Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLH erősítő
Lapozás: OK   60 / 221
(#) Alkotó válasza gabikft hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Csatold ide a rajzot, mert lusták vagyunk (legalábbis én) megkeresni.
Látatlanban is biztos vagyok abban, hogy a GND-k közti ellenállásnak nem kell melegedni. Az csak a földhurok felszakítása miatt van. (Legalábbis ha nem a bemeneti GND-re adtad a tápfesz GND-t is.)
Ha lesz rajz, akkor a kondit is könnyebb elemezni. Elsőre úgy tűnik, sima tápfeszszűrés. Ha felrobbant, akkor fordítva kötötted be, amit az elkók rosszul tolerálnak.
(#) Kovidivi válasza gabikft hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Nekem akkor nem sikerült beállítani a féltápfeszültséget, amikor a tápágba sorosan ellenállást tettem. Ahogy csökkentettem az ellenállás értékét, annál jobb tudtam közelíteni a féltápfeszültséghez. Aztán mivel nem volt gond, így kivettem, és minden jó lett!
(#) Alkotó válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
nem is csoda, hisz az erősítő tápja, és ráadott táp között, egy bizonyos rész elveszett az ellenálláson. Tehát ahogy állítani próbáltad a féltápfeszt, úgy mindig mozgott maga a tápfesz is.
Ez az ellenállásos módszer csak szükségből alkalmazandó. A labortáp szakosabb megoldás.
(#) gabikft válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Helló! Kapcsolási rajzom sajnos nincs, egyik kolléga által közölt nyáktervet használtam, amin mnden érték megtalálható. a BE felirat-nál van egy GND felirat, én oda raktam a tápfeszültség negatív sarkát. Amikor átkötöttem azt az ellenállást, akkor a kimeneten 9,6 volt volt, de nem tudtdam szavályozni, a felvehető áram értéke minimum 1Amper, amire tudom szabályozni, a kimeneti feszültség meg 9,6 volt amit nemigazán tudok állítani.
(#) bakos13gab válasza gabikft hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Szia! Mekkora tápfeszt használsz?
(#) Alkotó válasza gabikft hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Rajz nélkül építesz?! (???)
A GND-t akkor kösd helyre (a helye az ellenállás másik oldalán van, a panelon alul-balra), és a melegedés meg fog szünni. De ha ezt elhibáztad, akkor a huzalozás mikéntje is lehet, hogy kifog majd rajtad. Itt elég nagy áramok folynak, egyáltalán nem mindegy mit hová kötözgetsz.
A kimeneti féltápfeszt be kell tudnod állítani, de épp az előbb írtam, hogy ahhoz célszerű egy labortáp, és nem célszerű a soros ellenállás.
(#) bakos13gab válasza gabikft hozzászólására (») Jan 23, 2010 /
 
A rajz itt található a legelső hozzászólás linkjén, de ha két oldallal visszalépsz, akkor ott is megtalálod.
(#) gabikft válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 23, 2010 /
 
Átkötöttem a földelést, melegedés megszünt. A tápágba nem raktam ellenállást, nem is írtam egy szóval sem, de így sem lehet kimeneti féltápfeszt beállítani. A 220k-s trimmer egyik állapotában teljes tápfeszt kapok, és utána mint egy kapcsoló, 3-9,6 tartományban szabályoz, a többi az sehol sincs. Ez itt nagy bajom. Olyannal még nem találkozatm hogy a potméter rossz lett volna, de lehet hogy most mégis sikerült. Mindjártk icserélem, ésm egnézzük. Nem ez az első erősítőm, kapcsolási rajz közben kiderült hogy kinyomtatva is megvan(volt nekem rajzom, csak konkrétan nemtudom hogy melyikhez.) Üdv!
(#) cornel válasza gabikft hozzászólására (») Jan 23, 2010 /
 
Szia! A 220k-s trimmerel be van kötve párhuzamosan egy 150k-s ellenállás,azt vedd ki és máris be tudod állítani a féltáp feszt!
(#) gabikft válasza cornel hozzászólására (») Jan 23, 2010 /
 
Hali! Raktam be egy másik trimmert, amivel betudtdam állítani a feszültséget, 15 voltra, ugyhogy mostmár szól, szépen! Köszönök mindenkinek minden segítséget!!
(#) Kovidivi hozzászólása Jan 23, 2010 /
 
Ki van próbálva, a JLH bírja a rövidzárat . Érdekes, hogy a kimeneten volt egy hangváltó tekercs (csak a mélyet engedte tovább), ezzel párhuzamosan volt egy másik doboz. Én a tekercs két kivezetését zártam rövidre. Az eredmény egy kis pattanás lett a hangszóróból, de ugyanúgy (!!!) szólt a zene a másik dobozból Ez igen
(#) hapro válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 23, 2010 /
 
A tekercs ami levágja a magasat, annak sorba kellett lennie a hangszóróval, és ha "azzal párhuzamosan" volt egy másik hangszóró, és a tekercs két lábát érintetted össze, akkor nem is volt rövidzárban a végfok kimenete.
Így van bekötve ahogy rajzoltam? Én így értettem amit írtál.

Névtelen.jpg
    
(#) Kovidivi válasza hapro hozzászólására (») Jan 24, 2010 /
 
Hello!
Nem így volt.
A kimeneten volt egy hangváltó tekercs, vele sorosan egy "rövidzár" . A kimenetre simán még rá volt párhuzamosítva egy kis értékű kondi, és vele sorosan egy középsugárzó. Tehát úgy nézett ki, mint egy normál kétutas hangváltó, az univerzálisabb fajtából, és a mély szekciót zártam rövidre. Bocs a pontatlan fogalmazásért!
(#) gabikft hozzászólása Jan 24, 2010 /
 
Hali! Megint én.
A probléma az, hogy a kimeneten teljes tápfesz van, és a poti szabályzása esetén sem változik semerre sem. (a potit csak beakartaom forrasztai na helyére normálisan, de mikor beforrasztottam utána már, nem akarta az igazságot). Mi lehet a gond? Előtte ugyanezzel a báellításal jó volt, és működött, használtam is, betudtdam állítani. Várom a megoldást! Üdv!
(#) gabikft válasza gabikft hozzászólására (») Jan 25, 2010 /
 
2 végtranzisztor árán, de újra él a JLh, és azt is tudom mi volt a baja.(véletlen sikertül rövidáart csainálni a 2 tranzisztor Kollektorának, így jól rövidre zártam..) Minden jót! Üdv!
(#) cornel válasza lamalas hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Szia! Úgy olvastam te megépítetted a 2000-es verziót.
Azt szeretném kérdezni hogy a 100k-s trimmerel biztosan be lehet állítani a fél tápfeszt? Azért kérdezem mert van pár rajz aminél nem beállítható mert a tranzisztorok bétájától is függ. Tehát nem kell-e esetleg más értékűt betenni hogy biztosan beállítható legyen?
(#) gabikft válasza cornel hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Hali, én egy 22k-s potivel tudtdam beállítani a féltápfeszt, a 220k úgy működött meg a 100k is úúgym ökdödött benne, hogy nem lehetett beállítani olyan kicsi tartományban kell állítani. Elképzelhető hogy egy 10k-s vagy egy 4,7k-s potival egyszerűbb lenne a beállítás, a 22k épp a határ, nagyon finoman kell vele állítnai, hogy belehessen. Remélem tudtam segíteni. Üdv!
(#) hapro válasza gabikft hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Vagy tegyél helitrimmert, és azzal könnyebb beállítani. Egyébként nekem a normál trimmer potival sem volt gondom.
(#) cornel hozzászólása Feb 13, 2010 /
 
Eladó 12db BDY73-as MEV és 4db párba válogatott 2N3055 Motorola tranzisztor! A tranzisztorok újak.
BDY73 400Ft/db
2N3055 500Ft/db
Írj üzenetet.
(#) Doncso válasza cornel hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
Helló, ez a JLH topic, nem az apróhirdetés.
(#) CIROKL válasza cornel hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
Az apróhirdetési rovat nem lett volna jobb ?
(#) Béla béla hozzászólása Feb 27, 2010 /
 
hello! Tudna valaki egy kapcsolási rajzot bdy 73-ra?

Előre is kössz!
(#) bakos13gab válasza Béla béla hozzászólására (») Feb 27, 2010 /
 
Nem sokat értek hozzá, de a börzén egyszer egy bácsi azt mondta, hogy a 2n3055 és a bdy73 ugyanaz csak más címkével, ami azért túlzás de szerintem berakható gond nélkül. A kivezetéseket azért ellenőrizd.

Szerk.: adatlap szerint láb kompatibilisek.
(#) Piszkos hozzászólása Ápr 19, 2010 /
 
Sziasztok!
Összeraktam egy jlh-t a cikkekben közölt razjról, de valami nem akar működni. Bekapcsolásnál 1,2 amper áramfelvétel, utána leesik 1 amperra, ez normálisnak tűník. Viszont nem tudom beállítani a kimeneten a csatolókonid elött és a föld között, ugye itt kell mérni, a féltápfeszt. 6,5 voltnál nem tudom feljebb állítani. Ráraktam hangszórót, és 5,9 voltál( annál nem tudom lejjebb tekerni) szól, és ahogy felmegy 6,3-6,4 re fokozatosna elhalkul.
(#) Piszkos válasza Piszkos hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /
 
A probléma megoldodótt a meghajtótranzisztorok cseréjével. Jól be lehet ám fürödni egy azonosítatlan márkájú tranzisztor más lábkiosztásával
(#) storm hozzászólása Máj 23, 2010 /
 
Hali!
nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy~ +/-35V-on hány wattot produkálna?ugyanis csak egy 65W-os +/-26V-os(váltóba)trafóm van
előre is köszi
(#) bakos13gab válasza storm hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Szia!

A kimenő teljesítményről fogalmam sincs (szerintem valamivel kevesebb mint 10W, de biztos ki lehet számolni). Az a trafó egy csatornára éppen csak elég, ha párhuzamosan kötöd a szekundereit (nekem ment 24V-ról és 28V-ról is, de mérés hiányában nem tudom megmondani a kimenőteljesítmény esetleges változását, de ha ez megnyugtat, akkor 24VAC-ról is "jól szól ám).
(#) storm válasza bakos13gab hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Gondoltam h jól szól ésmég annyit hogy ügye a végtranyókat lehet úgy variálni, hogy az pnp a másik meg npn természetesen a nyákon máshogy bekötve. Ígyis működne és szép hangja lenne ugye?
(#) bakos13gab válasza storm hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Hát erről fogalmam sincs, nem vagyok elektrós. Próbáld ki és hátha működik, de az már nem lesz JLH, mert ha jól sejtem itt az a lényeg, hogy nem komplementer pár van a végén, hanem két NPN tranyó.
(#) storm hozzászólása Máj 24, 2010 /
 
Hali!
csináltam egy nyákrajzot..véleményetek szerint így jobb vagy úgy hogy csak forrsávok vannak? Ha valaki talál elkötést szóljon
képeket csatoltam
Következő: »»   60 / 221
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem