Fórum témák
» Több friss téma |
Max 5cm lesz.
Nem néztem át teljesen a nyák tervet , de elsőre arra gondoltam . Elméletileg működő képes szerintem is így.
Van egy hiba: A jobb oldali részen a tranzisztor rossz helyről kapja a tápot, GND-re van kötve a (-) helyett. Nézd át jól még 1x a nyákot, én ezt most csak úgy véletlen szúrtam ki...
Igaz! Köszönöm mindenkinek a segítséget! Holnap kiderül.
Ezt le számítva egész jó. Én a 2.2óhmos ellen álások mindegyikét nem találtam előszörre , de megvannak rajta Nekem tetszik
Kíváncsian várom az eredményt, ezt a kapcsolást TDA7294 hez ötlöttem. Ott remekül bevált. Remélem a kiegészítő tranzisztorok nem okoznak kellemetlenséget.
Na itt a végleges, megyek nyomtatni. Még 1 hibát találtam benne, a jobb oldali TDA kimenete nem volt bekötve. A tranzisztor testének meg nem akartam még egy átkötést, így az egyik 22k-s ellenállást sajnos kicsit arrébb kellett tennem.
Azok után, hogy két hiba felett is átsiklottam, nem sokat ér ha ezt is rendben találom
Több szem többet lát, az lényeg hogy megvan.
Úgy tűnik még várni kell, mert nem tudtam kinyomtattatni normálisan, a vasaló nem vitte át. Ahol régebben csináltam, az megszűnt. Holnap megnézem ezt az UV-s technikát, egyáltalán lehet-e kapni olyan nyákot. Nem akarok már szenvedni a vasalással.
Terveztem egy NYÁK-ot a beszélt paraméterek alapján. A szimmetrikus táplálású TDA2030-ból egy sztereó változatot. Ha minden jól meg akkor a hétvégén megépítem. És ha működik akkor a jövőhét folyamán közzé is teszem a terveket.
Sziasztok. lenne egy kérdésem lehetne ezeket az IC-et ugy hajtani hogy 4 db hídban vagyis 2 híd működjön egyszerre egy hangszóróra ?
akkor a 4X teljesítmény nem lehetséges sehogy ?
De lehetséges, arra való a tranzisztoros rásegítés.
A tranzisztoros rásegítéssel nekem komoly vitám van, mert ahelyett minden szempontból előnyösebbnek tartom egy nagyobb teljesítményű végfok IC alkalmazását, illetve léteznek direkt végfokmeghajtó integrált áramkörök.
Üdv!
Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy ennél a kapcsolásnál melyik a hangszóró pozitít - negatív csatija?
Amelyik a felső IC-ből jön, az a +, a nyákon a jobb szélső.
Amit most írtál ezen már én is rég gondolkozom. A TDA2030 Híd kapcsolást nem ilyen táp áram vezérelt tranzisztorokkal kellene ki egészíteni, hanem csak egyszerűen egy végfok tranzisztor párral ami nem táp áram vezérelt. Általában a végfokoknál van egy ki menő tranzisztor pár, szerintem az ic ben is ami ugye bele van integrálva. Itt a kapcsolások téma körénél az egyszerű kísérleti erősítőknél is fent van ez a kapcsolás
http://bsselektronika.hu/index.php?id=515 És ezt olvasva az utolsó lappon azt írja ehez lehet használni teljesítmény műveleti erősítőt mint például TDA2050. A 2030 hídnak is 30watt írás szerint a teljesítménye, mint a 2050esnek, bár szerintem a 2030hídban nagyobb teljesítményű. Valami ilyen meg oldást szeretnék a 2030 híd után variálni. Nem tudom lehetséges e , valahogy biztosan. A táp áram vezérelt meg oldás működő képes persze, de itt hídba kötve nem a legjobb szerintem sem .
Köszönöm!
Üdv!
Valaki tud esetleg ezen az Ic-n alapuló (esetleg más) nagyobb tejlesítményű kapcsolást ami alkalmas lenne autóban használatra, megépítettem a hidalt verziót, de keveslem a teljesítményt.
12V-ról a tda1562 ami nagyobb teljesítményt tud.
Szia! Az autóban használt feszültséget alakítsd át magasabbra Bővebben: Link
Nem biztos, hogy erre vágytál, de ez is egy megoldás
Jó lenne csak húzós az ára. Szerintem így akkor beérem ennyivel.
Szia nekem ez az IC nem jött be , szinte semmivel nem volt jobb mint egy mezei 2030 12V :-S
Üdv! Azt szeretném megkérdezni, hogy az általam épített erősítőhöz érdemes lenne e előerősítőt csinálni. Remélem holnap már kitudom próbálni, mivel múlt héten nem került rá sor. A kapcsit mellékeltem. Köszi!
Az erősítőd teljes kivezérléséhez 350mV szükséges. Ha ettől kevesebbet szolgáltat a jelforrásod, akkor erre a szintre előerősítheted.
Telefonról vezérlem. Az nem tudom mennyit adhat le.
Hangszín szabályzóm az lesz, elvileg abban van előerősítő.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |