Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1583 / 3963
(#) tikitiki válasza emmzolee hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Benned még mindig gyűlölet van miért is?
Egyébként tessék visszalapozni , igenis volt téma ez a gányolás , de úgy látom megint nem a megoldást keresed, hanem a veszekedést , de remélem nem lesz követőd.Minden nemű hátsó gondolat nélkül írtam ezt.Ja és igenis a nyákot készítettem elő tisztitottam stb.
(#) tikitiki hozzászólása Feb 8, 2012 /
 
Egyébként nem tudom , hogy egy sütő mechanikai átalakítása , és ventilátor képek beillesztése ide mennyire van ezeknek köze a nyákhoz .Az én prezentációim között mindegyiken ott szerepel a nyák.A sütőnél ilyet nem láttam.Kérem a moderátort , illetve moderátorokat a sütő téma megfelelő helyre áttételét .
köszönöm szépen.
(#) emmzolee válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 8, 2012 1 /
 
Mit dramatizálsz? Nem kell egyből emóskodni. Semmi gyűlölet, semmi veszekedés. Tudom jól, hogy volt itt téma ez. Viszont nem olyan horderejű, hogy ennyit kelljen róla locsogni.

Kissé infantilis vagy. Nekem ez jön le. A magam részéről nem szeretnék ilyen "hú de jó vagyok." típusú szövegeket olvasni, amikor nincs mögötte semmi komolyabb tartalom. Nem kalandokat akarok én itt olvasni, hanem okosságokat. Amikor meg kérdeznek tőled valami részletet, akkor meg hallgatsz, mert nem tudod mit válaszolj. Erre én nem vagyok vevő.
Sajnálom. Ez a helyzet.
Szerintem sokan így gondolják még, csak náluk még nem verted ki a biztosítékot.

Ilyesfajta fórumozásért már zártak ki embereket innen. Hasonlítasz is az egyikre.
(#) Attila86 hozzászólása Feb 8, 2012 /
 
Na jó, a részemről sztrájkolok! Amíg ez a jóember itt van addig nem nyitom meg a topikot. Az értesítésekből is kitörlöm. A nekem címzett kérdésekre nem válaszolok.
(#) janikukac válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
[OFF] Lehet , hogy csatlakozom, bár hozzám úgyse jön kérdés!
(#) Attila86 hozzászólása Feb 8, 2012 /
 
Nem lehetne egy olyat megvalósítani, hogy letilthasson aki akar embereket? Kicsit talán úgy mint egy közösségi oldalon, hogy mondjuk én letiltom tikitiki-t és onnantól hiába ír a nyák-készítős topikba hozzászólásokat, nekem azok nem jelennének meg. Vagy legfeljebb csak egy fejléc a hozzászólás számával, feladójával, az idővel és ha akarom akkor lenyithatom és akkor megjelenik maga a hozzászólás. De alapból nem látszana.

Ha már a modik nem rugdossák ki innen akkor legalább én magamnak hagy intézhessem el hogy nem idegesítsen.
(#) tikitiki válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Gondoltam , hogy egyébként ezért vagytok ilyenek , de le lett írva , hogy ezt a témát hagyjuk , mert berekesztik ezt az egészet végleg.És én szeretném ezt be is tartani , egyébként meg nem titok , hogy nagyon sokan meg kerestek olyan címen , hogy ha nekik nem is , de másnak se mondjam már el , mert akkor nekik nagy valószínűséggel igen csak vissza esne a nyák megrendelésük. Ebbe nem szeretnék bele menni még 1x ne haragudjatok.
(#) tikitiki válasza emmzolee hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
A mi technikánk sokkal jobb. (A gyárók is ezt használják.)
Ennyi.
Látod ez a beszéd.
Azzal kezdtem , mert sejtettem , hogy akinek forrás az , hogy megrendelésre gyárt nyákot nem mindegy , hogy lesz e azután is megrendelése avagy nem , ezt mindenki tudja aki ilyesmivel foglalkozik , hogy igenis számít rá.Ezért írtam jóval az elején , hogy nem akarok üzletelni vele , és senkinek nem is akarom tönkre tenni az dolgaitt ezzel.Egyébként 2 nap mióta felkerült ez a dolog kb 50 ember keresett meg , hogy jobb lesz ha nem derül ki több erről a dologról .Gulasoft látom közbe irtál , nem csak itteni , más is olvassa ezt attól függetlenül , hogy akármi , és a youtubon , is , ezért is kellett törölnöm többek között a videót is.
(#) tikitiki válasza (») Feb 9, 2012 /
 
Hm nagy hatalmú köbzoli rád bízom, bár én tartom magam ahhoz , hogy nem beszélek erről ahogy te kifejezetten kérted, de igaz nem is én hoztam fel megint a témát.Hátha annyira törölni akarsz , vagy akartok , tedd én úgyse tudok ellene tenni semmit.
(#) tikitiki válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
A videókat én csináltam , és többek között sok mindent még , és én vállalom is , és nem érzelmekről beszéltem , de mivel nem az én kezembe van ezen oldal felügyelete , így nincs mit tennem ezért írtam amit írtam.
(#) Szipoly hozzászólása Feb 9, 2012 /
 
Sziasztok!

(Ha érdekel a körítés is, olvasd el az offot, egyébként nem szeretném feleslegesen rabolni az idődet )
1,5 éve kezdtem egyetemen a mérnök informatikus szakot, de 3 félév elég is volt belőle, így átjelentkeztem gépészmérnökre, valamint elkezdtem egy 2 éves, elektronikai műszerész és elektronikai technikus OKJ-s képzést. (Ha valaki kíváncsi, ennek mi értelme volt, nyugodtan keressen meg pm-ben)
Nagyapám híradástechnikusként és még ki tudja hányféleképpen tanított amire csak tudott, de 12 éves fiatalságomban több szabadságot éreztem egy tz 4k dugó és hengercseréjében(ami persze alattam sült be szüretkor), mit kapcsolási rajzok forgatásában.
Mára pedig öreg, 20 éves fejemmel, és az iskolarendszer nyomása, a társadalmi elvárások, az új generációk degeneráltságának látványa által elkeseredett lelkem, ha éppen nem sörben, sakkban, zenében, vagy barátnőm karjaiban keresi a menedéket, csak ücsörög egy padon, hallgatva a szelet.
Na jó a pados ücsörgés a szobámban zajlik gép előtt, de gondolom erre Magatoktól is rájöttetek volna. Pont eme percek, órák (mikből azért oly sok még sincsen nő, munka, tanulás, zenekar mellett, de erre vannak az esős napok) kitöltésére szeretném fordítani a lehetőséget, hogy alkossak valamit. Például egy saját csöves erősítőt, vagy egyedi lopásgátló rendszert a saját kezem által (át)épülő bobber-re.
Rövid élettörténetem
elmesélése után csak annyi kérdésem lenne, merre induljak? Tudnátok ajánlani pár "kötelező olvasmányt", kezdő projekteket az oldalon, melyek megvalósításával bevezethetem magam eme csodás világba, és kiegészítenék tanulmányaimat?
Hestore-n láttam pár egyszerű áramkört, KIT-et, kezdőkészletet, sok csábító finomságot, de szeretem csak azt megvenni, amire szükségem is van, így először mindig inkább kérdezek. Ezentúl ezzel fogok foglalkozni, gondolom nem árthat beszerezni egy pákát, ha már gyakorolni is szeretnék? :yes:
Nem várok el egy teljes bevásárlólistát, fél könyvtárnyi tananyagot, ... csupán fáradtságom feloldotta gátlásaim, feltettem pár kérdést,
s remélem akad valaki, aki örömmel segít elindulni az úton.
Előre is köszönöm!
(#) forgital válasza Izeg. hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Köszi, kipróbálom! Ha elakadok majd jövök megint.
(#) zolika60 válasza Szipoly hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Szerintem első nekifutásra olvasgass itt az oldalon. Nem könnyű úgy irodalmat ajánlani, hogy még magad sem tudod mit szeretnél. Inkább válassz egy konkrét témát, áramkört, készüléket stb. és ha azzal kapcsolatban merül fel kérdésed azt tedd fel.
(#) b-max válasza djhua hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Néz körül a SONY oldalán, hátha van hozzá firmware v. esetelg valami driver.
(#) Szipoly válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Olvasgatok is
Azért gondoltam, hogy esetleg ajánlanátok egy kezdő áramkört, a szükséges felszerelést, mert ahogy írtam, elektronikai műszerész + technikus képzésre járok tegnaptól fogva, és gondoltam nem árthat kicsit előre tanulni, áramkört tervezni, nyákot készíteni, gyakorolni forrasztani, ...
(#) zolika60 válasza Szipoly hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Szerezz be egy pákát, ónt, oldalcsípőfogót. Elsőnek javaslom építs valami ilyesmit:Bővebben: Link
Aztán nézz szét a KIT-ek között, hátha kedvet kapsz valamelyikhez. Ez arra lenne jó, hogy megtanulj forrasztani. Aztán jöhet a NYÁK készítés, ha már találtál magadnak olyan dolgot amit szívesen megépítenél.
(#) palpatrik.ka hozzászólása Feb 9, 2012 /
 
Hello! szeretnék csinálni egy házikészítésű projektort amihez nem kell lcd és vetítőgép.Előre is kössz.
(#) Balaa16 válasza palpatrik.ka hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Szia!
Bár én nem vagyok szakértő, de lebeszélnélek róla, nem hiszem, hogy olyan könnyű egy PC-vel kompatibilis projektort csinálni. Egy nagy felbontású LCD kijelző az alapja az egésznek. A vetítő izzó is szükséges, mert különben fekete az egész
Üdv! Balázs
(#) golem hozzászólása Feb 9, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy tölthetős lámpám és van benne ez a szerkezet csak nem tudom mi célt szolgáltat.
Egy 6Voltos 4 Ah akku van benne.
(#) palpatrik.ka hozzászólása Feb 9, 2012 /
 
hello! szerintetek ez a rajz jó!!!!

generator.jpg
    
(#) Balaa16 válasza palpatrik.ka hozzászólására (») Feb 9, 2012 / 1
 
Szia!
Energiamegmaradás törvénye. Nem tudsz több energiát termelni, mint amennyit befektetsz. Ezt felejtsd el!
Üdv! Balázs
(#) pucuka válasza palpatrik.ka hozzászólására (») Feb 9, 2012 1 /
 
Jó lehet, ha a tengelyre szerelsz egy mókuskereket, amit pici négerek taposnak. De azokat is etetni kell.
(#) palpatrik.ka hozzászólása Feb 9, 2012 /
 
kössz Balázs!tudtok vmilyen kütyüt vagy bármi ami érdekességet.Pál Patrik
(#) Balaa16 válasza palpatrik.ka hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Szia!
Nézz szét itt a HE-n! Mivel úgy látom, hogy kezdő vagy, ajánlom az Elektronikai alapismereteket, majd, ha áttanulmányoztad utána jöhetnek azalapkapcsolások
Üdv! Balázs
(#) NVP hozzászólása Feb 9, 2012 /
 
Sziasztok!
A földelésnek mi a lényege?És mit kössek rá?
(#) Barney Stinson hozzászólása Feb 9, 2012 /
 
Sziasztok
Eléggé kezdő vagyok még.
Azt szeretném kérdezni hogy mit jelent az hogy
végfokerősítő és hogy milyenek erősítők vannak még??
(#) Balaa16 válasza NVP hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Szia!
Konkrétan mire gondolsz? A 230V-os hálózat védőföldjére? Akkor inkább a villanyszerelés topicba írj!
Üdv! Balázs
(#) Balaa16 válasza Barney Stinson hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Szia!
Van az előerősítő (előfok), mely egy viszonylag kicsi teljesítményű (<1W) nagy érzékenységű erősítő. Ez állítja elő a megfelelő szintű jelet a teljesítmény erősítőnek (végfoknak).
Üdv! Balázs>
(#) NVP hozzászólása Feb 9, 2012 /
 
Nem a 230V-osra gondoltam.Egy kapcsolási rajazban találtam a jelét.Egyébként 9V-ról ment.
(#) neogeo2 válasza NVP hozzászólására (») Feb 9, 2012 / 2
 
Ha több ilyen van, akkor kösd össze ezeket és kösd az elem negatív sarkára.
Következő: »»   1583 / 3963
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem