Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők

Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   101 / 151
(#) jocka0012 hozzászólása Okt 19, 2012 /

És az miben befolyásolja , hogy a tranzisztor bekössem?
(#) nox72 hozzászólása Okt 19, 2012 1 /

Sziasztok! **

* Törölve, ez itt a He fóruma, nem hirdetési felület!
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2012
(#) norbi97 válasza vicsys hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Vadi új pedig .
(#) Spyro1411 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Helló!
Ismét én! Annyi lenne a kérdésem, hogy a kivezérlésjelzőhöz elég, ha csak 0,4W ellenállásokat használok? Persze a kettő darab 68 ohm -os kettő wattos.
(#) Alkotó válasza Spyro1411 hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Igen.
(#) PallPeti hozzászólása Nov 8, 2012 /

Hello!
Szeretném a segítségeteket kérni.A barátnőmtől kaptam születésnapomra kettő kivezérlésjelző kit- et. De sajnos össze szerelni nem tudom,számomra bonyolult.A hozzá csatolt összeállítási papír elég homályos és kevés információt kapok belőle.
Kivezérlés jelző típusa: NE012 Nord electronic Kit.Ha esetleg lehetne csatolnátok hozzá egy összeállítási útmutatót?
Diódák színeit leírnátok hogy mi micsoda.
Előre is köszönöm!

NE012 kit.jpg

(#) proli007 válasza PallPeti hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Hello!
Így a zsacsin keresztül, elég gáz a dolog. A rajzot is belinkelhetted volna. De gyanús, hogy az ellenállások színkódjára van szó, ahhoz pedig itt van egy kis segédlet.
üdv! proli007

Köszönöm szépen a gyors reagálásotokat az összeépítéséhez csupán csak ennyit kaptam.

rajz.pdf

(#) proli007 válasza PallPeti hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Hello!
Ez alapján, meg kis munkával, (ha nem ismered az ellenállás színkódokat akkor többel)
Be tudod azonosítani, hova kel beültetni. Megkeresed az R1 és R1' helyét, majd a színkód alapján kikeresed a 33kohm-ot a csomagból. sárga-sárga-fekete-piros. Majd beülteted.
Vagy előzőleg szétválogatod az ellenállásokat, felírod az értékeket (ne adj ég megméred) és utána ültetsz be.
Diódáknál a nyíl az anód, a vonal a katód. A tényleges alkatrésznél, a vonal, vagy is a katód van jelölve egy körbefutó csíkkal.
Led-eknél a hosszabb láb az anód, vélhetően azok a lábak vannak egy pontba kötve. Ezt ültesd be utoljára, és próbáld ki az elsőn, hogy működik-e.
üdv! proli007
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2012

Köbzoli nagyon szépen köszönöm a képes megoldást, holnap neki is állok a tranzisztorok beültetésének , igaz lassan ,de a jó munkához idő kell , ez lesz az első ilyen munkám és nem szeretném a szüli nap ajándékom a kukába dobni
(#) kameleon2 válasza PallPeti hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Ha hallgatsz az idősebbekre, először vizsgáld át szemmel, és a leglaposabb alkatrészekkel kezdd a beültetést. Ne a tranzisztorokkal !
(#) PallPeti hozzászólása Nov 11, 2012 /

Sziasztok!
Tegnap neki álltam a Kit-nek az összeszerelésének és most gondba vagyok hogy hogyan tovább segítségeteket szeretném kérni hogy az R5 ellenállást hogy kell beforrasztani illetve,a C5-t.
Lefényképeztem a nyákot ha tudnátok segíteni megköszönném! Képem
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv: PallPeti
(#) kokozo válasza PallPeti hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Szia! Mivel egyik alkatrész sem polarizált ezért mindegy melyik vége hol van, tehát mindegy melyik lába hová megy.
(#) vicsys válasza PallPeti hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Mindegy. Ezeknek nincs polaritása.

Még 1 kérdés a Képen a C4 a 220-1000uf/16 V alkatrészem hiányzott a csomagból szeretném kérdezni hogy mivel lehetne pótolni?van egy Telefunken RC100 deckem abba van olyan alkatrész ami használható lenne?
válaszotokat előre is köszönöm!

Oda olyan kell mint a c2 csak vastagabb Értékének pedig 220-1000 µF legyen, a feszültség meg lehet 16V-tól felfelé. Tuti találsz a deckben ilyet de lehet hogy a a színe más milyen lesz..

Sziasztok!
a Deckben találtam olyat hogy 1000uf 50V 1000uf 16V 470uf 25V 470uf 50V 220uf 25V
szerintetek ez jó bele?melyiket kéne beletenni?
válaszaitokat előre is köszönöm!

1000uf 16V pl ezt

sziasztok kivettem szeretném kérdezni hogy ennek is mindegy a befforrasztása mert a panelon nem volt megjelőlve a + és-
előre is köszönöm
PallPeti

Ha a képet nézed ott van a jobb oldalán a + jel. A kondikon meg a - van általában feltüntetve, erre figyelj!

itt a kép: Bővebben: Link
a fehér csíkban lévő nyílban van egy minusz jel ezek szerint akkor az jelzi a minusz oldalt?
*** A LINK gomb használatával javítottam a linket. ****
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012

Igen!

egy tranzisztor is hiányzott a csomagból a BC238-s azt is lehetne esetleg helyettesíteni a Telefunkenből? vagy esetleg működik attól mert az az egy nincs benne?
üdv PallPeti

Lehet, ha van benne ugyanolyan vagy hasonló, de ha írsz be típusokat akkor meg tudom mondani hogy jó e bele.

C828 R16, A1015 Y if, C2240 Bl, C2655 Oih , C2240 Gr 1A , ebből valamelyik jó lenne?

Ezek közül egyik se láb kompatibilis sajnos.

ha a képen a T12'tranzisztor hiányzik attól még be lehet üzemelni?

Igen be, az a legutolsó lednek a kapcsolója anélkül is megy csak a legutolsó led nem fog világítani.

köszönöm a segítséget egy utolsó kérdés OUTPUT:9V-/400mA/3.59VA-val be tudnám üzemelni?

Nincs ráírva hány volt kell neki? De elvileg arról már mennie kellene maximum annyi lehet a baja, hogy nem lehet maximálisan kivezérelni.
Következő: »»   101 / 151
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem