Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Igen a terv, sl-ban készült. Mivel szendvics rendszerű a panel, könnyen áttervezhető a te csöveidhez.
(De most tényleg! Mi a gond azzal a nyamvadt akkuval? ) Idézet: „De most tényleg! Mi a gond azzal a nyamvadt akkuval?” Igazából semmi, csak szokatlan egy DCF-es projektben...
Az ötlet tényleg nem elvetendő...
Amúgy nagyon pöpecül néznek ki az egyes időmérők/jelzők. Jaaah Kocskának üzenem, hogy a ventimotort (ha tényleg nagyon meleg) egy másik ventivel tudod hűteni, ha az is melegszik, akkor ismét egy ventillátor, és így tovább!!!
Univerzális nyákot terveztem.
T.i., aki az akksi nélküli változatot szeretné használni majdan, az nem forrasztja be...és kész! (vazze, rengeteg eszem van...nem?)
Ezt miért tőlem kérdezed ???
Nekem semmi bajom az akkuval nagyon jó ötletnek tartom. Nálunk annyi áramszünet van, hogy terveznem kellett vészvilágitásra akkus lámpákat, mert nem akarok gyertyázni. Az SL-nek örülök de azért remélem nem sok külömbség lesz a bekötésben. Akkuval eggyütt is megérdemled a söröcskét, nyugi.
Ja, az eszednél csak szerénységed nagyobb!
Az igen! Ha nem titok: Melyik az a villamosenergia-ellátásban ilyen pímán ellátott környék?!
Nem titok, miért lenne az ? A fejér megyei Iváncsa.
A villany sokszor megy el de legalább sör van. Idézet: „Nálunk annyi áramszünet van, hogy terveznem kellett vészvilágitásra akkus lámpákat, mert nem akarok gyertyázni.” Detto! (lehet, hogy ebből fakad az akku mániám?? :zavart2: )
Üdv!
Nah mostmár az st151-hez megvan a végleges hütőborda szal mostmár teljesen kész. A borda 200X100-as lomexes, 1mm-rel ferde lett, bár az nemsok port kavar A táp még készülődget...
hi
jó lett , nem látszik, hogy ferde
Köszönöm. A panel forrasztási oldalát inkább nem mutatom meg Mert kb 1 éve készült, nincs lelakkozva, kézzel rajzoltam szóval nem túl szép. De ha meg akarjátok nézni mint elrettentő példát akkor megmutathatom
Köszi!
Akkor jó, mondjuk az az 1mm...
Elkészültem a levilágítómmal. Eddig csak úgy az asztalon világítottam, de most rászántam magam a cucc normálisabb formába öntésére. Egy stroboszkóp dobozát szemeltem ki neki. Mivel szeretem figyelemmel kísérni a folyamatot, és nem UV fényforrást használok, hanem mezei HgLI 125-öst, nyílt a doboz. A "fülecskéket" majd még hosszabb rudakra cserélem, hogy pontosan belőhessem a nyák és a lámpa távolságát.. Íme némi kép.
Nekem is elkészült a forrasztó állomásom.
Kicsit kellett alakítani a kapcsoláson, mert bezavart a szabályzásba a fűtőfeszültség hőelem felől érkező zaja.
Ügyes! Jó lett... Jól látom hogy belefúrtál az EI magba?!?!
Végre volt időm USB-vel foglalkozni, és sikerül egy 18F2550-re átírni a MC firmware-t, és a bootloadert kiiktatni. Tervem egy USB-s PIC égető építése, amit a WPB_F18 vezértel.
Érdekességképpen felteszek két képet a lógóban kivitelezett SMD USB-s áramkörről, amin a próbákat végeztem! USB_Lógó_1 USB_Lógó_2
újrahasznosítás rlz
Idézet: „Jól látom hogy belefúrtál az EI magba?!?!” én nem látom.. hol?? sztem gyári trafó, oldalt hegesztett...
Ez nagyon durva....
Én bezzeg építettem vagy 3 panelt mire normálisam működött.
PC ház!? Ötletes! Szépen elrendezett belső, szép munka!
A mono VF3 alapú bulierősítőmben 2 hangfalat táplált eccerre, de kevésnek találtam a delejt, így egy régebben készült VF3 panelt raktam bele.
így most 4 ohm-on 30W vehető ki belőlle. az erősítő monó maradt, így a két bemenet közösítve lett. +A puffer mérete duplázva lett. A trafó 50VA-es, de bírja.
Sziasztok!
Én is építek 1 tápegységet már hosszú-hosszú ideje, ma végre kész lett. 0-15 v-ig és 2a-ig állítható. Bár így utólag elnézve a dobozolás nem a legjobb. Kicsit kicsi lett
Neem, nem fúrtam meg, ez ilyen gyárilag lehegesztett. Csak kivettem a két alsó rögzítő csavart, és alá raktam két alu L profilbol egy lefogatót. Amúgy egy kő régi VHS magnóból van a trafó. A ház az pc táp, azthiszem, mostmár mindent ilyenbe fogok építeni, van rajta hálózati csati, ventihely, és szabványos a külméretük, lehet rackesíteni, egymásra pakolni majd a kütyüket. Köszöznöm az elismerő szavakat, igyekszik az ember.
Remci tápja is szép lett, grat neki is. És látom Müszi is laminált parkettából dobozol Nekem is abból van a tápom, ill az alja masszivabb osb.
Hínnye, de tömör áramkör. Ilyet a Z méretarányú modelvasút vezérlőnél láttam.
Ja a pákában eredetileg ez trafó volt, de ez zúgott ezért inkább egy egy másikat raktam bele..
Ezt nem hiszem el!! Pont ugyanilyen régi grundig VHS magnóból bontott trafóval készülöm megépíteni ugyanezt a kapcsolást
Majd beszámolok ha kész lett, még hiányzik hozzá 1-2 dolog, főleg a szabadidő...
Keresgéltem a műhelyben,és kezembe akadt a legelső fényorgonám.Kb.16éves lehet És találtam 1 dallamcsengőt is.Bár szegény soha nem lett felszerelve.
Hali!
Megmutatom nektek ezt a komplett hangszererősítő rendszert! |
Bejelentkezés
Hirdetés |