Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   56 / 293
(#) kérdések hozzászólása Nov 19, 2011 /
 
toro!Még annyit,hogy le sem merem írni(szerintem nem is tudnám),hogy miket csináltam velea gázkazánnal
(#) toro válasza kérdések hozzászólására (») Nov 19, 2011 /
 
Csak ne lelkesedj, fizettél most kapod a szolgáltatást.
Szurkolok, hogy meleg otthonod legyen.
(#) kérdések válasza toro hozzászólására (») Nov 20, 2011 /
 
Köszi!
(#) muszi54 hozzászólása Nov 20, 2011 /
 
Sziasztok !

Van egy Ariston GeniusPlus System 21 RFFI turbó gázkazánom ami a működése után nem sokkal A 01 hibakódot ír ki, és a kazán leáll. Felhívtam a szervizet, ahol közölték, hogy ilyenkor a hibát a kazán a vezérlő panelje okozza. A szervizben 25,000 -Ft-ért javitanák meg a panelt. Megtudnátok e mondani, hogy melyik alkatrész okozhatja a hibát, mit cseréljek ki a panelben.
(#) szakács judit válasza kérdések hozzászólására (») Nov 20, 2011 /
 
Szia Judit! Nagyon sajnállak, mi is ebben a cipőben járunk, csak annyi előnnyel, hogy nekünk van egy kandallónk is, így legalább nem fagyunk meg. A szerelődre annyit tudok mondani, hogy MINDENKI ÚGY VISELKEDJEN AHOGY ELVÁRJA, HOGY VELE IS VISELKEDJENEK!!! Tehát te is vedd fel az ő stílusát és kérd számon , ne félj tőle. Nem a semmiért fizettél, tudtommal minden csere alkatrészre 6 hónap garancia jár. Ha vele nem boldogulsz valószínű van főnöke, vagy ha nem akkor is vannak felettes szervek. Itt gyorsan elnézést is kérek a tisztességes szerelőktől, ez a többire vonatkozik. SOK SIKERT!
(#) kérdések válasza szakács judit hozzászólására (») Nov 20, 2011 /
 
Judit a Juditnak!Aranyos vagy,köszönöm a tanácsaidat!Nem félek tőle,de nem szeretem a konfliktusokat...bízom benne h megoldjuk felnőtt emberek módjára.Mi most éppen villannyal fűtünk,kellemesen pörög az óra,félek h szegény kiakadHolnap érkezik az emberem és szeretnék nagyon nagy meleget hétfő estére.Remélem Nálatok is jól alakul a kazánkérdés.Majd írok!Szép napot!
(#) muszi54 hozzászólása Nov 20, 2011 /
 
Sziasztok !

Segítségeteket szeretném kérni az alábbiak miatt.
Van egy Ariston MicroGenius plus system 21 RFFI turbós gázkazánom, ami a felmelegedését követően A01 hibaüzenetet ír ki és leáll. Felvettem a kapcsolatot a márkaszervizzel, ahol közölték hogy a hibát a vezérlőpanel okozza. A panelt 25,000-ft -ért javítanák meg.

Megtudnátok e mondani, hogy a fenti hiba elhárításához a vezérlőpanelben melyik alkatrészt kell kicserélnem . Előre is köszönöm
(#) feri1978 válasza toro hozzászólására (») Nov 20, 2011 /
 
A kazántermosztátnak van három csatlakozója p1-1-11. A p1-1 es variációval van maximum hőmérséklet amit belőttem 65c ra , így van túl fűtés elleni védelem de folyamatosan van keringés csökkentett fordulattal a szobatermosztát kikapcsolása után .A p1-11 variációnál kikapcsol a szobterm a szivattyú csökkentett módba megy kb 30-45mp ig és kikapcsol de ebben a variációban a potméter átfordul nincs maximum határ a min pedig 25-30c fok közé esik .
(#) toro válasza feri1978 hozzászólására (») Nov 20, 2011 /
 
A potméterrel csak a fordulatot tudod állítani. Frekvencia mérővel, ha "rálépsz" a szivattyú pontra mérheted is. Olyan 30-32 Hz körül jó. Ez a csökkentett fordulat elég arra, hogy a szivattyú által szállított kisebb víznyomás ellen a gázszelepben a rúgó lezárja a főgázt.
(#) TSKARESZ hozzászólása Nov 20, 2011 /
 
Sziasztok!
Tud valaki segíteni,TX23 MFFi ariston kazán bekapcsolás után azonnal ki áll hibára,egy darabig a reset gombbal sikerült törölni a hibát, így üzemelt a készülék. Ez már a második panel ami eljátssza ezt. Ahogy tápfeszültséget kap kigyullad az üzemjelző lámpa és a gépkönyv szerinti hibalámpa. Nem reagál a készülék semmire. Javított már valaki ilyen panelt?
(#) doors67 hozzászólása Nov 22, 2011 /
 
Üdv Mindenkinek ki ittt van.Az alábbi gondom támadt s ebben szakértő segitségeteket kérném.Barátom junkers euroline kéményes kazánja amit kéz alól vett ,felszerelés után nem akar fűtést produkálni.Melegvizkészitéskor a kazán tökéletesen müködik.Ha fűtést kérünk tőle kis lángon elindul megy pár percig aztán kialszik és utána néma csend.Segitségeteket kérném benne hogy ez nem-e fűtési ntc hiba?elöre is köszönöm.
(#) gazszeres válasza doors67 hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
A fűtési NTC: fűtés és meleg víz elvételkor is végez munkát, tehát, ha egyikben működik, sanszos, hogy hibája legyen. Az NTC-s áramkörök szerves része az a potencia méter amivel beállítod a kívánt hőmérsékletet. Az ellenőrzésben ez következik. Hibátlan perifériák esetén, egyszerűen méresd ki a panelt. Sajnos jobb tippem nincs.
(#) gazszeres válasza TSKARESZ hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Ne a panellal kezd a hiba keresést. A külső, panelnek jelet adó alkatrészeket vedd górcső alá, még mielőtt egy vagyont költenél a kazánra. Ntc, túlfűtés érzékelő, szivattyú, nyomáskapcsoló...stb. van mit megnézni.
(#) doors67 válasza gazszeres hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
tisztelt Gázszeres köszönöm a tanácsot ma nézetem meg a panelt.Jelezni fogok mi lett az eredmány.Tisztoors. :gumicsirke:
(#) szakács judit hozzászólása Nov 23, 2011 /
 
Sziasztok! A panelt megnézte a szerelő, azt mondja annak semmi baja. A kazánt még nem volt ideje átnézni. Többen mondtátok az NTC szondát, ahhoz hogy tudok hozzájutni ha az lesz a baj? Valaki tud nekem postai utánvétet? Csak ne az aristont mondjátok, mert a szerelő javaslatára próbáltam a panelt is levélben is , 3 helyen E-mail-ben is de nem is reagáltak. A szondára ez van írva: T 7335 D1271. Köszi
(#) kérdések hozzászólása Nov 23, 2011 /
 
Sziasztok!Én is jelentkeznékhétvégén kihúztuk a vezetéket a kazánból és fázások közepette vártuk a hétfőt.Hétfő reggel bedugtam és elindult,igaz nehézkesen,mert ki be kapcsolt,de azóta működik!!!A szerelőnek nem szóltam,valami bibi van,de most annyira örülök h meleg van..ebbe most ne nyúljon senki,ez vanszép napot!
(#) oldman válasza szakács judit hozzászólására (») Nov 23, 2011 / 1
 
Melléklem az NTC adatait
Egy Ohm mérő és egy hőmérő birtokában tudod ellenőrizni a működését.

EN2R9037.pdf
    
(#) szakács judit válasza oldman hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Köszi a segítséget! Amit a múltkor küldtél az nekem egyszerűbb volt.10 fokon 17 ohm-t kellene mutatni. Ma vettem egy kütyüt és megmértük. Az előremenő, aminek a múltkor fekete volt az alja nem mutat csak 1.66 , a visszatérő 18-at, tehát ez okozhatja a bajt. Vehettem volna hamarabb is ezt a multimétert! Hol tudok ilyen NTC-t venni?
(#) szakács judit válasza alek hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Csövi! Úgy látszik neked lett igazad! Mondjuk a takarítás is ráfért. Mindenkinek köszönöm a tanácsokat. Most már csak egy NTC kell és remélem működni fog.
(#) toro válasza szakács judit hozzászólására (») Nov 23, 2011 / 1
 
Itt van a kezemben.
Na de félre a viccel, ma cseréltem 2 db.-ot. Keres egy gázszerelési-hőtechnikai boltot. 3.800 - 4.000.-Ft
a bruttó ára. Jó a buderus U012-014-é, junkers-é. Csőre csiptetős kivitel.
(#) toro válasza kérdések hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Judit!
Akkor neked begyűjtött valamilyen zavart és reteszelni kellett!
(#) szakács judit válasza toro hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Köszi! Holnap utána járok.
(#) alek válasza szakács judit hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
JÓ fütést kivánok
(#) Action2K válasza toro hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Nem inkább reszetelni? Nehogy félre vezessük a hölgyeket.
(#) oldman válasza szakács judit hozzászólására (») Nov 24, 2011 / 1
 
A dolog nem olyan bonyolult mint első rámézésre tűnik!
Megméred az ellenállását szobahőmérsékleten. (20°C)
Tipustól függően ekkor 3,4 ; 12,7 12 ; vagy 14,7 kiloOhmot (kOhm) kell mérned, természetesen csak kb. mivel a hőmérsékletet is csak közelitően ismered és mérési hba is van!
Ha a hőmérséklet nem 20°C akkor a táblázat (Table1)T[C°] oszlopában megkeresed az adott hőmérsékletet és az abban a sorban található valamelyik ellenállás értéket kell mérned. A koztes étékeket meg lehet saccolni.
Ezután előkapod kedvenc hajszárítódat és óvatosan elkezded melegíteni az érzékelőt. (Vagy a környezetét ha a becsavarható változat, ez lassabban fog melegedni mivel vízben van itt lehet durvább ezközt is használni ha nem akarod kiszerelni.)
Ekkor az ellenállásnak csökkennie kell a melegedés függvényében.

Ha ez történik az érzékelő jó.
Ha teljesen vad értéket mutat már az elején biztosan rossz!
Idézet:
„Az előremenő, aminek a múltkor fekete volt az alja nem mutat csak 1.66 , a visszatérő 18-at,”

Ugyanez a helyzet ha melegítésre nem változik, vagy éppen fordított irányban. (Nem csökken)

Sok szerencsét!
(#) oldman válasza oldman hozzászólására (») Nov 24, 2011 / 1
 
Beszerzési lehetőségek:

Itt nézd meg
vagy itt

Az eredeti Honeywell méreg drága, de szerencsés esetben helyettesíthető más tipussal ami hasonló karakterisztikájú, és kivitelű.

Mielőtt kicserélném, én megpróbálnám szimulálmi az ntc-ket egy potenciométerrel.
Ezt beállítva és változtatva az ntc-k ellenállásának megfelelően működnie kell. Természetesen be kell jelölni az állását az egyes hőmérsékletekhez.
És nem árt némi óvatosság, úgy az árammal mint az esetleges túfűtéssel.
(#) kérdések hozzászólása Nov 24, 2011 /
 
Kedves fiúk?Most akkor mit tettem jól?Reszeltem,reteszeltem,de mit is tettem?De jót csináltam az lényeg az!Üdv Judit
(#) szakács judit válasza kérdések hozzászólására (») Nov 24, 2011 /
 
Szia! Szerintem a panel rögzített valami hibát és a javítás után is azt hitte még fenn áll a hiba.Azzal hogy kihúztad a dugót,áram nélkül volt több ideig, így törölte a hibaérzékelést. Amikor újra kapott áramot már nem érzékelte a hibát, ezért működik rendesen.Elvileg így a kazánodnak semmi baja.
(#) kérdések válasza szakács judit hozzászólására (») Nov 24, 2011 /
 
Szia Judit!Minden elismerésem!Micsoda pasis válasz!köszi!Remélem h a kazánom már csak a szépre emlékezikvégül is, nem is érdekel min jár az agya,meleg van és az a lényeg.Remélem Neked is megoldódik a problémád a tieddel!
(#) szakács judit válasza oldman hozzászólására (») Nov 24, 2011 /
 
Szia!Amit a múltkor küldtél abba tök jól le van írva. 10 C fokon 17 ohm, 20 c fokon 12 ohm. Na most nekem a spájzba van, ott 10 c fok van.Ezért írtam, hogy a 18 ohm az jó, de az 1.6 ohm nem. Megmelegítettem tegnap is , meg most is, össze vissza mutat, 1.6 és 23 között változik másodpercenként, a másik az arányosan változik. Ez a szimulálás nekem már magas. Mezőkövesden nem kaptam, de mi Miskolcról kerültünk ide, ott jobban ismerünk mindent, megpróbálom ott.Tegnap a neten keresgéltem de nem találtam ezt a fajtát. Majd jelentkezem, sziasztok.
Következő: »»   56 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem