Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   757 / 2208
(#) mark.budai válasza MrMarcee hozzászólására (») Okt 31, 2009
Nem tudom, minek szórakozol ellenállásokkal. Miért nem fűtöd egy 6.3V-os tekercsről azt a csövet? Többet kínlódsz már vele, mintha tekernél arra a trafóra. Vagy szerezz egy kis hiperszilt, aztán tekerd meg a hálótrafót Te. TV lemágnesezőtekercsből jól meg lehet tekerni a primert.
Azok az 5cm2-s hiperszilek elég erősek erre a feladatra, és -viszonylag- kis helyen elférnek. A tápot úgyis külön kell építeni a pedáltól.
(#) sturbi válasza CHZ hozzászólására (») Okt 31, 2009
Kösz, hogy szóltál, majd fokozatosan élesztgetem és figyelem a reakcióit. Kinyitott (spórhelyt) sütőajtóra halyezve akarom egy hétig melengetni az első próba előtt.
(#) CIROKL válasza MrMarcee hozzászólására (») Okt 31, 2009
Ez is egy jó megoldás amit a Márk mond ! De lenne sok megoldás a fennált gondra . Szerezz egy ECC81-es csövet / Amit nem is olyan egyszerű ? / Annál lehetséges lenne a 12voltról a fűtés , és gyakorlatilag majdnem megeggyezik a 85-el De én a helyedben lennék akkor betennék egy 7805 -ös stabot és kész a közepét felemeled 2 darab 4148-cal így a kimeneten KB 6.5 volt lessz ami neked tökéletesen jó !
(#) mark.budai válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 31, 2009
Nem inkább csak 6,2V lesz, ha 2db 1N4148-cal emeled meg a GND-t? Na mindegy, az is jó a csőnek..
(#) lpcollector válasza sturbi hozzászólására (») Okt 31, 2009
Elképzelhető, hogy a Te "eco-módodban" működik így a 6C33C foglalat a falapra szerelve, de nálam már a deszkamodell pozdorjájának is rendesen jön a szaga 20 perc méricskélés után. (Pedig van légrés és furat is bőven).
Így én biztosan elfűteném az erősítő fedlapját
Ezért készítem 2 mm-es alulemezből, persze csak ha összeáll, mi is kerüljön a dobozba...
(#) CIROKL válasza mark.budai hozzászólására (») Okt 31, 2009
A 4148 az 0,6 .0,72 között változik Azért ítram hogy KB ? Ebben igazad lehet de ennél a kis torzítónál már leírtuk hogy tök mindeggy hogy alul vagy felül fűtöd azt a szerencsétlen csövet ! Csak végre fűtene már valamivel ?
(#) MrMarcee válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 31, 2009
7805-el próbáltam már egyszer. Nagyon melegedett (Pár másodperc után forró lett). Ezt a diódás dolgot lerajzolnád nekem?
Van egy ilyen csövem, nem tudok róla semmit. (Lábai felülnézetből így vannak, ránézésre)
valakinek ötlete, hogy mi ez?
(Pentódára tippelek, mert egy kis résen át látni 2 rácsot a katód körül)
Ez a cső Szerintem valami EF lehet. EF80, Vagy EF86.
(#) CIROKL válasza MrMarcee hozzászólására (») Okt 31, 2009
[OFF][/OFF][/quote]7805-el próbáltam már egyszer. Nagyon melegedett [OFF][quote] Hűtés nélkül ez sem megy neki is kell hűtőborda ! Hisz majdnem 6 volt esik rajt ?
(#) MrMarcee válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 31, 2009
Idézet:
„a közepét felemeled 2 darab 4148-cal így a kimeneten KB 6.5 volt lessz”

Ezt részletezd kérlek!
Egyszerű! Ez a stabilizátor a GND-jéhez képest ad 5V-ot. És ha megemeled két 0.6V-os diódával, tehát 1.2V-tal a GND-jét, akkor az 1.2V, meg az 5V összeadódik, és 6,2V jön ki. Olyan, mintha a csőnél 1,2V-ot ejtenél a katódellenálláson, és még -5V-ot is adsz a g1 ellenállása és a GND közé, akkor az előfesz (-)6,2V lesz.
(#) MrMarcee válasza mark.budai hozzászólására (») Okt 31, 2009
és a diódákat hova kötöd? egy egszerű sematikus ábrát készítenél nekem?
Oké, lerajzolom!
Köszi! Értem. Márcsak diódát kell szereznem. Ha másnem, majd hétfőn rakom össze.
[off]Nemám nincs otthon 1N4148-asod!
Hát... 2 db-ot vettem, beleraktam a főpaneljébe. Van TV, moitor, stb panelom, körülnézek...

Előtte egyenirányítsam, ugye?
TV-ben, monitorban biztos van. Jó helyette az 1N4001-2-3-4-5-6-7 is. Vagy bármilyen dióda jó, aminek 0,6V a nyitófeszültsége.
Még szép, hogy egyenáramot kér, mert ha váltót adsz neki, az IC FELROBBAN!
Márk ! a diódákat fordítva rajzoltad erre figyelj
(#) Imi65 válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 31, 2009
Jól rajzolta, nyitóirányba kell tenni.
(#) mark.budai válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 31, 2009
Máshogy 12V jött ki... Így szoktam tenni, így nekem mindig működik...
(#) zoly15 hozzászólása Okt 31, 2009
Hali mindenkinek!
Lehet hogy nem épp végerősítő.. De azért csöves erősítő..
Riaa korrektort szeretnék építeni..
Ezek a csöveim vannak:
- DY86
- PY88
- PCL86
- PCF200
- PCF201
- PL500
- PCL84
- PCL85
- PL504
- ECH84
- EF183
- PCC189
- PCF802
- PCL34
- PCH200
- EF80
Van amiből több van, van amiből csak egy.. Ezek közül ki lehetne hozni egy sztereó Riaa korrektort?
Eddig nem csöveztem.. Tegnap Nagymamám padlásán találtam egy pár új csövet, egyből "tűzbe hozott" építettem volna végfokot de csak 1 kimenő trafóm van..
Ezért gondolkodom a Riaa-ban..
Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv!
Jaj igen ! Hirtelen zenerben gondolkoztam ! Ugy hogy jó mondod
(#) PetAd válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 31, 2009
Hello
Szerintem ezekből a csövekből, nem hozható ki egy RIAA, bár én nem vagyok annyira tapasztalt, de csöves RIAA-ban én mindig ECC83-85 duplatriódákat láttam eddig.
A kimenő szerintem a PCL86-é ha szerzel táptrafót abból csinálhatsz egy monó próbaerősítőt, alig kell hozzá alkatrész és szépen szól.
(#) zoly15 válasza PetAd hozzászólására (») Okt 31, 2009
Köszönöm!
Akkor ez is halott projekt :no:
(#) Imi65 válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 31, 2009
Azért lenne ott egy-két típus, amivel lehetne csinálni, ha a szükség úgy hozná. :yes:
(#) pucuka válasza MrMarcee hozzászólására (») Okt 31, 2009
Üdv!
Ez ipari cső, valószínűleg a 6086 lesz, ennek van külső árnyékolása, vagy E80F
(#) MrMarcee válasza pucuka hozzászólására (») Okt 31, 2009
Köszi a válaszokat. Jelenleg akkor sokra nem megyek ezzel a csővel
A fűtéshez akkor ezt a diódás feszstabos dolgot megépítem hamarosan, hűtőbordával. Mostmár jó volna ha működne
(#) kocos válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 31, 2009
Ezekből TV-t tudsz építeni
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Okt 31, 2009
EF80, EF183, meg a PCF-ek ?
(#) Imi65 válasza kocos hozzászólására (») Okt 31, 2009
Akár...... :yes:
Következő: »»   757 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem