Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   203 / 581
(#) Gafly válasza satlokk hozzászólására (») Feb 6, 2012 /

Pont a típus nem látszik a képen a fénylés miatt...
Gondolom rajz kellene majdan javításhoz, mert használni úgyis tudod
(#) (Felhasználó 20218) hozzászólása Feb 6, 2012 /

Amúgy ez egy kristály hangszedő, állítólag a piezo lap elöregedése miatt halk. Ezt nem lehet felújítani sehogy sem?
(#) satlokk válasza Gafly hozzászólására (») Feb 6, 2012 /

Szia!
Igen rajz,de leírás is jól jöhet néha,mert nem biztos,hogy minden funkcióját kitudja az ember használni. A tipusa:TYP 0MS
(#) BarnaPili hozzászólása Feb 6, 2012 /

Sziasztok!
Hozzájutottam két szalagos magnetofonhoz.Típus szerint a következők: BRG M8 Calypso,és BRG M11
Kérdésem.Mennyire számítanak ezek ritkaságnak,illetve különlegesnek? Mindkettő produkál életjeleket.
Csatolok pár képet is.
István
(#) Molnár Gergely hozzászólása Feb 6, 2012 /

Sziasztok.A néprádiómba elszált az elko,50+50uf os de nekem csak 100+100uf osak vannak belemerjem rakni?Műkődni fog vele,vagy tönkreteszi a rádiót?
(#) endrusz válasza satlokk hozzászólására (») Feb 6, 2012 /

Szia! Van pár darab,irtam PÜ-t
(#) kisgeri válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 6, 2012 /

Szia! BRG M11-esem volt valamikor, sajnos apró cafatokra szétbontottam még úgy tizenéve... Azóta is bánom... Mono magnó, ha jól tudom, ez volt az egyetlen olyan, ami egyszerre volt orsós és kazettás is. Véleményem szerint nem egy nagy durranás a minősége, de nosztalgiából ma is vadászom. Gratula hozzá!
(#) Janó bácsi válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Feb 6, 2012 /

Berakhatod helyette, annál is inkább, mert ha az is 30-40-éves, akkor már nincs 100uF. Viszont legalább 250-300Vos nak kell lennie!
(#) Molnár Gergely válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 6, 2012 /

Üdv. Köszönöm,az elkok 350-385voltosak és egy feketefehér esztamatból valók.
(#) CT-3 válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Feb 6, 2012 /

Nekem van ilyen hangszedöm,küldtem priv üzenetet is,keress meg ha érdekel,szivesen segitek.
Üdv
(#) Molnár Gergely válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Feb 6, 2012 /

És újra szól! Ez volt a harmadik meghibásodása 63 év alatt.Előszőr 1956-ban,majd 1988-ban és végűl most én nyúltam az elektronikájához.Ezeket még most is hallgatom de a mostani finomelektronikai cucok hol lesznek 50-60-év múlva.

Kép221.jpg

(#) Molnár Gergely hozzászólása Feb 6, 2012 /

Rádióvadászat közben néha más ritkaságok is előkerülnek mint ez a kodak junior 620-as fényképezőgép ami 1930-ból való és Kb 60 évet pihent egy rozoga szinbe besűjedve a főldbe.A belsely hihetetlen modon ép maradt csak a kűlselyét raktam kicsit rendbe és ha van film hozzá akár fotózni is lehet vele.
(#) zolika60 válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Feb 6, 2012 /

Szép, bár elég kevés elektronika van benne.
(#) Molnár Gergely válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 6, 2012 /

Ezt a rádióra,vagy fényképezőre értetted?
(#) zolika60 válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Feb 6, 2012 /

A fényképezőre. arra is válaszoltam. :yes:
(#) Molnár Gergely válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Hát igen nem sok van benne pontosabban nulla.Teljesen mehanikus.
(#) remington hozzászólása Feb 7, 2012 /

Sziasztok!
Régen jártam erre, mentségemre legyen szólva aludtak a régi rádiók.
Hoztam is fel egyet mert úgy emlékeztem tökéletesen működik, nem is csalódtam. Terta 328. Hátlap is megvan, a kapcsolója nem jó neki szerintem, mert hiába nyomom le a kikapcsoló gombot nem kapcsolja ki, varázsszem világít, skálégők szintén.
Ahhoz hogy a rövid és hosszú hullám jól szóljon mindenképp szükséges jól megépített udvari antenna ugye?
(#) (Felhasználó 20218) válasza remington hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Ilyenem nekem is van. Nagyapámtól örököltem. Az enyémben a varázsszem extra halvány, de már vettem újat csak még nincs benne. Ezen felül az egyetlen dolog amit csinál, hogy szép egyenletes hangon búg. Nemsokára végzek a T528G felújításával aztán sorra kerül ő is, teljes restaurálást kap.
Kívánok sok örömöt a hallgatásában!
(#) remington válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Köszi, legalább van a sok felújításra váró rádió közt egy ami tuti működik. Holnap megyek az Orion 122 dobozáért ami 1év után elkészült, majd rakok fel róla is képet. Ő egy bonyolultabb, s nehezebb eset lesz sajna

A te Terta 528G-d felújítani nem lehetett kis munka.
(#) gkari válasza remington hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Ha a rábigó rendben van(hullámváltó, KF,modulátor,oszcillátor) akkor elég kell legyen néhány m. antenna is.
(#) Janó bácsi válasza remington hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Ha a készülék egyébként rendben van, elég hozzá 8-10 m vezeték, vagy valami nagyobb fémtárgyhoz kell kötni, vízcsap, bojler, hűtő stb. Fontos megnézni, hogy az antenna csatoló, illetve a hálózattal összefüggő kondenzátorok nem vezetnek-e. Egyébként is a hálózati vezetéket cseréld ki, mert láthatóan balesetveszélyes.
Üdv.
(#) (Felhasználó 20218) válasza remington hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Igazából nagyon jó állapotban került hozzám. A dobozt szakemberrel lakkoztattam újra, én nem akartam elrontani. Azonkívül pár kondenzátort és a lemezjátszó motorját, az elhalványodott varázsszemet cseréltem és a valamikor SI diódára cserélt EZ80-as csövet állítottam vissza. A réz díszítések sidol-ozása az volt a legkeményebb meló.
(#) remington válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

A hálózati vezeték cserélve lesz "jóféle sufni"-ról. Az ördögbe.... teszteltem az orion 844 ugyan ilyen kicsi antennával szól minden hullámsávon (najó az sem tökéletes még) ez meg csak középhullám (Terta). Akkor hallgatok Kossuth-ot!
(#) remington hozzászólása Feb 7, 2012 /

Ti tudtok rövidhullámon üzemelő magyar nyelvű adót vagy adókat? Rövid hullámon befogtam valamit, de lehet hogy csak a rádió tréfál velem...
(#) kadarist válasza remington hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Szia!
Bár nem friss lista, de még mindig több magyar nyelvű AM rádióadás van közép és rövidhullámon. Az egyik legegzotikusabb a kínai rádió magyar nyelvű adása. Kínai Nemzetközi Rádió
(#) Janó bácsi hozzászólása Feb 8, 2012 /

Üdv mindenkinek. Ígéretemhez híven bemutatom az EV 56 végfok felújítását. Nem sokat kellett vele dolgozni, tisztítás, vezeték csere, kapcsoló pótlás, hál. trafó javítás, izzó, csere, csavarok pótlása, stb.
Megszólalt és egyéb alkatrész csere nélkül kb 7 W-ot ad ki 1 kHz-en, 10% torzítást megengedve, kb 10 W-ot. A csövek eredetiek, nem is tudnám pótolni őket, elég ritka típusok. ( 6J6, 50B5, ) A dobozt, és az előlapot nem fújtam le, az eredeti festés van rajta, egyenlőre nem tudom eldönteni, hogy hozzányúljak-e.
Következik felújításra a keverő része, arról is írok majd. Üdv.
(#) Vales válasza remington hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Üdv!

Nekem is van egy ilyenem, mitöbb Ő a Legkedvesebb Rádióm. Egy hosszú antennadrót az kell hozzá, hogy jó legyen a vétel.
(#) Gbudai hozzászólása Feb 8, 2012 /

Szervusztok!
Tudna nekem valaki segíteni RFT Meiningen tekercsek adataival? Megtekertem a hangoló tekercseket, 11 és 36 mikroH lettek. Ezek kb jó értékek??
Találtam 7MM-es ferritet is. Milyen hosszúra vágjam le (a Kádár könyvben -168 old. teteje- levő rajz szerint kb. a tekercs hosszának a fele)? Esetleg elég lenne-e csak 6mm-es ferritcső bele?
Előre is köszi minden infót!!
Ja, és tovabbra is kellene rajz (fotó) a mutatóról......
(#) remington hozzászólása Feb 8, 2012 /

Üdv!

Készen lett (igaz 1 évbe tartott) az orion 122 doboza, az alja s oldala cserélve, mert az előző elrohadt, természetesen tömör diófára, utána festve. A képen nagyon világos mert vakuzott, de ennél sokkal jobb színe van.
(#) (Felhasználó 20218) válasza remington hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Az igen, szépen visszahoztad a halálból! Gratulálok!
Következő: »»   203 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem