Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Hát jobban örültem volna,ha cső-gondom van,az legalább biztos lenne.Most persze megy a mocsok,2-3 órája semmi gondom vele.Én is valami hajszál repedésre,vagy valamelyik smd alkatrész forrasztási hibájára gondolok,de egy 3cm átmérőjű nagyítóval elég fárasztó átnézni minden forrasztást.Sajnos nincs nagyobb nagyítóm.Kéne talán nézni egyet valahol,olcsón... Köszi a tippeket!
sziasztok.van egy Belinea monitorom,az invertervezérlö TL494 es.A kérdésem az hogy ,hogy tudnám a figyelését a csöveknek valahogy kikapcsolni?
![]()
Ne akard kikapcsolni, mert akkor tonkremegy az elektronikai resz (nem azonnal, de tulmelegszik).
Az aramot tudod kicsit feljebb srofolni, ha az a szandekod. Keresd meg a figyelo agat (altalaban ketto van, ezert meg kellene nezned, hogy melyik oldalon van a bibi). Esetleg csovet kellene cserelned, ahol nem gyullad be.
Nem fog túlmelegedni,mert ledeket szeretnék betenni a csövek helyet(ez még csak próba)Sikerült is ,a ledek világitanak,csak letilt.
Sziasztok, lehet nem jó helyre írok, de keresgéltem , nem találtam kifejezetten olyan topikot, ami nekem kéne - ha van, egy admin odairányíthatna
![]() Szóval LCD kijelzővel lenne problémám, konkrétan egy Toshiba Laptop kijelzője viselkedik érd1. A megjelenítés lassú ( pl indítás után be se jön a boot képernyő ( nincs rá ideje ![]() ![]()
A csoveket NEM lehet direktben ledekkel helyettesiteni. A csovek valtorol mennek, alacsony aram, magas feszultseg.
A LEDek viszonylag magas aram mellett alacsony egyenfeszrol mennek. Mit ertesz a letilt alatt?
Igen, panelhiba lehet.
Esetleg ellenorizd a panelre meno tapfeszultseget.
Nem a trafó után kötöttem be,a vezérlö utáni FET ekre..A led meghajtók is PWM el müködnek.A ledek világitanak csak 2 sec után lekapcsol.
kimértem > 2.3.4. lábon jön a 3,27 V
Ebből akkor az derül ki , hogy a panelon ment el valami?
Csak es kizarolag ebben az esetben siman becsaphatod a vezerlojet egy laza foldre huzassal. De a trafokat azert vedd ki vagy iktasd ki, ne menjenek uresben.
Ha szabalyozni is akarod a fenyerot, akkor nagyjabol 15mA aramot adj a visszajelzo ellenallasara.
Akkor meg a foldet elleorizd, de az valoszinuleg bizotsan jo. Akkor sajnos szerintem a panel...
Nem tudom, mennyire regi az a toshiba, talan megerne megnezni az atvezeteseket a laptop-kijelzo kozott. Ha ez sem, akkor panel. Csak azert javaslom ezt, mert egyszeruen kimerheto es lehet hibaforras. Ez foleg akkor valoszinu, ha regebbi a kijelzo.
Köszi a gyors választ,szerintem holnap fogok vele foglalkozni.
Ma kicseréltem a panelt, végül azzal volt a gond, viszont van itthon egy másik panelem is , ami törött, a kettőből lehetséges egyet építeni? Illetve , van egy másik laptop, siemens, az invertere csinálja azt, hogy bekapcsoláskor felvillantja a csövet, de rögtön el is alszik,az ilyen hiba orvosolható?
Sajnos nem, csak abban az esetben, ha vallalod az osszes kis alkatresz atrakasat. A torott panelrol az ujra. Azok a panelek vasalt foliakabellel csatlakoznak az LCD uvegere, amiatt sajnos nem cserelhetok. Esetleg probald bele a torottet es ha mutat valami eletjelet, akkor probald kicserelgetni az alkatreszeket. Vagy ha tudsz meregetni, az meg jobb.
A hattervilagitasos hiba orvosolhato, vagy cso vagy inverterhiba. A te esetedben talan oreg a cso, akkor szokott ilyet csinalni. Elvileg az aram kicsit feljebb srofolhato, akkor egy darabig megint birja. A hatranya a notebook inverternek, hogy nagyon kicsi, emiatt nem szeretik javitani. Talan telefonosok elvallaljak.
sziasztok.segitséget kérek.Van egy fujitsu siemens monitorom amit ha bedugok a konnektorba kigyulad a fehér led 2s-ig,majd elalszik és sekép se készenléti led.Mintha kihuztam volna a konnektorbol.Szétszedtem és ha lehuzom magának az lcd-nek acsatlakozoját,akkor bekapcsol a kék led és a háttérvilágitás,majd pár másodperc mulva átáll készenléti üzembe és világit a narancs led.Probáltam egy másik lcd-vel is amit ugyan rlejtettek és a sarkában egy fekete folt van,háttérvilágitása jo.de ha rádugom a cstlakozoját ennél is csak a fehér led gyullad fel és utánna semmi.Magán az lcd-n is van egy panel,az lehet rossz mind a kettönél???
Bocsi,mégegy info.A tápon megvan az 5 és 12v.Ha rádugom az lcd kábelét,eltünik mind a két fesz.Le kell huznom a kábelt ,áramtalanitani a tápot és utána megint van 5-12v
Valaki tudja esetleg, hogy hol lehet 2SC5706 / 5707 / TIP3055 tranzisztort beszerezni?
Adott egy Dell E172FPb LCD monitorom, aminek villog a power LED-je (Kép természetesen nincs, el se indul a moncsi). Nem kondi probléma, azokon már túl vagyok, + cseréltem puffert is, nem az a baja. A net tele van vele, hogy 4db, fentebb említett tranzisztor száll el a tápjában, amiket állítóleg elég nehéz beszerezni. Itthon lehet ezeket kapni valahol? Vagy ha valaki javítot már ilyen monitort, akkor jöhetnek tapasztalatok is ![]()
Sziasztok.Egy Belinea monitorban szeretném az inverterbe letiltani a figyelést(TL494).Van valakinek tippje hogyan tudom ezt megcsinálni?
A 995740-es hozzászólásban válaszoltak neked
![]()
Igen,de melyik lábát húzzam földre?
![]()
Itt Próbáltad?
![]()
adott egy Acer AL1716-os monitor. Kicseréltem a kondikat, mert púposak voltak és csak 2 mp-ig volt kép....
most van kép, de ha kikapcsolom a monitort, akkor az egész képernyő fehér lesz ![]() Ötlet ???
Nem kapcsol le a hattervilagitas, gondolom.
Van a hatterhez meno vezetekek kozott egy olyan, ami ezt intezi. Az ezt kapcsolo pici SMD tranyo altalaban meg a kisfesz panelen van (ahol a videoproci), ez szokott neha elszallni.
köszi
![]() a csatolásban van egy kapcsolási rajz, megtippelnéd, hogy melyik tranyó a bűnös ???
Sziasztok!
Van egy ACER AL1714 típusú monitorom ami a következő ritka problémát produkálja.Hasonló problémára hosszas keresgélés után sem találtam ezért kérnék sokat látott kollégáktól némi iránymutatást.A monitor rendben elindul,OSD megjelenik(csövek bekapcsolnak) majd megjelenik a kép, ami nagyon világos, túl kontrasztos majdnem kifordul fehérbe.Menüből lehet állítani a kontraszt és fényt ami némileg láthatóan változik is, mindent minimumra letekerve még mindíg sok.Ami feltünő hogy az OSD feliratok mintha teljesen jók lennének. Video proc:RTD 2523 Lehet ebből még monitor vagy csak javító anyag? Üdv mindenkinek
Nem tudok tippelni, csak logikusan gondolkodni.
Szoval az adatlap legutolso, 49. oldalan a lap tetejen balrol indulva van az ON/OFF jel, ami ket tranyon at kapcsolja az invertervezerlo tapfeszet. Q201 es Q202 Azt nezd meg, hogy megvan-e rendesen a ki/be kapcsolo jel. Ha megvan, akkor a tranyok a ludasak, ha nincs meg, akkor visszafele kell keresni. Viszont a rajz alapjan ezeket az inverterpanelen kell keresned.
Sziasztok!
A beteg monitor meggyógyult egy EEPROM csere után! Mivel ezen a fórumon sok érdekeset és hasznosat olvastam ezért hátha valamikor segítségére lehet valakinek ez a ritka probléma megoldása. További sok sikert a javításokhoz!
Sziasztok.
A következő lenne a problémám: Van egy Prestigio P393 lcd monitorom és valószínű, hogy tönkrement benne egy IC mivel amikor bekapcsolom, kb 2 másodpercig van kép aztán átáll stand-by állásba. Nos, én mint elektro-technikát tanuló diák szétszedtem a monitort és a képeken látható "égéseket" találtam. Az IC-re az van ráírva, hogy 4606 ...D6M1E (a pontoknál lévő betűket nem lehet látni, mivel megolvadt) Kérdésem, hogy lehet csak ennyi a hibája és ha kicserélem akkor újra működni fog a monitor, vagy tönkremehetett valami más is? Előre is köszönöm a válaszokat! ![]()
Az egy kapcsoloFET, kb 6-8A-re. Lehet, hogy csak ennyi a hibaja, de mint elektronikaval kesobb foglalkozasszeruen foglalkozo ember, azert keresd meg a hibat is, hogy tenylegesen mi vezetett a tulmelegedeshez.
Persze, hogy mas is tonkremehetett, de ezt innen tavolbol nem tudjuk. Bizotos, hogy standby-ba megy? A led szine is megvaltozik vagy csak egyszeruen elveszi a hattervilagitast es zold marad a led? |
Bejelentkezés
Hirdetés |