Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba

Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   40 / 86
(#) csonti1980 hozzászólása Szept 26, 2016 /

üdv
Esetleg ha valaki tudna nekem ebben segíteni,
van egy westwn 240 fi turbós gázkazánom,és az a probléma ,amikor eléri a hőmérsékletet és a termosztát lekapcsolja a kazánt,egy kis idő múlva a hőcserélőjében főzi a vizet.
Jelezném hogy nincs utókeringetés.
mert a keringetőnek a légtelenítő csavarja alatt, nem forog a tengely.
(#) csonti1980 hozzászólása Szept 26, 2016 /

üdv
Esetleg ha valaki tudna nekem ebben segíteni,
van egy westwn 240 fi turbós gázkazánom,és az a probléma ,amikor eléri a hőmérsékletet és a termosztát lekapcsolja a kazánt,egy kis idő múlva a hőcserélőjében főzi a vizet.
Jelezném hogy nincs utókeringetés.
mert a keringetőnek a légtelenítő csavarja alatt, nem forog a tengely.
(#) merlingerin válasza csonti1980 hozzászólására (») Szept 26, 2016 / 1

Szia! A régebbi 240fi-ben nincs, és nem is volt utókeringetés. A hiba jellege egy vízköves hőcserélőre utal.. Kicsi a keresztmetszet... Sok a vízkő...
(#) sebokr válasza csonti1980 hozzászólására (») Szept 27, 2016 /

El van vízkövesedve a hőcserélő.
(#) csonti1980 hozzászólása Szept 28, 2016 /

köszönöm a választ.
Ez egy 2006 kazán akkor ennek utőkeringetésnek nem kell lennie?
Illetve beüzemelés követő pár hét óta, fenn áll ez a probléma.,a vegyes tüzelésű kazán volt használva.
Viszont a fütési rendszerem neme volt átmosva.elképzelhető hogy a radiátorokból kikerülö olajos"vasporos"
viz pakolta ell a gázkazánt?
(#) merlingerin válasza csonti1980 hozzászólására (») Szept 28, 2016 / 1

Szia!

2006-ban biztos nem volt.

Igen, simán telehordja mocsokkal. Iszapszűrő gondolom nincs.. Előremenő milyen hőmérsékleten van? Nem lehet, hogy tökig van feltekerve?
(#) csonti1980 hozzászólása Okt 3, 2016 /

üdv
Az előremenő viz 40fokos ,át lett mosva a kazán 20%ecettel és igy is fennáll a hiba .
Ha eléri a hőfokot a kazán és a termosztát leálitja egy kis idő után a keringetőnél bugyog a víz .
A hőfokmutató felugrik 100 fokra és glugyog még lenem hül100 fok alá.
(#) sebokr válasza csonti1980 hozzászólására (») Okt 3, 2016 /

Szia

lehet még dugulás is de nem a hőcserélőben hanem a kazán hőcserélő-váltószelep összekötő rézcsövében.
A hőmérséklet érzékelő ahol bele van tekerve a csőbe ott szokott dugulni. A csövet ki kell venni és átmosni vissza irányba.
Az ecet kb semmit sem ér a makacs vízkőnek háztartási sósav kell bele önteni átfolyatni rajta. Nem benne áztatva. 5 perc max. A hőcsrélő külsejét is megmarja ezért lehetőség szerint kerülni kell a ráfolyást.

Roland
(#) papuci hozzászólása Okt 4, 2016 /

Sziasztok!
Új vagyok itt a fórumon, megpróbálom leírni a Westen 2,4 StarMaster kombi kazánom hibáját melyben kérném valaki segítségét!
Négy éves a készülék, eddig semmilyen probléma nem volt vele tavaly ősszel elkezdte ki írni az E03 hibát.
Ki is cserélte a szak szerelő a pressostart, tartósan fel tudta melegíteni a fűtővizet de többször ki is kapcsolt de már nem volt tökéletes, ez alatt azt értem, hogy többször ki írta a hibát de fűtött, lekapcsolt majd vissza kapcsolt kisebb nagyobb szünetekkel. Most próbáltam bekapcsolni a kazánt (2016.09.30.)de 34 C -foknál visszaejtette a hőmérsékletet és kezdte előröl a fűtést. Most ismét kicseréltük a pressostart most megint felmegy 50-55 fokig de levált! Nem tudom mi lehet a probléma ha valaki találkozott már vele kérem írja meg! Köszönet!
(#) sebokr válasza papuci hozzászólására (») Okt 5, 2016 /

Nagyon egyszerű a hiba. Rendszeresen bele futok ebbe. A ventillátor lapátjai koszosak vagy a ventillátor belsejében a műanyag venturi cső picit deformálódott netán koszos. De ritkán ventillátor tömítés hiba van. Mi a pontos típusa a kazánnak? Mert ilyen amit ön ír nincs. Star master 240 vagy 240FI vagy 240 FI kondenz...
(#) papuci hozzászólása Okt 5, 2016 /

Kedves sebokr!
Köszönöm a reagálást!
Én Westen 2,4 Kw-os turbos félkondenzációsnak vettem, de meg kell néznem a papírjait mert nem tudom pontosan tényleg a típust, a papír mind megvan!
Ma néztem a kazánt a (radiátor) fűtés része már felmegy 51 C fokra és ott vált le, de már nem írja az E 03-at! Lekapcsoltam a szoba termosztátot +7 C - re és megnéztem mi a helyzet meleg víz terén? Azt tapasztaltam, hogy a meleg víz része felfűt 67 C-re!( hozzáteszem h nem tudtam visszaállítani 55 C-re) ott már kikapcsolt , gondolom a hőfok beállítás miatt. Pressostar csere után itt tartunk (25.900,-), holnap jön a szerelő (elvileg). A venturi megjegyzést köszönöm! Elvieleg az is holnap a futárral megjön, mi is tippeltünk arra. Most már mindegy azt biztosan ki fogjuk cserélni! Nem tudom most a fűtés része miért válthat le, ha van valami ötlet a leírtakkal kapcsolatban azt előre is köszönöm!
(#) papuci válasza sebokr hozzászólására (») Okt 5, 2016 /

Bocsi!
Most láttam a "válasz " linket, légyszi olvasd el a lenti irományomat!
Mégegyszer kösz!
(#) mimike1 hozzászólása Okt 6, 2016 /

Tisztelt fórumozók! Segítséget szeretnék szeretnék kérni ! Van egy Westen Energy 240fi turbós gázkazánom és a következő hibát produkálja.Termosztát bekapcsol,a kazán rendesen bekapcsol és dolgozik, 40c-50c fokkőrül sárga lámpa elalszik de a ventilátor és a keringető továbbra is megy aztán egy pármásodperc múlva újra be kapcsol és hirtelen ismét ki aztán pár másodperc múlva ismét be,és megy megint 60c fokig, vagy amíg a termosztát ki nem kapcsolja. Az ntc érzékelőt kicseréltem de a hiba maradt. Mi lehet a baja? Hasonló tapasztalat ? Előre is köszönöm a segítséget.
(#) tibibalogh520 válasza mimike1 hozzászólására (») Okt 6, 2016 / 1

Szia!
A karbantartást hiányolja szegényke.
(#) mimike1 válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Okt 7, 2016 /

Üdv. A karbantartás mit takar,én is meg tudom csinálni? Mert szerelőt nem szívesen hívok . Mert legutóbb 20ezret kértek ,hogy kicserélték az ntc.
(#) merlingerin válasza mimike1 hozzászólására (») Okt 7, 2016 /

Szia!

Ha kaptál számlát, vagy pedig nemvolt nála ntc, és visszament, akkor a 20e nem sok.karbantartás alatt azt kell érteni, amit a szó jelent. Szétszedni, kipucolni. Hőcserélőt savazni, esetleges szivárgsokat megszűntetni.

Ha sokallod a pénzt rá, olvasd el a kazánod gépkönyvét...
(#) danlac hozzászólása Okt 9, 2016 /

Sziasztok!
240 fi kazán 3 led kijelzős. A hiba csak az zöld kijelző villog, a szivattyú indul semmi más.A panel elviekben jó, szakember megvizsgálta.Az érdekesség az,hogy fázis fordítással minden működik csak a lángot nem érzékeli
(#) szerediattis válasza papuci hozzászólására (») Okt 9, 2016 /

Hello Papuci
Régebben írtam egy problémáról ami hasonlóan kezdődött nálam is.Hátha segít egyszerűen lehet mérni.
(#) sebokr válasza mimike1 hozzászólására (») Okt 10, 2016 /

Szia.

A gázégő tálca fölé belógó érzékelő eggyike nem ér bele a gázláng közepébe ezért kapcsolgat a készülék.

Roalnd
(#) sebokr válasza merlingerin hozzászólására (») Okt 10, 2016 /

Tisztelt merlingerin.

Nagyon jól mondod, de savazni TILOS kivéve dugulás esetén. A savazás felérdesíti a belső felületét a hőcserélőnek, vékonyítja a falát. Sokkal jobban vízkövesedik onnantól kezdve.
Ez az első amit az uj szervizeseknek is elmondanak márkaszervizes oktatáson.
Abban az esetben ha a szerelő dolgozni szeretne meg hőcserékőket eladni minden évben savaztatja a kazánt és 4 év után kilyukad.

Roland
(#) Timcsike04 hozzászólása Okt 11, 2016 /

Hello szakik!
Segítséget szeretnék kérni:Wewsten Boyler 240Fi kazánomnál a köv.probléma jelenkezett:Bekapccsolom a termosztátot,a vevő világít,veszi a jelet,a kazán bekapcsol felfűti a vizet 60 °C ig ,majd kikapcsol.Egy idő után a víz hőmérséklete lemegy 40 °C-ra ,de az égés nem indul újra,pedig a termosztáton beállított értéket még nem érte el a hőmérséklet és a vevőn is világít a piros lámpa,hogy a kazánnak fűtenie kellene.Ekkor azt csinálom,hogy lehúzom a termosztáton a hőmérsékletet ,majd pár perc múlva visszaemelem,ekkor a kazán újra bekapcsol,fűteni kezd.Van amikor 5 percig működik normálisan,40°C-nál újra bekapcsol a fűtés ,van amikor 30 percig is visszakapcsolgat,de egyre gyakrabban csinálja,hogy nem indul újra a kazán fűtése,ha nem variálom a termosztát hőmérsékletét föl-le.Visszaolvastam a fórumon,resetelni már próbáltam,de minden ugyanaz maradt.Mi lehet a probléma?
Köszi!
(#) mimike1 válasza sebokr hozzászólására (») Okt 12, 2016 /

Üdv. Lehet hogy az lesz a baj ,mert a baloldali érzékelőnek kb 1,5 centit piroslik a vége ,a jobboldalinak meg kb csak 0,5 centit.
(#) Miki007 hozzászólása Okt 22, 2016 /

Sziasztok !
Westen energy 240 fi a tipusa a dögnek !
3 led van rajta ebből a sárga és a piros folyamatosan villog.Resetelni próbáltam semmi.
A termosztát ha bekapcsol megy a keringető viszont más semmi.Savazva még sosem volt!
A segítő hozzászólásokat megköszönöm !
Debrecenben vagyok,ha tud valaki szakit megköszönöm !
Üdv: Miki
(#) sebokr válasza Miki007 hozzászólására (») Okt 23, 2016 /

Hőmérséklet érzékelő szonda meghibásodott.
Ha a piros/sárga lassan szinkronban egyszerre villog.
NTC csere 10kohm

Roland
(#) bigzsot6 hozzászólása Okt 27, 2016 /

Sziasztok!
Westen Boyler Digit 240/40 Fi kazánnal lenne a bajom amihez kérném a segítségeteket!
2009.11 hó-ban lett üzembe helyezve és kb. 3 évig nem is volt vele semmi gond. Majd kezdődtek a gondok a HMV hiányával ez követően a fűtés megzavarodásával! ( jogosan kérdezhetitek,h azóta sem csináltam(tattam) meg ,de a kazán beüzemelésével 1időben vettem 1 villanybojlert(csak nem szereltem fel) +2014-ben vegyestüzelés is lett! ) Tehát a HMV éppen langyos! ( MA IS !) A fűtés : szerencsére fűt van , hogy fűt ha kell , ha nem!! Volt olyan ,h kikapcsoltam a kazánt és még másnap is melegek voltak a radiátorok! Na ez hogy?( én sem hittem el ,de más sem ) Na szerintetek ilyenkor mi van? Köszi
(#) tibibalogh520 válasza bigzsot6 hozzászólására (») Okt 28, 2016 /

Szia! Zárd el a gázcsapot!
Ha úgy is melegíti a radiátorokat, akkor... mennyiért adod???
(#) sebokr válasza bigzsot6 hozzászólására (») Okt 28, 2016 /

Ez sok különbözö hiba lehet.
Beragadt a melegvíz érzékelő ezért kifűt a fűtésbe
Váltószelep fél állásban van ezért langyos csak a melegvíz
Nincs megfelelő gáznyomás.....
Valami kombináció kellene. Melegvíz közben megy a fűtésbe is a melegvíz, kijelzőn mit mutat...
(#) bigzsot6 hozzászólása Okt 31, 2016 /

A kijelző semmi hibát nem mutat! Talán akkor van gond leginkább amikor 1x-re van bekapcsolva a fűtés és a HMV is! Melegvíz nincs a fűtés meg megy szakadatlan!!! Talán, de elég nehezen meghatározható mert már olyan kusza az egész!! Lassan kidobom!
(#) sebokr válasza bigzsot6 hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

Csinálnál a kazán belsejéről fényképet és ide felöltenéd. Annyi felé válaszolok privátban is, hogy belekeveredek. Meg rengeteg a munkám is.
(#) bigzsot6 hozzászólása Nov 2, 2016 /

Persze, legalább történik valami!
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2016
Következő: »»   40 / 86
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem