Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 230V-os motor fordulatszám vezérlése
Lapozás: OK   5 / 5
(#) csepi0101 válasza ferci hozzászólására (») Ápr 19, 2022 /
 
hány kondenzátort és hová kell kötni?A többezer az mennyi pontosan?
A gaetz kocka vagyis dióda azt sorba kell kötni?

Éshamár dióda,van egy kismotorom aminek a diódája ment ki,és elvileg csak ebay-ról tudok rendelni,de ez vmi nagyon primitív alkatrész amit biztos könnyű lehet reprodukálni,és bár lehet hogy vagy ezer másik régi motorban is ilyen van ,mégsem találtam első nekifutásra a net-en.
A neve Stanley De45,meg lehet ezt otthon építeni fillérekből?6v-os a kismotor.
https://www.picclickimg.com/d/l400/pict/181832459002_/Yamaha-XT500-...50.jpg
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2022
(#) ferci válasza csepi0101 hozzászólására (») Ápr 20, 2022 /
 
A graetz kocka az egy 4 diódából álló egyenirányító - ha rákeresnél a neten, láthatnád. Teljesen felesleges a rajzát idecsatolnom.
Például:
Graetz
Ha van az előzőekben írt trafód, a szekunder váltóra kötöd a graetz "hullámvonallal" jelölt 2 kivezetését, a "+" és "-" kivezetéseket pedig pl. 4.700...10.000 µF-os elkóra, ugyanazokra a polaritásokra ( "+" és "-" ).
Onnan viszed a 2 vezetéket a motorodra.
Ami a kismotorod diódáját illeti, kellene a motor környéke villamosan, hol volt az a dióda mégis.
Nem egy nagy ügy.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2022
(#) csepi0101 válasza ferci hozzászólására (») Ápr 27, 2022 /
 
szuper 90%-ra összeállt a kép,nagyon köszönöm a segítséget,kismotor olyan ritka,hogy pont ehez az altipushoz nincs pdf-be sem szervízkönyv nemhogy papír alapon,vannak wiring diagramm-jaim innen onnan összehalásztam,más altipushoz,de annak alapján az indexeket sem lehetett bekötni
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2022
(#) hzsiga hozzászólása Szept 19, 2024 /
 
Üdv Mindenkinek. Szeretném a segítségeteket kérni egy polírozó gép fordulatszám szabályzójával kapcsolatban. A digitális kijelző működik viszont a motor teljes fordulaton pörög. A triac zárlatos milyen triac-al helyettesítő mert ami volt benne az kínai? Több éve meg van már de használni most akartam. A triac-on kívül mi hibásodhatott meg még? Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) majkimester válasza hzsiga hozzászólására (») Szept 19, 2024 /
 
Szia, a típusszám alapján nem kínai, hanem egy ST gyártmányú t1235t-6i triak.
Adatlap: Bővebben: Link
12A 600V. Helyette például BTA12-600
Ha szerencséd van akkor csak ez ment tönkre, ha nincs akkor itt szerintem egy mikrokontroller vezérli és annak a gate-re menő portába lehet, hogy nem élte túl.
(#) hzsiga válasza majkimester hozzászólására (») Szept 19, 2024 /
 
Szia. Köszönöm szépen a gyors választ. A láb kiosztása ugyan az? Majd holnap át nézem a pdf-jüket. Még egyszer köszönöm a segítséget.
(#) hzsiga válasza hzsiga hozzászólására (») Szo, 13:25 /
 
Szia. Sajnos csak a képen látható alkatrészek vannak a kapu áram meg egyezik az eredetivel, a láb kiosztása is? Lehet -e valamelyiket használni? Vagy csak a BTA jelű a jó? A segítséget előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Szo, 13:29
(#) majkimester válasza hzsiga hozzászólására (») Vas, 1:19 /
 
Az BTA és BTB között annyi a különbség, hogy a BTA esetén a hűtőfül szigetelt, az nincs összeköttetésben egyik lábbal sem. BTB esetén a hűtőborda is feszültség alá kerül, mert ott a hűtőfül össze van kötve az A2 lábbal. Működés szempontjából a kettő azonos. (Az eredeti t1235t-6i is szigetelt volt.)

A dobozolást nem láttuk, de ha működés közben a hűtőborda semmilyen körülmények között sem érinthető, pl. vékony csavarhúzóval sem, és el van szigetelve a esetleges fém külső részektől, akkor használható az is. Ha vannak körülötte szellőző nyílások, amin keresztül elérhető, akkor nem. Kipróbálni mindenesetre jó lesz.
(#) hzsiga válasza majkimester hozzászólására (») Vas, 9:37 /
 
Szia. Sarokcsiszoló markolatában található. Ha meleg ragasztóval leragasztva vagy zsugorcsövezve jó lehet? A 600 V-os vagy a 800 V-os lesz-e a jobb? Bocsi hogy ennyit kérdezek de szerintem is a biztonság az első. A felső marógépnek is tönkre ment a szabályzója kicseréltem eredetire de újra tönkre ment. Lehet kicserélem a BTB-re 4 A-ral csak többet bír. Köszönöm szépen a segítséget.
(#) majkimester válasza hzsiga hozzászólására (») Vas, 12:12 /
 
Akkor pont a hűtését rontanád le, azt kell beletenni ami bele való.
600V vagy 800V mindegy, mindkettő megfelel.
(#) szs válasza hzsiga hozzászólására (») Vas, 16:54 /
 
Ne melegragasztózz, ne zsugorcsővezz ilyesmit. De a hűtőbordan nem látom a hűtőpaszta nyomát (lehet, hogy vsak rossz a szemem). Gondolom, hasznalni fogsz hűtőpasztát.
Az, hogy 4A-al többet bír a másik triak, az is csak abban az esetben igaz, ha a hűtőborda is elég nagy.
Ha többször tönkrement az, akkor lehet: több levegőt kérne. Es/vagy talán nagyobb bordát.
600 vagy 800V-os, az szerintem mindegy itt. Ha másként ugyanazt tudják, akkor az olcsóbbat.
A hozzászólás módosítva: Vas, 16:58
(#) hzsiga válasza szs hozzászólására (») Hé, 19:54 /
 
Szia. Köszönöm szépen a segítséget. Mind kettőtök tanácsát megfogadva ma megrendeltem a megfelelő alkatrészt és remélem jó sokáig fog majd műkodni.
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem