Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   872 / 1178
(#) bitmixer válasza miki79 hozzászólására (») Szept 11, 2018 /

Az alapvető külöNbség az, hogy az elkó polaritásra érzékeny, a fólia pedig nem. Ezen túl még sok specifikus külöNbség is van köztük. Ha továbbiak is érdekelnek, szakirodalomban utána nézhetsz.
(#) miki79 hozzászólása Szept 11, 2018 /

Köszönöm a kimerítő választ és a helyesbítést!
(#) Barni87 válasza rascal hozzászólására (») Szept 12, 2018 /

Köszönöm, kipróbálom!
(#) szepi003 hozzászólása Szept 14, 2018 /

Sziasztok Azt szeretném megkérdezni ,hogy a stiloflex kondenzátor feliratából ahol csak egy szám van és egy betű pl /120 j/hogy állapítható meg amilyen feszültségű.Jelent e valamit ,ha pirossal /kék ,sárga,fekete/van feliratozva.köszönöm
(#) V8engines válasza Epu2 hozzászólására (») Szept 14, 2018 /

Köszi, meg volt, jó volt!
Ma már bele is vetettem magam a munkába.

Na és akkor már itt hozom a kérdést.
Mit kell lemérnem pontosan? Milyen huzalt, hol, melyik részen? Ami megy a hálózati vezetékhez. Gondolom az kellene. De hogy mérjem, az sodrott v.mi.

Bocs a hülye kérdésekért! Ilyesmit én még nem szerkesztettem. 12V elektronikázom inkább. De ha elmagyarázzátok, megoldom ezt is. Meg ha tudok itt venni v.kitől (megbízható forrásból) ehhez a pákához való fűtőbetétet, jó volna.
(#) V8engines válasza granpa hozzászólására (») Szept 14, 2018 /

Help me!
Mit és hol mérjek még? Az általam lemért adatokon kívül.
(#) V8engines válasza granpa hozzászólására (») Szept 14, 2018 /

Szép estét!

Jaj, hálás köszönet az igyekezetért! Még azt se raktam össze, mit kéne összesodorni. Ahol elégett a szál? Mert arra gondoltam én is mikor szétszedtem, de már azok közé tartozom jó ideje, aki inkább 3-szor is kérdez, mint hogy egyszer elb@ssza, vagy hülyeséget csináljon.

Na, majd méretezek még egyszer. Vagy visszakeresem a méretezésemet.

Visszakerestem. (Remélem az idézet nem lesz baj.)

"Ennek 25 a külső átmérője, betét hossz 80 a maximum ami elfér."
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2018
(#) nedudgi válasza V8engines hozzászólására (») Szept 14, 2018 /

Ha valami nem jut eszedbe magyarul, nyugodtan használd a Microsoft ingyenes szolgáltatását.
(#) V8engines válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 14, 2018 /

Nem tudtam hogy ez probléma lehet. Bocsánat!
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza szepi003 hozzászólására (») Szept 14, 2018 /

Van itt egy színkód a kondikra , a numerikus kódolást is találod 120= elsö 1 , második 2 , hamadik a nullák száma =0 tehát szerintem 12 pf, J= 5% türés (szerintem ) , a feszültség tűrést nem tudom

ccpf.jpg

(#) farad válasza szepi003 hozzászólására (») Szept 16, 2018 /

A polisztirol műanyagfóliás tekercselési technológiával gyártott kondenzátoroknál pl. a STYROFLEX márkanevű (Norddeutsche Seekabelwerke (NSW) GmbH mit Sitz in Nordenham) fóliával készülteknél a névleges feszültséget az axiális kivezetésűeknél is a műanyagfólia szélén az egyik oldalán ( a jobb szélén)
végigfutó színes körgyűrűvel jelölik ( mintha egy golyóstollal vagy csőtollal rajzolták volna körbe). Egy másik módszerrel,- ez volt a REMIX által gyártott C201 típusnál is-, a tekercselés során az ónozott lapított réz kivezetők fölé, az aluminium fegyverzetfóliára való ponthegesztésnél berakott védőfólia egyik oldalának színezése jelölte. A tekercselést követő zsugorítási művelet után (T=104 °C +-1°C) az "egybeolvadt" homlokfelületen jól látható a színes "körgyűrű-szerű" jelzés. Egyben ezzel jelölték a kondenzátor "hidegpontját" is mivel ezen oldali kivezetőt ponthegesztették a záró aluminium fegyverzet fóliához, ez hosszabb volt min. egy fordulattal és árnyékolta a belső fegyverzetet.
A névleges feszültség ezen kondenzátoroknál "színes oldal" kódolással:
Kék = 25V
Sárga = 63V
Piros = 160V
Zöld = 250V
Barna = 400V
Fekete = 630V
Narancssárga = 1000V

A kondi így 120 J 120pF +-5% ........ V
üdv farad
(#) dobanandras hozzászólása Szept 16, 2018 /

Sziasztok.Szeretnem tudni,mivel lehet helyettesiteni a SMD tranzisztort?Azt irja rajta hogy ALY.Furatba szerelheto is jo lesz.Koszonom.
(#) Hp41C válasza dobanandras hozzászólására (») Szept 16, 2018 /

Sajnos SMD tranzisztorból ezerféle típus van. Kellene valami azonosító, fénykép, kapcsolási rajz.
(#) dobanandras válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 16, 2018 /

Azt irja rajta hogy ALY.Kozben megkaptam a helyetesitojet,de csak SMD.KTC3875S.Erdekel olyan amit furatba tudok tenni.SMD-et nem kapok semilyent.Koszonom.
(#) szepi003 válasza farad hozzászólására (») Szept 17, 2018 /

Köszönöm az információt ,így már eligazodom rajta üdv. szepi003
(#) Sebi válasza dobanandras hozzászólására (») Szept 17, 2018 /

Ez egy "mezei" NPN tranzisztor, tehetsz a helyére szinte bármilyen hasonlót, ami a fiókban van...
50V, 150mA, 80MHz.
(#) dobanandras válasza Sebi hozzászólására (») Szept 17, 2018 /

Koszonom szepen.
(#) forma3 hozzászólása Szept 19, 2018 /

Sziasztok!

Nyomásszenzor helyettesítésében tudna valali segíteni? Milyen minél olcsóbb és könnyen beszerezhető szenzorral lehetne helyettesíteni?
Típus: us9111-015N
Adatlapot csatoltam.
Ezeknek van valami szabványos nyomás/fesz karakterisztikájuk?

Köszi!
(#) Sebi válasza forma3 hozzászólására (») Szept 19, 2018 /

Freescale (ex Motorola) MPXM2010 sorozatban lehet hasonló.
Linearitást megadják az adatlapokon, valamennyire függ a hőmérséklettől is. Végülis egy nyúlásmérő bélyeges híd van benne rugalmas próbatestre ragasztva. Az ellenállásának illik passzolni a fogadó erősítő bemenetéhez (nagy CMRR).
(#) forma3 válasza Sebi hozzászólására (») Szept 20, 2018 /

Köszi!
(#) lóri hozzászólása Szept 22, 2018 / 1

Hátha segít smd beazonosításhoz. Van egy 26megás is, de az túl nagy a feltöltéshez.
(#) spidola hozzászólása Szept 23, 2018 /

Üdv mindenkinek!

Szeretném megkérdezni tőletek, hogy a képen látható Audio csatlakozónak mi a megnevezése és a pontos típusa.
Tudna-e valaki segíteni, hogy hol lehetne beszerezni az aljzatot és a hozzá való dugót.
Köszönöm.

Kep.jpg

(#) Bakman válasza spidola hozzászólására (») Szept 23, 2018 /

Jobb kép nincs, nem sok részletet lehet látni.
(#) spidola válasza spidola hozzászólására (») Szept 23, 2018 /

Itt van egy másik kép.

ae 006.jpg

(#) Gafly válasza spidola hozzászólására (») Szept 23, 2018 /

Olyan 3 pólusú XLR érzése támad az embernek. Természetesen "retró", hiszen akkor (annó) még nem igazán lehetett kapni...
Javaslatom hogy:
- Börze
- Cseréld le Neutrik-ra (ha a korhűség nem számít)
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2018

Jó sokat kidobáltunk ártalmatlanítani, mint veszélyes hulladék
(#) spidola válasza Gafly hozzászólására (») Szept 23, 2018 /

Szia sajna nem XLR-es mert attól jóval nagyobb és az érintkezők nem kerek hanem laposak.
Szeretném az eredeti csatlakozót beszerezni!

Tudom, ismerem.
Ki lettek dobálva, mert ingyen sem kellett senkinek...
(#) martin66789 hozzászólása Szept 23, 2018 /

Sziasztok
Az alábbi képen látható alkatrésznek mi a teljes értéke ?
Egy Samsung monitor tápjában puhant el.
Az alkatrészen ennyi látszik:
68
1K ez szerintem 1KV lenne.
(#) lóri válasza martin66789 hozzászólására (») Szept 23, 2018 /

Most néztem egy lg tápot, abban 330pF 1000V van. Lehet, hogy egy 680pF, csak leszakadt a többi része. Mondjuk pontos típus alapján kereshetsz manual-t, abban benne lesz a helyes érték. Elektrotanya, stb.
Következő: »»   872 / 1178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem