Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   203 / 1170
(#) mazso1988 hozzászólása Jan 20, 2010 /

Sziasztok
szeretnék érdeklődni bár lehet hogy nem itt kellene a kérdésemet feltennem de más topicot nem találtam ilyen célra.
kérdésem az lenne hogy nemtudja valaki hogy
MAX628CSA
MAX6921AUI
MAX771CSA
tipusú MAXIM ic-ket hol tudnám beszerezni már minden nagyobb elektronikaialkatrész boltot néztem de ilyen tipusuakat nem találtam sajnos.
aki tud kérem segitsen
előre is köszönömn
(#) zolika60 válasza mazso1988 hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Próbáld itt:Bővebben: Link
(#) biguli hozzászólása Jan 21, 2010 /

Sziasztok! szeretnék épiteni egy ledes villogot ami strobi valamint terelőfény is.vettem egy gyári kis kütyüt ami 3 villogási modot tud.nagyon egyszerü kapcs. de van benne egy ic amiről nem találok semmit segitsetek ha tudtok KÖSZÖNÖM! ez van a tetején az icnek 8PS563P alatta HDACSG715

Bővebben: Link PONT ILYEN
(#) Saggitarius válasza trabi007 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Biztos, hogy CR6AM es nem BCR6AM? Az utobbihoz ITT az adatlap.
(#) kowi hozzászólása Jan 22, 2010 /

Sziasztok.
Egy erősítő végfok tranyója de csak ez van ráírva:C3181n
a másik: A1264n
Nos az a kérdésem hol kapok ilyet vagy helyettesítőt mert semmilyen adatot nem találtam róla.
Bocs hogy ide írtam de ezt találtam legjobbnak.
Előre is köszönöm.
(#) válasza kowi hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Szia!

A keresett tranyók: 2SC3181N és 2SA1264N. A budapesti HQVideonál úgy nézem lehet kapni/rendelni mindkét típust, kb 450Ft/db -ért.
(#) kowi válasza hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Köszönöm.
(#) válasza kowi hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Nincs mit..
Látom ugyan hogy nem pesti vagy, de én csak pesti boltokat ismerek, így nem tudom hogy a környékeden van-e bolt ahol ezeket lehet kapni. Ha tényleg fontos, akkor innen tudsz rendelni biztosan.
(#) Halász Z. hozzászólása Jan 22, 2010 /

Hali !
Van 3db lcd,modul amit nem tudokazonosítani, illetve nincs meg a bekötése.
A köv : DCM1626-D-YTNFD-00
GWMSB990A/E (SM2286)
Mitsumi 72-A001A-00 PC1602LRS-CLA-H
Bontásból származnak, de szerintem még használhatók.
Legnagyobb gondom az, hogy 4 bitesek, (nem baj csak nem tudom melyik melyik)az összes kivezetés nincs rajta, mondjuk 20 csatlakozós, de nyomógomb és + ledek is vannak benne.
Csatlakozó kiosztás, vagy bekötés kellene.
Előre is köszi.
Üdv : Z.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jan 22, 2010 /

Üdv mindenkinek.

Volna nekem egy jó pár darab egyszer sem beforrasztott mű*A741PC E típusú IC -m. Sajnos a Kugli nem hozott rá találati eredményt.

Aki ilyen berkekben mozog, kérem ossza meg velem ( és mindenkivel) az adatlapot.

Köszönet. Amper.

*= mű jelölést helyettesít
(#) lidi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Magyarul UA741. Így van találat is.
(#) _ampervadasz_ válasza lidi hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Köszi a gyors választ, de ez nem az az IC.

Egy régi ipari töltőben volt, a tokozása DIP14, és 7 szegmenses kijelzők előtt voltak nem közvetlen, csak az onnan jövő vezetékek, ezek mellé torkollt be, de már pontosan nem emlékszem.

Régen volt ez 14 lábú tokban is és olyat is hallottam, hogy simán le is vágható volt a tok nem használt része, így 8 lábassá alakítva.
Szerk.: Meg is van az adatlapja.
(#) kadarist válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Szia!
Pedig az lesz! uA741. MEV gyártmány. 14 lábashoz adatlap:Bővebben: Link
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Ja viszont egyszer láttam olyat, hogy a nem használt lábai is be voltak kötve és a többi közül meg nem volt bekötve minden. Kicsit meglepődtem, hogy mi is van akkor.
(#) _ampervadasz_ válasza kadarist hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Az előző hozászolásomban raktam fel képet az IC -ről.

Az IC úgy volt beültetve, hogy az elő és az utolsó lábának nem volt foglalata, így DIL10 ként üzemelt.
Az oldalankénti 5 láb mindegyike vezetett valahová.
(#) biguli hozzászólása Jan 22, 2010 /

Sziasztok! akkor nem tud nekem segiteni senki??
Hogy ez milyen alkatrész és esetleg hol szerezhetőbe?!
8PS563P HDACSG715 ez van ráirva az ic-re

Köszönöm ha valaki tudna segiteni!!!
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jan 22, 2010 /

Továbbá még keresem ennek az IC -nek az adatlapját.

Ez az IC összeköttetésben állt vagy úgy 120db relével (persze nem egy darab van az IC -ből hanem több), és egy Xlink CPLD -vel. (XC9572)

Ha már ennyire belejöttem a kérdezésbe, pontosan mit lehet ezzel a CPLD -vel kezdeni, mert ebből sem egy darab van. Gondolom, nem lehet csak úgy egyszerűen programozgatni.

Minden kibontott IC -t osztályozok, és eddig csak ezek akadtak fenn rostán.

driver_s.JPG

Van ezeknek az eszközöknek topicja is. Bővebben: Link Ezek ha jól tudom logikai IC-ket tudsz beleprogramozni. Magyarul összeállítod egy szerkesztőben a logikai kapukból felépített áramkörödet és beirogatod, hogy melyik láb legyen bemenet, meg kimenet, majd valahogy ebből a program csinál egy fájlt, amit beégetsz ebbe a CPLD-be és egy IC-vel csináltál egy kapuk tömkelegéből összeállított áramkört.
Szerk.: Nem értem miért nem találtál adatlapot. Nekem google egyből kidobta. Bővebben: Link
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Most már értem, köszi az útbaigazítást.

Olyan, mintha "és", "vagy", "nem", kapukat rakosgatnék össze. Hmmm, kifejezetten tettszik a dolog.

Igen valami hasonló dolog. Nézz be a témájába ott vannak okosabbak is, meg program is van hozzá szerintem amiben tudsz szerkeszteni. Így egy tokba bele tudsz zsúfolni jó pár logikai kaput és nem is foglal el sok helyet.
(#) kadarist válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Amit a képen látunk, az egy kutyaközönséges 741-es. Akár kötve volt valahová a foglalat lába, akár nem.
(#) banyaiakos hozzászólása Jan 23, 2010 /

Sziasztok!
Sharp fénymásolóból szereztem. Hidegen az ellenállása 12ohm. Hány wattos lehet?

DSC03028.jpg

(#) Balu027 hozzászólása Jan 23, 2010 /

Sziasztok!

Megint kéne egy kis szakértelem Egy 7,5 voltos adapterben találtam egy ilyen alkatrészt, tudja valaki hogy mi ez? 3 lába van.
kép
(#) gembird hozzászólása Jan 23, 2010 /

Hello
Azt szeretném megkérdezni hogy ez milyen alkatrész vagyis mire való mit lehet kezdeni vele.
BT139/800 az tudom hogy egy triack
A válasz előre is köszi.
(#) banyaiakos válasza Balu027 hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Hali!
Ez egy kettős dióda. 2 dióda van egy tokban, de ez rá is van rajzolva. Anód-Katód-Anód a lábkiosztás.
(#) gembird válasza gembird hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Még ezen kívül azt is meg szeretném tudni hogy az LM393 alkatrész mire való.
(#) llaci56 válasza gembird hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Ehhez elég lett volna itt az oldalon körülnézned!
Szerintem ezt a topikot azért hozták létre, hogy azokat az alkatrészeket, amit tapasztalatlanságból valaki nem ismer fel, azt segíteni tudja az, aki már botlott olyan alkatrészbe, és nem azért, hogy a lustákmak ne kelljen keresgélniük.
(#) gembird válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Ezt én is megtaláltam, de ez nekem nem mondott semmit, hogy mit lehetne kezdeni ezzel az alkatrésszel. Ne azért írtam ide mert lusta vagyok.
Következő: »»   203 / 1170
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem