Fórum témák
» Több friss téma |
Sok mindent nem tudok róla mondani, szokványos xenon gázkisüléses lámpa. A gáz összetétele speciális, mivel külön nekünk van gyártva a lámpa
![]() Hogyhogy nem jöttél oda hozzám? ![]()
Miután az összes gázkisüléses lámpa képes villanni és világítani is, attól függően, hogy hogyan adagolják neki az áramot. Hogy végülis mire használod, az a kiviteltől függ, hogy milyen az üveg thermodinamikai tulajdonsága. Ahol nem fontos a nagy energia impulzus, ott nem kell az üveg hirtelen hőmérséklet növekedésével számolni. A képen látható csövek felületi hőmérséklete meghaladja a 400 C fokot, de csak kb. 25msec időtartamra. Időnként eléri a kb. 500-at is és kibírja, egyszer kipróbálom 700-on, elvileg ott már lágyulnia kéne az üvegnek
![]() ![]() Viszont tudok adni képet az emberiség legrégebbi fényforrásáról. De ha elég ügyes vagy, ilyet te is tudsz készíteni ... a napról ![]()
Kitaláltam. Napot fotóztok és azt vakuzzátok meg ezekkel a csövekkel.
![]()
Valaki paintel betudná nekem rajzolni, hogy hogyan kössem be ezt a 400w-os lámpát? Nem szokványos a gyújtó(Vossloh Schwabe pzs 1000k). AN-400 trafó és egy 400w cmh.
Köszi előre is. ![]()
Szia!
Minden rajz a rendelkezésedre áll. Konkrétan melyik részét nem érted?
Ott a rajz a gyújtón. De a képek olyan gyengék, hogy nehéz berajzolgatni Paint-el a vezetékeket.
http://www.vossloh-schwabe.com/images/onecms/site/technische_hinwei..._2.gif
Ez a gyújtón lévő rajz.
Akkor inkább veszek egy gyújtót.
![]()
Ismét én lennék. Olyan problémám lenne, hogy szereztem 5db LSI-250T1 gyújtót, elvileg új mindegyik, de nagyon zizeg begyújtásnál. Kipróbáltam mindegyiket, egy 150w-os ELT, és AN trafóval is. Van amelyik csak rövid ideig, és van amelyik hosszabb ideig zizereg, van ami hangosabb. 150w CMH, illetve HPS izzóval is kipróbáltam.
Eddig nem tapasztaltam ilyen hangos, és hosszan tartó zizergés. Valahogy lehetséges ezt teljesen megszüntetni? ![]()
Sziasztok segitségeteket szeretném kérni. Adot egy Higanygözlámpa typ: Kolorlux H125/27 és egy fojto ezeknek hejes bekötésére volna szükségem .
Szerintem igy kéne:kép melékelve de nem vagyok bene bisztos én mint laikus Elöre is köszönöm a segitséget
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a fojtó és a lámpa között milyen hosszú kábel lehet. Mondjuk 40m 3x2.5 MTK lehet?
Szia!
Akármekkora hosszúságút használhatsz, nem számít, csak a keresztmetszet legyen megfelelő. a 2,5-es jó lesz.
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy a nátriumlámpa működik-e HgLI fojtóval? Természetesen teljesítménybe azonos a fojtó és az lámpa. Vagy a Na lámpák fojtója eltérő konstrukció?
Igaziból nemtudom pontosan milyen fojtó az, egy őskori bazi nagy vasmagos, rosdás vacak, majd kiméricskélem mekkorára korlátozza le az áramot. Egyébként ezeknek a 250es Na lámpáknak mekkra az üzemi áramfelvétele? Bocsi a hülye kérdésekért, de az Na lámpákhoz nagyon homály vagyok
![]()
A 250W-os nátrium üzemi árama kereken 3A. Ez a teljesen bemelegedett állapotra vonatkozik.
Köszönöm az információt. Megmértem a fojtómat, 2,8A folyt át rajta, mással nem tudtam leterhelni mint egy 2,2kW hősugárzóval, lehet hogy a mérés nem irányadó, de ez állt rendelkezésre. A fojtó egyébként valami igazi ősmodell, valami békebeli utca világítási lámpatestbe volt, HgLI égőhöz, sajnos semmiféle tájékozódási pont nincs rajt feltüntetve. Csatolok róla pár képet hátha valakinek ismerős a holmi, és tud róla bővebb infót.
Ahha, ez egy HF250-es HAGY fojtó! Ilyenem nekem is van. Ez 250W-os higanylámpához való, 2,15A az üzemi árama ha jól emlékszem. Ezt ne használd nátriumhoz, nehogy tönkretegye. Ahhoz használj AN250-est vagy valami hasonló HPS fojtót. Szerintem vaterán lehet venni, ha körülnézel. Üdv!
Üdv. Nekem 400w fojtó tekercs kéne. Egy micrótrafóra meg lehetne tekerni?
Légréses mag kell hozzá. Nem tudom, hogy a mikrónak olyan-e. De macerás méretezni, a HID lámpák a fénycsöveknél is borzalmasabb módon viselkednek.
Köszönöm a választ.
Akkor még is muszáj vennem.
Nemcsak méretezni macerás rá, de az összehegesztett vasmagot szétszedni is...
Ha egy csíkban van összehegedülve, azt fűrésszel, vagy sarokcsiszolóval szoktuk kiszedni.
Üdv mindenkinek! Hátha valakit érdekel, a szabványok szerint ilyen kábelt kell alkalmazni a nátrium (és általában gyújtós fémhalogén) lámpáknál. Jól megfigyelhető a képen, hogy valóban a nagyfeszültségű kábelér szigetelése vastagabb a többinél. Nyilván nem minden villanyszerelési boltban kapható, de ezt csak azért, hogy mindenki lássa, létezik a ritka fehér holló.
http://www.ebay.de/itm/SIHSI-HV-Leitung-3-x-1-0-mm-schwarz-Zuendspa...497687
Viszont, most én is segítséget szeretnék kérni Tőletek. Adott egy pár évtizedes klasszikus térvilágító, 250W nátrium izzóhoz készült Tungsram Schréder lámpatest típusa Z2N. Ebben egy szokványos vasmagos ANF250 típusú előtét trafó van és ma már kevéssé ismert patronos gyújtó megoldás egy 250W Philips SON nátrium izzóhval
Szeretném ezt a lámpatestet felújítani mind esztétikailag mind pedig elektronikusan. Van-e tapasztalati információtok arról, hogy ha meghagyom az ANF250 vasmagos trafót, azzal lehet-e bátran alkalmazni a ma szokványos három kivezetéses elektronikus gyújtószerkezeteket? Mert akkor ezt a rendkívül korszerűtlen patronos gyújtós megoldást elvetném, és lecserélném három kivezetéses gyújtósra. Úgy gondolom, hogy ennek különösebb akadálya nem szabad, hogy legyen, de szeretném a megerősítéseteket kérni, akinek több gyakorlati tapasztalata van átalakítások terén. Köszönöm szépen!
Hali mikoszabolcs!
A Z2 egy nagyon időtálló, még ma is sok helyen használt lámpatest. A patronos gyújtó az valóban elavult, tungsram S410 lehet, GS-1 feliratú sárga vagy piros színű patronnal. Az előtétet nem kell bántanod (hacsak esetleg nem érte valami nagyobb víz), viszont a gyújtót mindenképp érdemes lecserélni arra a 3 kivezetésesre. Az itthol gyártott Lightronic típusú gyújtó az egyik legjobb, kíméli a trafót és biztosan gyújtja a lámpát, annak tönkremenetele esetén le is kapcsol. Egyébként máshoz nem kell nyúlnod, max a kötéseket célszerű ellenőrizni és ennyi. Nekem is van 2db Z2-esem, csak sajnos a lámpatérnek nincs meg a búrája ![]() ![]()
Köszönöm szépen! Ezek szerint nem vertek át a boltban, mert közben ma beszereztem egy gyújtót, és Lightronic LSI 250T-t adtak erre a célra. Köszönöm a segítséget!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |