Fórum témák
» Több friss téma |
toro!Még annyit,hogy le sem merem írni(szerintem nem is tudnám),hogy miket csináltam velea gázkazánnal
Csak ne lelkesedj, fizettél most kapod a szolgáltatást.
Szurkolok, hogy meleg otthonod legyen.
Sziasztok !
Van egy Ariston GeniusPlus System 21 RFFI turbó gázkazánom ami a működése után nem sokkal A 01 hibakódot ír ki, és a kazán leáll. Felhívtam a szervizet, ahol közölték, hogy ilyenkor a hibát a kazán a vezérlő panelje okozza. A szervizben 25,000 -Ft-ért javitanák meg a panelt. Megtudnátok e mondani, hogy melyik alkatrész okozhatja a hibát, mit cseréljek ki a panelben.
Szia Judit! Nagyon sajnállak, mi is ebben a cipőben járunk, csak annyi előnnyel, hogy nekünk van egy kandallónk is, így legalább nem fagyunk meg. A szerelődre annyit tudok mondani, hogy MINDENKI ÚGY VISELKEDJEN AHOGY ELVÁRJA, HOGY VELE IS VISELKEDJENEK!!! Tehát te is vedd fel az ő stílusát és kérd számon , ne félj tőle. Nem a semmiért fizettél, tudtommal minden csere alkatrészre 6 hónap garancia jár. Ha vele nem boldogulsz valószínű van főnöke, vagy ha nem akkor is vannak felettes szervek. Itt gyorsan elnézést is kérek a tisztességes szerelőktől, ez a többire vonatkozik. SOK SIKERT!
Judit a Juditnak!Aranyos vagy,köszönöm a tanácsaidat!Nem félek tőle,de nem szeretem a konfliktusokat...bízom benne h megoldjuk felnőtt emberek módjára.Mi most éppen villannyal fűtünk,kellemesen pörög az óra,félek h szegény kiakadHolnap érkezik az emberem és szeretnék nagyon nagy meleget hétfő estére.Remélem Nálatok is jól alakul a kazánkérdés.Majd írok!Szép napot!
Sziasztok !
Segítségeteket szeretném kérni az alábbiak miatt. Van egy Ariston MicroGenius plus system 21 RFFI turbós gázkazánom, ami a felmelegedését követően A01 hibaüzenetet ír ki és leáll. Felvettem a kapcsolatot a márkaszervizzel, ahol közölték hogy a hibát a vezérlőpanel okozza. A panelt 25,000-ft -ért javítanák meg. Megtudnátok e mondani, hogy a fenti hiba elhárításához a vezérlőpanelben melyik alkatrészt kell kicserélnem . Előre is köszönöm
A kazántermosztátnak van három csatlakozója p1-1-11. A p1-1 es variációval van maximum hőmérséklet amit belőttem 65c ra , így van túl fűtés elleni védelem de folyamatosan van keringés csökkentett fordulattal a szobatermosztát kikapcsolása után .A p1-11 variációnál kikapcsol a szobterm a szivattyú csökkentett módba megy kb 30-45mp ig és kikapcsol de ebben a variációban a potméter átfordul nincs maximum határ a min pedig 25-30c fok közé esik .
A potméterrel csak a fordulatot tudod állítani. Frekvencia mérővel, ha "rálépsz" a szivattyú pontra mérheted is. Olyan 30-32 Hz körül jó. Ez a csökkentett fordulat elég arra, hogy a szivattyú által szállított kisebb víznyomás ellen a gázszelepben a rúgó lezárja a főgázt.
Sziasztok!
Tud valaki segíteni,TX23 MFFi ariston kazán bekapcsolás után azonnal ki áll hibára,egy darabig a reset gombbal sikerült törölni a hibát, így üzemelt a készülék. Ez már a második panel ami eljátssza ezt. Ahogy tápfeszültséget kap kigyullad az üzemjelző lámpa és a gépkönyv szerinti hibalámpa. Nem reagál a készülék semmire. Javított már valaki ilyen panelt?
Üdv Mindenkinek ki ittt van.Az alábbi gondom támadt s ebben szakértő segitségeteket kérném.Barátom junkers euroline kéményes kazánja amit kéz alól vett ,felszerelés után nem akar fűtést produkálni.Melegvizkészitéskor a kazán tökéletesen müködik.Ha fűtést kérünk tőle kis lángon elindul megy pár percig aztán kialszik és utána néma csend.Segitségeteket kérném benne hogy ez nem-e fűtési ntc hiba?elöre is köszönöm.
A fűtési NTC: fűtés és meleg víz elvételkor is végez munkát, tehát, ha egyikben működik, sanszos, hogy hibája legyen. Az NTC-s áramkörök szerves része az a potencia méter amivel beállítod a kívánt hőmérsékletet. Az ellenőrzésben ez következik. Hibátlan perifériák esetén, egyszerűen méresd ki a panelt. Sajnos jobb tippem nincs.
Ne a panellal kezd a hiba keresést. A külső, panelnek jelet adó alkatrészeket vedd górcső alá, még mielőtt egy vagyont költenél a kazánra. Ntc, túlfűtés érzékelő, szivattyú, nyomáskapcsoló...stb. van mit megnézni.
tisztelt Gázszeres köszönöm a tanácsot ma nézetem meg a panelt.Jelezni fogok mi lett az eredmány.Tisztoors. :gumicsirke:
Sziasztok! A panelt megnézte a szerelő, azt mondja annak semmi baja. A kazánt még nem volt ideje átnézni. Többen mondtátok az NTC szondát, ahhoz hogy tudok hozzájutni ha az lesz a baj? Valaki tud nekem postai utánvétet? Csak ne az aristont mondjátok, mert a szerelő javaslatára próbáltam a panelt is levélben is , 3 helyen E-mail-ben is de nem is reagáltak. A szondára ez van írva: T 7335 D1271. Köszi
Sziasztok!Én is jelentkeznékhétvégén kihúztuk a vezetéket a kazánból és fázások közepette vártuk a hétfőt.Hétfő reggel bedugtam és elindult,igaz nehézkesen,mert ki be kapcsolt,de azóta működik!!!A szerelőnek nem szóltam,valami bibi van,de most annyira örülök h meleg van..ebbe most ne nyúljon senki,ez vanszép napot!
Melléklem az NTC adatait
Egy Ohm mérő és egy hőmérő birtokában tudod ellenőrizni a működését.
Köszi a segítséget! Amit a múltkor küldtél az nekem egyszerűbb volt.10 fokon 17 ohm-t kellene mutatni. Ma vettem egy kütyüt és megmértük. Az előremenő, aminek a múltkor fekete volt az alja nem mutat csak 1.66 , a visszatérő 18-at, tehát ez okozhatja a bajt. Vehettem volna hamarabb is ezt a multimétert! Hol tudok ilyen NTC-t venni?
Csövi! Úgy látszik neked lett igazad! Mondjuk a takarítás is ráfért. Mindenkinek köszönöm a tanácsokat. Most már csak egy NTC kell és remélem működni fog.
Itt van a kezemben.
Na de félre a viccel, ma cseréltem 2 db.-ot. Keres egy gázszerelési-hőtechnikai boltot. 3.800 - 4.000.-Ft a bruttó ára. Jó a buderus U012-014-é, junkers-é. Csőre csiptetős kivitel.
Judit!
Akkor neked begyűjtött valamilyen zavart és reteszelni kellett!
Köszi! Holnap utána járok.
JÓ fütést kivánok
Nem inkább reszetelni? Nehogy félre vezessük a hölgyeket.
A dolog nem olyan bonyolult mint első rámézésre tűnik!
Megméred az ellenállását szobahőmérsékleten. (20°C) Tipustól függően ekkor 3,4 ; 12,7 12 ; vagy 14,7 kiloOhmot (kOhm) kell mérned, természetesen csak kb. mivel a hőmérsékletet is csak közelitően ismered és mérési hba is van! Ha a hőmérséklet nem 20°C akkor a táblázat (Table1)T[C°] oszlopában megkeresed az adott hőmérsékletet és az abban a sorban található valamelyik ellenállás értéket kell mérned. A koztes étékeket meg lehet saccolni. Ezután előkapod kedvenc hajszárítódat és óvatosan elkezded melegíteni az érzékelőt. (Vagy a környezetét ha a becsavarható változat, ez lassabban fog melegedni mivel vízben van itt lehet durvább ezközt is használni ha nem akarod kiszerelni.) Ekkor az ellenállásnak csökkennie kell a melegedés függvényében. Ha ez történik az érzékelő jó. Ha teljesen vad értéket mutat már az elején biztosan rossz! Idézet: „Az előremenő, aminek a múltkor fekete volt az alja nem mutat csak 1.66 , a visszatérő 18-at,” Ugyanez a helyzet ha melegítésre nem változik, vagy éppen fordított irányban. (Nem csökken) Sok szerencsét!
Beszerzési lehetőségek:
Itt nézd meg vagy itt Az eredeti Honeywell méreg drága, de szerencsés esetben helyettesíthető más tipussal ami hasonló karakterisztikájú, és kivitelű. Mielőtt kicserélném, én megpróbálnám szimulálmi az ntc-ket egy potenciométerrel. Ezt beállítva és változtatva az ntc-k ellenállásának megfelelően működnie kell. Természetesen be kell jelölni az állását az egyes hőmérsékletekhez. És nem árt némi óvatosság, úgy az árammal mint az esetleges túfűtéssel.
Kedves fiúk?Most akkor mit tettem jól?Reszeltem,reteszeltem,de mit is tettem?De jót csináltam az lényeg az!Üdv Judit
Szia! Szerintem a panel rögzített valami hibát és a javítás után is azt hitte még fenn áll a hiba.Azzal hogy kihúztad a dugót,áram nélkül volt több ideig, így törölte a hibaérzékelést. Amikor újra kapott áramot már nem érzékelte a hibát, ezért működik rendesen.Elvileg így a kazánodnak semmi baja.
Szia Judit!Minden elismerésem!Micsoda pasis válasz!köszi!Remélem h a kazánom már csak a szépre emlékezikvégül is, nem is érdekel min jár az agya,meleg van és az a lényeg.Remélem Neked is megoldódik a problémád a tieddel!
Szia!Amit a múltkor küldtél abba tök jól le van írva. 10 C fokon 17 ohm, 20 c fokon 12 ohm. Na most nekem a spájzba van, ott 10 c fok van.Ezért írtam, hogy a 18 ohm az jó, de az 1.6 ohm nem. Megmelegítettem tegnap is , meg most is, össze vissza mutat, 1.6 és 23 között változik másodpercenként, a másik az arányosan változik. Ez a szimulálás nekem már magas. Mezőkövesden nem kaptam, de mi Miskolcról kerültünk ide, ott jobban ismerünk mindent, megpróbálom ott.Tegnap a neten keresgéltem de nem találtam ezt a fajtát. Majd jelentkezem, sziasztok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |