Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Próbáld meg egy kisebb seeger gyűrű fogóval. vagy csinálj egy speciális szerszámot hozzá.
Nekem is seegerező fogó jutott eszembe, de nincs itthon ilyen kicsi. Végülis sikerült kihajtani egy csipesszel, mert nem volt eszetlen módon meghúzva.
Arra jutottam, hogy tökmindegy hogyan áll a dióda, négyzet alakba fogja fókuszálni az optika. Azt tartom a legvalószinűbbnek, hogy rossz lencse került bele, mert nem lehet beállítani a fókuszt olyanra, mint az ugyanolyan házban lévő kéknek van beállítva. Nemlétező rajztudásommal lerjazoltam hogyan vannak benne a lencsék. Balról a másodikat nem tudtam eldönteni, hogy domború vagy homorú vagy milyen. A harmadik egy távtartó gyűrű. Érdemes kisérletezni más lencsékkel?
Ez egy három elemes lencse. Van olyan ami csak egy lencséből álló akril vagy a jobb minőségű üveg.
Az állítással be lehet nagyjából állítani, hogy ne legyen olyan nagy folt. Viszont sosem lesz ugyanolyan a piros mint a kék. Mert a diódából különböző alakban jön ki a fény. A kéknél lehet a téglalapot prizmával korrigálni, de az már nem a kínai kategória.
Lehet ugyanolyan, mint a kék, mert a másik projektorral ilyen problémám nincs. Ott is vastagabb a piros és kék, de 3m-ről nincs egészen 1cm. Szóval ezért hiszek abban, hogy be lehet azt fókuszálni kisebb pontba is.
Helló mindenki!
Két hete vettem egy galvo szettet és egy RGB lézert (akit érdekel Kb 47e) és az a gond vele hogy semmi user manual-t nem adtak hozzá... Program szintén nincs hogy eggyáltalán hogyan lehet programozni a készüléket. Tudna valaki segíteni? 30kbps galvo szettről beszélek amit nyomtató portal lehet programozni. Köszönöm!
Pontosabban vezérelhető. Kicsit visszább a topikban láttam, hogy létezik (létezett anno) egy megoldás, ami nyomtatóporton keresztül is vezérelt. Driver és fejlesztés hiányában halott dolog.
Kell egy progi hozzá és egy USB-ILDA vezérlő. Kép: Hivatkozás A legolcsóbb kínai 15eFt-ból kijön, a program hozzá nagyon elborult, de működik. Nekem nincs türelmem hozzá. Ja és csak 32biten működik.
Szóval ha nincs driver akkor marad az USB-s ILDA ha jól értem? Tehát akkor lehetne a nyomtató porton PC-vel vezérelni HA van driver? Kicsit homályos :S
Válaszodat előre is köszönöm
Itt van a hozzászólás, egy oldallal visszább: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1747501.html#1747501
Ha ezzel nem működik, akkor marad az USB-ILDA vezérlő.
Nos megnéztem először is a típust, ILDA RB25. Becsatlakoztattam a vezérlőt galvo, lézer nélkül. A gépemnek jeleznie kell ha csatlakoztatom a nyomtató portra? Vagy rakjam rá a galvot és úgy teszt?
Tudom, eléggé butus kérdés de még nagyon új ez nekem és nem akarom elrontani hamár ilyen borsos az ára ;')
A nyomtatóport nem plug and play port, szóval a gép semmit nem fog jelezni, ha rácsatlakozatsz valamit és azt sem fogja tudni, hogy mit csatlakoztattál rá.
Tehát csak úgy tudod lepróbálni, ha ráteszed a lézert és a galvot. Elrontani nem tudod, mert ha esetleg nyomtatást adnál is ki rá, ugyanúgy elkezdene működni, csak mindenféle összevissza felvillanás és krix-krax ábra lenne az eredménye. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2015
Üdv olyan kérdésem lenne illetve a véleményeteket kérném ki hogy van ez a ufo led lámpa Bővebben: Link ehez a led kivezetések végéhez egy-egy áram generátort és a végére egy egy lézer dióda majd a galvo motorok . Szerintetek mennyire lenne látványos érdemes lenne belekezdeni ?
Első sorba ilyen olcsó pici kínai piros lézerekkel gondoltam majd színesbe meg építeni az egészet . 8-at vezérlene meg igaz lehet hogy kicsit sok lenne mondjuk mindenből 2 1-1 zöld majd 1-1 piros 1-1 , sárga, 1-1 kék A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2015
Szia. Ha már ennyi pénzt szeretnél elkölteni rá, akkor inkább valami komolyabb dologban gondolkodj.
Ha lézer pointerből kiszedett modulokat használom akkor kb 15 ezerből megvanak a lézerek .
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2015
Ahogy írtad galvokat is be akarsz építeni. Az kb. 20 ezer körül indul. Vagy azt is építed? mert akkor valamivel olcsóbb. Azokat valamilyen jellel meg is kell hajtani. Mert a lézerek egyelőre csak villognak a ledek helyén.
Meg van és dmx es is . Szóval a lézer réssze kellene már csak .
Ja, akkor így egyszerűbb Össze akarod keverni a sugarakat vagy különállóan világítanak majd?
Önállóan szeretném hogy minél nagyobb teret fedjen be
Szervusz tybord!
A képeid alapján én is pont ilyen meghajtó panellal rendelkezem, viszont nem találtam hozzá se leírást, se bekötést. A panelen lévő felirat: SCAN2000.PCB Ha megkérlek tudnál nekem küldeni egy adatlapot vagy egy lábkiosztást mondani? Ameddig eljutottam, azt felírtam a mellékelt fotókra. Előre is köszönöm a segítséget.
Szia mellékelem a képeket ez alapján kell bekötni, mert eredetileg volt rajta egy dmx kártya, és annak a tüskéi vannak kivezetve.
Az X,Y bemenetek mínusz oldalát és a gnd-t ösze kel kötni mert különben gerjedni fog a galvó. Üdv Tybord
Sziasztok!
Segitségre lenne szügségem. Létezik e olyan program PC re amibe pl betöltök mp3-at és vannak beépített ábrák amiket a zene ütemére tudnám kivetíteni LPT dac om van. RGB lézer scannerrel. Mint pl a gyári lézershow panele csak ez programban PC-n. Előre is köszönöm.
Létezik nem egy. Pénztárcádon múlik, hogy melyiket veszed meg. De érdemes megnézni, hogy a DAC-odat kezeli-e a program.
Az olcsóbbak közül a Spaghetti Laser Showt ismerem és az iShowt. Előbbit ajánlanám, egész korrekt szoftver és több eszközt is kezel. Az iSow pedig inkább egy olyan külföldi nyaraláshoz hasonlítható, amihez a repülőt is te építed meg. Ha nem csak hobbiból szeretnéd csinálni, hanem komolyabb távlati terveid is vannak, akkor legjobb választás a Pangolin QuickShow. Saját DAC-cal adják, nem hiszem, hogy más DAC-ot támogatna. Érdemes hivatalos viszonteladótól beszerezni, különben rengeteg támogatástól esel el, ami kezdetben óriási segítség is egyben.
Köszönöm a válaszod.
Nincs komolyabb tervem belső alkalmazásra készült zárt körű rendezvényekre. A mambában találtam egy winamp kezelő részt ha bekapcsolod bejön a winamp az nem valami hasonló külső vezérlés lenne ? A másik probláműm az hogy a ha elindítom a kivetítést a kék szín nem akar teljesen kikapcsolni és kékkel látszanak szaggatott vonallal az átkötések mintha a kék áramgenerátorának nem volna elég gyors a vezérlése de csak a kéknél ezt nem tudom mitől van . A szupepe féle áramgenerátort használom lehet hogy a kékhez valami gyorsabb fet kellene a végére ? ez jellemzőbb erre a 445 nanométeresre régen a 405 nél ugyanezzel az áramgenerátor felépítéssel nem csinálta.
Sziasztok !
Tudom ez adás vétel kategóriába tartozik de ha nem hírdetnek soha nem tudom meg ha itt nem kérdezek rá. Épít valaki mamba driverrel USB dacot ? Vevő lennék rá. Illene lecserélnem az LPT dac-ot.
Szia!
Nekem 90%-ban kész van egy hangkártyás DAC a mambához. Már csak egy nyákot kellene építeni, hogy a jelszintek megfelelőek legyenek. Hangkártyával együtt olyan 5ezer forintból megvan az egész cucc.
Szieva kolléga!
Hangkártyával oldod meg ? Milyen hangkártyát használsz ? gondolom az 5.1 minimum hogy tudd kezelni a 3 színt meg a galvókat. nekem van egy pár darab sb live is az jó lenne ? Megnézném hogyan múködik.
Szia!
Ebayról rendeltem a hangkártyát, ilyet: Bővebben: Link Jó kenne az SB live, ha 5.1. Én azért választottam a linken látható hangkarit, mert könnyen ki lehet szedni a csatoló kondikat a kimenetről. Én is szeretném kipróbálni, sajnos még csak szkópon sikerült, most nincs lézershow-m. A DLL-t én írtam a mambához, lehet még kicsit finomítani kell rajta, de működik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |