Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Létezik olyan áramkör szimuláló program (egyszerübb), ami mondjuk kombinálva van egy nyáktervezővel?
Olyasmire gondolok mint mondjuk a sprint layout ahol megtervezünk egy nyákot, de le is lehessen szimulálni, hogy müködik, milyen áramok mennek..
Én egy olyan programról tudok, amely szimulátor és NYÁK tervező is egyben, ez pedig a National Istruments MultiSim nevű programja, de ez lényegesen bonyolultabb, mint a Sprint Layout.
Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy maximum hány darab 5 milliméteres LED-et tudok üzemeltetni egy 12 volt-os tápról? Ugyanis szeretnék kibővíteni egy 3 LED-es villogót. Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv!
Nos több tényezős a dolog mert azt is tudni kell,hogy mennyit (mA?) tud leadni a táp de talán még fontosabb ha már egy létező ÁK-t akarsz bővíteni,hogy hány mA-t tud vezérelni.
Az sem utolsó szempont, hogy milyen színű a LED és soros vagy párhuzamos kapcsolást akarsz-e.
De mivel meglévő áramkörről van szó valóban annak a szabad kapacitása a mérvadó.
Kb. 6 hozzászólással ezelőtt hasonló kérdést tettem fel.
![]() A TINA9 tud mindent, de horror az ára.
Sziasztok!
Szeretném szétszedni a képeken látható PC hangfal páromat, de sajnos nincsen rajtuk csavar, a hátuljukon lévő matricák alatt sem. (Az aljukon sincs semmi.) Szerintetek egyáltalán szétszedhetőek vagy sem? Aki már találkozott ilyennel, adjon valami jó ötletet. Természetesen rongálás nélkül kellene megoldanom! ![]()
Hali
Vannak azert ingyenes SW-k is. Igaz nem komplett, mint a Tina, de mit varsz egy ingyenes programtol. Pl: itt vannak az ingyenesek: LT Spice IV, Tina-TI. Ezek melle hasznalhatsz Kicad tervezot es mar kesz is. Azert mer ket programot kell hasznalni nem nagy problema a mai vilagban. Feltalatak a multitaszkos OS-t mar regen. Bizony a DOS alatt problema volt, mert a valtas elott ki kellett lepni a programbol, es belepni a masikba. Es vicaversa. Csa Vili
Mindent szét lehet szedni "csak" nem biztos,hogy nyomtalanul. Szerintem körbe van ragasztva az illesztésnél.
Ez már az a kategória amiből sajnálták a csavart szerintem. (Szerintem is ragasztva van.) Ezt megveszed és ha elromlik újat veszel. Ez az üzletpolitika.
![]()
Én is ilyesmire gondoltam.A Dtk nem kimondottan a "nagyok" közé tartozik.
Sziasztok!
Nemtudjátok hol leghet csatlakozót kapni HYUNDAI HE-CR120MP-hoz? ![]() előre is köszönöm Idézet: „de mit varsz egy ingyenes programtol.” Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Nem várom el, hogy ingyenes legyen. Legyen hozzá egy használható demo és ha tetszik és több 100e forint akkor úgy is megveszem. A TINA nagyon drága nekem.
Hali
Ott a link a Tina-TI-hez, ami jo kis szimulator. Az eredeti Tina7 butitott, ingyenes valtozata. Viszont a Tina PCB resze nem all a helyzet magaslatan. Akkor mar inkabb egy Kicad. Csa Vili.
Nehéz ezeket a progikat használni?(soha nem használtam)
Gondoltam megkérdem mielőtt telepítem...
Le kell tolteni es ki kell probalni. Nem a legegyszerubb, de a mintapeldakkal ki todod probalni, es utana Te is tudsz csinalni kapcsolasokat.
Sziasztok! PIC16F84-hez csak kifejezetten 4MHz-es kvarcot lehet csatlakoztatni, vagy lehet ettől eltérőt is
![]()
Szia!
Természetesen más értékű kvarcot is lehet csatlakoztatni. Adatlapjában nézd meg, ha jól tudom max. 20 MHz lehet. A programba bele kell írni, hogy milyen értékű órajelet használsz. Üdv.. mate_x
Lehet eltérőt is. Talán 20MHz-ig bírja. Adatlapban kellene utána nézned, ott biztos megtalálod.
Lehet barmilyet is, de ket kitetel van. A sima 'F84-xx nel a XX szam adja a max. frekvenciat, mig a 'F84A hasznalhato 20 MHz-ig. Termeszetesen a "Configban" ki kell valasztani a megfelelo oszcillator tipust (LP, XT HS,RC). Ld. adatlap.
Csa Vili
Köszi a válaszokat, a következő kérdés az lenne hogy az MPLAB-ban hogyan kell megagadni a kvarc frekijét? Pl. ha van egy 4.433MHz-es kvarcom.
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy a BNC csatlakozónál azt a kis tűt ami a melegérre megy rá kell e krimpelni vagy csak elég azt a nagy hengert ami a csatlakozó aljára jön? Üdv Petjaa
Természetesen rá kell. A Fogón van kialakított prés annak is.
Hali
Bevett szokas (ld adatlap "Oscillator Configurations" szekcio) hogy 200 kHz alatt LP, 200kHz-4 MHz kozott XP, ezek felett HS konfigot hasznalunk. Viszont ha van a proramodban idozito, vagy idotol fuggo funkcio, akkor ott valtoztatni kell a az adatokon, hogy mindig azonos ido alatt fusson az idozites. Csa Vili |
Bejelentkezés
Hirdetés |