Fórum témák
» Több friss téma |
hány kondenzátort és hová kell kötni?A többezer az mennyi pontosan?
A gaetz kocka vagyis dióda azt sorba kell kötni? Éshamár dióda,van egy kismotorom aminek a diódája ment ki,és elvileg csak ebay-ról tudok rendelni,de ez vmi nagyon primitív alkatrész amit biztos könnyű lehet reprodukálni,és bár lehet hogy vagy ezer másik régi motorban is ilyen van ,mégsem találtam első nekifutásra a net-en. A neve Stanley De45,meg lehet ezt otthon építeni fillérekből?6v-os a kismotor. https://www.picclickimg.com/d/l400/pict/181832459002_/Yamaha-XT500-...50.jpg A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2022
A graetz kocka az egy 4 diódából álló egyenirányító - ha rákeresnél a neten, láthatnád. Teljesen felesleges a rajzát idecsatolnom.
Például: Graetz Ha van az előzőekben írt trafód, a szekunder váltóra kötöd a graetz "hullámvonallal" jelölt 2 kivezetését, a "+" és "-" kivezetéseket pedig pl. 4.700...10.000 µF-os elkóra, ugyanazokra a polaritásokra ( "+" és "-" ). Onnan viszed a 2 vezetéket a motorodra. Ami a kismotorod diódáját illeti, kellene a motor környéke villamosan, hol volt az a dióda mégis. Nem egy nagy ügy. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2022
szuper 90%-ra összeállt a kép,nagyon köszönöm a segítséget,kismotor olyan ritka,hogy pont ehez az altipushoz nincs pdf-be sem szervízkönyv nemhogy papír alapon,vannak wiring diagramm-jaim innen onnan összehalásztam,más altipushoz,de annak alapján az indexeket sem lehetett bekötni
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2022
Üdv Mindenkinek. Szeretném a segítségeteket kérni egy polírozó gép fordulatszám szabályzójával kapcsolatban. A digitális kijelző működik viszont a motor teljes fordulaton pörög. A triac zárlatos milyen triac-al helyettesítő mert ami volt benne az kínai? Több éve meg van már de használni most akartam. A triac-on kívül mi hibásodhatott meg még? Segítségeteket előre is köszönöm.
Szia, a típusszám alapján nem kínai, hanem egy ST gyártmányú t1235t-6i triak.
Adatlap: Bővebben: Link 12A 600V. Helyette például BTA12-600 Ha szerencséd van akkor csak ez ment tönkre, ha nincs akkor itt szerintem egy mikrokontroller vezérli és annak a gate-re menő portába lehet, hogy nem élte túl.
Szia. Köszönöm szépen a gyors választ. A láb kiosztása ugyan az? Majd holnap át nézem a pdf-jüket. Még egyszer köszönöm a segítséget.
Szia. Sajnos csak a képen látható alkatrészek vannak a kapu áram meg egyezik az eredetivel, a láb kiosztása is? Lehet -e valamelyiket használni? Vagy csak a BTA jelű a jó? A segítséget előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2024
Az BTA és BTB között annyi a különbség, hogy a BTA esetén a hűtőfül szigetelt, az nincs összeköttetésben egyik lábbal sem. BTB esetén a hűtőborda is feszültség alá kerül, mert ott a hűtőfül össze van kötve az A2 lábbal. Működés szempontjából a kettő azonos. (Az eredeti t1235t-6i is szigetelt volt.)
A dobozolást nem láttuk, de ha működés közben a hűtőborda semmilyen körülmények között sem érinthető, pl. vékony csavarhúzóval sem, és el van szigetelve a esetleges fém külső részektől, akkor használható az is. Ha vannak körülötte szellőző nyílások, amin keresztül elérhető, akkor nem. Kipróbálni mindenesetre jó lesz.
Szia. Sarokcsiszoló markolatában található. Ha meleg ragasztóval leragasztva vagy zsugorcsövezve jó lehet? A 600 V-os vagy a 800 V-os lesz-e a jobb? Bocsi hogy ennyit kérdezek de szerintem is a biztonság az első. A felső marógépnek is tönkre ment a szabályzója kicseréltem eredetire de újra tönkre ment. Lehet kicserélem a BTB-re 4 A-ral csak többet bír. Köszönöm szépen a segítséget.
Akkor pont a hűtését rontanád le, azt kell beletenni ami bele való.
600V vagy 800V mindegy, mindkettő megfelel.
Ne melegragasztózz, ne zsugorcsővezz ilyesmit. De a hűtőbordan nem látom a hűtőpaszta nyomát (lehet, hogy vsak rossz a szemem). Gondolom, hasznalni fogsz hűtőpasztát.
Az, hogy 4A-al többet bír a másik triak, az is csak abban az esetben igaz, ha a hűtőborda is elég nagy. Ha többször tönkrement az, akkor lehet: több levegőt kérne. Es/vagy talán nagyobb bordát. 600 vagy 800V-os, az szerintem mindegy itt. Ha másként ugyanazt tudják, akkor az olcsóbbat. A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2024
Szia. Köszönöm szépen a segítséget. Mind kettőtök tanácsát megfogadva ma megrendeltem a megfelelő alkatrészt és remélem jó sokáig fog majd műkodni.
Üdv Mindenkinek. Meg érkezett a megfelelő alkatrész. A csiszológép megfelelően működik. Mondhatni jobb lett mint volt. Köszönöm szépen még egyszer a segítséget és támogatást abban, hogy mindig a megfelelő alkatrészt használjuk.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |