Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Kedves mindenki!
Sikerült szert tennem egy EMG-1343/C csővoltmérőre. Elvileg működik, gyakorlatilag meg még nem próbáltam. Azt szeretném kérdezni, hogy valakinek megvan a gépkönyve/kapcsolási rajza? Az Elektrotanyán néztem, ott valójában a 1341 van fönt rosszul elnevezve. Letöltöttem, de csalódnom kellett. Nem az, aminek látszik. A másik, ehhez kapcsolódó kérdésem, hogy valakinek esetleg van olyan csatlakozó dugója, mint ami ehhez a műszerhez kell? Azt remélni sem merem, hogy esetleg komplett mérőfejek akadnak-e? Köszönöm a segedelmet előre is! Üdv!
Próbáld meg ezt: Bővebben: Link
Kedves Janó bácsi!
Próbáltam már. De azzal a mütyürke képpel ("9.ábra"), ami így olvashatatlan, nem sokra megyek Próbáltam regisztrálni az oldalra, semmi reakció, bejelentkezni meg nem tudok, mert szerinte rossz a jelszó vagy a név. Azaz nem kerültem bele a pikszisbe. Így meg - az oldalon olvasottak szerint - egy csomó dologra nem vagyok jogosult, vagy nem érem el. Ezért gondoltam, hátha valakinek megvan használható formában. Azért köszönöm
Szia!
Ezt dobta gugli. Ha jól látom EMG 1343, hátha segít. Itt ni:EMG 1343 Esetleg írj az oldal gazdájának, hátha tud segíteni a pontos típus rajzával. u.i.: csak nem vaterán csípted meg?
Köszi!!
Néztem hanzi oldalát, de ezt hogyhogy nem találtam meg?? Kettő is van fönt, letöltöttem a képeket
Köszi, de most szólok, hogy téves a file elnevezése!
Az valójában az EMG-1341/E műszeré! (Az Elektrotanyán is ugyanez volt fent, szerencsére átnevezték, amikor szóltam).
De ott nyomtam rá, hogy hátha... aztán az ölembe pottyant
Szívesen, remélem segít.
Ezért vagyunk többen, valaki csak rátalál Pedig úgy megörültem hogy senki nem licitál rám, na majd legközelebb (legalább van időm babrálni az orsós magnóm )
Megmértem a buszter feszültséget 860v helyett 766, aztán átállítottam azt a bizonyos mágneses kört, egy kicsit feljebb, most már nem csattog, viszont kb. 2 perc működés után kiég az üvegbiztosíték, az R2 100ohmos ellenállás tűzforróvá melegszik, a sorkimenő meg szépen füstöl és olyan hangot ad, mint amikor a forró zsírba bedobjuk a krumplit ! Ennyit sikerült mert kifogytam a biztosítékokból.
Szia!
Ha leveszed a malomkereket a vasmagról, akkor is megmarad ez a hiba?
Szia! Hát az bizony nem jó.. zárlat van valahol. Az R2 100 ohm 20W (valszeg a nagy cementtel boritott ellenállás?) az áramkör elején.. Gondolom a közvetlenül előtte lévő B2 630mA-es bizti ég ki. Vizsgálni kell az előtte lévő összes elemet.. a nagy kondikat is.. 100u+100u/385V.. és a diódákat. A biztik csereberéjét,nagyobbra cserélgetését,és ,vagy "patkolását" felejsd el.. nem célravezető,és kárt is csinálhat. Elsőre próbáld meg amit kadarist javasolt,vedd le a malomkereket,és úgy rakd össze (csavarozd össze) a sorkimenőt,és a vasak közti légtartó müanyag darabkákról se feledkezz meg! Kerüljenek vissza a helyükre. Ha mégis elszóródna,mert megeshet,akkor egy papirdarabkával helyettesithető. Ha igy müködik a gép,vagyis van hangja,és beállnak a feszek,akkor valóban a malomkerék vacakol. ha igy sem stimmel akkor meg kell keresni a zárlatot.
A bizti kiégése előtt,nem figyelted a sorvégcsőveket? PY88 izzása biztosan primer tekercs zárlatra utal,bár ebben az esetben nem müködik egy percet sem a készülék,hanem a bekapcs után búg.. izzik a cső és repül a bizti.. A PL500-izzás malomkerék zárlatra utal általában,bár a PL izzhat mástól is pl:rácseéőfesz hiánya miatt.
Sziasztok!
A legújabb szerzeményem. Még nem kapcsoltam be, nem tudom, hogy működik e, de ha lesz időm kiderítem. Addig is gyönyörködöm benne.
Szép darab! Remélem sikerül működőképes állapotba hozni (Csak már nem lehet vele fogni semmit...)
Az igaz hogy Budapesten és környékékén augusztus 15.-én megszünt az MTV1 VHF-adása.. de máshonnan még adnak VHF-en.. pl:én itt Debrecenben az ilyen régi készülékek dobváltóján a (VHF)7-esen,kristály tisztán veszem az adást. Illetve még a románok is adnak VHF-en. De ha máshogyan nem megy,hát kell egy VHF demodulátor és úgy hajtja a gépet,vagy valamilyen másik külső jelet ad neki.
Most pl:az Euroviziós dalversenyt nézem egy, egy normás Orio70-en. Azért azon,mert zenei müsorrol lévén szó fontos a "hangzás" is. Valami iszonyat testes,és szuper hangja van!!
Hello! De valamelyik izzott, talán a PL, fel is figyeltem rá, hogy marhára világít, valszeg zárlat van. Akkor megpróbáljam azért leszedni a malomkereket?
Igen, szedd le a malomkereket. Az szokott zárlatba menni hosszú állás után, mert a műgyanta megszívja magát vízzel és leromlik a szigetelőképessége.
Hát igen.. valószinüleg.. egyre biztosabb hogy malomkerék zárlat. Vedd le és próbáld úgy. Amúgy lesz cseredarabod?
Köszönöm! Tegnap kerestem de nem találtam, pedig régi hirdetés! Meg is vettem! Köszönöm!
Szia! Ez az illető műszer doksija,remélem jó segitség lesz. üdv pali
Jó kis műszer szivesen elfogadnék én is egy ilyet.ÜDV!
Sziasztok!
Van egy átviteltechnikai szintmérőm már elégé muzeonális ,nem tudom ismeri-e valaki keresnék hozzá leírást és rajzot.Előre is köszönöm!
Sokáig kint pihent a pajtában a földön, úgyhogy ott biztos megszívta magát!
Sajnos nincs csere darabom, találtam még egy tv-t a lucerna alatt , de az már modern, nem csöves típusát nem néztem, valamilyen Videoton, színes.
Sziasztok! Alkatrész beszerzés problémám akadt, hátha tud valaki segíteni. Egy ismerősöm kért meg, hogy szerezzek a Supraphon GE080-as táskalemezjátszójába új hangszedőt (VK-051), miután megállapítottuk, hogy amiatt olyan nagyon halk. Napokig túrtam az interneten és találtam egy holland céget (Pick-upnaalden.nl) ahol a webshoplista szerint volt. Elutaltam a 24EURO-t érte 3napja és ma közli, hogy amúgy nincs mert elfogyott... ennyit a naprakész leltárról. Szóval az érdekel, hogy tud-e valaki valami lelőhelyet, mert az ismerősömnek elég fontos lenne, komoly érzelmi értékű családi örökség a lejátszó és egy nagy táska lemez is, amit szeretne hallgatni.
Köszönöm előre is! |
Bejelentkezés
Hirdetés |