Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Szia! Igen,de égés nem volt rajta és mérve is jó.. igy hagytam benne.. majd elővettem a Kékest és azt is megcsináltam.. majd megint elővettem,és keztem előlről,mert nyugtalanitott.
![]()
Meggyütt' az új szerzeményem: Tandberg 923 1966-67-ben gyártott elég ritka orsós magnó. Cseppet rozsdás és a gumi alkatrészeinek is kakukk. A hangja hihetetlen jó még így is!! Felteszem a felújítás előtti fotókat:
Üdv!
Van valakinek ilyen Orion emblémája? (Kép) Nekem 4 db-ra lenne szükségem. Vagy esetleg tud valaki ilyet készíteni, utángyártani? (Orion HS 40-esre kellene.) Köszi.
Szia,
35-ért megkaphatod a csodálatos állapotú párját a Szentkirályi utcai használtcikk kereskedésben ![]() Egyébként csoda darab, ha sztereó lenne megvenném a duplájáért is :yes:
A felújítása ennek kb még 8 ezer Ft-be kerül, mono magnóból van még egy Erkelem, csak azt nem akarnám nyúzni, a Tandbergnek egyébként is jobb hangja van.Stereoból meg van egy Revox F36, egy A77 és egy STM 310. Üdv
Képek:
Az STM az nem semmi, de minek kellett össze ennyire összefirkálni?
Kérdezd az előző tulaját
![]()
Annó nekem is meggyűlt a bajom egy STM-el.
1.) Valaki már belebarmolt, a hátsó nagy 19/38 szalagsebesség kapcsolóba beleejtett egy jó nagy cinpacnit... 2.) Kilopta a csévélőmotort vezérlő mágneses erősítőt. Gondolom hangos "Hú mekkora trafó kiáltások" közepedte ![]() A többi már kismiska volt. A mechanika meg "pöpec", csak cipelni ne kellene ![]()
Azaz! Csak, hogy lásd mennyire vállalkozó szellemű vagyok:
Az már csak hab a tetején hogy a gombok reed relék és a szalagfeszítés érzékelője pedig forgókondi volt, de ha jól látom ez is hasonló
![]() Mielőtt megkérdezed, doksim nincs hozzá és az ML cuccokhoz (katonai vonala is lévén a cégnek) nem nagyon forog közkézen, sajnos...
Szerencsére nekem minden doksim megvan a 210-hez és a 310-hez is. A 310-nek mostanában elég sok zűrje volt, nagyon nagy hasznát vettem a szervízkönyvnek.
Hát akkor már csak a nyálcsorgatás marad, meg majd a képek nézegetése
![]() Mellesleg tehetnél majd fel képeket ahogyan szeded szét meg össze, mert ez azért azt leszámitva kicsit öregecske, de komoly okulás tárgya lehet. Majdnem mondtam hogy esetleg elhozhatod az audiophil-re ![]()
Tisztelt Tagtársak...
Először is bocsánatot kérek, hogy ebben a rovatban teszem közzé legújabb szerzeményemet, de itt vagyok otthon és itt ismernek.Itt szeretnék köszönetet mondani Gafly kollégánknak aki az egészet el indította azzal,hogy a két alapvető alkatrészt adta, Hatvanasjocónak,hogy tanácsaival segítette, és legfőképpen Sz_ferkónak aki sok alkatrésszel és türelmes tanítással lehetővé tette, hogy bejelentsem:KÉSZ A CSÖVES rádióm.Kb. 60 évet vártam erre! A készülék jól működik,habár nem egy csúcs super,de jó hangerővel és tisztán szól.A doboz és az elrendezés,saját munka a tervrajzot Sz_ferkó adta. Néhány kép.
Gratula! Ebből csinálhatnál egy cikket is, komplett kapcs.rajz, tekercsadatok "tok-vonó" stb.!
Üdv!
Hadd legyek én aki először gratulál! Remek, igényes munka! Érzem az örömöd amikor először megszólalt. Tedd majd fel a kapcsolási rajzát is. A moderátorok elnézését kérem én is és kérem, hogy a hozzáillő topikba is töltsék fel!
Hát beelőztél!
Kedves Tibi bácsi!
Bár kommunikálunk privat, néhány gondolattal jelentkezem itt a fórumon is. Gratulálok a szépen elkészített készülékhez. A felhasznált telepes csövekkel és stilusában tényleg " múzeális" hatású. Olyan mint egy gyári. Munkádban számomra példaértékű a kitartás és a komplettre szerelés. A stabil mechanikus szerelés stabil elektronikus működést is feltételez. Köszönet a hozzászólásért amely engem is ösztönöz arra, hogy készítsek valami hasonlót kompletten. Üdvözlettel, sz_f
Kedves kolléga, Nem kell bocsánatot kérni, ez a rovat erre való gondolom. A szerkezet tényleg nagyon szépre sikerült, én is csak gratulálni tudok. Persze mint a többiek én is szeretnék róla egy kicsit bővebb leírást, a gyártásnál felmerült problémákkal, esetleg rajzzal, tekercsadatokkal stb. Mégegyszer gratula.
Tisztelt Janóbácsi..
A bocsánatkérés a detektoros rovatnak szólt, mert én eddig ott voltam és a csöves téma ott esetleg idegen.A moderátor tette át ide a hozzászólást, de úgy látom itt is jó helyem lesz.Köszönöm, ha befogadtok. A bővebb ismertetésre rövidesen sort kerítek. Mindenkinek köszönöm az elismerést,igencsak JÓL ESETT.
Üdv mindenkinek!
A napokban hozzám került egy régi Hebros 300 L típusú elektromos írógép, megkímélt állapotban, dobozával együtt. Úgy tűnik, működőképes is, mert amikor bekapcsoltam, halványan, de lehetett vele írni, aztán egy billentyű lenyomására elakadt, a hangjából ítélve csúszik benne valamilyen ékszíj. Van ennek most muzeális értéke, régiségnek számít-e már? Kb. 25-30 éves lehet szerintem. Csináltam róla néhány képet is, bár elég életlenek, mert rossz a fényképezőgépem (szobában nem működik az autofókusza)
Nem tudom szabad e így beilleszteni hivatkozást, remélem. Nem reklám, azért raktam fel hogy milyen áron mennyire szép régi rádió lakik vaterán! Bár lenne rávalóm per pill
![]() Bővebben: Link ![]()
Itt van egy Telefunken 3000-ért, csak egy forgatógomb, egy embléma és egy kis csőátalakítás kell neki:
Telefunken Bár lehet, hogy mindjárt leütik.
Szerintem nem sokat ér. Tedd el még 20-30 évre, hátha felmegy az ára.
![]()
Már elvittem volna, de ez is csak személyes átvételt tesz lehetővé, én meg nem utazom érte annyit. Vegyék csak meg a Pestiek.Üdv.
Már el is vitték
|
Bejelentkezés
Hirdetés |