Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Nem, nekem nem volt még "szerencsém" a TDA7293-hoz, csak 7294-gyel próbálkoztam. Viszont figyu...! Ha összetettél két 1 ohmost párhuzamosan, és a megfelelő helyre kötötted az így 0,5 ohmosakként viselkedő ellenálláspárokat, akkor tutira működnie kellett volna. Még ha tranzisztort nem is teszel a rendszerbe, csak a tápággal kötsz sorba 0,5-0,5 ohmot, akkor is szólnia kell az erősítőnek (egy kicsit legalább, aztán max elfüstöl az ellenállás DE szólnia kellett volna). Tehát valami ott nagyon nem volt kóser.
valószínű hogy ez lehet a probléma.
Most máson is dolgozok és nem nagyon jut időm rá, de nem adtam fel! Most a táphoz készül egy hűtőbordából kialakított doboz :yes: Ha elérem hogy a táp jó legyen utána a tranyós megoldások lesznek soron minden esetre ha összeáll akkor jönnek a képek de a tekeredő vezetékeken sokat nem látnál (néha én is nézek ki csak a fejemből)
sziasztok. Egy nagyon egyszerű sima előfok kapcsolást összeraktam ehez az IC-ez ,de nagyon sug, búg. az előfok kimenetén 3V mérek a földhőz képest. am ez egy sima Ne5532-müvelet erősítő. szerintetek mi a gond?
Merem állítani a hivatkozott kapcsolás nem működik. A harmadik ábrát tekintsd meg.
elhiszem és nem kötekedni akarok , de amit mutatsz annak a hangerő álítos része az már szinte ugyan az . nekem nem kell bass meg stb nekem csak hangerő kell meg némej erősítés a végfok elött.
Az ábrán látható, hogy a kimenetről (1) az invertáló bemenetre (2) kell visszacsatolni és nem a hangerő szabályzó potira. Ha ez így nem egyértelmű, akkor megpróbálom painttal kijavítani az Ugródeszkás rajzot.
értelek. valamit majd megprobálok alkotni
Az R2-t (47k) így kösd be.
rákötöm a végfokra és semmi sugás semmi ,de ha kötök a bemenetére valamit vagy tapicskolom semmi reagálás.
A bekötés körül lehet talán hiba. Az IC jónak tűnik. A potin ellenőrizd a csúszka megy-e az IC-re. Van olyan poti ahol a csúszka nem a középső lábra van kivezetve.
Reloop tökéletesen javította ki a kapcsolást, én is pont ezt építettem meg és teljesen jól működik. Különben írtam már régen a cikk szerkesztőjének, ez miatt, de úgy látszik elfelejtette kijavítani.
Örömmel jelentem hogy összeraktam egy müködő előfokot Az lenne a kérdésem hogy az normális e hogy a TDA7293 -am jobban melegszik az előfok használatával mint anélkűl? 6-ohmos kis hangszorot raktam rá. Eszt a csináltam meg : Bővebben: Link
Csak akkor normális, ha az előfok révén nagyobb teljesítményt érsz el vele, hangosabban hallgatod.
Tény és való hogy hangosabb sokkal. de talán kisebb hangerőnél is jobban melegszik.
Az miért van hogy az előfokot lehalkítom és a laptopon hangosítok akkor torzít a hang. ha az előfokot felhangosítom és ugy állítom a hangot a gépen akkor jó.
Ezek szerint a laptop kimenete torzításba vezérelhető. Javaslom: a laptopot arra a legnagyobb hangerőre állítani aminél még teljesen tisztán szól. Így lesz a laptop zaja a legjobban elnyomva. Innentől a szükséges hangerőt az előerősítőn érdemes állítani.
Nó szolok, de szerintem van gerjedésem :S és nem tudom miért , hangszorom ugye megemelkedik nagy hangerőnél lassan amikor nem kéne
Kipróbálnám előerősítő nélkül. Eldőlne melyik egység a hibás.
A végfokom 100 hogy jó de midnegy már el is szált megprobáltam szimetrikus táppal és hát nem bírta a 26V 2X re.
megcsináltama szt amit kijavítottál. szól de kiemelkedik a membránom . Raktam egy kondit a kimenő ágba és csak recseg :S
És elértem a célom szuper előfok állítható erősítés és a kisjel is nagyon szépen szól holnap kiprobálom nagy hangfalon. Jah és nem melegszik a végfok mint elözöekben
Szia!
Idézet: „ szól de kiemelkedik a membránom” A bemeneti csatoló kondenzátort feltétlen cseréld le. |
Bejelentkezés
Hirdetés |