Fórum témák
» Több friss téma |
Arra csak holnap tudok sort keríteni mert ma szolgálatban leszek.
Én ráérek.
![]()
Annyit változott közben a helyzet, hogy az ACER logo villog és ámen
Továbbra is ugyanazt javasolnám amit eddig és a táp kondijait is cseréld.
Szétkaptam, egy púpos kondit találtam (1000µF 10V). Ha ilyen értékű nincs kéznél nagyobb lehet e?
Próbára igen, ha megy, akkor érdemes bevásárolni és az összeset LowESR-re cserélni, ha lehetséges.
Találtam egy alkatrész tápegységben egy megegyező kondit. Kicseréltem és most próbaüzemben minden jó. Az érdekesség, hogy ugyanazt a kondit cserélhettem már mert a helyén tollal meg volt jelölve a negatív oldal. Úgy néz ki valami oknál fogva ugyanaz a kondi megy ki.
Elégg jellemző az 5V kondijainak halála, de gondolom használtat tettl bele akkor is. Ha most veszel bele újakat akkor nem lesz vele ilyesmi gond egy darabig.
Az akkorit emlékeim szerint vettem. Fizuból rászánom magam és kicserélem benne az összes kondit.
Sziasztok!
Van egy LG W1934s moncsi ami a következő jelenséget produkálja: Bekapcsoláskor a kép látható kb.3-4 másodpercig, aztán eltűnik a kép. Nem vált át standby-ba. Ha ki-be kapcsolom megint van kép 3-4 másodpercig. Ha nem nyúlok hozzá akkor fél óra után szintén bevillan a kép 3-4 másodpercre. Kondikat cseréltem, de a régiek sem tűntek hibásnak. Valami 5let? Előre is köszönöm a segítséget. Dinoka.
A statisztika és a tünetek alapján is a csöveknél kell keresni a problémát. Nem feltétlenül hibásak a csövek, hanem a kábel szakad, ég le a végükről, tehát azokat ellenőrizd, ha nincs próbainvertered. Ilyenkor rádugom őket egyesével egy inverterre és az áramfelvételen látni, hogy valami nem stimmel.
Sziasztok Mesterek!
![]() Valaki meg tudná mondani, hogy mi a ménkű ütött ebbe a monitorba? Kijelző cseréje után ezt produkálja, beállítani nem lehet, pedig az OSD működik... balról jobbra folyamatosan "beúszik" a kép, mint egy filmszalag. ![]() ![]()
Szia!
Bekapcsoláskor, számítógép nélkül mozog az OSC-kijelzés?
Videót légyszi! Ilyet még életemben nem láttam és el sem tudok képzelni olyan hibát ami ezt csinálná, érdemes lenne látni, hogy mi is történik.
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2015
Szia!
Igen, mozog, de nem mutat semmit csak a színes kockákat. Ha a gépre van kötve akkor már bejön az osd menü is.
Oké, nemsokára megcsinálom amiket kértél! Komolyan nagyon vicces amit ez a monitor elénk tár!
![]() Most annyit hagy kérdezzek, légyszi, hogy egy (másik monitorba) 400V 120µF óriás kondi helyett berakhatok másmilyet is? 450V 100µF van csak itthon... ![]() Köszi.
Elméletben jó lenne, ha 120uf-os kerülne bele, de én is raktam már 100-ast 120-as helyére és megy néhány éve.
Akkor belerakom én is, gondolom próbálni jó lesz, és majd a jövő héten veszek belevalót. Az sem baj, ha 50 VOLT-tal nagyobb, igaz? (Mellesleg jól megrázott a táp amikor szétkaptam) Utána csavarhúzóval "kisütöttem" a nagy kondit is.
![]()
Ha később raksz bele nagyobbat, tehát ideiglenes jelleggel kerül csak bele, akkor főleg jó lesz az, a nagyobb feszültségtűrés nem gond, sőt.
Néhány táp IC figyeli az AC-t és amint megszűnik a hálózati fesz leáll, vagyis nem süti ki a puffert, erre oda kell figyelni és, ha sütöd a kondit, ne rövidzárral süsd, hanem 1K környéki ellenállással, azzal pár másodperc alatt szép lassan kisül és mégcsak nem is ég meg a panel.
Ez egy Acer 191W... De a nagy kondi az egyik lábánál kicsit "váladékos" volt már, szóval nem sajnáltam. Az, hogy nem ürült ki a puffer, összefüggésben lehet azzal, hogy a tápon lévő 6 kondiból 4 púpos volt? Sőt még a scaler-en is találtam 3-at!
![]()
Nem függ össze, sőt ha a szekunderen döglöttek a kondik, akkor még gyorsabban szokott kisülni, az történt amit írtam, hogy a táp nem is süti ki a kondiit, hanem amint megszűnik az AC, leáll és a kondi töltve marad. Érdekesség még, hogy gyakran az ilyen kifolyt lkábú kondik kapacitása megmarad, csak az ESR-jük száll az égbe, ezért terheléskor esik a feszültség.
Értem. Köszönöm! Milyen ellenállást keressek a kisütéshez? "1k" körüli az hogy néz ki? Gondolom találok itthon a sok rom között.
![]() ![]()
A csöveknél is minden rendben, hoztam hozzá másik 4-t és azzal is ua. a hiba.
![]()
Akkor az inverter transzformátoraival lesz a gond, mérd meg a szekunderek ellenállását.
Sajnos most nem tudom a pontos típusszámokat, de majd megnézem.Egyelőre annyit tudok, hogy egy Samsung 710v-be is passzoló kijelző volt benne, tehát megegyező Samsung típus. Én most egy Xerox 700p kijelzőjét tettem bele, amelyekbe áttettem a saját csöveit, a csatlakozók miatt. (Ha minden igaz, Hannstar kijelző) mert ez is simán passzolt ebbe a Schneider/Hyunday-ba.
![]() Máskor, más monitorokkal is csináltam ilyen kijelző csere-berés akciókat, de eddig mindig működtek szépen. Gondolom ha belepasszol méretben és az lvds csatlakozás is stimmel, akkor nem gond ez.... ![]() Holnap csinálok videót a "film"-ről! ![]() ![]()
Ha 17-es, akkor biztos stimmel, csak képről nagyobbnak tűnt és 20" környékén van 1600x1200-as felbontású illetve 1400x1050-es, ha a felbontás nem stimmel, akkor lehet ilyesmi, de nem erről van szó.
Szia! Ma meg akartam csinálni neked a beígért videót, de mire újra bekapcsoltam, megint fehér képernyő fogadott, semmi más. Kikapcsolni is csak nehezen lehet. Tehát már az "új" kijelzővel is ugyanezt csinálja. Most vagy kinyírta a kijelző elektronikáját megint, vagy jól gyanítom, hogy a Scaler panel ment haza?
![]() ![]()
Közben írtál, hogy megoldódott, leírhatnád, hogy mi volt a gond, hiogy mások is okuljanak belőle.
Nézd meg, hogy nem e csúszott le az LCD szalagkábele a Scalerről vagy éppen az LCD hátuljáról. (Nálam csinált már ilyet összeszerelés után)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |