Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ezzel tudom tőlteni a NiMH akkut is...
Valamint az L1 mit jelöl tekercset, ha igen, tudok olyat venni készen... Mert tekercselni nem tudok.
Igen,az tekercs,lehet tekerni,de boltban is kapsz készen.
A saruval csatlakoztatható graetz hidak-ra érdemes sarut használni, vagy sokkal strapabiróbb az, ha ráforrasztom a vezetéket?
Természetesen a saru lecsúszhat,a forrasztásnál meg max .a vezeték szakad el.Szerintem forrassz!
Az Igent mire érted.
Csak a tekercsre, vagy arra is, hogy NiMH akkut is tudok vele tölteni...
Na, hogy az Én kis agyam is megértse, tehát ezzel a Töltésszabályzóval, bármely 12V -os Solar elemel össze kapcsolva, tudok tölteni bármely 0-12V méretű, azaz max. 12V-ig akkut, így kell értenem
A szabályzó meg érzékeli, hogy milyen méretű, azaz kapacitású akku van hozzá biggyesztve...
Áááá, Köszönöm
Megjegyzem, ami nekem van a készülékhez akku, és felváltva használom az egyik NiCA a másik NiMH és mivel nincs NiMH töltő készülékem, így azt is a NiCA-hoz vett töltővel töltöm, már vagy 2 éve. Idáig még, nem robbant fel és nem is melegszik csak ugyan annyira, max. mint a NiCA. Na megnézem, mit kapok hozzá alkatrészt és meglátjuk, hogy müködik-e. Köszönöm a segítségeteket. Még annyit, hogy a tekercset hogy kell kérni, azaz a „uH” mit takar, miként kell kérni ki azt, tehát 100xX micsoda.
A uH-t úgy mondjuk, hogy mikrohenri. Az induktivitás mértékegysége a Henry (H).
Köszönöm "MeTe193 & kadaris", Királyok vagytok.
Remélem sikerül megépítenem, mert már vagy 2-3 éve ezen agyalok...
Neked is kellemes ünnepeket és sikeres építkezést!
Mi a különbség a kék és a vajszinű ellenálások között (alapszin)
A kék tipusút a Hestore-ről rendeltem, a vajszinűt pedig a helyi boltban vettem
Sziasztok kaptam egy autorádiót(Panasonic CQ-C1475N) itthon szeretném használni a megfelelő tápom meg is van hozzá ezt a bekötést találtam a dugó kinézetre stimmel az lenne hogy nem tudom pontosan mit hova a kössek az árammal kapcsolatba a bat+ az a +áram egyértelmű a GND az a földelés ez is tiszta aztán van az Acc N/C ext mute extremcontr ezeket már nem tudom meg tudom hogy valamelyiket összekel kötni egymással és csak akkor működik ezt sem tudom ebbe kérném segítségeteket.
Szia! Gnd negatív , Acc és Bat+ összekötve pozitív, FR és FL első jobb és bal hangszórók. RR és RL hátsó jobb és bal hangszórók. A többivel nem kell foglalkoznod azokat nem kell bekötni. (N/c Non connect. Ext mut külső némítás. EXT rem control külső vezérlés. )
Sziasztok,lenne egy kérdésem mire lehet használni az STK 5331 ic-t?
Sziasztok!
Létezik olyan program amivel az Eagle-ben készült kapcsolást lehet szimulálni?
Ha az a szimulátor fogadja azt a fájt igen, de én nem tudok ilyent. Egébként nagy meló lenne egy ilyen konvertert írni, s folyamatosan frissíteni. Tehát, szerintem éppen ezért nincs. Sajna meg kell rajzolnod a szimulátorban.
Sziasztok!
Fahrenheit állomásba vettem pár hegyet. Az a helyzet pár darabbal hogy csak melegszik, megolvasztja ugyan a cint, de az csak lepattog róla. A hely egyre sötétebb, de a cint taszítja. Valami ötlet, mi lehet baj?
Vagy olyan program ami szimulálni is tud és lehetőleg otthoni célra ingyenes.
Itt van a topikjuk: Számítógépes áramkörszimuláló programok Itt keresgélj.
Sziasztok az egyik autórádiómba ki ment egy dióda 1n5404 nam most nekem csak 1n5406 van itthon beletehetem helyette?
Sziasztok
Hozzám került pár 24 voltos ledmodul, modulonként 12db hidegfehér smd leddel, hűtőbordán. Ha ezeket 10es csoportokban sorbakötve hálózati áramról szeretném táplálni hogyan tegyem? Elég egyenirányítani, vagy szürni is kéne? Kell használjak valamilyen teljesítményellenállást hozzá? Vagy csak áramgenerátoros táp jöhet szóba? Sajnos a modulokról semmilyen adatlapom, adatom nincs.
Találtam egy programot a tud kezelni Eagle fájlokat.Bővebben: Link
Természetesen, a legbiztonságosabb egy stabilizált 24V-os tápot építeni nekik. De, ha az érintésvédelemmel is tisztában vagy, akkor sorosan is felfűzheted őket, s egy egyenirányított 240V-ra stabilizált feszültséggel is táplálhatod. Áramgenerátorra nincs szükség, ha a modul tartalmazza.
Az 1n5404 400V-os, az 1n5406 pedig 600V-os. Minden másban megegyeznek. Simán beteheted helyette.
Mellékeltem az adatlapot, ez alapján le tudod ellenőrizni Te is a dolgot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |