Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   105 / 282
(#) Blockbuster hozzászólása Nov 27, 2012 /

Köszönöm a segítséget. Külső külső kijelzőn egy monitort értek. A háttérvilágítás igen olyan mint ahogy leírtad, látni, hogy bekapcsol bizonyos szögből, de sötétszürke marad a kijelző. Tehát nagy valószínűséggel chip hiba? Ezek szerint mint asztali gépet lehet használni, de gazdaságosan nem lesz belőle laptop. Esetleg nem tudsz valahol egy jó rajzot az alaplapról?
(#) marthfew válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 27, 2012 /

Köszi utána nézek
(#) Hollowdrums hozzászólása Nov 27, 2012 /

Sziasztok!

Van nálam egy hp dv6-2010eh laptop. A hibajelenség a következő:
Power gomb nyomásra egy pillanatra kapcsol csak be, minden led felvillan.
Akkuval, akku nélkül, táppal és nélküle is ugyanez a helyzet.
Tápra dugva, akkuval, jelzi a töltést is.
Megkerestem a hp-t, akik szerint a power gomb paneljén vagy annak a szalagkábelével van a hiba, extrém esetben bármi más Ezért is fordultam hozzátok inkább, hátha Ti többet tudtok nekem mondani.
Az alaplap csupasz. Semmilyen melegedő, eldurrant alkatrész, látható elváltozás nincs a panelen.
Sajnos itt meg is áll a tudomány. Milyen úton lehetne elindulni, amivel kb behatárolható, hol a hiba? Gondolom zárlat lehet valahol a lapon, azért tilt le.

A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm.
(#) bbalazs_ válasza Hollowdrums hozzászólására (») Nov 27, 2012 /

Minden mozdithatot kihuzni, hddt, memoriat is - ha lehet, a kijelzo hattervilagitasanak a csatijat is lehuzni es ugy kiprobalni (keret leoperalasa utan hozzaferheto)
Nem hinnnem, hogy zarlat lenne, akkor durranna valami biztositek.
A hattervili is kesobb szokott bekapcsolni, de hatha.

Aztan ha mar mindent kiprobaltal es megse nem, akkor el kell kezdeni keresni, meddig megy el a feszultseg es mekkora a fesz. Talan hibas fesz van valahol es ezert tilt.
(#) Hollowdrums válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Szia!

Mint írtam, az alaplap csupasz. Semmi nincs rajta, csak proci a hűtővel, de próbáltam már nélküle is.
Egyetlen egy biztit találtam, hdmi csatlakozónál :s
A RT8206BGQW ic-re ráméregettem, ott megvannak a megfelelő feszültségek.
(#) zolika60 válasza Hollowdrums hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

A power gomb paneljét méregesd meg. Nem sok alkatrész lehet rajta. Talán csak a gomb meg a szalagkábel. Nem ismerem a gépet, de ezzel kezdeném. Hátha megtalálod a baját. Nekem egy régi Toshibán egyszer sikerült, ott maga a gomb volt bizonytalan.
(#) Hollowdrums válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

szia!

Köszi a tanácsot, már megvolt. Egyébként egy nyomógomb egy led és egy PMBZ5226B amiből áll. Minden ok, szalagkábel is rendben. Mondjuk azt nagyon nem értem, hogy lehetne baja egy olyan kábelnek, ami totál fixen van a gépben.
(#) Hollowdrums válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Még egy kérdés, de nem csak hozzád.
Ha egy nyomógomb bekapcsolja a készüléket, akkor abban mi lehet a hiba?
(#) zolika60 válasza Hollowdrums hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Ha bizonytalanul kapcsol akkor egy megnyomásra be is ki is kapcsolja Lehet többször is egy nyomásra.
(#) dB_Thunder hozzászólása Nov 29, 2012 /

Van nálam egy HP Evo n1020v laptop, szintem minden tökéletes csak az ethernet potrja nem.
Külsérelmi nyom nem látszik rajta, de bedugott kábel nélkül is azt írja hogy nincs vagy korlátozott kapcsolat, és számolja a kapcsolat idejét. Ez nem változik akkor sem ha dugok bele kábelt (netet).
Ennek mik lehetnek az okai??
Csatlakozót, "trafót" már néztem, gyanús hogy a vezérlő lesz a ludas...
(#) zolika60 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Ez lehet szoftveres hiba is. Működött egyáltalán valaha és úgy romlott el, vagy így került hozzád?
(#) viezer hozzászólása Nov 29, 2012 /

Helló! Adott egy Backard Bell Easynote TJ75. Nem sikerül bootolni csak külső USB perifériáról. Ha a saját HDD-ről illetve DVD-ről próbálom villog a prompter a képernyő bal felső sarkán és ott megáll. A HDD biztosan jó. A DVD olvasót nem tudom biztosan. Ha mindkettőt kiveszem, akkor tovább megy a promptertől és kiírja, hogy operting system not found. Külső USB DVD-vel viszont tudok bootolni. Tud-e valaki segíteni? Köszönöm.
(#) dB_Thunder válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Hozzám már így került. Teljesen friss Xp telepítés van rajta, tehát elviekben az nem lehet gond. Van több ugyanilyen típusú gépem, ugyanarról az xp cd-ről telepítve azokkal nincs ilyen gond. Van valami firmware ezekben az ethernet vezérlőkben? igazából még azt sem néztem meg milyen típusú vezérlővel gyártották, sőt még az alaplapon sem találtam meg, valamelyik takaró fólia alatt bujkál
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2012
(#) dB_Thunder válasza dB_Thunder hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Nos utánanéztem RTL8139 család (pontos típust majd ha megtaláltam az alaplapon)
Nézegettem az adatlapját, van valami EEPROM meg BOOT ROM hozzá, gondolom a boot romnak kellene tartalmaznia a firm-et..
(#) zolika60 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Nem igazán értek hozzá, de az én gépem is produkált hasonló jelenséget. Mivel nem használtam csak WiFi-ről nem derült ki. Aztán amikor szerettem volna hasonló módon viselkedett a tiédhez. Egy szoftveres barátom néhány beállítás módosítással megoldotta. De sajnos én nem értek hozzá így pontosan nem tudom mit csinált.
(#) dB_Thunder válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Nos megtaláltam talán amire gondoltál!
Lehet ip-t adni neki az :ezközkezelőben a hálókártyát kiválasztva annak a tulajdoságain belül a speciális fülnél.
De ez sem segített sajnos, emi megoldotta az az ethernet verérlő (rtl8139cl) csere (volt egy ugyanilyen halott alaplapom, arrol levettem) igaz bejövő csomagok még nem érnek ide de még kutakodok hátha...
ilyen ic cseréjét csak azoknak ajánlom akiknek nincs elég ősz hajszála
(#) neocska hozzászólása Nov 30, 2012 /

Üdv mindenkinek!
Van egy Fuji Esprimo Mobile V6535 tipusu laptopom, az a gond vele, hogy ha berakom a bios(ora) elemet akkor nem akar elindulni a gép, de ha kivan szedve belöle indul, s müködik minden funkcijo (kivétel az ora). Hogyan orvosolhato ez a probléma?
(#) sargarigo válasza neocska hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Esetleg próbáld meg kicserélni azt az elemet, hátha..
(#) neocska válasza sargarigo hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Már probáltam, teljesen tanácstalan vagyok. Megprobálok még egy BIOS frissitást is, hátha az a gond.
(#) bbalazs_ válasza neocska hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Probalj egy diodat sorba kotni az elemmel. Probalj egy ellenallast (mondjuk 10 Ohmost ) sorba kotni az elemmel. De le is merhetned, hogy mi van az erintkezok kozott, illetoleg az aramfelvetelt (toltest?) mikor bekapcsolod es nem megy.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
(#) dB_Thunder válasza dB_Thunder hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Megoldódott, megy a hálózat. Még átpucoltam mindent, a lan portól az ethernet vezérlőig, újraindítottam a routert, és minden tökéletes lett.
(#) bankimajki hozzászólása Dec 2, 2012 /

Sziasztok, ez még sok embernek jól jöhet: Szervíz könyvek
A toshiba gépeket leszámítva szinte minden noti javítási útmutatója fent van. Ha valaki úgy dönt hogy leszedné mindet, az dobjon egy privit és dolgozzunk össze.

Üdv.: Miki
(#) szvictor hozzászólása Dec 2, 2012 /

Üdvözletem!
Van egy Toshiba Tecra 3M típusú laptopom ami bekapcsolásnál jelszót kér...
A jelszó megadása nélkül, nemlehet kezdeni semmit a géppel Elemet levettem az alaplapról órákra, de nemsegített!
Utána jártam, és az a a hír járja, hogy egy security flash chip van benne ami tárolja azt a jelszót.

Kérdésem azlenne, hogy tudja e valaki hogyan kell törölni azt a jelszót?

Előre is köszönöm!

Üdv. Viktor
(#) bankimajki válasza szvictor hozzászólására (») Dec 2, 2012 /

Ha értesz az elektronikához, akkor szétkapod I2C-n kiolvasod az EEPROM-ban tárolt adatot, dekódolod az információt, bekapcsolod, beírod a dekódolt jelszót. És a BIOS-ban törlöd a jelszót. Ha nem értesz hozzá akkor hardveraprón mcroberto-t keresd meg. Ő megcsinálja pár e Ft-ért.

A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2012
(#) szvictor válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 2, 2012 /

EEPROM-ot cseréltem már egykét dologban, de ahoz h kitudjam olvasni lekell vennem az IC-t a lapról? Meg gondolom kellenne lennie egy lábkiosztásnak is ha kiszeretném olvasni esetleg ha itt tudja valaki, hogy hogyan kell kiolvasni elmondhatná, biztosan menni fog
(#) vtsoftware hozzászólása Dec 3, 2012 /

Üdv mindenkinek.

Hozzám került egy Acer Extensa 5630EZ notebook.
Szétszedtem, átnéztem, alkatrész vagy forrasztási hibája látszólag nincs.
A gép működik is, viszont a bekapcsolása elég érdekes.
A töltője és az akksija is eredeti.

Ha megpróbálom bekapcsolni a töltést jelző LED elalszik, ha elengedem a gombot újra zölden világítani kezd.
Olyannak tűnik mintha nem bírná a terhelést... olyan furcsa.
Eleinte - azaz 1-2 próbálkozásig - bekapcsolt gond nélkül miután szétkaptam.
A tulaj szerint is ezt csinálta, egy-két óra - majd később - egy nap múlva be tudta kapcsolni.

Ha viszont bekapcsol, gond nélkül működik, sem fagyás/lassulás, sem windows jelezte hardver probléma, semmi.
Kikapcsolás után viszont nem lehet visszakapcsolni, csak egy bizonyos idő után.

Ha leállítás után nem kapcsol vissza, akkor mintha egy tized másodpercre életre kelne, mert a CD meghajtó LED-je felvillan, de tényleg nagyon rövid időre.

Próbáltam akkumulátor nélkül, ugyan ezt csinálja, azaz nem hiszem hogy az akksival van a baj.
Valakinek van ötlete mi okozhatja, hol keressem a problémát?

Előre is köszönöm
(#) lsilent válasza szvictor hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Nem fogod tudni kiütni a bios jelszó, csak hivatalos szerviz tudja. Hiába olvasgatsz ki tartalmat. Sőt a bios csere sem megoldás. Míg ott dolgoztam ment volna, bár csücskös úgy is.
(#) bankimajki válasza lsilent hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Dehogynem , ha ért hozzá és utánajár akkor megoldható. Az én gépem németből lett behozva BIOS jelszóval. És láss csodát meg lehetett oldani. Pedig nem vittem szervizbe.

(#) lsilent válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 7, 2012 /

Jó akkor mondogasd. Javítottam belőle több ezer db-ot. Üdv.
(#) bankimajki válasza lsilent hozzászólására (») Dec 7, 2012 /

Akkor legalább indokold meg, hogy miért ez a véleményed (Mit nem tud megcsinálni? Vagy valami spéci szoftver kell hozzá, ami nem beszerezhető, bár ezt is kétlem.) Az biztos hogy T61-nél sikerült megoldani. (Mivel most is azt használom. ) Akkor annál a gépnél miért nem lehet? Amúgy ha nem lehetne valamit megcsinálni, akkor a szervizben sem tudnák megcsinálni. Vagyis meg lehet csak meg kell találni a módját, vagy el kell vinni olyanhoz aki meg tudja csinálni esetleg szervizbe. (Bár az igazat megvallva én nem szeretem a szervizeket, mert sokszor butábbak adott dologhoz, mint én magam. És elég sok haverom is melózott már szervizben és tudom a szakmai szintjüket. Persze nem általánosítok, mert vannak jó szervizesek is. )

Következő: »»   105 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem