Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nagyon el vannak csúszva a színek? Vagy csak kis mértékben? Ha kicsit, azt menüből utánna lehet korrigálni, ha nagyon, és nem reagál a korrekcióra, akkor konvergencia vég csere, kb 2-2500Ft/db
Szia Doncso.Köszönöm a gyors reagálásodat.Az elején kb 1 óráig nem nagyon csak picit,de most szétugrott rendesen.A beégésre van valami megoldás?Vagy ha beállítom a szineket az is halványul?
Jah...meg a menüben hol tudok utánakorrigálni?
Hát, a beégésre sajnos nem tudok okosat mondani, az enyém is be van égve, bár ott más a tészta, mert nekem többek közt a sorvég trafó halt el, és utolsó impulzust meglökte a halála előtt, és ez függőleges szinusz szerű vonalakat rajzolt az egyik képcsőbe, igaz megvan a másik képcső, csak ki kellene cserélnem. Na de ez most nem ide tartozik. Mely tipus ez pontosan? Ez kellene, A konvergencia beállító menü MUTE-1-8-3 , bár szerintem IC csere lesz ott.
Köszi a segítséget mindkettőtöknek.
A g2-őt ugye a sorkimenőn kell állítani?
na igen, a T8, nekem is olyasféle van. Abba Sanyo STK való ha jól emlékszem, próbáld meg a Mute-183-at majd belőni a konvergenciát, ha nem megy akkor IC csere.
Huh....Megsasoltam a beállítást....a négyzetrács inkább térbeli palalerogramma))Mintha egy lasztit dobtak volna bele középre.....Szerintem ezt csak ic cserével lehet.......
Igen, az alsó poti a G2, a felső a fókusz.
Uhh, jól látod a helyzetet, csakúgy mint nálam. Érdemes mindkét IC-t kicserélni, valamint , az IC-k előtt lenni kell 2-3 ohmos ellenállásoknak, ezeket átnézni, az IC-ket jól megkenve szilikon zsírral, és úgy fel, és ha saját TV lesz és rám hallgatsz , teszel oda két ventit sorba kötve és rá a 12V ra. Ez a J59-es szasszi? STK392-010-es IC van benne?
Annyira még nem merültem bele.Nem szedtem szét.j59-es az mi?No stk392-040-es van benne
Szia, a J59, csakúgy mint a J54 egy sassziszám, ez azt jelenti, hogy az alaplap, vagy panel tipusa, száma, ami a készülkben van, sokszor találkozom olyannal, hogy pl Akai, Orion, Beko-tv be ugyanaz a panel, azaz sassziszámú alaplap van. Ez csak akkor derül ki, ha leveszed a hátulját és szétkapod. Elég csak az alsó hélyat levened, máris láthatóvá válnak az STK IC-k, ha jól sejtem tipusuk 392-010 lesz. Ez kapható a HQvideo-ban.
Üdv.
Huh....te gyors vagy 040-es van benne.3 db képcső......a beégés miatt mind a 3-at cserélnem kellene?
Ha 040-es van benne, akkor az már nem gyári, cserélték, a 040-est szokták betenni a 010-helyett, valamelyest jobban bírja (állítólag). A beégésre így nem tudok mit válaszolni, látni kellene. Nem akarok hülyeséget mondani, egy képcső nem olcsó. Bővebben: Link
Szia.Köszi a válaszokat.Megyek a hq-ba és megveszem az ic-ket.A lámpákat majd megnézem....lehet nem kell mind a 3-at cserélni.
Csak előtte mérd ki az ellenállásokat is, lehet az is meg van szakadva.
Először is köszönöm a segítséget. A G2 levételével nem tudtam eltünetni a visszafutási csíkokat, hiába állítgattam. Azonban lehúztam a képcsőről a panelt, átnéztem és megigazgattam az alkatrészeket, visszatettem és eltűntek a csíkok. Majd átforrasztom az egészet, mert lehet hogy valami kontakt hiba. Viszont lett egy újabb jelenség, amit nem tudok mire vélni. Antennával azt csinálja, hogy 10-15 másodpercig van jel, kép és hang, majd eltűnik. Aztán visszajön, mintha akkor kapcsoltam volna az adott csatornára. Kiirja a csatorna számát és megint megy 10-15 másodpercig. Érdekessége, hogy ha a beltéri megy scart-on keresztül, akkor ha átkapcsolok antennás módra, akkor nem megyeget el.
Mi a túró csinálhatja ezt? Már kezd az agyamra menni ez a készülék.
Helló. Úgy próbáltad antennával, hogy semmi már
nem volt bedugva?
Szia Doncso.Az ellenállások jók.Kicseréltem az ic-ket.Jó lett,csak valaki már elállítgatta a szineket és a jobb szélén még kicsit el van csúszva.Nincs valami resetelési lehetőség,hogy visszaáljon gyári értékekre?
Na, akkor lennének csak igazán szétcsúszva a színek, ha resetelnél. IC-t cseréltél. Mivel nincs két pontosan egyforma integrált áramkör, ezért minden ilyen csere után kézzel be kell állítani a konvergenciát.
Szia kadarist.Köszi a felvilágosítást.Akkor szenvedek vele,csak tényleg marha nehéz azt a rácsot rendesen"kirakni".
Létezik valahol esetleg egy leírás,hogy melyiket hogyan kell beállítani?Mert ugye több négyzetrács is van....
Szia, első körbe örülök, hogy jó lett IC csere után, remélem kentél rá szilikont bőven, ez is beleszól meddid lesz jó. Saját tapasztalataimat osztanám meg, én azt szoktam, hogy ugye három alapszín van, R G B, piros, zöld, kék, én csak a nézetráccsal állitok, semelyik másikkal, beállítom zöldre, azt belövöm egyenesre, vizszintesre, függőlegesre, és, hogy egyforma távolságra legyenenek a vonalak egymástól, majd ráengedem a pirosat is, és átkapcsolok R állítágra, azt hiszem 7-es gomb, , azt hozzáhúzom, fontos, hogy ilyenkor ne csak a vonalat nézd, hogy fedi e épp azt a részt amit állítasz, hanem a kockát is, azon jobban látod hogy merre kell még húzni a vonalat, ha minden kafa, tökéletes sárga négyzethálót kell lássál, akkor bekapcsolom a kéket is, majd átkapcsolok B állításra, 9-es gomb, ekkor csak a kéket húzza, és azt is szépen beállítom, hogy fedje a másik két színt, így ha jól dolgoztál látnod kell egy szép fehér hálót. Ez kb max 45 percet vesz igénybe. Nem úgy mint a régi thomsonom, húú, abban minden potméteres volt, és nem lehetett ám akármelyik pontot akármerre mozgatni , áh, na az emberes meló, kb 50db poti azt állítgassag az jó móka, azon még szervíz ábra se volt, se menü, semmi, igazi analóg szörny. Ez gyerekjáték. Próbálgasd, rá fogsz érezni, mindig belülről kifelé haladj. Gyakorold be rendesen, mert pár hónap és lehet előenni újra a Mute183-as kombinációt. Sajnos ez ilyen. Ja majd el felejtettem, el ne felejtsd elmenteni, mert ha nem, csak kilépsz, kezdheted előlról. De egyébként ezeket megtalálod a szerviz doksijában, amit itt találsz.
Üdv.Bővebben: Link Sok sikert és kitartást. Ódv. Doncso
Igen, megpróbáltam úgy is,ugyan ezzel az eredménnyel. Olyan mintha a SCART-on átkapcsoló jelet kapna egy pillanatra, anélkül hogy bármi bele lenne dugva vagy valami hasonló. Azt nem tudom, hogy a Scart-on csatlakoztatott, bekapcsolt beltéri ezt hogyan semlegesíti.
Szerintem kevés vagy hiányzik egy feszültség, amit pótol
a beltéri. Utána kellene néznem hogy a SCART-on hol van fix be 12 V vagy valami hasonló. Úgy emlékszem a külső eszközökön van egy pont amin megjelenik feszültség, bekapcsoláskor. Innen kellene kiindulni.
Igen, valami ilyesmire én is emlékszem, bár én valami 5v-ra. De attól kapcsol át a tv a Scart-ra. Tehát ez mintha fordítva lenne és mintha az átkapcsoló meglévő feszt, "testelné" a bekapcsolt külső eszköz.
Rákerestem, és ha jól nézem, akkor az aljzat 8-as lába az átkapcsoló, és te emlékeztél jól, 0-2v tv, 5-8v WideScreen, 9,5-12v AV mód. Már csak arra kellene rájönnöm, honnan kerülhet oda 12v?
Sziasztok.Segitdég kéne a bomann tv ügyében(még mindig ott rohad).Valami helyettesitök kellenének az ES 1 es diodának és a 1s1555 diodának.Mivel tudom öket helyettesiteni?Köszi elöre is.
Olyasmit kellene keresni mint stabil táp, szakadt ellenállás
szakadt dióda, zárlatos zener. Sajnos így hirtelen nem találtam rajzot, de biztos van benne valamilyen kapcsoló IC. Annak környezetébe kellene kutakodni. Próbálj meg rajzot szerezni és levezetni, hogy merre megy a 12V. Ha megvan, miért nem jut a készülékből feszkó?
Szia! Sajnos nem tudtam megnyitni a képeidet.
Hol találhatók ezek a diódák? |
Bejelentkezés
Hirdetés |