Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők
Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Hogy van az a fele? Egyik oldal vagy csak szint megy fel a VU skála feléig?
Látod! A kivezérlésjelző azt is hallja amit te nem! Tedd vissza a régit! És ne hallgassál tüskéket!
Egyébként le lehetne szűrni, de a gyártója egye meg amit csinált, ha ez szükséges!
A szint megy fel a skála feléig mind a kettő csatornán.
Az nem lehetséges, hogy minden jól működik, tehát nincs zavar a rendszerben , csak az új hangkártya kimeneti szintje alacsonyabb mint a régié volt?
Első körben ezt javaslom ellenőrizni, mert az valószínűtlen, hogy durva hibával kerüljön forgalomba egy hangkártya.
Modulacioval vagy anélkül?
A müszer érzékenységét be lehet állitani a nyomogombbal, azaz ha a modulacioval mutat rosszul azt lehet kompenzalni. A digitális hangnál a ref VU (0 osztás) szint 16-18 dB-l van a maximum alatt, azaz a müszer is sokkal kevesebbet mutathat. Ha modulacio nélkül megy fel, akkor rossz helyre van kötve a bemenet, vagy rossz a földelés és gerjed a rendszer. (Lehet, hogy duplán földelted. A táp meg a modulácio földje nem azonos az uj kártyán). . A VU métert az analog hangkimentre kell kötni ( zöld jack). Nem tudom milyen a digitális kártya kimenete, az sem kizárt, hogy földmentes. De ehhez ismerni kellene a kártya minden jellemzöjét. A VU méterhez sem találtam részletesebb leirást, azonkivül, hogy mit lehet csinálni a 2 nyomogombbal. Ha neked van olvasd el vagy rakd be ide. ( pl. milyen jelszintekre van tervezve). A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2022
Az új hangkártya kimeneti szintje magasabb mint az előzőé.
Ha nincs indítva hang/zene, tehát elvileg a kimeneten nincs jel, akkor is mind a kettő led sor félig világít. Fülhallgatón és hangfalon az előző kártyához képest szinte alig hallható alapzaj van.
Ez elkerülte a figyelmem, hogy lehet a műszer érzékenységén állítani.
Ha az érzékenység állítás esetleg nem segít, akkor megpróbálok keríteni hagyományos transzformátoros dugasztápot. (jelenleg kapcsolóüzemű dugasztápja van)
Akkor gerjed valami. Valoszinü a táp van rosszul bekötve.
A leirásbol gyanus a hyperground technology. Vajon mit értenek ez alatt az Asusnál. ( sajnos a képek nálam nem jelennek meg.)
Üdv!
Szerintetek ez a kivezérlésjelző hasraütve mennyi LED-et tartalmazhat és hogyan lehet megoldva? SMD LED-ekkel? Bővebben: Link
Egyet sem, az egy szines display (TFT vagy OLED).
Tényleg látszódnak a LED-ek helyei! Csak jól meg kell nézni.
Sziasztok. Ennek a beag kivezérlésjelzőnek nincs meg valakinek a kapcsolása, esetleg a szervíz manuálja?
Sziasztok!
Épitek egy kivezérlés jelzőt AN6884 ic egy kérdésem lenne hogy mivel ez Tda 7294 után menne nem kell egy ellenálás az ic elé hogy meg védjem az ic?
Idézet: „Tda 7294 után menne nem kell egy ellenálás az ic elé hogy meg védjem az ic?” Csak ahhoz, hogy működjön normálisan, több kell mint egy ellenállás!!
Mire gondolsz? Táp 12V stab ic útán a ledek elé egy ellenálás ahogy van.
2,2 µF ír a rajza a bemenetre tehetek helyette 1µF mert azt nem rendeltem. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2023
Idézet: „2,2 µF ír a rajza” Hol az a rajz, had lássuk!
Ittazadatlapja az ic nek
Nézd meg ezt! Az áramkör egy csúcsegyenirányítással indul:
https://www.hobbielektronika.hu/cikkek/kivezerlesjelzo.html Egyébként az IC "dot" kijelzésű, és nem a kivezérlésjelzőkhöz megszokott sáv!
Ezt néztem én is Hestore nél lehet kapni kit formájába.
Az nem baj hogy "dot" kijelzésű keverőn is ilyen kijelzés van.
Leltem itthon 2,2 µF kondít be tetem ki is próbáltam teszi a dolgát már csak be kell állíttatnom a szintjét neki.
Sziasztok!
Firkáltam megint egy kivezérlésjelzőt, mert firkálni jó (állítólag). Raktam rá 4 gombot, mert van itthon, gondoltam rárakom. ![]() Meg, jelzi a védelem állapotokat és a bemenetválasztó gombok állását, meg ilyenek.... Ez lesz a VT 6383 plexije mögött, meg a vitrinben is. Aminek nincs 3D-s teste a rajzon, annak a valóságban azért van. Köszönöm a mérőegyenirányító és a védelem rajzot Proli007-nek. ![]() Amióta megrajzolta, mindenbe rakok ilyeneket, ha kell, ha nem. ![]() Amúgy azért csináltam, mert lehet kapni ilyen tök jó ledoszlopokat a Paliexpresszen, csak amennyi nekem kéne, az pont 37ezer forintocska. Ígyhát lemásoltam a fazont, mert a Kínaiak is mindent lemásolnak. Akkor most én is Kínai lettem? ![]() Az ic, valami A278D, vagy LM3917. ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2023
Sziasztok! A képen látható kapcsolás működéséről szeretnék infót. Youtuberól szedett, de többen jelezték, hogy a nem megfelelő táplálás esetén az első 5-6 dióda folyamatosan világít.
Köszi a segítséget!
A 90-es években Funai video-lejátszókban használták. Amikor beszéltek futkározott a fény.
Ez a kapcsolás mutat némi hasonlóságot, és nálam működik.
Ha szóba jöhet, akkor ehhez talán még panelem is van.
Igen, mindenképpen jó lehet, legfeljebb a tervezett 1 sor helyett 2 led sor lesz.
Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |