Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos kerékpár, robogó házilag
Lapozás: OK   65 / 229
(#) Poc válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Húha!
Ennyire nagy port kacar ez a téma?
Amúgy meg persze lehet tekerni,de múltkor gerla -békés (aki nem tudja annak írom 10km)között pont félúton megadta magát.Tekertem 5 km-t.Ha ekkor lett volna visszatöltés tekerés közben,lehet nem kellett volna csak 3-3.5-t tekernem,mert töltött volna bele annyit hogy elguruljon hazáig.Tudom egészséges a tekerés,de tekerjen a fene ha nem muszáj.
(#) (Felhasználó 5823) válasza Poc hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Szia!

Nem kavar ez nagy port, csak erre a terepre nem ideális a visszatöltés! Két település között pl. egyáltalán semmi esélye annak, hogy ilyen szintű visszatöltés keletkezzen! Hangsúlyozom síkúton! Mert hát miért is gurulna az ember a kerékpárúton úgy, hogy nincs semmi akadály? A visszatöltés meg fékezi a bike-ot, amire semmi szükség, ha tiszta a terep és haladni akarsz! Ahhoz, hogy működjön a visszatöltés, meg elő kell állítani a megfelelő teljesítményt, ennyivel jobban kell tekerni, mert energia csak úgy nem lesz! Ha kis árammal töltöd a pakkot, akkor rengeteg idő kell, ha meg naggyal akkor nyomhatod a pedált mint a gűzű! Bár a töltőáram mértékét szabályozhatóvá lehet tenni! Ismét Kardos szaktárs - helyi Ebike guru - megoldását ajánlom, két akkupakk, és csere! Ő így biciklizi be az egész megyét! Ismeri is mindenki, közel és távol!

Leiszt Jani

No én nagyon messze vagyok akkor!
Adnál egy linket ahol megnézhetem a megoldásait,mert beírtam az index fórumon hogy kardos,de annyi kardos felhasználónév van hogy nem tudom kinek az írását keressem.
De ha már úgyis a másik fórumot is figyeled,ott azt olvastam hogy van mikor riasztó,meg szünetmentes táp akksiát teszik bele a kínaiak a bicajba,meg van mikor olyat adnak el itthon ezekhez.Nos mi van akkor ha ilyet rakok bele?Csak mert kaptam rá árajánlatot 12v9ah 3870Ft/db plusz 1050 a posta.Ha legalább 8-10-et veszek.Nekem 11 kéne.de minimum 9.
(#) (Felhasználó 5823) válasza Poc hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Szia!

Az általad említett akkuk alkalmatlanok erre a célra! Ide savas munka akkuk kellenek 12Ah-s 8-12eFt ki mennyiért méri! A szünetmentes akkuk a bicajokban hamar megadják magukat! Nem éri meg kísérletezni!
Azt meg neki kell állni és végig kell olvasni! Én például tegnap a Hall-elemek működési diagrammját kerestem 60/120 fokos vezérlőknél tudom, hogy láttam, de nem találtam meg! Nem kell mindent komolyan venni, az sem az elixir, de van sok jó dolog is rajta! Kardos uram nem fórumozik, ő alkot! Ő egy jelenség! Csabán az összes boltban ismerik, csak meg kell említeni a Kardos nevet! Annyi biciklije van, hogy a múltkorában egy arzenált loptak el tőle! És egyébb elektromos járművek is!

Leiszt Jani

De ez is zselés!
http://www.zselesakkumulator.hu/product/webaruhaz%20/85/12V-Zseles-...a.html

Nem kötekszem,csak próbálok rájönni mi miért nem.
Csak írta valaki hogy van mikor a gyártó is olyan akksit tesz bele.
(#) Mary bx válasza Poc hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Nem zselés,csak mindenki így nevezi
Felitatott savas a becsületes megfogalmazás.Ez való elektromos meghajtású járműbe.
(#) (Felhasználó 5823) válasza Mary bx hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Sziasztok!

Jól beszél! Szedj szét egy ilyen akkut nincs abba semmi zselé, valami vacak amibe fel van itatva a sav.

Leiszt Jani
(#) Poc válasza Mary bx hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Köszi!
Csak megzavart amit az indexen olvastam hogy előfordul mikor a boltban is simát adnak az ember fiának a kerékpárhoz.És gondoltam ha olyat adnak,akkor ne hajtó akku árban vegyem a simát,hanem akkor eleve olyat keresek olcsóbban.
(#) bastya1 hozzászólása Máj 23, 2011 /

Látom eléggé kihalt ez a fórum..
(#) bastya1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

És melyik nagyáruházban lehet kapni?
azért szerettem volna átalakító szettet mert nekem jobban tetszenek azok amelyek hasonlítanak a kerékpáthoz..
(#) Bishop82 válasza bastya1 hozzászólására (») Máj 23, 2011 / 1

itt nézz körülBővebben: Link
(#) Ricsi89 válasza Bishop82 hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Nem semmi ez az agymotor, ami itt van.
(#) mehemed válasza Biro F. hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Üdv Feri!
Megépítettem a ledes kapcsolást amit javasoltál és kitűnően működik.Szerencsére nincs gond a hall elemekkel.A probléma viszont még mindig megvan.Ha esetleg valaki tudna egy bekötési rajzot prezentálni azt megköszönném.Háromfázisú vezérlőegységről van szó.
Van még egy újabb hiba amit eddig még nem vettem észre, éspedig az,hogy ha ráadom a gyújtást akkor a kerék nehezen forgatható.

mehemed.
(#) Biro F. válasza mehemed hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Üdv.
Az új vezérlődön hány fok van megjelölve, 60 vagy 120 fok. Nézd meg a vezérlőtől a motorra menő vezetékeket, vagyis a zöldet, kéket és a sárgát, melyeket felcseréljük, ha nem megfelelő a fázis sorrend.
(#) Mary bx válasza mehemed hozzászólására (») Máj 24, 2011 /

A motorhoz menő vastag fázisszálak nem érnek össze?
(#) bastya1 hozzászólása Máj 24, 2011 /

Megnéztem a tech- mobile oldalát jó kis gépek vannak még mindig az a problémám hogy a nagy teljesítmény nem fogja a rendőr szemét bántani hogyha véletlen igazoltat vagy ezeket nem figyeli?

Valami ilyesmit szeretnék én is..

Bővebben: Link
(#) Ricsi89 válasza bastya1 hozzászólására (») Máj 24, 2011 / 1

Honnan is tudná a rendőr, hogy mekkora teljesítményű a cucc? Nem kell hangoztatni, hogy neked ilyen van, ha van matrica a keréken, azt le kell szedni, hogy véletlenül se láthassa és kész.
(#) bastya1 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 24, 2011 /

Köszi igazad van
(#) mehemed válasza Biro F. hozzászólására (») Máj 24, 2011 /

Helló!
A vezérlő egységen 120 fok van megjelölve. Az a gondom,hogy csak a zöld vezetékhez viszonyítva tudok feszültséget mérni a kék és a sárga felé. Próbáltam mérni az akkumulátor negatív pólusához viszonyítva is .Kettő leadta a tápfeszt egy pedig nem. Úgy gondolom,hogy a vezérlőegységben van a hiba.

Üdv: mehemed.
(#) mehemed válasza Mary bx hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Helló!
A fázisvezetékekkel nincs probléma ,szerintem a vezérlővel van gond.
(#) Mary bx válasza mehemed hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Nem biztos még hogy a vezérlőd elhalálozott.A 5 vékony motorhoz menő hall elemek szálait is kimérted?
(#) (Felhasználó 5823) válasza Mary bx hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Sziasztok!

Mégegyszer leírom! Ha a piros és fekete vezeték között a hall csatiban 4V-ot mérsz, az régen rossz, mert a Hall elem minimális táp feszültsége 4,5V ez allatt nem működik! A másik normál esetben ott is 5V-nak kellene lennie! Ha ez nem valósul meg, akkor az 5V-ot valami meghúzza, azt kellene megnézni! A másik a fekete -z-s-k vezetékek közül nem lehet mind 5V-on, mert akkor azt a vezérlő hibának veszi, és tilt!

Szerintem ***
Leiszt Jani
(#) (Felhasználó 5823) válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Üdvözöllek Zoli bácsi!

Teljesen korrekt, rossz hozzászólásra válaszoltam! Elnézést Mary bx, mehemednek szólt a hozzászólás!

Leiszt Jani

Ui: Én is!
(#) Poc hozzászólása Máj 25, 2011 /

Üdvözlet!
Na mit találtam?
9 ezer forintért van dc-dc konverter.Szerintem eleve arra gyártották amire nekem kell.Itt a leírása,de van belőle 36 voltos kimenettel is.Meg találtam olyat is aminek állítani lehet a kimenetét 12-48 volt között.

This converter can convert the instability 8-18V DC power to stable 48V DC power output.

Technical Specifications:
Input VoltageC:12V ( Wide Input DC 8v - 18v)
Output VoltageC 48V
Output Current: 3A (max)
Output Power: 150W (Enough Power)
Conversion Efficiency: ≥90%
Operating Temperature:up to +80 Celsius
Feature:
# All epoxy sealed containers with Waterproof Die-Cast Aluminum Housing;
# Reliable, good heat dissipation through aluminum housing;
# Light compact, convenient to use ;
# With overload / over-current / over low voltage protection, stable performance;
# Water-proof design;
# Size:70×77×28mm;
# Wiring Length:6" (16mm);
# Weight:280g;
(#) (Felhasználó 5823) válasza Poc hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Szia!

Nem nyert! A 8V-os alsó még rendben, de a felsőnek min. 30V-osnak kell lenni, de inkább 40V-nek!

Egy ilyen DC-DC konverter rajza eléggé ritkán látaható a neten!

Keresgélj még! De, hogy azt a 200W-ot miből tekered össze, arra kíváncsi lennék! Plusz meg úgye hajtod mellette a biciklit, lehetőleg 20kmh-val!

Leiszt Jani

Ui: Energiamegmaradás?
(#) Poc válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Na várjunk!
Te még mindig nem értessz szerintem.
Nem akarom 20-25-el hajtani a kerékpárt.Pont ez az,hogy most ha töltést akarok mert gerla békés közt elfáradt az akksi,akkor 20-25-el kell hajtanom.De nem akarom hajtani csak 12-vel,és ilyenkor akarok annyit visszatermelni,hogy a hátralevő 5 km helyett csak 3-3,5öt kelljen tekerjek,a maradékot meg vigyen a bicaj.Nem rendeltetésszerűen akarom ezzel tölteni.Meg mivel főleg városban megyek vele,ha minden sarkon a fékezés helyett a visszatöltés lassít le,akkor is megy vissza valamennyi az akksiba.Lehet hogy csak 2 utcányi,de ment vissza valamennyi.

Amúgy láttam olyat is hogy 3.5-40 volt a bemenő,a kijövő pedig állítható 4-48-ig egy potival
(#) mehemed válasza Mary bx hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Kimértem mind az 5 vékony vezetéket és azokat rendben találtam. A hall elemek is rendbe vannak.

űdv:mehemed
(#) (Felhasználó 5823) válasza Poc hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Szia!

Azt hiszem nem érted! Izomérővel előállítani a töltőáramot, miközben még haladsz is, az fárasztóbb, mint 2 kilóméterrel többet tekerni!

Erre is megvan a megoldás (szintén Index) kicsi 20cm3-a aggregátor+ töltő és annyit mész amennyit akarsz!

Leiszt Jani
(#) mehemed válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Üdv nektek!
Leiszt Janinak! Lehet,hogy ami a 4v- ot illet igazad van.
Ilyen problémával még nem találkoztam.Nem tudom mi okozhatja és,hogy merre induljak el. A z-s-k vezetékeken pedig a műszer szerint 5V-ot mértem.
Sziasztok: mehemed
(#) Biro F. válasza mehemed hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Üdv.
Leiszt Jani jól mondja, ha nincs meg a 4,5 volt a hall áram ellátásához, akkor nem fog müködni. A vezérlődben van a probléma, mert onnan nem jön ki rendesen az 5 volt.
Következő: »»   65 / 229
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem