Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők
Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Sziasztok! **
* Törölve, ez itt a He fóruma, nem hirdetési felület! A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2012
Helló!
Ismét én! Annyi lenne a kérdésem, hogy a kivezérlésjelzőhöz elég, ha csak 0,4W ellenállásokat használok? Persze a kettő darab 68 ohm -os kettő wattos.
Hello!
Szeretném a segítségeteket kérni.A barátnőmtől kaptam születésnapomra kettő kivezérlésjelző kit- et. De sajnos össze szerelni nem tudom,számomra bonyolult.A hozzá csatolt összeállítási papír elég homályos és kevés információt kapok belőle. Kivezérlés jelző típusa: NE012 Nord electronic Kit.Ha esetleg lehetne csatolnátok hozzá egy összeállítási útmutatót? Diódák színeit leírnátok hogy mi micsoda. Előre is köszönöm!
Hello!
Így a zsacsin keresztül, elég gáz a dolog. A rajzot is belinkelhetted volna. De gyanús, hogy az ellenállások színkódjára van szó, ahhoz pedig itt van egy kis segédlet. üdv! proli007
Köszönöm szépen a gyors reagálásotokat az összeépítéséhez csupán csak ennyit kaptam.
Hello!
Ez alapján, meg kis munkával, (ha nem ismered az ellenállás színkódokat akkor többel) Be tudod azonosítani, hova kel beültetni. Megkeresed az R1 és R1' helyét, majd a színkód alapján kikeresed a 33kohm-ot a csomagból. sárga-sárga-fekete-piros. Majd beülteted. Vagy előzőleg szétválogatod az ellenállásokat, felírod az értékeket (ne adj ég megméred) és utána ültetsz be. Diódáknál a nyíl az anód, a vonal a katód. A tényleges alkatrésznél, a vonal, vagy is a katód van jelölve egy körbefutó csíkkal. Led-eknél a hosszabb láb az anód, vélhetően azok a lábak vannak egy pontba kötve. Ezt ültesd be utoljára, és próbáld ki az elsőn, hogy működik-e. üdv! proli007 A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2012
Köbzoli nagyon szépen köszönöm a képes megoldást, holnap neki is állok a tranzisztorok beültetésének , igaz lassan ,de a jó munkához idő kell , ez lesz az első ilyen munkám és nem szeretném a szüli nap ajándékom a kukába dobni
Ha hallgatsz az idősebbekre, először vizsgáld át szemmel, és a leglaposabb alkatrészekkel kezdd a beültetést. Ne a tranzisztorokkal !
Sziasztok!
Tegnap neki álltam a Kit-nek az összeszerelésének és most gondba vagyok hogy hogyan tovább segítségeteket szeretném kérni hogy az R5 ellenállást hogy kell beforrasztani illetve,a C5-t. Lefényképeztem a nyákot ha tudnátok segíteni megköszönném! Képem Válaszaitokat előre is köszönöm! Üdv: PallPeti
Szia! Mivel egyik alkatrész sem polarizált ezért mindegy melyik vége hol van, tehát mindegy melyik lába hová megy.
Még 1 kérdés a Képen a C4 a 220-1000uf/16 V alkatrészem hiányzott a csomagból szeretném kérdezni hogy mivel lehetne pótolni?van egy Telefunken RC100 deckem abba van olyan alkatrész ami használható lenne?
válaszotokat előre is köszönöm! Üdv: PallPeti
Oda olyan kell mint a c2 csak vastagabb Értékének pedig 220-1000 µF legyen, a feszültség meg lehet 16V-tól felfelé. Tuti találsz a deckben ilyet de lehet hogy a a színe más milyen lesz..
Sziasztok!
a Deckben találtam olyat hogy 1000uf 50V 1000uf 16V 470uf 25V 470uf 50V 220uf 25V szerintetek ez jó bele?melyiket kéne beletenni? válaszaitokat előre is köszönöm! Üdv: PallPeti
sziasztok kivettem szeretném kérdezni hogy ennek is mindegy a befforrasztása mert a panelon nem volt megjelőlve a + és-
előre is köszönöm PallPeti
Ha a képet nézed ott van a jobb oldalán a + jel. A kondikon meg a - van általában feltüntetve, erre figyelj!
itt a kép: Bővebben: Link
a fehér csíkban lévő nyílban van egy minusz jel ezek szerint akkor az jelzi a minusz oldalt? Üdv: PallPeti *** A LINK gomb használatával javítottam a linket. **** A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012
egy tranzisztor is hiányzott a csomagból a BC238-s azt is lehetne esetleg helyettesíteni a Telefunkenből? vagy esetleg működik attól mert az az egy nincs benne?
üdv PallPeti
Lehet, ha van benne ugyanolyan vagy hasonló, de ha írsz be típusokat akkor meg tudom mondani hogy jó e bele.
C828 R16, A1015 Y if, C2240 Bl, C2655 Oih , C2240 Gr 1A , ebből valamelyik jó lenne?
Ezek közül egyik se láb kompatibilis sajnos.
ha a képen a T12'tranzisztor hiányzik attól még be lehet üzemelni?
Igen be, az a legutolsó lednek a kapcsolója anélkül is megy csak a legutolsó led nem fog világítani.
köszönöm a segítséget egy utolsó kérdés OUTPUT:9V-/400mA/3.59VA-val be tudnám üzemelni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |