Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   150 / 579
(#) küzmös Gergely válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Szia! Igen,de égés nem volt rajta és mérve is jó.. igy hagytam benne.. majd elővettem a Kékest és azt is megcsináltam.. majd megint elővettem,és keztem előlről,mert nyugtalanitott.
(#) Malfox hozzászólása Márc 20, 2011 /

Meggyütt' az új szerzeményem: Tandberg 923 1966-67-ben gyártott elég ritka orsós magnó. Cseppet rozsdás és a gumi alkatrészeinek is kakukk. A hangja hihetetlen jó még így is!! Felteszem a felújítás előtti fotókat:
(#) dollerakos hozzászólása Márc 20, 2011 /

Üdv!

Van valakinek ilyen Orion emblémája? (Kép) Nekem 4 db-ra lenne szükségem. Vagy esetleg tud valaki ilyet készíteni, utángyártani? (Orion HS 40-esre kellene.) Köszi.
(#) MrBrown válasza Malfox hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Szia,
35-ért megkaphatod a csodálatos állapotú párját a Szentkirályi utcai használtcikk kereskedésben
Egyébként csoda darab, ha sztereó lenne megvenném a duplájáért is :yes:
(#) Malfox válasza MrBrown hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

A felújítása ennek kb még 8 ezer Ft-be kerül, mono magnóból van még egy Erkelem, csak azt nem akarnám nyúzni, a Tandbergnek egyébként is jobb hangja van.Stereoból meg van egy Revox F36, egy A77 és egy STM 310. Üdv
(#) Malfox válasza Malfox hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Képek:
(#) Gafly válasza Malfox hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Az STM az nem semmi, de minek kellett össze ennyire összefirkálni?
(#) Malfox válasza Gafly hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Kérdezd az előző tulaját Ez olyan augusztusban lesz felújítva, Telefunken M15A vagy M5C panelekkel fogom szerelni.Maga a futómű nagyon pröcíz' , érdemes egy jobb elektronikával használni.

Annó nekem is meggyűlt a bajom egy STM-el.
1.) Valaki már belebarmolt, a hátsó nagy 19/38 szalagsebesség kapcsolóba beleejtett egy jó nagy cinpacnit...
2.) Kilopta a csévélőmotort vezérlő mágneses erősítőt. Gondolom hangos "Hú mekkora trafó kiáltások" közepedte
A többi már kismiska volt.
A mechanika meg "pöpec", csak cipelni ne kellene

Azaz! Csak, hogy lásd mennyire vállalkozó szellemű vagyok:

Az már csak hab a tetején hogy a gombok reed relék és a szalagfeszítés érzékelője pedig forgókondi volt, de ha jól látom ez is hasonló
Mielőtt megkérdezed, doksim nincs hozzá és az ML cuccokhoz (katonai vonala is lévén a cégnek) nem nagyon forog közkézen, sajnos...

Szerencsére nekem minden doksim megvan a 210-hez és a 310-hez is. A 310-nek mostanában elég sok zűrje volt, nagyon nagy hasznát vettem a szervízkönyvnek.
(#) Gafly válasza Malfox hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Hát akkor már csak a nyálcsorgatás marad, meg majd a képek nézegetése
Mellesleg tehetnél majd fel képeket ahogyan szeded szét meg össze, mert ez azért azt leszámitva kicsit öregecske, de komoly okulás tárgya lehet.
Majdnem mondtam hogy esetleg elhozhatod az audiophil-re
(#) Gőzgépész hozzászólása Márc 24, 2011 /

Tisztelt Tagtársak...
Először is bocsánatot kérek, hogy ebben a rovatban teszem közzé legújabb szerzeményemet, de itt vagyok otthon és itt ismernek.Itt szeretnék köszönetet mondani Gafly kollégánknak aki az egészet el indította azzal,hogy a két alapvető alkatrészt adta, Hatvanasjocónak,hogy tanácsaival segítette, és legfőképpen Sz_ferkónak aki sok alkatrésszel és türelmes tanítással lehetővé tette, hogy bejelentsem:KÉSZ A CSÖVES rádióm.Kb. 60 évet vártam erre!
A készülék jól működik,habár nem egy csúcs super,de jó hangerővel és tisztán szól.A doboz és az elrendezés,saját munka a tervrajzot Sz_ferkó adta.
Néhány kép.
(#) gkari válasza Gőzgépész hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

Gratula! Ebből csinálhatnál egy cikket is, komplett kapcs.rajz, tekercsadatok "tok-vonó" stb.!
Üdv!
(#) hatvanasjocó válasza Gőzgépész hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

Hadd legyek én aki először gratulál! Remek, igényes munka! Érzem az örömöd amikor először megszólalt. Tedd majd fel a kapcsolási rajzát is. A moderátorok elnézését kérem én is és kérem, hogy a hozzáillő topikba is töltsék fel!
(#) hatvanasjocó válasza gkari hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

Hát beelőztél!
(#) sz_ferko válasza Gőzgépész hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

Kedves Tibi bácsi!
Bár kommunikálunk privat, néhány gondolattal jelentkezem itt a fórumon is. Gratulálok a szépen elkészített készülékhez. A felhasznált telepes csövekkel és stilusában tényleg " múzeális" hatású. Olyan mint egy gyári. Munkádban számomra példaértékű a kitartás és a komplettre szerelés. A stabil mechanikus szerelés stabil elektronikus működést is feltételez. Köszönet a hozzászólásért amely engem is ösztönöz arra, hogy készítsek valami hasonlót kompletten.
Üdvözlettel, sz_f
(#) cruisher válasza Malfox hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

Ezek GX-4000 fejek??
(#) Janó bácsi válasza Gőzgépész hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Kedves kolléga, Nem kell bocsánatot kérni, ez a rovat erre való gondolom. A szerkezet tényleg nagyon szépre sikerült, én is csak gratulálni tudok. Persze mint a többiek én is szeretnék róla egy kicsit bővebb leírást, a gyártásnál felmerült problémákkal, esetleg rajzzal, tekercsadatokkal stb. Mégegyszer gratula.
(#) Gőzgépész válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Tisztelt Janóbácsi..
A bocsánatkérés a detektoros rovatnak szólt, mert én eddig ott voltam és a csöves téma ott esetleg idegen.A moderátor tette át ide a hozzászólást, de úgy látom itt is jó helyem lesz.Köszönöm, ha befogadtok.
A bővebb ismertetésre rövidesen sort kerítek.
Mindenkinek köszönöm az elismerést,igencsak JÓL ESETT.
(#) Malfox válasza cruisher hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Azok, kéred őket? ))
(#) Tomi94 hozzászólása Márc 27, 2011 /

Üdv mindenkinek!
A napokban hozzám került egy régi Hebros 300 L típusú elektromos írógép, megkímélt állapotban, dobozával együtt. Úgy tűnik, működőképes is, mert amikor bekapcsoltam, halványan, de lehetett vele írni, aztán egy billentyű lenyomására elakadt, a hangjából ítélve csúszik benne valamilyen ékszíj. Van ennek most muzeális értéke, régiségnek számít-e már? Kb. 25-30 éves lehet szerintem. Csináltam róla néhány képet is, bár elég életlenek, mert rossz a fényképezőgépem (szobában nem működik az autofókusza)
(#) remington hozzászólása Márc 27, 2011 /

Nem tudom szabad e így beilleszteni hivatkozást, remélem. Nem reklám, azért raktam fel hogy milyen áron mennyire szép régi rádió lakik vaterán! Bár lenne rávalóm per pill

Bővebben: Link
(#) habilami válasza remington hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Itt van egy Telefunken 3000-ért, csak egy forgatógomb, egy embléma és egy kis csőátalakítás kell neki:

Telefunken

Bár lehet, hogy mindjárt leütik.
(#) zolika60 válasza Tomi94 hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Szerintem nem sokat ér. Tedd el még 20-30 évre, hátha felmegy az ára.
(#) Janó bácsi válasza habilami hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Már elvittem volna, de ez is csak személyes átvételt tesz lehetővé, én meg nem utazom érte annyit. Vegyék csak meg a Pestiek.Üdv.
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Már el is vitték
(#) remington válasza habilami hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Elvitték, szép darabnak tűnt.
(#) kisgeri válasza remington hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Ráadásul a leírással ellentétben a varázsszem is benne volt, csak le volt esve az aljára.
Következő: »»   150 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem