Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLH erősítő
Lapozás: OK   59 / 221
(#) csezoli21 válasza scooby_ hozzászólására (») Jan 17, 2010 /
 
Szia
Melyik verziójú jlh ez?
A 2000-es?
(#) scooby_ válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 17, 2010 /
 
Szia!
Nem tudom melyiket építette Isa! Ahogy elnéztem ez az eredeti.
(#) csezoli21 válasza scooby_ hozzászólására (») Jan 17, 2010 /
 
Szia
Köszi a választ!
Gondolkodok a megépítésén és információkat gyűjtök éppen! Nekem egy másik topicon a 2000 Verzióját ajánlották inkább, mert jobb a bemenete meg nem vesz be annyi zavart a tápból,...
A többi része meg ugyanaz!
Ha valakinek lenne a 2000 Verzióhoz nyákterve azt megköszönném, 4 ohmost szeretnék építeni mert ahhoz vannak dobozaim!
Köszi
helló
(#) csezoli21 hozzászólása Jan 19, 2010 /
 
Helló
Valaki megerősítene abban hogy ez a nyákterv a 2000 es verzióé? A 2000 es verzió kapcsolási rajzát is mellékeltem,...
(#) Kovidivi válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Ez a kettő már első ránézésre sem teljesen ugyanaz: 3db 1ohm van a tápban, BD139 a végtranzisztor meghajtója, és sorolhatnám. De te ezekre nem jöttél rá, amikor ránéztél? Természetesen ezek nem azt jelentik, hogy nem működőképes, csak a kérdésre válaszoltam...
(#) lamalas válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Udv,

Ne hasznald ezt a NYAKot mert egyreszt nem a 2000-es verziohoz keszult (habar keves atalakitassal ahhoz is elkeszitheto) de a beultetese sem jo illetve van benne 1-2 dolog ami sztem nem szerencsesen van megoldva.

Igazabol nem ertem minek feleslegesen elbonyolitani a NYAKot Tok egyszeruen megoldhato a NYAK a kapcsolasi rajz alapjan. Nezd meg a cikket itt a HE-n es meglatod milyen NYAKot terveztem hozza. A felepitese alapjan szinte minden alkatresz azonnal beazonosithato mert a kapcsolasi rajzot koveti.
(#) csezoli21 hozzászólása Jan 20, 2010 /
 
Helló
Köszi a válaszokat!
Rájöttem én is, hogy nem teljesen az de nem voltam benne biztos,...
Lamalas a te megoldásod az a 2000 változat?
Kértem ehhez már mindenhol nyáktervet, de nincs segítségem,...
Tudom meg kéne magamnak terveznem, de már sokszor próbálkoztam ennél is egyszerűbb kapcsolássokkal, de nem jött össze, szóval nem a lustaságom miatt van, hanem hogy egyszerűen nem látom át ezt a nyáktervezés dolgot
(#) csezoli21 hozzászólása Jan 20, 2010 /
 
Helló
És még abban tudnátok segélni hogy a mellékelt 2000 es kapcsolás 8 Ohm ra vannak az értékek, melyeket kell megváltoztatni és mire hogy 4 Ohmos hangdobozhoz legyen jó? A tápfeszültség, és a kimenő kondi értéke világos, de két ellenállás érték meg még egy kondi érték nem világos számomra,...
Köszönöm a segítséget!
Helló

jlh2000.jpg
    
(#) bakos13gab válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Szia!

Hapro nyákja az tuti, én is rajzoltam hozzá 2 nyákot, de elég gyatra minőségben és brummos is lett, meg gerjedt is. Én azt javaslom, ahogy tették nekem is. Itt megtalálod:JLH vasaláshoz

Ez elkészíthető a 2000-es verzióval, nekem is az van, a kompenzáló tagok szerintem nem sokat számítanak (kivéve, ha elnézed az értéket, mert akkor kegyetlenül vág... )
(#) csezoli21 válasza bakos13gab hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Helló
Köszi a segítséget, Képed van az elkészített erősítőről?
Kíváncsi lennék rá
Esetleg a 4 Ohmos változatát nem csinálta meg valaki?
Köszi a segítséget!
Helló
(#) Doncso válasza bakos13gab hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Ez tényleg jó nyákterv, nálam is bevállt.
(#) hapro válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Szia!

Privátban kérted, itt van a lay.
Most már egészen biztos nem ilyenre tervezném, ha még egyszer készítenék. A nyákkal semmi probléma, működik, teljesen jó így ahogy van, csak nekem nem tetszik olyan Román stílusban készült ez még... Durva, vastag, csúnya...
Az eredetihez képest most még gyorsan el tologattam a becsatoló kondit, és leszedtem róla az a száz lyukat, mert amikor még, ....akkor tervben volt a több darab 1µF-os becsatoló kondi bele, de aztán nem vált be, és maradtam az 1db 1µF-nál. Meg eltoltam a bemenetet egy kicsit, ugyanis az előző verziónál lehetett úgy is bekötni a táp testet, hogy a jel testen keresztül futott az, most meg már csak szándékosan, készakarva lehet úgy rácsatlakozni a táp testtel a nyákra.
Szóval nem szép, de jó. Csak magam elkészítettem belőle vagy 15 működő példányt.

10W JLH.LAY
    
(#) csezoli21 válasza hapro hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Helló
Köszönöm szépen!
Esetleg a 2000 es verzió 4 Ohmos változatát nem építetted meg?
(#) hapro válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Ez gyakorlatilag csak tápfesz és áram beállítás kérdése. A nyák a 2000-es verzióhoz van, így igen építettem már olyat is.
(#) bakos13gab válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Itt vannak a képek, de még nincs kész. A táp majd külön dobozban lesz (modulárisra tervezem az LM3875-el és más erősítőkkel).
Ebben a formában teljesen csendben van, és nem pattan. A bemenet egyik oldalon 3*333nF MKT a másikon 1µF MKP. Én nem érzek különbséget köztük, talán az 1µF jobb.
Szűrésnek 4*2200µF van benne (majd bővül még kicsivel ha végleges lesz).
Kicsatoló 4700uF+47uF+1µF MKP és teljesen jó, segít a mélyeken az egy 4700µF-hoz képest.
Melegszik, de 1,3A mellett telesen elfogadható.
(#) csezoli21 válasza hapro hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Helló
Kösz a segítséget!
Nekem azt mondták hogy a 69 es leírásában szereplő táblázat értékeit be kell helyettesíteni ha 4 Ohmost akarok csinálni! Abban ahogy mondod a tápfesz, és a nyugalmi áram beállítás értéke is fel van tüntetve + 2 ellenállás, meg 2 kondi. Ezekből csak a kicsatoló kondi világos nekem, nem tudod véletlenül melyek ezek a te nyákterveden? Az egyik ellenállásra van sejtésem hogy talán a nyugalmit beállító poti, de a többit nem tudom, ebben esetleg tudnál segíteni?
(#) bakos13gab válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Itt valamelyik korábbi hozzászólásban (a linkem környékén) van egy kép. amin rajta vannak az értékek. Visszakeresed a kapcsolási rajz alapján (a egyik 220µF-os, meg az 1K2 trimmer körüli ellenállások, ha jól emlékszem)
(#) hapro válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Az a két ellenállás ami abban a táblázatban van a nyugalmi áramot állítja. A 2000-es verzióban meg már potit tervezett oda a tervező, így nálam is a nyákban már poti van.
A kicsatoló kondi az egyik különbség, de oda minél nagyobbat teszel annál jobb, mondjuk 2.200µF-tól már használható attól fölfelé természetesen a józan ész határain belül...
A másik kondi egy ha jól emlékszem 220µF-os ahova 470µF-ot ajánl az alacsony impedanciás terhelés esetén. Az elkok legyenek 220µF és az az 1db 100µF ha gondolod a nF-os kondikat el is hagyhatod. ha jól emlékszem 2db 1nF-os van benne. nekem jobban tetszik a hangja azok nélkül.
Ha érdekel melyik ellenállás, akkor keresd vissza addig is tanulsz!
Nagyon egyszerű, ugyanis van vagy 15 alkatrész az egész kapcsolásban.

szerk: De őszintén!? Szerintem nincs értelem szórakoznod ezekkel a: mit ajánl ez vagy az. És mit olvasok itt és ott. Ha úgy tetszik, akkor hagyd úgy, ha meg így tetszik a hangja akkor meg hagyd így!
Tápfeszültséged akkora lesz amekkora, pont!
Ehhez beállítasz a potival egy nyugalmi áramot amekkorát gondolsz, illetve amekkorát elbír a hűtőbordád, pont!
Semmi más dolgod nincs ezzel!
És ha így beállítod, akkor úgy jó lesz ahogy van.
(#) Doncso válasza bakos13gab hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Wow, de csini és gusztusos. Nekem tetszik.
(#) hapro válasza hapro hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Harmadik pontként a féltáp beállítást kifelejtettem az előbb.
(#) csezoli21 válasza hapro hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Helló
Köszönöm a felvilágosítást, sejtettem hogy az értékek beli kisebb eltérések nem nagy gondot jelentenek, de én úgy látom ezt a dolgot hogy amennyire csak lehet ragaszkodnék az eredeti értékekhez mert nem egy JLH módot, hanem az eredeti 2000 est szeretném megépíteni 4 Ohmosan! De talán ezekből az infókból amikkel segíttettetek már tudok mit kezdeni!

Nekem is tetszenek a képek gratulálok hozzá bakos13gab!


És köszönöm mindenkinek a segítséget!
Helló
(#) bakos13gab válasza Doncso hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Köszi szépen!

Van még mit dolgozni rajta, de tetszik nekem is. Mivál már úgy ahogy működött, félretettem és most csövezek (PCL86 és GU-50SE), de készül ez is. Még ki kell találnom, hogy mivel burkoljam. A hátulján a rétegelt lemezt kicserlem bakelitre, találtam a padláson, ha sikerül normális alulemezt szereznem, akkor az lesz az alja és teteje, az elejére plexit képzeltem, de nem tudom hogy bírja a 60-70fokot sokáig. Lehet, hogy eretnekség, de elképzlhetőnek tartom majd egy 12cm-es venti berakását is, alacsony fordulaton, hogy picit mocorgassa majd a levegőt a házban.
(#) Doncso válasza bakos13gab hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Idézet:
„és most csövezek (PCL86 és GU-50SE),”


Helyes, helyes!! :yes:

Idézet:
„Lehet, hogy eretnekség, de elképzlhetőnek tartom majd egy 12cm-es venti berakását is, alacsony fordulaton, hogy picit mocorgassa majd a levegőt a házban.”


Nekem is van az EL84SE-be venti, muszály mert a trafó nagyon melegszik, valaminek mozgatni kell a levegőt.
(#) bakos13gab válasza Doncso hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Igen, nekem is tetszik! Csak sok a macera vele a tranzisztoroshoz képest. Nagyapám mindig piszkál vele, hogy miért lógnak ki a csövek a házból, amikor letörhetnek, meg összeégethetnek. A design miatt nekem is így tetszik, de értem én az észérveket is, arról nem is beszélve, hogy mivel nem lehet egymásra rakni őket, sok helyet foglalnak. Elképzelhető, hogy ha kész lesz, a GU50SE zárt dobozba költözik majd.
(#) Doncso válasza bakos13gab hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Tőlem ezt az asszony kérdezte, hogy miért lógnak ki a csövek, mondom a dising , na erre csak legyintett, mondom, majd szúrd meg a PCL-t azt mondja micsodáát?
(#) gabikft hozzászólása Jan 22, 2010 /
 
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy építettem egy JLH-t. EZ idáig oké is, aztán elindítottam, és eldurrant egy kondenzátor(a képen bejölve). Elképzelhetp hogy azért mert oda elektrolitot raktam, utána kicseréltem egy 1µF-os fólia kondenzátorra, polalizálatlanra. Így már a nyugalmi áram 800mA-re belett állítve, de elkezdett füstölni a 2-15ohm-os ellenállás, (én ida 6,8ohmot raktam be). Ez mitől van? Ha azt átkötöm úgy jó, vagy mi lehet a gond?
Várom segítségeteket! Köszi!

jlh.gif
    
(#) Kovidivi válasza gabikft hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
És oda mekkora teljesítményű ellenállást tettél? Mert oda wattos nagyságrendű kell!
(#) gabikft válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Hmmm, hát a gond itt lesz 0,25 Watt, akkor ez lesz a baj, 10 watt 3,3ohm jó lesz oda?
(#) Kovidivi válasza gabikft hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Ahonnan vetted a kapcsolási rajzot, ott nem volt valami információ? Ott kellene szétnézned. Ha a 3.3ohm megfelelő, akkor szerintem elég lesz a 10W-os. az már csak nem fog elpárologni
(#) gabikft válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Üdv! Most minden oké, de a következő a gond, nemtudom beállítani a féltápfeszt a kimeneten. 9.6 voltig tudok szabályozni maximum, ami nem elég, 15 voltra kéne beállítani. Megoldás?

Ui.: ahol a rajz volt ott nem volt feltüntetve, hogy ez nagyobb watt számú.
Üdv
Következő: »»   59 / 221
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem