Fórum témák
» Több friss téma |
Azért ezzel a kijelentéssel csak óvatosan:
Idézet: „bár ez az extravékony erű hosszabbító biztosíték helyett is beválik” Ha pont határ értéken használod, akkor könnyen okoz tüzet, és az nagyon nem jó dolog...
Az embergyereke azért többnyire nem labortáppal próbálgatja, hogy mekkora árammal gyullad meg a kábel. Mindenesetre az biztos, hogy elég veszélyes dolog.
Szia!
A TESCO narancssárga hosszabbitó műanyagja nem önkioltó --tehát ha felmelegedett lazán tovább ég ! Persze a papirja megfelelő !
Szia!
Kinai vezetékeknél többször találkoztam azzal , hogy a "mágnes fogja a réz vezetéket" ? Valami vas réz ötvözet ---vas túltengéssel ? A "még jobbik kategória" ? 5 szálból sodorva 3 szál vas +2 szál réz kb 0,66 --0,75 mm2 öszkeresztmetszettel.! Valaha a magyar ipar is gyártott ilyet -telefon célra ! Barna -fekete szinnel.A 60m oszlopközben simán ki lehetett fesziteni ....
Szia!
Én is ezt írtam, hogy ha begyullad, lesz baj nem kicsi.
Ha újabb szerelésű a lakás, a FI relé bezavarhat. Bár ha leold, lehet vélelmezni, hogy van védővezető. Már csak hogy ne lepődjön meg, ha áramszünetet okoz.
Szia!
Meg a dugaljakat is ! 1 lépés; izzóval megnézed van-e 230V ? a két furatban . 2 lépés ; megnézed van-e feszültség az egyik oldal és a védőérintkező között? 3 lépés; ugyan ez a másik oldalról. 4 lépés; fázisceruzával megnézed , nincs -e fázis a védőérintkezőn! két helyen kell-ene? világitani ! Ha ez jó jöhet a hosszabbitó! Ez feszültség alatti munka --jól ráz! Csak stabil-szigetelt szerszámok --érintkezők használata!
Az a telefon vezeték volt, nem vas, acél szál volt benne, hogy önhordó legyen. 0,6 -os a vezeték, a hullámimpedancia miatt. De azon azért nem vezettünk hálózati feszültséget, a szigetelése sem volt alkalmas, meg elég merev is volt.
Az említett hosszabbítónál a vezető vastagsága még talán a kisebbik baj, ennél nagyobb, hogy a két fröccsöntött földelt csatlakozó között csak két ér volt. Nem tudom volt-e egyáltalán forgalomba hozatali engedélye.
Azzal a bizonyos vezetékkel a Magyar Honvédségnél találkoztam 1996-97 között, azzal építettük ki a kommunikációs vonalakat a telefonok között kint a terepen.
A tábori Buna vezetékre gondolsz? Egyik ér barna, másik fekete. Acél feszítőszál mellett réz erek. Mindenre és mindenre is jó volt. Kicsit sprőd, de baromi strapabíró.
Szia!
Igen szakember nem vezetet rajta 220V-t. De nagyon sok helyen láttam a barkácsolókat ezzel dolgozni.--meg a TV antenna kábel ? Szépen lehetett szögelni ! s a falszáritás is működött!
Igen, szerintem kocsi vontatáshoz is megfelelő
Sziasztok!
Magyarországon szabályos ilyennel kötést készíteni? Bővebben: Fast break-free terminal Wire Connector
Szia!
Ez leágaztatásra való, anélkül, hogy elvágnád a vezetéket. Itthon is lehet kapni, és használni is. Én jelvezetékeket szoktam vele "megcsapolni".
Szia!
Nem egészen. Ugyanis 600 V-ig szigetelt, és van belőle 6 mm2 -es is. Pl.: HAUPA A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2019
Nagyobb áramerősséget nem bíznék rá, és ügyelni kell a keresztmetszet megválasztására.....
Párszor találkoztam ilyen használatával, én igazábol használni se használnám még gyengeáramra sem.
Szia!
Az USÁban olyan természetes --mint itt a WAGO . Persze azért nem mindegy --melyik-- kici -kinai-ócón egyvelegből választod. De ott az is hozzátartozik, hogy nem gond egy szerelőt hivni--kifizetni. A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2019
Lakóautókban . Van rá szabályzat is.
IEC 60364-7-721 Kisfeszültségű villamos berendezések. 7-721. rész: Különleges berendezésekre vagy helyekre vonatkozó követelmények. Lakókocsik és lakóautók villamos berendezései
De gondolom nem a Kinai noname-re gondolsz ami linkelve volt. Nem azt mondom, hogy rossz a kínai, sőt feltételezem már a Haupa sem a régi, de nem mindegy a beszerzés, mert online rendelésnél, nem tudod ellenőrízni az LVD megfelelőséget, vagy a CE-t.
Csak megerősítésként kérdezném.
Ugye "sima" WAGO-ba érvéghüvellyel ellátott vezetékeket sem szabad közösíteni? Ugye csak karos WAGO-ban lehet hajlékony vezetéket beilleszteni, pl. MT kábel vezetékét? A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2019
Üdv!
Egy LEDnek szeretnék 12V tápot adni de csak a szekrénybe tudom elrakni a tápot. Ha a 12V negatívját a 0 vezetőre kötöm abból nem lesz baj igaz? Tudom, feltéve hogy nincs nullvezető szakadás a karó meg a táp között. A fázis vezető megvan arra tudok adni pozitivat, de a 0 vezető be van kötve már csomópontba. Azt kibogozni egy fél élet.
Gyengeáramú rendszert nem közösítünk erősáramú rendszerrel !
Felejtsd el azonnal!
1. Gondolom, kapcsolóüzemű tápot akarnál így rákötni. Nézd meg a kapcsolási rajzát, hogy ez melyik két része között okol zárlatot! 2. Az a fázisvezető (1,5 MCU?) be van húzva a fali csőbe a többi 230 Voltos vezeték közé? Mert akkor azon 12 Voltot vinni tilos. A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |