Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kültéri hangosítás (hangládatervek és erősítők)
  1. Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
  2. A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
  3. Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot, ami tartalmazza a hangszórót, és a hanglesugárzás javító eszközt, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb)
  4. A hanglesugárzást javító eszköz lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap". Hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Lapozás: OK   65 / 74
(#) ptesza válasza Davidd hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
Ne szívd mellre.
(#) zitzaki hozzászólása Ápr 12, 2012 /
 
Sziasztok!
Szeretnék tervezni reflex mélynyomót az lenne a kérdésem konkrétan mi kell hozzá a tervezéshez a t/s paramétereken kívül (konkrétumok kellenének). Valami olyasmi kellene mint a kis házimozi mély ládák (amik 15 centis hangszóróból elég kellemes mélyeket kitudnak csalni igaz impulzusválasz az elég gyér) csak nagyobb hangszóróhoz. Vagy esetleg valami olyan módszert amivel mérés nélkül lehet reflex ládát behangolni. Minden választ szívesen várok.
(#) DJ_Tacee válasza ptesza hozzászólására (») Máj 21, 2012 /
 
De jó volt viszont látni ezt a rajzot. 10 éve rajzoltam, amúgy akkoriban 3 példányban megépítettük, egyikben "zöldperemes", másikban SPA SAL hangszórókkal. Az akkori lehetőségeimhez (anyagiak, stb) mérten egész jól szólt, soksok nagyon gányul kopogú vagy épp brummogó szemetet levert. Valóban nem egy tervezett cucc hanem hasraütésre, de én legalább megépítettem. Senkinek nem kötelező megtenni, azt sem tudom megmondani hány éve nincs fent már ez neten (részemről), nekem egy kis nosztalgikus élmény volt itt viszont látni.
(#) soos csaba hozzászólása Jún 23, 2012 /
 
Sziasztok, segítséget szeretnék tőletek kérni, mert a haverommal egy olyan erősítő típust keresünk ami HD osztályban működik 1200W-ot tudjon 4ohmon, és lehessen le terhelni 2 ohmra is, és ami a legfontosabb MOS-FET-es legyen, és ne digitális (más nem is jöhet szóba). És persze nagy neve is legyen mert nem szereti a gagyi cuccokat. QSC, CROWN, DB, DYNACORD, és CREST AUDIO márkák jöhetnek szóba. Még eddig nem sikerült egyet sem lelni ami meg felelne a kritériumoknak, ha valaki tud az itt meg emelintet márkák közül egy olyan erősítőt ami tudja a fent leírt adatokat azt nagyon meg köszönnénk. Amugy EHEZ a ládákhoz kellenek.
(#) soos csaba hozzászólása Jún 24, 2012 /
 
Sziasztok, tud nekem segíteni valaki, vagy ti sem tudtok egy márkát se ami MOS-FEt es?. Most leltem egyet ami ECLER XPA 11000 névre halgat, csak az a baj hogy a hátulján azt írja hogy made in CHINA, na ez gáz.
(#) ptesza válasza soos csaba hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Bővebben: Link

Akinek az gáz hogy kína , akkor vegyen usa-ból . Gondolom akkor a pénz nem igen számít, akkor ez alá nem adnám . 150 ropi. A hagdobozokat is ezekből válaszd.
(#) soos csaba válasza ptesza hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Hali, és ez MOS-FET es?, én tudtommal ezeket is már kina rakja össze, rá is van írva a hátuljára ha meg figyeled jobban. Ráadásul ezeknek a típusoknak nagy a torzítása. :no:
(#) promise válasza soos csaba hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Manapság az erősítők nagy része is Kínában készül.A megrendelő dönti el sok esetben,milyen márka legyen az előlapra szitázva...
(#) soos csaba válasza promise hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Nagyrészt igen, de nem mind. Amik kinában készülnek nem nézem semmibe, azok nem érnek pénzt.
(#) bajtaig válasza soos csaba hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Szia!
Miért olyan fontos hogy fetes legyen?
(#) soos csaba válasza bajtaig hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Szia, A FET-ek kapcsolóüzemű használata kisebb hőtermelést és kontrollált, erőteljes basszusokat eredményez, köszönhetően a bipoláris tranzisztorokhoz képest jóval alacsonyabb belső ellenállásuknak. Az extrém magas kapcsolási frekvenciának köszönhetően pedig transzparens magasokkal számolhatunk. Hát ezért szeretnénk ha fet-es volna a végfok. Sokkal jobbak mint a bipoláris tranzisztorosok szerintem. :yes:
(#) bajtaig válasza soos csaba hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Neked erre van szükséged! Garantáltan nem kínai!
(#) promise válasza bajtaig hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Ha jól tudom,ezek viszont nem terhelhetőek 4ohm alá,neki pedig ez is feltétel lenne.
(#) bajtaig válasza promise hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Legfeljebb majd vesz többet,nem olyan drága.
Egyébként sem érdemes 2 Ohmon járatni a cuccot.
(#) promise válasza bajtaig hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Én is ezen a véleményen vagyok.
Hobby szinten hangoskodok,de általában minden hangdobozhoz külön erősítőt használok.
(#) soos csaba válasza bajtaig hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Szia, csak az a bajom vele hogy digitális, nekünk toroid trafós táp ellátás kellene, és ez nem az sajnos. Ez is egy kritérium, de ezt fentebb le már írtam.
(#) bajtaig válasza soos csaba hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Pedig ez a kapcsolóüzemű (nem digitális) végfok,a legjobb, ami talán még megfizethető.
(#) fehrudi válasza soos csaba hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Lehet, hogy leírtad, de nem volt érthető.
Amit te keresel az egy hagyományos tápegységű, D-osztályú (kapcsolóüzemű - ami nem feltétlenül digitális) erősítő, neves cégtől, nem kínában gyártva.
Az említett XPA11000 H-osztályú.
Biztos vagyok benne, hogy ilyen feltételekkel nehezen fogsz találni. Attól, hogy pl. kapcsolóüzemű a tápegység is, egyáltalán nem biztos, hogy rossz. A kínai gyártás sem azt jelenti, hogy selejt.
(#) jakusv hozzászólása Jún 25, 2012 /
 
Sziasztok! Szeretném megtudni, hogy bassreflex ládák esetében van jelentősége, hogy hol van a reflexcső-, és a hangszóró helyének kivágása? Az eltérés az eredeti rajztól centikről szól. Természetesen a doboz méret, és egyéb paraméter nem változik.
Üdv:JakusV
(#) soos csaba hozzászólása Jún 25, 2012 /
 
Sziasztok, na sikerült leljek egyet ami meg felel a kritériumoknak, EZT a végfokot leltem, igaz a DPA 2500-as tipus volna a legmegfelelőbb de sehol se leltem ahonnan meg lehetne vásárolni sajnos, csak a DPA 2000-est leltem meg amit még a DPA szériából meg lehet vásárolni, nem tudom hogy hol lehetne meg venni a 2500-ast, nektek nincs valami ötletetek?. A kapcsolóüzemű tápegységet nem szeretem mert ha egyszer el romlik akkor annak annyi (nem minden esetben javítható), túl nagy a hiba lehetősége. Én azt mondom hogy legyen egy erősítőben egy jó tökös toraid egyenirányítással, és jól meg pufferelve, és az az igazi, nem kel bonyolítani kapcsolóüzeművel, már volt szerencsém hozzá, és nem kérek belőle. A kínai meg csak kínai marad, már ha valaki rá pillant egy erősítő hátuljára, és látja hogy MADE IN CHINA, akkor a kedve is el megy tőle, és rontsa az imidzsét az erősítőnek.
(#) bajtaig válasza soos csaba hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Ilyen nagy értékű cuccoknál a szervizháttérre is gondolni kell! Szerinted ki és mikorra javítja ezt meg ha bedöglik?
(#) soos csaba válasza bajtaig hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Egyszerűen ki nem álom a kapcsolóüzeműeket, példa számítógéptápja, *

*Semmi köze a témához, ezért törölve ! Amúgy két lábon állunk ..
(#) ptesza válasza soos csaba hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
Meg szerintem erősen rasszista Gondolod az a termék nem ér annyit amire az van írva ,hogy made in hungary ? Nagyon nem értesz az ilyen jellegű dolgokhoz az biztos. Ezek nem koppintások. Eredeti ,csak kínában épült a gyár , mert marha nagy az árkülömbség ha usa-ból kell behajózni.Arról nem is beszélve joe keze munkája semmivel sem ér többet mint chen-é. A minőségvizsgálat ,és a beszálitói követelmények ugyanolyanok mint usa-ban, vagy épp németországban. Szóval külömbséget kell tenni a koppintás és az original között.

A linkelt erősítő AB osztályban működik ,és fet-es.
(#) promise válasza ptesza hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
Osztom a véleményedet.A linkelt magyar gyártóval kapcsolatban eddig csak pozitív dolgokat olvastam/hallottam minőség és szerviz tekintetében is.
A nagy teljesítményre és az alacsony terhelő impedanciára való tekintettel a hangszóró kábel megfelelően vastag keresztmetszetére is ügyelni kell.
(#) V.Cs. válasza soos csaba hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
Szia!

Megnéztem, amit feltettél SP218-at.
1.Miért akarod az erősítőt 2Ohmra terhelni? Ez a láda 2×8 Ohmos, tehát párhuzamosan 4 Ohm.
2. Az 1200W kicsit kevés lesz. Nyugodtan fölé mehetsz. Akár 2000W-ig is.

Én JBL SP 125-ös mélyládákat használok, Numark Dimension4-el. (1900W)

Ja, és a CrestAudio belül ugyanaz mint a Peavey....
(Hiába van ráírva Made In China)
(#) soos csaba hozzászólása Jún 26, 2012 /
 
Sziasztok, én nem fikázom egyáltalán a magyar termékeket, nekem csak a kínai cuccok nem tetszenek, sokat hallottam ami tönkre ment, na de mind egy. V.Cs-nek pedig, azért akarom hogy tuja a 2ohmot is, mert ha a haver vesz még két darab Peavey SP 218-ast akkor párhuzamba kötnénk, és úgy már 2ohmal lesz le terhelve a két oldal.
(#) Farkas Zoltán válasza V.Cs. hozzászólására (») Jún 28, 2012 /
 
Szia!
Remélem ezt nem gondolod komolyan!!!!!

"Ja, és a CrestAudio belül ugyanaz mint a Peavey....
(Hiába van ráírva Made In China)"

Az egyetlen dolog ami megegyezik a két végfokban az a 230V -os üzemi feszültség!
FZ
(#) soos csaba válasza Farkas Zoltán hozzászólására (») Jún 28, 2012 /
 
Szia, osztom a véleményed.
(#) laci016 hozzászólása Júl 21, 2012 /
 
Üdv! Reflex dobozt szeretnék készíteni 1db BEYMA 18G550-hangszóróból.Hány Literes doboz kell ennek a hangszórónak,esetleg valaki tudna terveket küldeni?
(#) sound.man válasza laci016 hozzászólására (») Júl 21, 2012 /
 
Gugliba a képek között találsz hozzá 1-2 tervet !
Következő: »»   65 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem