Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nem a legszebb. De ha működik nincs ezzel probléma. Úgyis csak te nézegeted.
Ez van/volt itthon, tehát ebből kellett építkezni. Először egy rossz digmulti házába akartam beleépíteni, de az 5mm-el keskenyebb volt, nem fért bele a kijelző. Ezután akadtam erre a tápra, aminek csak előlapot kellett csinálni nyákból. Mivel nem kiállításra készül, működni meg tökéletesen működik, így nekem megfelel.
Manapság a netezéshez se kellene sokkal komolyabb gép, csak a sok banner + flash miatt igényeli a 2 magos procit
Nem rossz az a megoldás,a lényeg,hogy kifogástalanul működjön,csinosítani ráérsz majd később,ha akarsz rajt.
Kész lettem a mini fényorgonám elektronikájával (ha esetleg érdekel valakit akkor rakok fel majd videót is.) Eleinte a NYÁK-kal gyűlt meg a bajom, de sikerült megcsinálni van benne szépség hiba sajnos a GE diódák nem fértek be a helyükre tehát az sajnos ferdén lett beültetve (át vágott az EAGLE). Pozitívum hogy elsőre indult . Jöjjenek a képek:
Szia! Éngem érdekel a vidi ! Mekkora fesz kell neki, és mekkora az áramfelvétele?
Oké akkor estefelé felrakom.
12V al üzemel és kivezérlés nélkül 20mA, kivezérléssel átlagosan 50 mA nekem egy 100 mA es dugasztápról tökéletesen megy.
Nem is rossz! Gratula!
Gratula szép a nyákod!
Hello jól néz ki de nemtudom hogy mi célt szolgál a fény miatt ez most pic es óra vagy egy számláló? bocsi csak a videón nemtálltam semmit!
Udv.lennel olyan szives feltenned a kapcsolast a fenyorgonadrol.Elore is koszonom nagyon kivancsiva tettel.Enis most fontolgattam hogy epitek.
Üdv!
Persze felteszem. Fényorgona_1 Fényorgona_2 Ha esetleg érdekel a Nyáktervem akkor azt is közzé teszem.
Koszonom.Pont van 2db 741 es ic az lenne a kerdesem hogy a ledek helyere nem lehetne tenni egy tirisztort vagy triacot hogy egoket kapcsolgassanak .mert van szines egoim Jobb lenne veluk megcsinalni
Sziasztok.Tudom nem nagy valami azert gondoltam felteszem.A jovendobeli erositom doboza ami meg egy regi szalagos dvd je volt . Ma vagy a heten keszitek hozza egy elolapot csak nincs olyan anyagom amibol csinaljak.megmutatom eddig menyit haladtam vele.
Biztosan meg lehet csinálni én szerintem valami erősebb tranzisztort/FETet fogok betenni és több ledet. Kérdezd meg a Fényorgona topikban engem is érdekel a válasz.
Üzemképes, tesztelhető állapotban van a Proli007 alapkapcsolásain nyugvó labortápegység. Ez 3 fő részre oszlik, amik mindegyike külön megér egy kis méltatást.
1. Labortáp: jelenleg Ukimax=80V és Ikimax=4A. Önállóan is tökéletesen működik, a határadatai széles tartományban beálílthatóak. Az áram és feszültség mérés is eleve benne van, csak 200mV-os műszert kell rácsatlakoztatni. 2. Hőfigyelő: ami egyedi karakterisztikát valósít meg. Enyhe melegedéskor gyorsan nő a ventilátor feszültsége kb. 4V-ig, ahol elindul a forgás. Aztán a hőmérséklet növekedésével egyre gyorsul a hűtés. Elérve a maximumot, egy másik funkció is működésbe lép, ami pl. közvetlenül képes meghúzni egy relét, amivel izlés szerint beavatkozhatunk (pl. DC-OFF, vagy újabb hűtés indítása, stb.) 3. Relés eláválasztó: a bemeneti feszültség kapcsolgatásához. Ezzel drasztikusan csökkenthető a melegedés, amiből egyenesen következik a határadatok kitolhatósága.
Szia, dokumentumokat merre lehet hozzá találni? Ill. milyen műveleti van benne hogy 80V-ig is elmegy? Amúgy szép lesz.
Csodás !
Készülnek hozzá Alkotós műszerek is?
Doksit még sehol.
A labortápban lévő műveleti erősítő TL062. Mi köze ennek az Ukimax-hoz?
Bármilyen 200mV jó hozzá, tehát az eddigiek bármelyike is.
Arra gondoltam, hogy emitterkövetős felépítés. De ezek szerint nem az. Egyébként gondolom hogy áteresztő tranyós. És a fő tápköre egy feszültségszintű. Vagy esetleg több megcsapolású trafó van benne, és több kül. fesz. szintet kapcsolgat. Amennyiben csak egy akkor elég szép kis teljesítményt el kell fűteni, ha mondjuk 5V-on akarod a 4A-ert kivenni.
Nekem is tökéletesen működnek a műszereid, igaz az A-métert még nem illesztettem pontosan.
Nekem már csak a dobozolás hiányzik, de nincs még faanyagom..
Az előválasztónak éppen az a dolga, hogy a "főfeszültséget" kapcsolgassa. Ha csak 5V kell a kimenetre, ahhoz kb. 20V lesz csak a bemeneten.
Speciális trafó kell hozzá, de ez benne lesz majd a leírásban.
Szia!
Egészen pofás lesz, én is nagyon szeretek bontott dobozokba építeni. Azt írtad, hogy "szalagos dvd lejátszó", nem videómagnóra gondoltál véletlenül?
Igen arra...csak nem jutott eszembe a pontos nev
|
Bejelentkezés
Hirdetés |