Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   202 / 581
(#) _BiG_ válasza Puklee hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Köszönöm
(#) _BiG_ hozzászólása Feb 3, 2012 /

Kedves mindenki!

Sikerült szert tennem egy EMG-1343/C csővoltmérőre. Elvileg működik, gyakorlatilag meg még nem próbáltam.

Azt szeretném kérdezni, hogy valakinek megvan a gépkönyve/kapcsolási rajza? Az Elektrotanyán néztem, ott valójában a 1341 van fönt rosszul elnevezve.
Letöltöttem, de csalódnom kellett. Nem az, aminek látszik.

A másik, ehhez kapcsolódó kérdésem, hogy valakinek esetleg van olyan csatlakozó dugója, mint ami ehhez a műszerhez kell? Azt remélni sem merem, hogy esetleg komplett mérőfejek akadnak-e?
Köszönöm a segedelmet előre is! Üdv!
(#) Janó bácsi válasza _BiG_ hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Próbáld meg ezt: Bővebben: Link
(#) _BiG_ válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Kedves Janó bácsi!
Próbáltam már. De azzal a mütyürke képpel ("9.ábra"), ami így olvashatatlan, nem sokra megyek
Próbáltam regisztrálni az oldalra, semmi reakció, bejelentkezni meg nem tudok, mert szerinte rossz a jelszó vagy a név. Azaz nem kerültem bele a pikszisbe.
Így meg - az oldalon olvasottak szerint - egy csomó dologra nem vagyok jogosult, vagy nem érem el.

Ezért gondoltam, hátha valakinek megvan használható formában.
Azért köszönöm
(#) fegyvermester válasza _BiG_ hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Szia!

Ezt dobta gugli. Ha jól látom EMG 1343, hátha segít.
Itt ni:EMG 1343
Esetleg írj az oldal gazdájának, hátha tud segíteni a pontos típus rajzával.

u.i.: csak nem vaterán csípted meg?
(#) _BiG_ válasza fegyvermester hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Köszi!!

Néztem hanzi oldalát, de ezt hogyhogy nem találtam meg??
Kettő is van fönt, letöltöttem a képeket
(#) _BiG_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Köszi, de most szólok, hogy téves a file elnevezése!
Az valójában az EMG-1341/E műszeré!
(Az Elektrotanyán is ugyanez volt fent, szerencsére átnevezték, amikor szóltam).
(#) _BiG_ válasza fegyvermester hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

De ott nyomtam rá, hogy hátha... aztán az ölembe pottyant
(#) fegyvermester válasza _BiG_ hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Szívesen, remélem segít.

Ezért vagyunk többen, valaki csak rátalál

Pedig úgy megörültem hogy senki nem licitál rám, na majd legközelebb (legalább van időm babrálni az orsós magnóm )
(#) teknikus válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Megmértem a buszter feszültséget 860v helyett 766, aztán átállítottam azt a bizonyos mágneses kört, egy kicsit feljebb, most már nem csattog, viszont kb. 2 perc működés után kiég az üvegbiztosíték, az R2 100ohmos ellenállás tűzforróvá melegszik, a sorkimenő meg szépen füstöl és olyan hangot ad, mint amikor a forró zsírba bedobjuk a krumplit ! Ennyit sikerült mert kifogytam a biztosítékokból.
(#) kadarist válasza teknikus hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Szia!
Ha leveszed a malomkereket a vasmagról, akkor is megmarad ez a hiba?
(#) küzmös Gergely válasza teknikus hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Szia! Hát az bizony nem jó.. zárlat van valahol. Az R2 100 ohm 20W (valszeg a nagy cementtel boritott ellenállás?) az áramkör elején.. Gondolom a közvetlenül előtte lévő B2 630mA-es bizti ég ki. Vizsgálni kell az előtte lévő összes elemet.. a nagy kondikat is.. 100u+100u/385V.. és a diódákat. A biztik csereberéjét,nagyobbra cserélgetését,és ,vagy "patkolását" felejsd el.. nem célravezető,és kárt is csinálhat. Elsőre próbáld meg amit kadarist javasolt,vedd le a malomkereket,és úgy rakd össze (csavarozd össze) a sorkimenőt,és a vasak közti légtartó müanyag darabkákról se feledkezz meg! Kerüljenek vissza a helyükre. Ha mégis elszóródna,mert megeshet,akkor egy papirdarabkával helyettesithető. Ha igy müködik a gép,vagyis van hangja,és beállnak a feszek,akkor valóban a malomkerék vacakol. ha igy sem stimmel akkor meg kell keresni a zárlatot.
(#) küzmös Gergely válasza teknikus hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

A bizti kiégése előtt,nem figyelted a sorvégcsőveket? PY88 izzása biztosan primer tekercs zárlatra utal,bár ebben az esetben nem müködik egy percet sem a készülék,hanem a bekapcs után búg.. izzik a cső és repül a bizti.. A PL500-izzás malomkerék zárlatra utal általában,bár a PL izzhat mástól is pl:rácseéőfesz hiánya miatt.
(#) frecsko hozzászólása Feb 4, 2012 /

Sziasztok!
A legújabb szerzeményem. Még nem kapcsoltam be, nem tudom, hogy működik e, de ha lesz időm kiderítem.
Addig is gyönyörködöm benne.
(#) bmajor válasza frecsko hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Szép darab! Remélem sikerül működőképes állapotba hozni (Csak már nem lehet vele fogni semmit...)
(#) küzmös Gergely válasza bmajor hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Az igaz hogy Budapesten és környékékén augusztus 15.-én megszünt az MTV1 VHF-adása.. de máshonnan még adnak VHF-en.. pl:én itt Debrecenben az ilyen régi készülékek dobváltóján a (VHF)7-esen,kristály tisztán veszem az adást. Illetve még a románok is adnak VHF-en. De ha máshogyan nem megy,hát kell egy VHF demodulátor és úgy hajtja a gépet,vagy valamilyen másik külső jelet ad neki.
(#) küzmös Gergely válasza bmajor hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Most pl:az Euroviziós dalversenyt nézem egy, egy normás Orio70-en. Azért azon,mert zenei müsorrol lévén szó fontos a "hangzás" is. Valami iszonyat testes,és szuper hangja van!!
(#) teknikus válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Hello! De valamelyik izzott, talán a PL, fel is figyeltem rá, hogy marhára világít, valszeg zárlat van. Akkor megpróbáljam azért leszedni a malomkereket?
(#) kadarist válasza teknikus hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Igen, szedd le a malomkereket. Az szokott zárlatba menni hosszú állás után, mert a műgyanta megszívja magát vízzel és leromlik a szigetelőképessége.
(#) küzmös Gergely válasza teknikus hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Hát igen.. valószinüleg.. egyre biztosabb hogy malomkerék zárlat. Vedd le és próbáld úgy. Amúgy lesz cseredarabod?
(#) maci80 hozzászólása Feb 5, 2012 /

Sziasztok! Keresek AZ41 csövet! Qualiton AE211 forgatógombot.
(#) Janó bácsi válasza maci80 hozzászólására (») Feb 5, 2012 / 1

(#) maci80 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Köszönöm! Tegnap kerestem de nem találtam, pedig régi hirdetés! Meg is vettem! Köszönöm!
(#) endrusz válasza _BiG_ hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Szia! Ez az illető műszer doksija,remélem jó segitség lesz. üdv pali
(#) _BiG_ válasza endrusz hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Köszönöm! Tökéletes!
(#) satlokk válasza endrusz hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Jó kis műszer szivesen elfogadnék én is egy ilyet.ÜDV!
(#) satlokk hozzászólása Feb 5, 2012 /

Sziasztok!
Van egy átviteltechnikai szintmérőm már elégé muzeonális ,nem tudom ismeri-e valaki keresnék hozzá leírást és rajzot.Előre is köszönöm!
(#) teknikus válasza kadarist hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Sokáig kint pihent a pajtában a földön, úgyhogy ott biztos megszívta magát!
(#) teknikus válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Sajnos nincs csere darabom, találtam még egy tv-t a lucerna alatt , de az már modern, nem csöves típusát nem néztem, valamilyen Videoton, színes.
(#) (Felhasználó 20218) hozzászólása Feb 6, 2012 /

Sziasztok! Alkatrész beszerzés problémám akadt, hátha tud valaki segíteni. Egy ismerősöm kért meg, hogy szerezzek a Supraphon GE080-as táskalemezjátszójába új hangszedőt (VK-051), miután megállapítottuk, hogy amiatt olyan nagyon halk. Napokig túrtam az interneten és találtam egy holland céget (Pick-upnaalden.nl) ahol a webshoplista szerint volt. Elutaltam a 24EURO-t érte 3napja és ma közli, hogy amúgy nincs mert elfogyott... ennyit a naprakész leltárról. Szóval az érdekel, hogy tud-e valaki valami lelőhelyet, mert az ismerősömnek elég fontos lenne, komoly érzelmi értékű családi örökség a lejátszó és egy nagy táska lemez is, amit szeretne hallgatni.
Köszönöm előre is!
Következő: »»   202 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem