Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   104 / 282
(#) bbalazs_ válasza ared2 hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Valoszinuleg a BIOS-ig sem jut el. Vagy nem mukodik a CPU sem.
(#) sean hozzászólása Okt 30, 2012 /

Sziasztok!
Van egy laptopom (Advent 1715) aminek az akkumulátora kb 2 éve nem kapott töltést nem hozzá való adapter miatt. Eddig mindig sárgán villogott a visszajelző led, most egy hozzá való adapterrel 100%-ra fel tudom tölteni, viszont a visszajelző led kikapcsolt állapotban is folyamatosan zölden világít, az oprendszer (win7) szerint is csatlakoztatva van a gép a hálózathoz, mikor akkuról használom. A rendszer folyamatosan 100%-os töltöttségi szintet jelez. Eddig egy 12V-os 2,9A max 35W adapterről ment a gép, ahogy kihúztam egyből kikapcsolt. Most egy 20V 4,5A 90W-os adapter van, amivel szépen fel tudom tölteni, de a led lemerülésig zölden világít, utána újból sárgán villog míg el nem éri a 100%-ot és megint folyamatos zöld. Úgy érzékeli, mintha folyamatosan töltve lenne, nem tudom mi okozza ezt a gondot. (A többi visszajelző led rendesen működik)
Üdv!
(#) chipi hozzászólása Nov 3, 2012 /

Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy kaptam egy Fuji Siemens Amilo pro v3505 wb2 típusú laptopot "ajándékba".
És nem tudom bekapcsolni, hiánya nyomkodom a bekapcs gombot, az aksi töltés ledje visszajelzést küld az aksi töltésről, de sem aksival, aksi nélkül nem lehet bekapcsolni.
Kibontottam a panelt és nem látok kontakt hibát, "műszerrel mérve"
Van valami más ok megoldás ami előre léptet?
(#) Töröcsik Tibor válasza chipi hozzászólására (») Nov 3, 2012 / 1

Nekem hasonlót csinált.....ugyan ilyenem volt.
Bekapcsolásnál egyet villant a vinyó kontrol lámpája.
Se kép se hang......az alaplap ki *
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
(#) Pepebá hozzászólása Nov 4, 2012 /

Hali!
ASUS A6M noti -val kapcsolatban szeretnék infót a publikumtól:
Nem indul a 'lelkem', led-k felvillannak, ventilátor nem indul (kellene?) , LCD sötét, 4-5 másodperc múlva kikapcsol.
Táp rendben, akkuról és hálózatról (töltőről) is, DVD, winyó kivéve, BIOS reset megvolt.
Olyan mintha BIOS sem futna le, mintha valami letiltaná az indítást.
Az inverteren találtam kiolvadt SMD biztosítékot, nyilván ez magyarázat a sötét képernyőre.
Az adhat tiltást az indításra? ilyen esetben nem lehet külső monitorról használni?
Ennek a típusnak van rendszerhibára utaló sípoló jelzése?
Kíváncsian várom tapasztalatotokat, véleményeteket.
Üdv.

(#) Ricsi89 válasza Pepebá hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

A6t-nél ugyanilyen hibát produkált, amikor az északi híd (Geforce Go6100) vacakolt. Sajnos sok hibás chip jött ki belőle, amik idővel elfáradnak és hasonló tünetekkel megállnak. A net is tele van ilyen hibás gépekkel. Múltkor néztem pont és aminek ilyen hibája volt, mindben ez a chip volt.
(#) NeonSoul hozzászólása Nov 4, 2012 /

Hali!

Probléma forrása: ASUS laptop. Reggel még ment, elmentem kér órára, mire visszaértem, leállva találtam. Benyomom bekapcs gombot, felvillan a led, kattan egyet a gép, leáll. Még a BIOS-ig se jut el, jelzi, hogy töltődik, táp nélkül is ugyanezt csinálja. Töltőn hagytam egy ideig, de azóta se reagál másképp. Néha gondol egyet, bekapcsolva marad, vak képernyővel és nem pörgő ventilátorokkal. Már vinyó is ki volt szedve, de ugyanez maradt a helyzet. Eddig semmi probléma nem volt vele, pár napja kiírta, hogy javasolt a tápegység csere, de még ment, most is tölti. Ha valaki van valami ötlete, miként tudnám indulásra bírni, vagy legalább a bios-ig eljutni, megköszönném.
(#) bbb válasza NeonSoul hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

Szia!
Próbáltad akku nélkül csak töltőről? Előfordulhat, hogy az akku adta meg magát, s amiatt nem indul.
(#) NeonSoul hozzászólása Nov 4, 2012 /

Próbáltam, persze. Ez volt az első dolog, amit megtettem, ugyanezzel az eredménnyel.
(#) mefi01 válasza lsilent hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

A kondenzátor csere sajnos nem oldotta meg a problémát..

Hogyan tudnám működésre bírni az alaplapot?
Elegendő lenne nekem úgy is, hogy csak a hálózatról működne.
Tudnál segíteni?
Köszönöm.
(#) kovacspista hozzászólása Nov 8, 2012 /

Sziasztok! Valaki ismeri a HIGHPAQ 7321 nevű kínai csodát??
Úgy tűnik alaplap problémája van. Nem jut el a táp sehova. Van egy AFA22A jelű
8 lábú smd ic, amire rámegy a villany de ki nem.
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) lsilent válasza mefi01 hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Ha visszaolvastam majd ránézek. De az ic mindenképpen cserés, a nélkül esély nincs rá.
Valszeg amúgy van ilyen ic-m itthon.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012
(#) lsilent válasza NeonSoul hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Usb környékén az 5v-ban esetleg zárlat. De ez csak egy tipp a sok lehetőség közül.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012
(#) tomaaasz hozzászólása Nov 11, 2012 /

Sziasztok!

Érkezni fog hozzám egy kis netbook, ami nem kapcsol be. Bővebben: Link - A hibás alkatrész.

Mi lehet ami elhalálozott rajta? Ha kicserélem, mekkora az esély, hogy működni fog?

Köszönöm a segítséget előre is! Üdv,T
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2012
(#) lsilent válasza tomaaasz hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Nagy szerencsédnek kell legyen, ha ennyivel megúszod. Esélyes, hogy valaki beterhelte és attól halt meg.
(#) ufi hozzászólása Nov 12, 2012 /

Sziasztok!
Segítségeteket kérném egy Acer aspire 3100 Laptoppal kapcsolatban!
Problémám vele,hogy bekapcsoláskor 0200: Failure Fixed Disk 0 hibaüzenetet kapom!
touchpad mellett megnyomva elindul és szépen be is tölt,de ha felemelem kiakad a rendszer!
Néztem az alaplapot és nem találtam repedésre,Forrasztás elengedésére utaló nyomokat!
Néztem videókat a hibáról,de nem az a baja! Ha már volt valakinek ilyen problémája és kitudta küszöbölni az ossza meg velem is a megoldást! Várom az ötleteket!
(#) tomaaasz válasza lsilent hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

szerdán megérkezik, meglássuk.

valahogy ki tudom deríteni szerinted, hogy mi az?
(#) bbalazs_ válasza ufi hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Nem kell keresni, adni kell neki jo gyantas ont boven. Ha a labak nagyon suruek, akkor folyasztoszert. Vagy egyszeruen holegfuvoval nekimenni.
De nem biztos, hogy forrasztas, lehet l tuske-erintkezes vagy eppen magaban a diskben is ugyanez a hiba. Masik diskkel jobb?
Gondolom, ez is olyan keretes, ugye? Tehat van egy beszerelo keret a vinyonak, abba beteszed es akor a keret csatlakozojat dugod az alaplapiba.
Ez PATA vagy SATA?
Taphiba nem lehet, ami esetleg mashonnan kap?
De sajnos lehet a hatretegu NYAK belsejeben is valami gebasz, azt az eletben nem derited ki...
(#) lsilent válasza tomaaasz hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Talán a köré épített alaktrészekből, illetve a lábkiosztásból. Lévén rajz nem igen van hozzá. Vagy meg kell próbálni, leolvasni hátha a felirat is ráégett, és látszik még belőle vmi. Amíg nincs megvakarva, talán.
(#) lsilent válasza ufi hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Inkább határold be, most hogy szét van szedve, hogy mit kell nyomnod ahhoz, hogy induljon. Az hogy merevlemez címzési hibát ír, gyanús hogy dh forrasztása nem az igazi.
(#) ufi válasza lsilent hozzászólására (») Nov 14, 2012 /

Szia!
Szét van szedve!
Nyomással próbálom behatárolni,a fontakt hibát!
(#) ufi válasza lsilent hozzászólására (») Nov 14, 2012 /

Mi az a dh forrasztás?
Hól találom?
(#) ufi válasza ufi hozzászólására (») Nov 14, 2012 /

Köszönöm a válaszokat! Megoldottam a problémát!
A ATI chip elengedte magát és ez okozta a hibajelenséget! Egy kis újramelegítéssek egész jó lett,hajlogatásra sem engedi most el!Újra stabilan megy!
(#) marthfew hozzászólása Nov 20, 2012 /

Sziasztok! van egy compaq nc4200as notebook javitás alatt aminek elszállt a háttérvilágítása. Na ezzel nem is volt gond kicseréltem a csövet és meg. Olyan problémám van hogy néha napján mozgatás hatására elsötétedik a világitás. Újra indítás után megint jó. Az inverter tuti jó kimérve stb. semmi gond. mire tippeltek lehet hogy a szalagkábel lenne kontakthibás vagy mi? Előre is köszi!
(#) mefi01 válasza marthfew hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

Én szalagkábelre tippelek!
(#) marthfew válasza mefi01 hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

Én is arra csak esetlegesen valahogy le lehet tesztelni agyon méregetés nélkül?
(#) blaca64 hozzászólása Nov 25, 2012 /

Sziasztok! Keresnék.Packard Bell MZ35 laptophoz alaplapot!Ha van valakinek szóljon köszönöm!
(#) bbalazs_ válasza marthfew hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Negy szalat kell vizsgalnod, nem megterhelo.
A GND (fold), a POWER (tap), az ON/OFF (ki/be) es a DIM (fenyero).
Ha sotetben nezed es a tap vagy fold, akkor pici kek szikrakat latsz a szalagkabelen ott, ahol szakadozik.

Ellenorizd a hattervili panelen levo biztositek DISTALIS (tavolabbi) vegen levo feszt is.
Esetleg a csatlakozo, valamelyik vegen? Vagy esetleg a csatlakozo-alaplap forrasztas?
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2012
(#) Blockbuster hozzászólása Nov 27, 2012 /

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, hátha valaki már belefutott hasonló problémába.
Dell D620-al van egy olyan problémám, hogy a gép elindul, külső kijelzőre tökéletes képet ad, de a laptop kijelzőjén nem jelenik meg a kép, - bekapcsolja a háttér világítást, de nem ad képet az LCD-re.
A Win7 élményindex 3 felett van, ebből arra következtetek, hogy nem a videokártyával van gond.
Másik kijelzővel kipróbálva, azon is hasonló a helyzet. Másik gépbe a kijelző, inverter, szalagkábel hibátlanul működik.
Várom a tanácsotokat, hogy mit nézzek még meg. Előre is köszönöm a segítségeteket.
(#) lsilent válasza Blockbuster hozzászólására (») Nov 27, 2012 /

Lehet ilyen hibája a video chipnek, teljesen más blockban van, főleg, hogy az egyik analóg jel, ha D-sub-ot értesz külső kijlező alatt. Míg a másik bizony digitális jel. A kettőnek vajmi kevés köze van egymáshoz. Esetleg lehet I2C hiba, ezért nem tudja lekérdezni a kijelző paramétereit. Illetve, a kérdés, hogy mit értesz háttérvilágítás alatt. Nem homogén fehér kép, hanem csak sötét szürke inkább fekete kép. csak megvilágitva.
Következő: »»   104 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem