Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   836 / 842
(#) csikosgabi válasza Sheffield hozzászólására (») Jan 7, 2007
Szia.Annak az áramerősség mérőnek amit beraktál.Én ott csak fényképról láttam a nyáktervet,valakinek esetleg nincs meg olyan méretbe ahogy azt meg kell csinálni???
köszi szépen!!!!
(#) csikosgabi válasza Thomas10100 hozzászólására (») Jan 7, 2007
Szia.El tudnád nekem küldeni a 220volt@citromail.hu címre,mert itt próbáltam megnyitni de nekem nem jött össze.
köszi
csikosgabi
(#) Dudus válasza m.joco hozzászólására (») Jan 6, 2007
Uhhhh

Először töltsd le a www.alldatasheet.com-ról a 7805 adatlapját, majd olvasd el. Ebben találsz recommended schematic illetve design részeket.

Röviden összefoglalva:

Pufferelni előtte kell mégpedig amperenként legalább 1000µF-dal. Én 4700-at szoktam 1A-hez rakni. Ha nem raksz egy puffert a graetz és a soros szabályzóelem közé, akkor a kimeneted teljesen jogosan lesz brummos.

Ha a kimenetre túl nagy kapacitást raksz, az rontja a szabályozás jóságát, mert a szabályzóelemnek a kondi kapacitásait is kompenzálni kell és ezt csak nagy áramokkal tudja megtenni, ami zajos kimenetet és melegedő stabilizátort eredményez. Ide én 10µF-ot és egy 100nF-ot párhuzamosan tennék. ( lehet, hogy 1µF is elég lenne)

Üdv.: Dudus
(#) m.joco hozzászólása Jan 6, 2007
Nem volt nagy a teljesítmény. 7805-ös boost-ot használtam, ezután párhuzamosan egy 47 mikrofarados, 60 voltos kondenzátort.Valami nem jó, vagy esetleg tegyek még egy kondenzátort párhuamosan a boost elé is?
(#) Dudus válasza m.joco hozzászólására (») Jan 6, 2007
Mekkora volt a puffer, a feszültség, mivel stabilizáltál, a stabilizátor kimenetét, hogyan szűrted? 4 Ohm-os hangszóró a kimeneten az 12V-nál 3A, ami 36W. Bír ennyit a hangszóró?
(#) m.joco hozzászólása Jan 6, 2007
Építettem egy egyszerű tápot puffereléssel, stabilizátorral. A kérdésem az lenne, hogy ha hangszóróra rákötöm, az miért ad ki hangot-úgy értem hogy stabilizált a cucc, akkor miért rezeg a hangszóróban a membrán. Lehet hogy a táp vagy ez természetes?
(#) icah hozzászólása Jan 4, 2007
PCB, vagy barki mas esetleg nem tudna attervezni az alkatreszeket hogy 44v-tal is megbizhatoan mukodjon?
(#) icah válasza PCB hozzászólására (») Jan 3, 2007
szia, milyen modon tudnam csokkenteni a bemeneti feszt a max. 35-re, tegyek a hid utan meg diodakat?
(#) PCB válasza pbalazs hozzászólására (») Jan 2, 2007
Szia !

Nem tudom észrevettétek -e, de max 35V feszültség kell a tápnak. Az sem baj ha csak 30V. Ugyan is így működik rendesen.
Nem 46V, és nem véletlen az sem, hogy minden alkatrész meg van nevezve. Azt érdemes ugyanis beletenni.
Persze lehet próbálkozni ezer mással is, csak nem értem minek.

Üdv!

(#) pbalazs válasza icah hozzászólására (») Jan 2, 2007
Idézet:
„a kondi 15000mikro/35V. a 46V-t a minusz es a tranyok kollektora kozott mertem”

Jól értem, hogy a 35V-os kondin 46V van? Háááát .....
(#) icah válasza mex hozzászólására (») Jan 2, 2007
kiprobaltam a 2k7 helyett egy 1.1k-s ellenallast, de nem tapasztaltam semmi valtozast.
(#) mex válasza icah hozzászólására (») Jan 2, 2007
A 46V-os feszből az ellenállásra19V jutott és ~86mA áram folyt át rajta. Ha ezt a kettőt összeszorzod kijön kb 1.6W eldisszipálandó teljesitmény. A fényképen látható ellenállások max 0.5 W teljesitményűek. Ha birta volna akkor meg a zener megy tönkre mert a ZPD sorozat 1.3W-os, 27x86mA=2.4W
(#) icah válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Jan 2, 2007
oke, megprobalom azt is es csokkenteni a 2k7-t is aztan megirom mire jutottam. meg egy kerdes: min mulott hogy r7 elegett? tul nagy aram folyt at rajta adott feszultsegnel? tranyokat elfektetem a teszt elott, igy az majd csak akkorra marad mikor mindent bedobozolok. per pill. nincs femfurom hogy rendesen felrakjam oket a helyukre.
(#) Ferkógyerek válasza icah hozzászólására (») Jan 2, 2007
Nem kötözködés képpen mondom de mielőtt tesztelnéd a kimenő áramot a teljesítmény tranyókat rendesen a hűtőbordára kellene rakni hogy azok teljes felületükkel felfeküdjenek. Mert így hamar tönkremennek.
(#) Ferkógyerek válasza mex hozzászólására (») Jan 2, 2007
Ha a maximális kimenő fesz nem elég akkor csökkentsd az R8-at vagy növeld az R14-et
8.3V van rajt. meg egy par kep, egyelore szetganyolva meg a doboz amibe belekerul.
Szerintem a 2.7k a lónak a túlsó fele.A led is fogyaszt,cseréld ki~1-1.5k-ra.
A potik értékét hiába cserélgeted.
Az IC 7. lábán 6.8V-van?
(#) icah válasza mex hozzászólására (») Jan 2, 2007
26.6V van rajt. de buta vagyok persze hogy autoizzo hiaba este van munka utan...
Autóizzó. Most megvan a 27V?
koszi. igen jol csalodsz a p3, p4-el allitom igy most max. 18,2-re, feltetelezem hogyha csak a trimmert cserelem kisebb ertekre (ami a max. kimenot adja) az eleg lesz nem?
terheles alatt a tapot hogyan tudnam kiprobalni, hirtelen nincs semmim ami komolyabb aramot tudna felvenni, van otleted?

Ha jól csalódom akkor a P3 és P4-es potikkal tudod beállítani a maximum értékeket
Ha a kimenetre kapcsolsz 2db 1ohmos ellenállást sorbakötve legalább 5W-osak legyenek.
És az áramkörbe sorba egy ampermérőt.
Vagy az egyik ellenálláson méred a feszültségesést, ezért szerencsés az 1 ohmos ellenállás könnyebb számolni
(#) icah hozzászólása Jan 2, 2007
milyen modon tudnam meg megemelni a maximalis kimeno feszt, legalabb 20-22V-ra? a potmeter ellenallaserteket esetleg eleg lenne megvaltoztatni? az aramkorlatozast is jo lenne letesztelni valahogy.
(#) icah válasza icah hozzászólására (») Jan 2, 2007
koszi fiuk, most mar muxik. 11mV-tol 18,2V-ig tudom szabalyozni a feszt, az aramszabalyozast hogyan merjem le?
2k7-sem van, megprobalom azzal, a zenert azert teptem ki mert nem akarom tul sokszor ki-be forrasztani, a masikat igy raforrasztottam ideiglenesen a kilogo labakra.
Még szép hogy a kondi berakása után megemelkedett a fesz. ugyanis a kondi feltöltődött a csúcsfeszültség értékére de ez visszaesik ha terheled.
A hibásnak vélt alkatrészt sem kitépni hanem kiforrasztani szokták majd kiforrasztott állapotban bemérni hogy valóban hibás e.
Mint mondottam az R7-est növeld meg, a műveleti erősítőnek nagyon kicsi az áramfelvétele így az is elég lessz oda.
(#) icah hozzászólása Jan 2, 2007
mielott nekialltam az epitesnek lemertem mennyi a feszultseg a graetz utan, 34.1V-t mutatott, pontosan. akkor meg nem volt rajta a kondi
jelentem az r7-es az orok villamos mezokre koltozott, a zenereket bemertem, jok. hogyan tovabb?
az elso zener is jo volt, kar volt kitepni )
Mielőtt a harmadik zenert is betennéd mérj rá a kiépitett példányokra hogy zárlatosak-e. A zener katódja a 4-es lábbal és a 220ohmos ellenállással kell hogy összekötve legyen(gyűrű).
Következő: »»   836 / 842
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem