Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Az való bele. Az enyémben is volt ilyen gond, én kiváltottam két újjal (47µF/400V), ahogy a képen is látható.
A gyári 47 mikrofarádos az új 50 mikro. Az nem gond?
Elegánsabb, ha a régi elkót szétbontva annak házába építed be a kisebb, modern elkókat. Ebben a topikban a képek közt keresgélve megtalálod a módját.
Ha megnézed a gyári házát azon is olyan %-os tűrés van ami ezt simán megengedi. Nem lesz gond. Legalábbis az enyémen +50% -20% volt a tűrés.
Hogy ez eddig nem jutott eszembe! Zseni vagy! Köszi!
Minek ehhez transmitter? Ha tűrhetően veszi a "Kossuth"-ot, akkor lehet, hogy pár m.-nyi antennával mást is. Bizonyosan ráférne egy behangolás is-ami szignál nélkül sem lehetetlen(pl."varázspálcával"), bár azzal az igazi, lehet akár jobb is,mint újkorában!
FM-et akkor sem fog venni, vagy tévedek? Vagy gondoltam esetleg mp3-ra is. Csak egy olyan áramkör ami egy line bemenetet szór egy adott AM sávon.
Azt nem árt tudnod, hogy mindennemű adó építése engedélyhez kötött. De ha csinálsz egy KH sávban működő oszcillátort, és a tápját úgy oldod meg, hogy pl. egy áteresztő tranzisztoron keresztül kapja, akkor az áteresztő tranzisztor bázisára vezetett hangfreki AM modulálni fogja. Ez az anód moduláció. Előállíthatod még, ha az oszcillátor kollektor körébe egy zsebrádió kimenő trafót teszel, és így csatolod a hangfrekit.
Ha még mindig a T528-ról van szó,akkor a megoldás egyszerűbb,mint hinnéd(merthogy ez a rábigó FM-et is tud-OIRT norma szerint). Vakerán 1600.-Ft-ért hirdetnek OIRT-CCIR adaptert, ezt építsd be,a tápfesz megoldható a fűtőfeszből-"oszt jónapot!". Néhány oldallal korábban egy hsz.-emben képekkel is ott van!Persze, nem árt az FM-KF-eket is jól behangolni!
Bocs a belevauért, de a 528-as CCIR-sávos eredetileg
Nekem is olyan, a leírása szerint is az. Ha áthangolták, szívás.
Igazából nem a T528G-ről van szó, mert azt szeretném majd eladni amint kész a restaurálás. A T328-at szeretném megtartani. Sajnos mindkét készüléknek nincs hely, és a T328 tatámé volt, azt nem adnám el. Viszont ez a konverter nagyon jól hangzik, sikerült is megtalálnom vakerán. Köszi!
Tudom, hogy illegális, de nekem elég lenne fél méteres hatótáv is. Mondjuk ahogy nézem és olvasom, ez sokkal bonyolultabb az én tudásomnak, mint hittem. Majd néhanéha hallgatok Kossuthot, és kész.
Ebben az esetben csak az a kérdés, hogy a sáv melyik részét akarja hallgatni,mert az akkori CCIR keskenyebb volt,mint a mai.
Most néztem rá a T328 adatlapra. 6-18MHz az még a konverter tartományában sincs benne... Viszont van Pickup bemenet. Az mennyire tudja megemészteni a Line jelet?
Keskenyebb volt, ja. 100MHz a teteje. A 100,3 még bejön, meg valami még fölötte.
Én mostanság vakarózom a szélesítésén. Szereztem egy csöves FM-tunert, ami a T528-ban is van. De hasonló van az Orionokban is, külön dobozka, a csöve ugyanúgy ECC85, a kapcsolás se más, mert minek fejlesszenek másikat, ha ez is tökéletes. Ezen szeretnék kísérletezni. A gondom a mérés, mert a szkópom a 100MHz-et már alig viszi. Mondjuk tán elegendő a 10,7MHz-et figyelni a kimeneten, ha megvan és a szignál jele is rajta, akkor pöpec.
Ebben az esetben végy egy kicsibb tranyás rádiót, és annak az FM részét beépíted, úgy, hogy PU-állásban kap tápot, és adja a demodulált jelet a PU-bemenetre. A transzmitteres megoldás csak erős (főleg hang-)minőségi kompromisszumokkal lehetséges.
Sajnos Kossuthot már nem hallgathatsz, megszűnt, MR1 van helyette.
Pontosabban MR1 Kossuth rádió
Egy FM szignál nélkül szerintem nem fog menni,ill. némi sávszélességnövekedést-az érzékenység rovására el lehet érni(nekem nem sikerült,úgy látszik,hogy a fizika tudja a fizikát, én nem mindig),de az egészet biztos, hogy nem.
FM-szignálom van
Hát próbálkozni lehet. Ha a tranzisztorossal megy az átfogás, akkor a csövest tán lehet még reszelni, nem? Szerintem eredetileg nem is akartak nagyobb sávszélességet, mert a CCIR-1 sáv csak 87,5-100 MHz. Később jött a szélesebb tartomány definiálás.
Üdv! Szereztem még egy rádiót: http://www.vatera.hu/telefongyar_a_325_typ_radio_1534749896.html
remélem szombaton át tudom venni és nem szól bele az előre jósolt nagy hóesés.. Első ránézésre nem lesz egyszerű rendbe rakni.
Hát tényleg romos,de nem lehetetlen.A gombokat nehezebb lesz beszerezni. Más téma:Az előbbiekkel kapcsolatban szerencsés vagyok mert van egy körting osló rádióm 1964-ből (egyenesen németországból hozta le ismerős) ez gyárilag fogja az urh-t 88-105-ig. tehát lehet rajta halgatni a neo fm-et,csabarádiót egy egyebeket. nem túl hangosan de halhatóan.(tehát a szobában kell maradni)
Üdv! Ha az eleje nekem szólt akkor igen nem lesz egyszerű. Hál istennek nem ez az első készülék amin dolgozok így ha nem is sokkal de némi tapasztalattal már rendelkezem. Majd teszek fel hirdetést hogy gombokat keresek hozzá meg hátlapot. Remélem a hullámváltó nincs szétrohadva.
Sziasztok.A terta t422g-rádiómba kicseréltem az ELKO-t,mossább nem búg,halkan susmorog mint mikor egy rádiót üres álomásra tekeri az ember.A varázsszem teljesen zöld mindig mitha állomáson lenne,de semmit nem tudok befogni vele.Mi lehet még rosssz benne?
Sziasztok!
Sikerült szereznem egy aranyos kis csövet (jó, nem 1et ), gondoltam megosztom veletek. A típusa EZ10A ill. EZ10B, ELESTA gyártmány. Az első képen egy (feltehetően) E88CC mellett látható. Aranyos pici dekatron, eddig még nem láttam ekkorát. Két kérdés vele kapcsolatban, elsőként tudtok egy jó leírást a dekatronokról? Amit neten eddig találtam, picit ködös, bár a semminél jobb. Másik, hogy mint a képen látszik a foglalata elég egyedi, esetleg ha van valamelyikőtöknek és megválna tőle érdekelne. Alternatíva is érdekel, láttam olyan képeket, ahol ilyen precíziós IC foglalat szerűségekbe tuszkolták bele, viszont ilyen belső átmérővel nem tudom miből lehetne bontani.
Semmi vész, köszi, hogy megnézted. :worship:
Csak akad itt még segítőkész hobbista, aki régi tévékkel foglalkozik és hajlandó feltúrni a lomtárát egy-két felesleges képcsőcsatlékért.
Én IN4-es nixie csövekhez rendeltem ilyen tüskéket. Szerintem ezekhez is jó és nem drága. Az eladó nagyon korrekt, nekem 4nap alatt megérkezett, mert angliából küldi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |