Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Hol, nem látom.
Mindegy, egy véleményen vagyunk.
Hát oda én se, de nem is ez volt a vita tárgya, hanem rakhat-e ide 1500v-osat, amit sokan túlzásnak gondoltak. Nyilván lefelé nem ildomos eltérni. A 400v-ostól. (Ebben a konkrét esetben)
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2015
Szoktunk szerelmeslevelezni. MEgcsaltalak..
100 ohm mindig van benne.
Én 220 ohm -ot, most vesszünk össze.
Annyiban igaza van kristikoma fórumtársnak, hogy ezek nem a legstabilabb csatlakozók, de az is igaz, hogy idővel minden kikopik.
Szia!
A Wima nem rossz, de ezek kis értékű kondik amiket találtál, mert nem lesz elég magas az alsó határfreki. Ha naturális (természetes) hangot szeretnél, akkor tegyél olajpapírt. Ez a fajta színezi legkevésbé a hangot.
Olajpapírból melyik a legkisebb értékű? régi tokozásba. Nem kerestem utána. Nem lustaság. Linkelsz egyet, mire gondolsz?
Üdv. Valaki ismer egy jó 807-es kapcsolást? SE applikáció érdekelne.
Hát ezek régi dolgok linket nem tudok küldeni Neked. Az én erősítőmben Siemens 470nF-os olajpapírok vannak, de az orosz medvék is jók. Ha jól tudom akkor a Mundorf gyárt olajpapírt, de az az aranynál is drágább.
Nemolyan drága AZ, mint amit te írtál. El84-hez néztem, 8 darab kellene. Ez is folia.
Nemugyanaz, tényleg.. A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2015
Gogli ismét a barátod. Beírod, hogy "capacitor comparison", és már dobálja is a találatokat.
Anno orosz kondikról gyűjtöttem egy kis infót, azt fel tudom tenni neked. Az az igazság, hogy a ruszki kondik jelenleg a legjobb ár-érték aránnyal bírnak. Szerintem!
Bizony, hogy nem olcsó, ebből kellene 6db az erősítőmbe.
LpCollector épített 807-tel, szerinte jó hangja van. Itt van fent a fórumon a kép. De a téma képei között akad bőven más fajta is.
Igen, csak amit te linkeltél, az Cink-fóliás, amit meg Pisti linkelt az Ezüst fóliás. Nem mindegy, szerintem más hangja van. Egyébként az Audio Note is ezüst fóliás kondikat használ.
Értem,átnézem azokat.
PCL86 SE-be ezüst fóliás kondi? Hm... Nem tudom, lehet, hogy ez a túlzás.
Ha többet rendelünk szerinted olcsóbb? Pósta németbe lenne. 20 darabnál csakvan kedvezmény..
5 hózzászólást csak elolvasol. Építek egy másikat, amihez a cuccok itt hevernek. Továbblapoztunk, demég mindíg a csatolónál járunk. Reset.,
Persze, hogy túlzás, nem is mondtam, hogy vegyünk ilyet. Ez a komolyabb erősítőkbe való inkább, de lehet hogy oda is csak felvágásból tesznek ilyet. Bőven elegendő a régi jó olajpapír, amit akár a börzén is lehet talán kapni.
Igen, el szoktam olvasni, Köszönöm.
Csak az nem derül ki, hogy mikor írtad, hogy másikat építesz de mindegy.
Itt. Egyébként mostanában nemnagyon vagyok a pincében. Itt a tavasz.
Előzőhöz visszatérve, fúrdalt a kíváncsiság és a csatolóval párhuzamba kivezettem két vezetéket..
Manuálisan érintgetve ehhez a szürke papírkondihoz, minha visszhangosabb lenne picit nagyobb mélytartománnyal. MIndjárt kipróbálom másféle kondival is. Mérni nemmértem. Mondjuk most rájöttem, hogy a polaritásfüggetlen kondik is tudnak rázni.. Mod.: Mikrósütő kondija inkább levitt a mélyből. Olajpapír kondik mennyire érzékenyek a melegítésre? A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2015
A feszültség alatt lévő alkatrészek ugyanúgy néznek ki, mint amik nincsenek, csak más a fogásuk.
Puding próbája...
Elis szívtam egy cigit. Énis füsttel működök.. CSak a két cső között lenne helyem. Elkónál egyértelmű, ezzel mi a helyzet?
Ha ott fogod, ahol nem kéne, persze, hogy ráz. Miért nem hallgatod meg a hangszórón keresztül, az sokkal veszélytelenebb.
Sziasztok!
GU29 / GI30 / 829B PP erősítővel foglalkozott már innen valaki ?
Lehet beképzelem ezt. Most, hogy beleraktam már azt a kis változást sem hallom. Mérni kellene. MIndegy, úgyis csak polcon pihent volna. MOndjuk egy-egy zenében mikor "puffogott" azthittem a kimenők miatt van. - MOst is puffog... Lehet nemannyira. Vagy lehet kevésbé. Mindegy.
Dobozt nézzétek el. Már annyit modosítottam rajta miután elkészült, hogy tiszta gubanc az egész.. Ez a fél mikro, 1,5kV ment csatolónak (párhuzamba a 0,1µF wimaval). Az idő meg eldönti, hogy megfőzöm -e vagy formázom.. Már többet nemszeretnék ezzel foglalkozni. Majd a következővel. Köszi Mindenkinek! Tényleg nempuffog annyira.. Vagy a f@sz tudja már.. : ) VAlamely alacsonyabb frekvencián, teljes kivezérlésnél mintha eltűnt volna a puffogás. A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |