Fórum témák
» Több friss téma |
Gondolom az X jelű (értékű) ellenállást. Általában feltüntetik az értékeket, mert a kapcsolástól és alkalmazástól függ, hogy oda éppen milyen értékű kell.
És miért X-el van jelölve, csakmert kezdő tudásom szerint az ellenállást R-el és egy számmal jelölik. A kapcsolás pdf-ben jobb lent Rx 0,22ohm 5W, azt gondoltam hogy ellenállás csak a jelölését nem igazán értettem. Köszi a segítséget.
Valahol kommentben, vagy leírásban ott kell legyen mitől függ az értéke, vagy hogyan kell kiszámolni.
Hopp most vettem észre hogy nem csatoltam a pdf-et.
Az áramkorlát nagyságát állítod be azzal az ellenállással, tehát változó is lehet az értéke, a változót meg x-el szokás jelölni.
Szóval most már ezt is tudom Köszi a segítséget.
Üdv mindenki!
Kérdésem, képeken látható smd tranzisztorokat hogy tudnám beazonosítani. Köszönöm!
Üdv mindenki!
Kérdésem, képen látható smd tranzisztorokat hogy tudnám beazonosítani. Köszönöm!
Szia!
Keresgélj különféle kódtáblázatokban: Bővebben: Link
Sziasztok! Meg tudná nekem valaki mondani,hogy ez az ellenállás milyen értékű?Próbáltam megfejteni színkód alapján de nem tudtam.A képet mellékelem az ellenállásról. Előre is köszönöm!
üdv!
Elnézésedet kérem, de csak az elektronika alapjaihoz tudok visszamenni... A színkódokat mindig onnan számoljuk, vagyis onnan nézzük, ahol kicsit beljebb van a csík vagyis jelen esetben a pirossal. jelen esetben ez egy 4 színkódos ellenállás az ötödik a fehér a tűrés határ. Értéke: 0,2ohm. plusz - minusz5% tűrés. remélem segítettem
Űdv mindenkinek!
Képen látható két alkatrészt szeretném beazonositani...... Meg hogy hol kapok ilyet?
üdv!
Valószínű de nem biztos, a képen látható fekete alkatrész egy 8.0A SCHOTTKY BARRIER RECTIFIERS lesz. milyen áramkör ez? ha szabad kérdezni... esetleg panel típus vagy ilyesmi? lehet a kapcs. rajz többet segítene. Van egy linkem, ezt találtam az "SD84-re".
Köszi a segítséget.
Nem nem ezt akartam belinkelni. De akkor itt: Bővebben: Link ez lenne az. A linket javítottam a LINK gombbal. --vicsys
Üdv! Köszönöm a segítséget! Ez nagy segítség volt!
Üdv!
Köszi! 12v szénkefés villanymotor vezérlő,sönt és mágneses jeladós fordulatszám tartós elektonika. Megúszott és meghalt. Még a IC-ék.......?
Üdv. Sziasztok. Légyszi valaki erröl a tranyorol infot irjon mert nem találtam semmi kézenfoghatót. c2497-r van ráírva. Előre is köszönöm.
üdv! a 44 lábas nagy fekete, az egy 8 bites mikrokontroller. link: "http://www.datasheetarchive.com/search.php?q=tms370c&scanned=scan"
4267g: 5voltos regulátor. link:"http://www.alldatasheet.com/view.jsp?Searchword=4267G" Jelenleg ez a kettő megy, vagyis ennek a típusát tudom leolvasni. a harmadik ic is fontos lenne szerintem. Kérlek írd meg a típusát. köszi. remélem segítettem.
Üdv!
Köszi! Bővebben: Link
Ez egy négy műveleti erősítőt tartalmazó tok. Bővebben: Link
Sziasztok!
Erről kellene nekem egy kis információ! GMN-3MX027A DC24V Matsushita Electric A4235410 7215FA A motoron: MXN-12AE24A A specifikációi érdekelnének! Előre is köszönöm!
Hello! Egy alaplapba keresek a Röhm C5001 helyett valami használható tranzisztort.Elméletileg helyettesíthető ezekkel:
MJD44H11 ZETEX ZXT849K vagy ZXT 1053AK ST 2STD1665 Sanyo 2SC5915, 2SC5999, 2SD2198, 2SD2200 vagy 2SD2201 Rohm 2SD2118 vagy 2SC5103 ....de egyik sem kapható. Van valami ötletetek a helyettesítésre?? Előre is kösz a válaszokat!!
Üdv!
Tudna valaki segíteni, hogy milyen elenállás ez, és hol kapható. Köszi előre is.
Ha nem tud senki segíteni, azt meg tudja valaki saccolni, hogy hány ampert zabálhat?
Kipróbáltam, 12V-ról (PC tápegység) is elindul, kb. 100 RPM-mel forog, de nyomatékos, kézzel alig bírom megállítani.
Mérd meg ampermérővel az áramfelvételét.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |