Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   98 / 582
(#) sprofan hozzászólása Máj 29, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy LG WD6004-C típusú mosógépünk, az vele a probléma hogy az utóbbi időben a szivattyúja valamiért nagyon esetlenül nyomja csak ki a vizet. Szétszedtem az utolsó cafatig és kitakarítottam a lerakódott mosóportól, szöszöktől stb... De összerakva ugyan az a hibajelenség: Beindul a pumpa és víz sehol... aztán fél-egy perccel később egyszer csak elkezd ömleni a víz, kb mint amikor egy búvár szivattyú levegőt kap ahhoz tudnám hasonlítani a hangját. Egyébként amikor viszi a vizet akkor szuperül nagy sugárban tolja, ezért is nem értem hogy mi ez a gondolkodási idő? Természetesen ez idő alatt is jár a pumpa, de víz az gyakorlatilag semmi...
(#) szabinyo válasza sprofan hozzászólására (») Máj 29, 2011 /
 
Szia!
Vedd le az üst legalján lévő vastag harmonikacsövet és vedd ki belőle a zoknit.
(#) lukovicsek hozzászólása Máj 29, 2011 /
 
Sziasztok. Nemtudom, hogy ki találkozott már ilyennel, egy régebb fajta Privileg gépről van szó amibe egy motrot cseréltem és működés közben a motor állandóan vibrál, annyira hogy remeg tőle a gép is kicsit és a villanyfényen is látszik ahogy rebeg. A motor amit beleraktam egy zanussié amihez pot ugyanolyan motorvezérlő járt mint ehez,Ha valakinek van valami ötlete az kérem írjon.
Köszönettel.Laci!
(#) sprofan válasza szabinyo hozzászólására (») Máj 29, 2011 /
 
Gondolod? megeshet, ezt még nem is néztem... Bár nem értem hogy kerülhetett volna oda, hiszen páratlan zokni még nem jött ki belőle, és a dob szájánál még a kisujjamat sem tudom bedugni erővel.
(#) zoz11 válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 29, 2011 /
 
Hello
Az könnyen lehet motorvezérlő gond, vagy totál menetzárlatos a motor forgója.
Ilyesmivel már találkoztam.
Üdv: Zoltán
(#) zoz11 válasza sprofan hozzászólására (») Máj 29, 2011 /
 
Hello
Az is nagyon könnyen lehet, hogy ki van kopva a szivattyúja, akkor is ad ilyen morgó hangot, csak épen nem tud elindulni, és egyszer csak meglódul, és tolja a vizet.
A zoknis dologra nagyon kicsi a valószínűség, mert akkor nem tolná ki egy idő után sem...
Üdv: Zoltán
(#) szabinyo válasza sprofan hozzászólására (») Máj 30, 2011 /
 
Igen megeshet... Vedd le bátran nehabozz
Esetleg előtte valami tescós táskával bugyoláld be a motort hogy a kiömlő víz ne áztassa szanaszét. Ja és még egy fontos! Ha levetted a harmonikacsövet, találsz ott benne egy nagyobbacska pinponglabda szerű golyót.
Ezt ha úgy érzed hogy nemigazán sikerül rendesen visszatenni a helyére akkor inkább dobd ki belőle mert legközelebb az csinálhat ilyen bajt.
(#) ps2jani válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 30, 2011 /
 
Jó estét kívánok!
Bocsánat a láma kérdésért,legyetek szívesek megmondani hogy az ajtózár kapcsolónak kell-e melegedni ill. forrónak lenni? (ELECTROLUX LWT1012)
E90-hiba!
(#) szekelysandor45 hozzászólása Máj 31, 2011 /
 
sziasztok,korabbi segitsegetek nagyon jo volt,koszi ,de a whirlpool awe 8725 os mosogepem tachometere ismet feladta a lecket, keresem az lenne ,hogy egy rajzot tudnatok e kuldeni es nincs katalogusom a 'sot 23 tipusu tranyokkal,ezekbol epul fel,ime a kovetkezo ,amit nem ismerek A 8 J 7 es tranyot,szeretnem megmenteni az elektronikajat a gepnek ,mert kivalo a programja,jelen pillanatban csak nagy fordulaton indul a motor ,nincs szabajzasa, ebben a dologban kerek tolletek segitseget koszonom .sandor
(#) zolika60 válasza ps2jani hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Nem igen illene melegednie. Szerintem ott lesz a hiba. :yes:
(#) ps2jani válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Sajnos NEM a kapcsoló,vásároltam 1 újat és azzal sem változott a helyzet!(pár kép)
(#) zoz11 válasza ps2jani hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Hello
Az természetes hogy forró és melegszik az ajtózár.

Üdv: Zoltán
(#) zolika60 válasza ps2jani hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Melegednie nem szabadna pedig. Azt nézném meg, mi okozza rajta a túláramot. Sajnos a típust nem ismerem, így nem tudom innen mi okozhatja a hibát. Látom mindent odakészítettél a gép tetejére ami a hibakereséshez kell.
(#) zolika60 válasza zoz11 hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
No de miért? A mi gépünk nem csinál ilyesmit.
(#) ps2jani válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Ha sikerül pénteken de. kipróbálom a vezérlő és a kapcsoló paneljét 1 működő példányban! Köszönöm a segítséget!
(#) imikee10 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Kell neki melegednie mivel máshogy a bimetál nem tágul és nem vált át soha zárt állásba...
(#) zoz11 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Van olyan ajtózár amit működés közben megfogni is alig lehet, de van olyan ami hideg. Vagyis a melegedése nem gond.

ps2jani:
Nálad itt nem ilyen jellegű gond lesz, nagy valószínűséggel panel hiba, és pedig a hálózati fesz figyelős részén, mert ha jól látom ez bizony EWM panel.
Vagy pedig a hibakódokat kell belőle kitörölni.

Üdv: Zoltán
(#) ps2jani válasza zoz11 hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Igen EWM(kép)!Hibakódot kitörölni? Azt meg hogy lehet? Előre is kösz az infót!

DSCF0217.JPG
    
(#) kukucka hozzászólása Jún 2, 2011 /
 
Sziasztok!
Nem találtam olyan problémát, ami nekem van - gondolom az általánosba beleférek. Mivel ehhez a témához elég rég nem volt hozzászólás, nézzétek el, hogy nem olvasom végig őket
Egy Ardo young 600-as mosógépem van, már nem mai csirke, de eddig jól működtünk együtt. Aztán kicsit hangosabb lett a mosásnál, viszont más baja nem volt. Mígnem centrifugálás után jócskán benne álltak a vízben a ruhák. Akkor vettem észre, hogy a forgódob kicsit lentebb van a szokásosnál. Megpróbáltam tetejét, hátulját leszedve megnézni az okot, de kicsit visszarettentem a betontól és gyorsan összeraktam.
Kérdésem, hogy érdemes-e, vagy lehet-e kezdeni még vele valamit?
Köszönettel: kukuc
(#) patexati válasza kukucka hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Szia! Lehetséges,hogy a dob levált a tengelyről egyik oldalon.. Vagy az egész üst felfüggesztése kitámasztása van vagy leszakadva vagy megnyúlva.. Látatlanban nehéz eldönteni. A dob könnyen forog ha kézzel meghajtod? Nem zörög,súrlódik?
(#) kukucka válasza patexati hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Kicsit akadozva forog és az utolsó centrifugálásnál eléggé zörgős hangokat adott ki. Mintha valami plusszban zötykölődött volna a dobon kívül.
(#) patexati válasza kukucka hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Ha akadozik akkor vagy elér valamit,vagy beleesett valami nem oda való,vagy leszakadt a dob! Nézz bele zseblámpával nincs e bent valami alul mi eléri a dobot. Ha leveszed az ékszíjat akkor nagyon finoman kell neki forogni cseppet sem akadhat! A motort is meg kell nézni bár azt nem hiszem,hogy az de ki tudja
(#) zeal001 hozzászólása Jún 2, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy Whirlpool AWT 2274/3 - 700 -as mosógépünk. Sajnos pár napja nem működik. Ha elindítom akkor csak annyi történik, hogy bekapcsol az ajtózár , de a vizet már nem engedi be. Aztán fél percig semmi... Utána a programkapcsoló körbefordul és egyéb nem történik csak a bekapcsoló gomb fölött világít tovább egy led.

Laikus vagyok a témában, de szívesen fogadok minden ötletet, mert szerelőhöz biztos nem fogjuk elvinni már csak a kora miatt sem. Inkább veszünk egy másikat.

Illetve lenne még kérdésem. Felénk elég rossz a vezetékes víz minősége. Hetente kell a vízcsapok szűrőjét is tisztítanunk. Lehetséges, hogy eldugult benne valamilyen szűrő, vagy szelep? Ezeket hol találom benne és mit kell tennem, hogy meg tudjam tisztítani?

Pár dolgot már lebontottam róla, és igaz nem nagyítóval néztem végig a nyáklapot, de így szabad szemmel (sajnos) nem találtam rajta hibát. Megnéztem pár vezetéket is de azok közt sem találtam korrodáltat.

Segítségeteket előre is köszönöm,

zeal
(#) Sada01 válasza ps2jani hozzászólására (») Jún 2, 2011 / 1
 
Üdvözlöm! A kormot finoman egy száraz fogkefével el kell távolítani mert az kefepor, és jó vezető rétaget alkot a panelon!! A 2-es rajzon beázás látszik, és újra kell forrasztani mert elégett a vezető! Ebből következik a kontakthiba!
(#) polcsi73 válasza zeal001 hozzászólására (») Jún 3, 2011 /
 
Szia. Az én AWT mosógépem ezt a fajta hibás működést még nem produkálta, de első körben megtisztítanám a víztömlő szűrőjét(csap és a gép közötti szakasz), majd a mágnesszelepet venném szemügyre, melynek szerepe a víz beeresztése a gépbe.
Van egy bontott AWT- 2284 gépem, ha alkatrészre van szükséged pár száz forintért utánvéttel feladom.
Sok sikert a javításhoz.
(#) ps2jani válasza Sada01 hozzászólására (») Jún 3, 2011 /
 
Nagyon szépen köszönöm a tanácsát !Újra átnéztem a csatlakozásokat,egy működő kapcsoló panelen méregettem ellenálásokat és így találtam kontakt hibát.A magam módján megoldottam(kép) A panel már működik,remélem a gép is! Mindenkinek KÖSZÖNÖM SZÉPEN a segítségét!

DSCF0257.JPG
    
(#) kukucka válasza patexati hozzászólására (») Jún 3, 2011 /
 
Nem találtam benne semmi oda nem illőt, de miután visszaszereltem az oldal és fedőlapját most még jobban szorul. Már el sem merném indítani. Az ékszíjat még nem próbáltam, de holnap újra megnézem közelebbről.
(#) Fastra válasza kukucka hozzászólására (») Jún 3, 2011 /
 
A csapágyban összeomlik a kosár, összefutnak a golyók. Kész a szorulás.
(#) Sada01 válasza Fritz14 hozzászólására (») Jún 3, 2011 /
 
Üdvözlöm! le kellene venni a motort, a szénkeféket meg kell nézni nem-e kopottak. A motor hátujjára megy 2-vezeték, (ez a tacho) ezen úgy emlékszem 90-120 ohmot kell mérni, ha jó. Ezen felül meg kell mérni a forgórészt nem-e zárlatos.(ezt úgy tudod megtenni, hogy a kollektoron midig az egymással szemközti szegmenseket kell mérni, körbehaladva ha a műszer mindig ugyanazt az ellenállást mutatja akkor jó). ez azért fontos mert a gép figyeli az áramfelvételt!!! Ha bármelyik rossz vidd szervizbe mert ezeket az alkatrészeket boltban nemigazán lehet beszerezni.
(#) kistehenke hozzászólása Jún 4, 2011 /
 
Tiszteletem mesterek!
Tudna valaki segíteni ebben a készülékben? Aeg w1030.
Elhoztam ,üresen ment normálisan.
Tettem bele ruhát akkor kezdődött csak ide oda mozdított rajta közben a program végére lépegetett.
Mákká szedtem a program kapcsolót takarítás+ átforrasztottam. Persze előtte kiderült hogy nem melegít.Most a lényeg az hogy ha a fűtő betétet rádugom akkor mikor fűteni kellene ellépeget addig ahol már nem kell fűteni. Ha izzót teszek a helyére akkor jó világít és mos. Külön betéttel is próbáltam védő föld nélkül.Addig fűt még el nem lépeget.
A hőfok érzékelő hidegen 30k ha melegítem csökken elvileg jó.
Mi lehet a probléma?
üdv:Imre
Következő: »»   98 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem