Fórum témák
» Több friss téma |
Az alapvető külöNbség az, hogy az elkó polaritásra érzékeny, a fólia pedig nem. Ezen túl még sok specifikus külöNbség is van köztük. Ha továbbiak is érdekelnek, szakirodalomban utána nézhetsz.
Sziasztok Azt szeretném megkérdezni ,hogy a stiloflex kondenzátor feliratából ahol csak egy szám van és egy betű pl /120 j/hogy állapítható meg amilyen feszültségű.Jelent e valamit ,ha pirossal /kék ,sárga,fekete/van feliratozva.köszönöm
Köszi, meg volt, jó volt!
Ma már bele is vetettem magam a munkába. Na és akkor már itt hozom a kérdést. Mit kell lemérnem pontosan? Milyen huzalt, hol, melyik részen? Ami megy a hálózati vezetékhez. Gondolom az kellene. De hogy mérjem, az sodrott v.mi. Bocs a hülye kérdésekért! Ilyesmit én még nem szerkesztettem. 12V elektronikázom inkább. De ha elmagyarázzátok, megoldom ezt is. Meg ha tudok itt venni v.kitől (megbízható forrásból) ehhez a pákához való fűtőbetétet, jó volna.
Help me!
Mit és hol mérjek még? Az általam lemért adatokon kívül.
Szép estét!
Jaj, hálás köszönet az igyekezetért! Még azt se raktam össze, mit kéne összesodorni. Ahol elégett a szál? Mert arra gondoltam én is mikor szétszedtem, de már azok közé tartozom jó ideje, aki inkább 3-szor is kérdez, mint hogy egyszer elb@ssza, vagy hülyeséget csináljon. Na, majd méretezek még egyszer. Vagy visszakeresem a méretezésemet. Visszakerestem. (Remélem az idézet nem lesz baj.) "Ennek 25 a külső átmérője, betét hossz 80 a maximum ami elfér." A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2018
Ha valami nem jut eszedbe magyarul, nyugodtan használd a Microsoft ingyenes szolgáltatását.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2018
Nem tudtam hogy ez probléma lehet. Bocsánat!
Van itt egy színkód a kondikra , a numerikus kódolást is találod 120= elsö 1 , második 2 , hamadik a nullák száma =0 tehát szerintem 12 pf, J= 5% türés (szerintem ) , a feszültség tűrést nem tudom
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2018
A polisztirol műanyagfóliás tekercselési technológiával gyártott kondenzátoroknál pl. a STYROFLEX márkanevű (Norddeutsche Seekabelwerke (NSW) GmbH mit Sitz in Nordenham) fóliával készülteknél a névleges feszültséget az axiális kivezetésűeknél is a műanyagfólia szélén az egyik oldalán ( a jobb szélén)
végigfutó színes körgyűrűvel jelölik ( mintha egy golyóstollal vagy csőtollal rajzolták volna körbe). Egy másik módszerrel,- ez volt a REMIX által gyártott C201 típusnál is-, a tekercselés során az ónozott lapított réz kivezetők fölé, az aluminium fegyverzetfóliára való ponthegesztésnél berakott védőfólia egyik oldalának színezése jelölte. A tekercselést követő zsugorítási művelet után (T=104 °C +-1°C) az "egybeolvadt" homlokfelületen jól látható a színes "körgyűrű-szerű" jelzés. Egyben ezzel jelölték a kondenzátor "hidegpontját" is mivel ezen oldali kivezetőt ponthegesztették a záró aluminium fegyverzet fóliához, ez hosszabb volt min. egy fordulattal és árnyékolta a belső fegyverzetet. A névleges feszültség ezen kondenzátoroknál "színes oldal" kódolással: Kék = 25V Sárga = 63V Piros = 160V Zöld = 250V Barna = 400V Fekete = 630V Narancssárga = 1000V A kondi így 120 J 120pF +-5% ........ V üdv farad
Sziasztok.Szeretnem tudni,mivel lehet helyettesiteni a SMD tranzisztort?Azt irja rajta hogy ALY.Furatba szerelheto is jo lesz.Koszonom.
Sajnos SMD tranzisztorból ezerféle típus van. Kellene valami azonosító, fénykép, kapcsolási rajz.
Azt irja rajta hogy ALY.Kozben megkaptam a helyetesitojet,de csak SMD.KTC3875S.Erdekel olyan amit furatba tudok tenni.SMD-et nem kapok semilyent.Koszonom.
Köszönöm az információt ,így már eligazodom rajta üdv. szepi003
Ez egy "mezei" NPN tranzisztor, tehetsz a helyére szinte bármilyen hasonlót, ami a fiókban van...
50V, 150mA, 80MHz.
Koszonom szepen.
Sziasztok!
Nyomásszenzor helyettesítésében tudna valali segíteni? Milyen minél olcsóbb és könnyen beszerezhető szenzorral lehetne helyettesíteni? Típus: us9111-015N Adatlapot csatoltam. Ezeknek van valami szabványos nyomás/fesz karakterisztikájuk? Köszi!
Freescale (ex Motorola) MPXM2010 sorozatban lehet hasonló.
Linearitást megadják az adatlapokon, valamennyire függ a hőmérséklettől is. Végülis egy nyúlásmérő bélyeges híd van benne rugalmas próbatestre ragasztva. Az ellenállásának illik passzolni a fogadó erősítő bemenetéhez (nagy CMRR).
Hátha segít smd beazonosításhoz. Van egy 26megás is, de az túl nagy a feltöltéshez.
Üdv mindenkinek!
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy a képen látható Audio csatlakozónak mi a megnevezése és a pontos típusa. Tudna-e valaki segíteni, hogy hol lehetne beszerezni az aljzatot és a hozzá való dugót. Köszönöm.
Jobb kép nincs, nem sok részletet lehet látni.
Olyan 3 pólusú XLR érzése támad az embernek. Természetesen "retró", hiszen akkor (annó) még nem igazán lehetett kapni...
Javaslatom hogy: - Börze - Cseréld le Neutrik-ra (ha a korhűség nem számít) A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2018
Jó sokat kidobáltunk ártalmatlanítani, mint veszélyes hulladék
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2018
Szia sajna nem XLR-es mert attól jóval nagyobb és az érintkezők nem kerek hanem laposak.
Szeretném az eredeti csatlakozót beszerezni!
Tudom, ismerem.
Ki lettek dobálva, mert ingyen sem kellett senkinek...
Sziasztok
Az alábbi képen látható alkatrésznek mi a teljes értéke ? Egy Samsung monitor tápjában puhant el. Az alkatrészen ennyi látszik: 68 1K ez szerintem 1KV lenne. A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2018
Most néztem egy lg tápot, abban 330pF 1000V van. Lehet, hogy egy 680pF, csak leszakadt a többi része. Mondjuk pontos típus alapján kereshetsz manual-t, abban benne lesz a helyes érték. Elektrotanya, stb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |