Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfokozat TDA2030-40-50-el

Témaindító: sasorr, idő: Jan 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   182 / 274
(#) cooper85 válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Max 5cm lesz.
(#) gabesz.mi074 válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Nem néztem át teljesen a nyák tervet , de elsőre arra gondoltam . Elméletileg működő képes szerintem is így.
(#) pixels válasza cooper85 hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Van egy hiba: A jobb oldali részen a tranzisztor rossz helyről kapja a tápot, GND-re van kötve a (-) helyett. Nézd át jól még 1x a nyákot, én ezt most csak úgy véletlen szúrtam ki...
(#) cooper85 válasza pixels hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Igaz! Köszönöm mindenkinek a segítséget! Holnap kiderül.
(#) reloop válasza pixels hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Ügyes vagy! Nem vettem észre
(#) gabesz.mi074 válasza reloop hozzászólására (») Jan 19, 2012 /

Ezt le számítva egész jó. Én a 2.2óhmos ellen álások mindegyikét nem találtam előszörre , de megvannak rajta Nekem tetszik
(#) reloop válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Jan 19, 2012 /

Kíváncsian várom az eredményt, ezt a kapcsolást TDA7294 hez ötlöttem. Ott remekül bevált. Remélem a kiegészítő tranzisztorok nem okoznak kellemetlenséget.
(#) cooper85 válasza reloop hozzászólására (») Jan 19, 2012 /

Na itt a végleges, megyek nyomtatni. Még 1 hibát találtam benne, a jobb oldali TDA kimenete nem volt bekötve. A tranzisztor testének meg nem akartam még egy átkötést, így az egyik 22k-s ellenállást sajnos kicsit arrébb kellett tennem.
(#) reloop válasza cooper85 hozzászólására (») Jan 19, 2012 /

Azok után, hogy két hiba felett is átsiklottam, nem sokat ér ha ezt is rendben találom

Több szem többet lát, az lényeg hogy megvan.

Úgy tűnik még várni kell, mert nem tudtam kinyomtattatni normálisan, a vasaló nem vitte át. Ahol régebben csináltam, az megszűnt. Holnap megnézem ezt az UV-s technikát, egyáltalán lehet-e kapni olyan nyákot. Nem akarok már szenvedni a vasalással.
(#) ODU hozzászólása Jan 19, 2012 /

Terveztem egy NYÁK-ot a beszélt paraméterek alapján. A szimmetrikus táplálású TDA2030-ból egy sztereó változatot. Ha minden jól meg akkor a hétvégén megépítem. És ha működik akkor a jövőhét folyamán közzé is teszem a terveket.
(#) David 3g hozzászólása Jan 19, 2012 /

Sziasztok. lenne egy kérdésem lehetne ezeket az IC-et ugy hajtani hogy 4 db hídban vagyis 2 híd működjön egyszerre egy hangszóróra ?
(#) reloop válasza David 3g hozzászólására (») Jan 19, 2012 /

Szia! Hidat hidalni nem lehet.
(#) David 3g válasza reloop hozzászólására (») Jan 19, 2012 /

akkor a 4X teljesítmény nem lehetséges sehogy ?
(#) reloop válasza David 3g hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

De lehetséges, arra való a tranzisztoros rásegítés.
A tranzisztoros rásegítéssel nekem komoly vitám van, mert ahelyett minden szempontból előnyösebbnek tartom egy nagyobb teljesítményű végfok IC alkalmazását, illetve léteznek direkt végfokmeghajtó integrált áramkörök.
(#) gaboca323f hozzászólása Jan 20, 2012 /

Üdv!

Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy ennél a kapcsolásnál melyik a hangszóró pozitít - negatív csatija?

DSCF1326.JPG

(#) cooper85 válasza gaboca323f hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

Amelyik a felső IC-ből jön, az a +, a nyákon a jobb szélső.
(#) gabesz.mi074 válasza reloop hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

Amit most írtál ezen már én is rég gondolkozom. A TDA2030 Híd kapcsolást nem ilyen táp áram vezérelt tranzisztorokkal kellene ki egészíteni, hanem csak egyszerűen egy végfok tranzisztor párral ami nem táp áram vezérelt. Általában a végfokoknál van egy ki menő tranzisztor pár, szerintem az ic ben is ami ugye bele van integrálva. Itt a kapcsolások téma körénél az egyszerű kísérleti erősítőknél is fent van ez a kapcsolás
http://bsselektronika.hu/index.php?id=515
És ezt olvasva az utolsó lappon azt írja ehez lehet használni teljesítmény műveleti erősítőt mint például TDA2050. A 2030 hídnak is 30watt írás szerint a teljesítménye, mint a 2050esnek, bár szerintem a 2030hídban nagyobb teljesítményű. Valami ilyen meg oldást szeretnék a 2030 híd után variálni. Nem tudom lehetséges e , valahogy biztosan. A táp áram vezérelt meg oldás működő képes persze, de itt hídba kötve nem a legjobb szerintem sem .
(#) gaboca323f válasza cooper85 hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

Köszönöm!
(#) reloop válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

Szia! Ha már tranzisztorok végzik a teljesítmény erősítést, akkor TDA2030 helyett a TDA7250-est ajánlom. Az kimondottan ezt a célt szolgálja, gondoskodik nyugalmi-áramról, korlátozásról és magasabb tápfeszültséget enged meg. Témája.
(#) gaboca323f hozzászólása Jan 21, 2012 /

Üdv!

Valaki tud esetleg ezen az Ic-n alapuló (esetleg más) nagyobb tejlesítményű kapcsolást ami alkalmas lenne autóban használatra, megépítettem a hidalt verziót, de keveslem a teljesítményt.
(#) Lacika001 válasza gaboca323f hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

12V-ról a tda1562 ami nagyobb teljesítményt tud.
(#) reloop válasza gaboca323f hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Szia! Az autóban használt feszültséget alakítsd át magasabbra Bővebben: Link
Nem biztos, hogy erre vágytál, de ez is egy megoldás
(#) gaboca323f válasza Lacika001 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Jó lenne csak húzós az ára. Szerintem így akkor beérem ennyivel.
(#) David 3g válasza Lacika001 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Szia nekem ez az IC nem jött be , szinte semmivel nem volt jobb mint egy mezei 2030 12V :-S
(#) dani9228 hozzászólása Jan 23, 2012 /

Üdv! Azt szeretném megkérdezni, hogy az általam épített erősítőhöz érdemes lenne e előerősítőt csinálni. Remélem holnap már kitudom próbálni, mivel múlt héten nem került rá sor. A kapcsit mellékeltem. Köszi!
(#) reloop válasza dani9228 hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Az erősítőd teljes kivezérléséhez 350mV szükséges. Ha ettől kevesebbet szolgáltat a jelforrásod, akkor erre a szintre előerősítheted.
(#) dani9228 válasza reloop hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Telefonról vezérlem. Az nem tudom mennyit adhat le.
(#) dani9228 válasza dani9228 hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Hangszín szabályzóm az lesz, elvileg abban van előerősítő.
Következő: »»   182 / 274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem