249c és BD250C amik ugyan kisebb feszültséget bír de nagyobb áramot viselnek el. Nagyobb tranyót azért nem akarok venni mert bután nézne ki az 1200Ft IC mellett a 2500Ft MJ Meg persze a piszkos anyagiak Köszi előre is a választ
Sziasztok! Megint lenne egy kérdésem:
Kondenzátormikrofont hogy tudok bekötni egy magnó dinamikus mikrofon bemenetére? Ugyanis, ha simán rákötöm, mint bármely mikrofont, akkor gerjed. Milyen áramkör kell, hogy működjön? Köszönöm: Balázs
Igen, arra gondolok. Köszönöm a kapcsolást!
Balázs
Hellosztok!
Van egy PC-s ventillátorom 3 eres fekete piros és fehér vezetékes na a bajba vagyok hogy érdekel mire jó a fehét vezeték? hallotam már olyat hogy fordulatszám szabályzó ha potit kötök rá vagy hőleadó infó vezeték akkor most mi?
Ventilátorról. - a tényleges fordulatszám mérhető.
Jeladó szokott lenni, ami a fordulatszám szabályzónak kellhet.
esetleg fordulatszám kijelzésének nem használható egy Lm3915 verzióval! ?
Ha teszel még közé valamit. Ez csak impulzusokat ad ki, és azt olyan gyakran, amilyen gyorsan forog. Az IC, amit linkeltél nem fogja megszámolni őket!
És az aközzé valamit mit jelent nálad De amúgy kösz
amúgy találtam egy lm 3914 es kapcsolást igaz nekem 3915 öm van majd valahogy megoldom Bővebben: Link
Sziasztok!
Van egy mikrofonos fejhallgatóm a számítógépemhez, azonban a vezetéke elszakadt. Lehet külön kapni hozzá olyan vezetéket, amit lehet forrasztani? Ha igen, akkor mi ennek a vezetéknek a neve? Hangkábel, audiókábel? Az eredeti vezetéknek három ere volt, egy piros, egy rézszínű, és egy kék (ezek tartoztak a fejhallgatóhoz), valamint két rézszínű (ezek pedig a mikrofonhoz). Előre is kösz a segítséget!
Üdv!
Egy kérdésem lenne, amire nem találtam még választ: többszőr építek elemről üzemelő áramköröket, és sokszor eszembe jut, hogy vajon meddig fog működni az elemről, mielőtt cserélni kellene (általában akksis elemek). Szóval, ha tudom, hogy mondjuk 4.8V-ról megy, 4V-nál van a tresholdja a 3.3V-os regulátornak, és a telep 1800mAh-s,és az áramkör 6mA-t vesz fel, akkor ebből kiszámítható, hogy mikorra éri el a tresholdot? van rá valami képlet (NIMH akksi esetén) KÖszi a választ előre is! |
Bejelentkezés
Hirdetés |