Fórum témák
» Több friss téma |
Valóban szimpatikus lehetőség. Köszi a linket.
Egy nyelv, sok féle HW. Már csak idő kellene tesztelgetni.
Hali
Nem kell azt leolvasztani. Van WeMos MINI is. Nalam kitunoen/ stabilan mukodik STA-AP modban. Az ESP32-re azert voltam/ vagyok kivancsi mert azt irja hogy 240 GHz CPU sebesseg, megiscsak tobb mint a 160 GHz.
Annyitol azert elolvadna az a chip. Maradjunk a MHz-nel
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2017
ESP8266 alapban 80MHz. Túlhúzva, felkapcsolva: 160 MHz. Arduino rendszerben 80MHz.
Mondjuk kérdés mihez kell a nagy sebesség... Énnekem inkább a SRAM érdekes : ~50k szabad (ESP8266) vs ~450k (ESP32). Grafikus kijelző, nagy adattaábla és a többcsatornás ADC miatt ESP32. DE: Az Arduino kódokat ESP32re bétaként kezeld! Most van kiforrás alatt!
Üdv!
Találtam egy nekem tetszetősebb ajax kódot. Valaki segítene-e összehozni belőle a következőt: megnyomom a gombot a html felületen, és az ESP ledje felkapcsol, a gomb szövegének sem kell változni, azt meg bírnám oldani egyedül is, azomban nem tudom, hogyan induljak neki( régen ugye úgy ment, hogy a gombot megnyomva kaptam egy request), de ez itt most más: Bővebben: Link Elnézést a hanyag megfogalmazásért.
Sziasztok!
Hogyan lehet beállítani a kliens nevét az AT firmware-es ESP8266-nál? (Hogy ne "ESP_3762CD" legyen.)
AT parancsokkal sehogy, az SDK-ban elvileg lehet: Bővebben: Link.
AT parancs: AT+CWSAP="ssid","jelszó",csatorna,mód
A jelszó maximum 64 bájt, és ha jól emlékszem van minimuma is. Mód: 0: open 2: WPA_PSK 3: WPA2_PSK 4: WPA_WPA2_PSK Péda: AT+CWSAP="ESP8266","1234567890",5,3 Csak softAP módban működik, és újra kell indítani utána az ESP-t (AT+RST). Üdv.
Nem a hotspot SSID-ját szeretném megváltoztatni, hanem a kliens nevét! Tehát ha csatlakozik az ESP egy wifi hálózathoz, akkor ott lesz neki egy neve amit pl a routerben meg lehet nézni. Én ezt a nevet szeretném megváltoztatni, nem az SSID-t.
Értem. Azt még nem néztem meg, hogy az enyém hogy jelent meg a DHCP listában amikor próbálgattam. Az "ESP_3762CD" emlékeztetett a gyári SSID-re, ezért gondoltam, hogy a kliens nevének is az SSID-t adja meg.
Akkor ezt benéztem, bocs.
Elvileg az AT firmware kódja publikus, tehát akár bele is lehet patkolni.
https://github.com/espressif/ESP8266_AT
Sziasztok!
Új az elektronika ezen világa részemre de pc-s alapok megvannak. Jó az eszköz alkalmazási tárháza ezért érdekelne mélyebben a téma. Van egy NodeMcu v1.0 -ás és egy Official DOIT ESP32-es eszközöm (utóbbi Bt végett). Az eszközök telepítése, példaprogramok feltétele, kisebb változtatások Arduino IDE -n megy de sajnos még nem látom át az egészet. Próbáltam volna ESPloler en keresztül megszólítani az eszközt de ott a soros portra kapott s megjelenített információn kívül nem tudok semmit elérni mert "ismeretlen fw" jelez a program. - Mennyire kompatibilisek ezen fw -k ? (egyáltalán v. csak típusszámon belül 01 ...12....32... v. minden gyártó által gyártott lapkára egyedi fw kellene ?) - Hogyan tudom az fw -ket ellenőrizni verziószámra v. gyártóra v. méretre - Van valami bővebb referencia (de egyenlőre ne mérnöki) szintű leírás amit tudtok ajánlani Köszönöm előre is a reagálásokat! A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2017
Közben ...: olvasgatom a tavir-t
Ha tudtok hasonlóan kifejtett írásokat azt köszönöm !
Tavir oldalon is 4 cikk van. a lap alján tallod őket.
Bővebben: Link ESP8266 Arduino oldal Bővebben: Link Ugyaninnen odatalálsz a leíráshoz Bővebben: Link Rengeteg mintakód van a neten, és még több tanulni való. Egyszerű gyors megoldás viszont nincs hogy megértsd. Lassan mintakódok tesztelésével és sok olvasással egyszer csak összeáll a kép. Bitang egyszerű webszerver ledkapcsoláshoz Bővebben: Link Moduljaid jók, legalább azzal nem kell vacakolni, elég a programozással törődni eleinte. ESP32 Arduino még nincs kiforrva Bővebben: Link Github oldal a barátunk célszerű rutinosan használni, gyakran ránézni. Az ESP arduino fejlesztőket itt lehet elérni, itt látszanak hol tart épp a tudomány, mik várhatóak, és a hibákat is ide irkálják a hozzánk hasonló jó emberkék, amire többnyire a fejlesztők válaszolnak. Amiből aztán több mindenre lehet következtetni mintha neten bogarászna tippeket az ember, persze azért az órákonát tartó neten keresgélést nem váltja ki sajnos.
Köszönöm a linkeket Nektek, olvasgatom őket.
A programokat kevésbé érzem akadálynak mint magának az alapoknak az átlátását. Mint írtam a példaprogramok futtatását, módosítását könyebben megoldom, azonban a háttér információval illetve annak hiányával nehezeebben boldogulok. Értem ez alatt hogy pl. sikerült a 12e-t fleshelnem ill. csak downolni mert ami leírást találtam ott régebbi flasht tartalmazott (ESP8266Flasher) ![]() Nem értettem hogy a flashelés után a com porton 74880 b vel sikerült lua parancs/válaszra bírni az eszközt de egy másik programot arduino ide vel feltöltve ezen képessége "megszünt". A port nyitásra az eszköz az újabb flasnek megfelelően beköszön, a példaprogram is fut s jönn a program által megírt soros üzenet de nem tudok vele újra 2 irányúan kommunikálni com porton illetve lua parancsot kiadni neki. Ezzel kapcsolatban még nemtaláltam egyértelmű írást illetve én is csak sejtem hogy az általam is flashelt .bin több összetevőbl épül fel. Itt csak pc/telefon -os hasonlattal tudom kifejezni magam hogy van amelyik rész bootként üzemel van amelyik rész a programkönyvtárakat tartalmazza van amelyik a beépített modulokat (melyeket pl. ha alapból a flasbe integrálunk akkor nem kell külön be/feltölteni már ?) Meg elektroteknikából is fejlődnöm kell a "szintezésekhez" ill. hw modulok illesztési procedúrái végett ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2017
Szia! Az Esplorer-ből akkor tudsz lua szkripteket feltölteni és futtatni soros porton, ha NodeMCU firmware-t flash-elsz bele. Az online fw maker-nél kezdésnek elég az alapból bepipált modulok. Mellékeltem egy .bin-t, hátha kell. Ha ArduinoIDE-ből fordítasz, az egy fw-t készít és felülírja a már beletöltött NodeMCU firmware-t, ezért nem megy a kommunikáció az Esplorer-el.
Köszönöm!
Már "használom" is ![]() "NodeMCU custom build by frightanic.com branch: dev commit: 827642b49a39dc4d4914bbcbc0b25917d9d004cb SSL: true modules: file,gpio,net,node,tmr,uart,wifi,tls build built on: 2017-06-19 23:02 powered by Lua 5.1.4 on SDK 2.1.0(116b762) lua: cannot open init.lua"
Köszi a suportot még1*!
Közben találtam egy nagyon jó oldalt ami alapján (legalább is számomra) jól átlátható a működési elv és a felépítés esp8266/getting-started-guide hátha másnak is segít. A Lua-t még nagyon tanulni/szokni kell de tanulás/fejlesztés melett nagyon jól jön az interaktivitása s nem vészes az apró sikerek elérése vele (most már jöhet a hw/elektronikai oldali mélyebb víz is tanulásra ![]()
Sziasztok!
Az udvar világításom kapcsolását szeretném megoldani egy ESP8266 modullal. Ehhez keresek egy bevált kapcsolást. A lényeg az, hogy okos telefonról illetve webes felületről lehessen ki-be kapcsolni. Már keresgéltem a netten, és találtam is egyet ami megfelelő lenne nekem Bővebben: Link.
Egy tipp:
Itt nézz körül. Bővebben: Link Alkatrész áron van szinte, életvédelmi és egyéb biztonsági megoldások is megvannak amik az otthoni barkács megoldásoknál sajnos el szoktak maradni. Komplett rendszer amihez telefonos alkalmazást is van, ugyanakkor minden Sonoff egységet úgy alakítottak ki hogy saját programot is tudj rajta futtatni, ha nem az ő rendszerüket szeretnéd használni. Átprogramozáskor persze megint elsősorban az életvédelem ami fontos, le kell választani a nagyfeszültségű hálózatról. Legalább is az első feltöltésnél, aztán utána már frissítheted wifin keresztül. Kapcsolási rajzokat is mellékelnek némely termékhez.
+1 szavazat a Sonoff-ra. Alig kerül többe, mint egy ESP devboard, és rögtön kapod a tápot, relét, burkolatot. Csak használni kell.
Tisztában vagyok az életvédelmi szabályokkal. De mivel egy 12Voltos max 1.5 Amperes rendszertől van szó így hanyagolható, mivel én a 12v szeretném kapcsolni.
Én maradnák az ESP nél. Pontosabban az ESP 01 es verziónál, mivel szeretnék vele kísérletezni is. De közben megtaláltam ezt Bővebben: Link mivel ez már tartalmaz egy usb portot így nincs szükség FTDI re a programozáshoz.
"12Voltos max 1.5 Amperes rendszertől van szó"
Akkor valóban jó modult találtál. WeMos modul család többi tagját is nézd meg. relé, szenzorok és egyéb hasznos kiegészítőket is tartalmaznak. Fejlesztéshez, tanuláshoz, optimális. ui. ESP8266 lábainak terhelhetősége 12mA erre nem árt figyelni. Wemos oldalon megtalálod a leírásait, és a kapcsolási rajzokat hozzá. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2017
Köszönöm a segítséget. Meg az lenne még a kérdésem, hogy az otthoni hálózaton kívűl, az az távolról is lehet használni az eszközt? (Pl. mobil net, vagy egy távoli PC ről)
"távolról is lehet használni az eszközt?"
Igen. Bár ez nem ESP függő probléma. Hálózatbeállítás kérdése az egész. Fix IP, vagy DynDNS, portnyitás, stb. Vagy... az esp elenőrzi a külső IP címet és ha változik akkor küld egy emilt az aktuálisról ahol eléred, vagy generál egy külső weboldalon egy linket ami az aktuális IP és portra mutat. Nálam pld. nem közvetlen távoli vezérlés van. Google táblázatba naplóz időnként az esp és onnan kap adatokat vissza, amiket végrehajt szükség esetén. A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2017
Ezt nézted már? Most ezzel játszok, én szenzorok értékeit figyelem vele távolról, de jó szinte bármire. Annyi hátránya van, hogy nincs hozzá PC app, de egy emulátorral megoldható.
A 12V-os lámpát meg egy FET-el lazán kapcsolgathatod.
Sziasztok!
Van egy NodeMCU ESP8266MOD a birtokomba írtam is rá egy programot ami egy webszervert indítva kéréseket figyel és ezzel kapcsolja fel meg le a lábakat. Mutatom is, hogy milyen egy parancs.
A probléma a következő, bizonyos kérés mennyiség után a kis kütyü azt mondja neki elég volt és a következő hibával "leáll".
Ezután csak a rajta található RESET gombbal tudom újra életre kelteni. Láthatóan minden kérés után fogy a memória és soha nem akar ürülni.
Van erre megoldás? Ha igen, hogyan? |
Bejelentkezés
Hirdetés |