Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi antenna készítés
 
Témaindító: saca200, idő: Jún 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   42 / 83
(#) 256kb válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
Üdv!
Az AirGridből 4 félét gyártanak, most csak az 5Ghz-es változatokat részletezném:
-23dBi
-27dBi
http://wireless-bolt.hu/products.php?prcategory=30530&PHPSESSID=e25c0606b48b391c623b0831309b92b0
Villámvédelem megoldva, mert a kertesháztól 100méterre áll egy 50m magas víztorony, a 4emeletes mellett meg ott vannak a 10 szintesek.
Én is úgy gondolom, hogy ki kell próbálni, de addig nem kívánom megvenni az AP-ket, amég nem biztos hogy működni fog, vagy nem tudom őket máshol felhasználni
(#) (Felhasználó 46585) válasza 256kb hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
Na igen... ki kell próbálni. A puding próbája az evés...

Ez a fajta "villámvédelem" majdnem semmit nem ér...
(#) pipi válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
én azt monom semmit sem ér, már 10m távolságban sem, a szomszéd magasabb tető antennája helyett hozzám csapott a villám...
(#) (Felhasználó 46585) válasza pipi hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
Hát, erről beszélünk. Én az összes antennát az eresz alá szereltem, felette ott a cserép. Remélem, nem lesz továbbra sem gond, már néhány éve így van.
(#) 256kb válasza pipi hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
Ez szívás. Én sem vehetek havonta új AP-t.
De szerintetek ezek az N csatlakozós villámvédő dugók érnek valamit, ha közvetlen az antennámba csap a villám??
Fontos lenne a hálózat nagyon, mert a kertesházban nincsen net, még ADSL sem, mert azon a területen nem szolgáltatnak. A kábeltévé bekötésére 50 ezer forintos árajánlatot adtak, mert ki kell ásniuk a kábelt a ház előtt...
(#) 256kb válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
A másik wifis kapcsolatom, a 2,4 Ghz-es, másfél kilómétert hidal át. Mindkét oldalon van egy 24dBi-s TP-LINK Grid, megy egy TP-LINK TLWA5110G High Power AP. Optikai rálátás van, ha fájlokat másolok, a sebesség kb. 3-4MegaByte/sec. De a lényeg: Mindkét oldalon a tetőn van a cuccom, és még egyszer sem csapott bele a villám!! Két és fél év alatt.
(#) (Felhasználó 46585) válasza 256kb hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
De gondolom, nem vagy nyugodt... meg lehet reszkírozni, a te döntésed.

Ha közvetlenül az antennádba csap a villám, akkor semmi nem fogja megvédeni az AP-t, mert akkora feszültség lesz az antennán a többi dologhoz képest, hogy biztosan szétég minden. Amit lehet csinálni, az a villámhárító, ami rögtön ott van az antenna mellett és le van földelve, méghozzá jóminőségű földdel. De ez egy külön szakma, nézz utána valami szakembernél. Ez a része nem a hobbi kategóriába tartozik.
(#) Gabor1991 hozzászólása Jan 30, 2012 /
 
Sziasztok!

Nekem megvan a wifi antennám amit az első oldalon linkeltek és azt szeretném kérdezni hogy ha rákötök egy 30m-es kábelt körülbelül mennyi lesz a jelveszteség vagyis fogok tudni rajta normálisan netezni hogyha találok vele egy normális internet kapcsolatot?
válszokat előre is köszi
(#) eSDi válasza Gabor1991 hozzászólására (») Jan 30, 2012 /
 
Üdv!

Attól függ milyen kábellal akarod összekötni. De a 30m elég sok.
A H155-os csillapítása 2.4GHz-en 49.6dB/100m, ami 30m-en kb 15dB. Ehhez hozzá jön a két csatlakozó ami + 2dB csillapítás darabonként. A kábel végére ebből adódóan egy kb 20dB nyereségű antenna kellene, és akkor lenne kb ugyan akkora a hatótáv mint a gyári kis antennával. Az a Bi-Quad antenna sajnos erre nem képes.
(#) Gabor1991 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 30, 2012 /
 
Szia! Én is a H155-ös kábelra gondoltam ami 50.Ohm-os és a tető tetejére raknám és még 4 emelet van felettem és azért kellene nekem olyan magasra felvinni olyan magasba már találnék valamit szerintem de ha ilyen sok a jelveszteség akkor valami házilag gyártott jelerősítővel meg lehetne oldani ezt a veszteséget? mert nem nagyon akarok sokat költeni rá
(#) eSDi válasza Gabor1991 hozzászólására (») Jan 30, 2012 /
 
Erősítőt házilag erre a frekvenciára soha nem fogunk építeni, ráadásul az adást és a vételt is kellene erősíteni.
Én rövidebb kábellal és a tetőtérben elhelyezett routerrel próbálkoznék. A géphez pedig UTP kábellal vinném a netet. A router tápját is az UTP kábelen lehet továbbítani.
Antennának én ezt ajánlom: Bővebben: Link Elég jó eredményeket értem el vele. Nyáklapból simán elkészíthető. Az egyetlen hátránya, hogy nagyon irányított a karakterisztikája és emiatt nagyon pontosan kell irányba állítani.
(#) Gabor1991 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 30, 2012 /
 
Igen ez néztem ezt az antennát de az akkor lenne a legjobb ha tudnám hogy hol van netkapcsolat
hát a tetőtérbe nem tudom elhelyezni a rutert mert bérház és szerintem nem örülnének a felső szomszédok hogy ha beraknám náluk valamelyik szobába a routert
(#) (Felhasználó 46585) válasza Gabor1991 hozzászólására (») Jan 30, 2012 /
 
"... nem örülnének a felső szomszédok hogy ha beraknám náluk valamelyik szobába a routert. "

Legyél találékony! A routerek kimenetére rá lehet csatlakoztatni mondjuk négy darab gépet. Ha a szomszédét is rádugod, van ingyen internete... ezért már csak elvisel egy kis dobozt valahol a sarokban.
(#) szasa5 hozzászólása Jan 31, 2012 /
 
Üdv: tudja valaki a 5Ghz Gird antenna elkészítési rajzát ?Hogy néz ki egy parabola vevő fej?
(#) ArpiKJ hozzászólása Feb 7, 2012 /
 
Üdv a brigádnak

Segítségeteket szeretném kérni. Adott egy TP-LINK TL-WR743ND Wireless router, a padlásomon. Egyik szomszédom jele kb 12-15 dB, lehet ezen javítani egy parabola tányérral?vagy van olyan progi amivel be tudom állitani az antenna helyzetét, hogy a legjobb legyen a vételem? válaszokat előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza ArpiKJ hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Szia!
Használj irányított antennát. Például egy Yagi-rendszerű nagyon szépen dogozik a padlás védett terében.
(#) pucuka válasza ArpiKJ hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Lehetni, éppen lehet. Azt azonban vedd figyelembe, hogy egy antenna nyeresége a hatásos felületével arányos, ami hullámhossz függő. Esetünkben ez azt jelenti, (5 GHz -en) hogy ahhoz hogy egy Yagi antenna nyereségét túlszárnyaljad, 4 - 5 m átmérőjű parabola tükör fókuszpontjába kell elhelyezned a sugárzódat. Ezen a frekvencián még a Yagival gazdagságosabb antenna készíthető, de 10 GHz -en már nem.
(#) ArpiKJ hozzászólása Feb 7, 2012 /
 
kadarist, pucuka


Értem én hogy Yagi......

Picit utána néztem, van egy kb 1,5 m-es alu, régi, tv antenna a padláson, abból meg lehet oldani? kisebb-nagyobb átalakításokkal? vagy vörösrézből lenne jobb?
Vagy nézzek utána jobban?
(#) pucuka válasza ArpiKJ hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Nem. A TV antenna szerinted milyen frekvenciára van méretezve? legjobb esetben 700 MHz. Neked meg 5 GHz re méretezettre van szükséged.
Nézz utána jobban, de a legjobb ha vásárolsz egyet. Az biztos jó.
(#) ArpiKJ válasza pucuka hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Úgy gondoltam, darabokra szedem, és a megfelelő méretezéssel építek egyet belőle, ha lehetséges...
(#) kendre256 válasza ArpiKJ hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Háát... Ha tudsz 6 mm-es alucsőből 1 mm-es huzalt csinálni, akkor lehetséges...
(Én inkább vennék 1 méter 0,75 mm2-es tömör rézhuzalt a villanyszerelési boltban, abból kijönne egy komplett antenna (mellesleg azt forrasztani is lehet). De csak legeslegvégső esetben, egy lakatlan szigeten kezdeném el kiszámolni, megépíteni, mert csak valami csoda folytán lenne feleolyan jó, mint egy gyári, valószínűleg nagyon gyenge lenne. 2,4 GHz már elég magas frekvencia, minden túlzás nélkül a tizedmilliméterek is számítanak. Meg olyasmik, amire a profi tervezők sem számítanak, csak ők aztán hosszas mérésekkel, kísérletezéssel javítani tudják a hibákat.)
(#) (Felhasználó 46585) válasza kendre256 hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
De, egész jót lehet csinálni. Persze ez csak akkor derül ki, ha összeforrasztgatta.
(#) vilmosd válasza ArpiKJ hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
(#) pucuka válasza vilmosd hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Ezt már láttuk. De ez is olyan dolog, mint a bohóc szakma. Aki ilyet tud készíteni, annak mindent tudni kell az antennáról, meglehetősen nagy gyakorlattal, aki ki tudja választani szemre a megfelelő méretű dobozt, és a pontosan méretezett sugárzót is pontosan épp a megfelelő helyre szúrja be. Nem hiszem, hogy ez volt élete első antennája.
(#) pucuka válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Idézet:
„De, egész jót lehet csinálni”

Tudás, műszer nélkül, csak véletlenül. Bárkinek sikerülhet. Egyszer. Még a gyárit lekoppintva sem tudod elérni azt, amit a gyári tud.
Láttam Napsugár TV antennát szépszámmal. Működött, valahogy. Az antennánál a méretek a hullámhossztól függenek, így a tűrések is. Nagyon nem mindegy, hogy a hullámhossz 5 m, vagy 12.5 (6) cm.
(#) vilmosd válasza pucuka hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Egyszeru! Legyartas utan eloveszed a a mikrohullamu meromuszereidet, es belovod az antennat, SWR-t, impedanciat beallitod, es mar kesz is.
(#) pucuka válasza vilmosd hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Épp most néztem be a spájzba, de nem találtam egy fia vektorvoltmérőt, generátort, de még iránycsatolót, meg lezárásokat se. na meg ilyen -20 fokos időben nem sok kedvem van kimenni a mérőterepre, a kisszobám meg nincs reflexiómentesítve ferrit gúlákkal
(#) (Felhasználó 46585) válasza pucuka hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Akkor én biztosan nagyon szerencsés vagyok, mert véletlenül találtam a neten egy leírást, véletlenül követtem a benne foglaltakat és ennek megfelelően véletlenül jó lett az antenna. Ezen felbuzdulva csináltam még néhányat, véletlenül egyformák lettek. Néhány éve működnek, az áthidalt távolság bő 1 km. A fényképeit megtalálod a topic fényképei között. És nem fog elrozsdásodni sohasem. Ez utóbbiak már biztosan nem véletlenek.

A pontosság? Semmi különleges eszköz nem kell hozzá, csak pontosan kell ügyködni rajta. ( Vagy sehogy ) Amiről te beszélsz, a tűrés, az valami más. Nem méretfüggő dolog...

Egyébként, miből gondolod, hogy a gyáriak olyan jók? A mútkor is belinkelt valaki egy antennának titulált hosszú drótot 60dBi nyereséggel... az is gyári volt... hiába a papir mindent kibír.
(#) szasa5 hozzászólása Feb 20, 2012 /
 
Üdv: Tud valaki segíteni? 23 tagos yagihoz kell e balun trafo és milyen??
(#) Marczilla válasza pucuka hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
http://www.secron.hu/vadasz.html

HAli! nekem is ilyen van, és nagyon szuper az antenna, nagyon messzire elvisz, bot antennánál sokkal jobb szerintem.
Következő: »»   42 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem