Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Kedves mindenki!
Sikerült szert tennem egy EMG-1343/C csővoltmérőre. Elvileg működik, gyakorlatilag meg még nem próbáltam. Azt szeretném kérdezni, hogy valakinek megvan a gépkönyve/kapcsolási rajza? Az Elektrotanyán néztem, ott valójában a 1341 van fönt rosszul elnevezve. Letöltöttem, de csalódnom kellett. Nem az, aminek látszik. A másik, ehhez kapcsolódó kérdésem, hogy valakinek esetleg van olyan csatlakozó dugója, mint ami ehhez a műszerhez kell? Azt remélni sem merem, hogy esetleg komplett mérőfejek akadnak-e? Köszönöm a segedelmet előre is! Üdv!
Próbáld meg ezt: Bővebben: Link
Kedves Janó bácsi!
Próbáltam már. De azzal a mütyürke képpel ("9.ábra"), ami így olvashatatlan, nem sokra megyek ![]() Próbáltam regisztrálni az oldalra, semmi reakció, bejelentkezni meg nem tudok, mert szerinte rossz a jelszó vagy a név. Azaz nem kerültem bele a pikszisbe. ![]() Így meg - az oldalon olvasottak szerint - egy csomó dologra nem vagyok jogosult, vagy nem érem el. Ezért gondoltam, hátha valakinek megvan használható formában. Azért köszönöm ![]()
Szia!
Ezt dobta gugli. Ha jól látom EMG 1343, hátha segít. Itt ni:EMG 1343 Esetleg írj az oldal gazdájának, hátha tud segíteni a pontos típus rajzával. u.i.: csak nem vaterán csípted meg?
Köszi!!
![]() Néztem hanzi oldalát, de ezt hogyhogy nem találtam meg?? Kettő is van fönt, letöltöttem a képeket ![]()
Köszi, de most szólok, hogy téves a file elnevezése!
Az valójában az EMG-1341/E műszeré! (Az Elektrotanyán is ugyanez volt fent, szerencsére átnevezték, amikor szóltam).
De ott nyomtam rá, hogy hátha... aztán az ölembe pottyant
![]()
Szívesen, remélem segít.
Ezért vagyunk többen, valaki csak rátalál ![]() Pedig úgy megörültem hogy senki nem licitál rám, na majd legközelebb ![]() ![]()
Megmértem a buszter feszültséget 860v helyett 766, aztán átállítottam azt a bizonyos mágneses kört, egy kicsit feljebb, most már nem csattog, viszont kb. 2 perc működés után kiég az üvegbiztosíték, az R2 100ohmos ellenállás tűzforróvá melegszik, a sorkimenő meg szépen füstöl és olyan hangot ad, mint amikor a forró zsírba bedobjuk a krumplit
![]()
Szia!
Ha leveszed a malomkereket a vasmagról, akkor is megmarad ez a hiba?
Szia! Hát az bizony nem jó.. zárlat van valahol. Az R2 100 ohm 20W (valszeg a nagy cementtel boritott ellenállás?) az áramkör elején.. Gondolom a közvetlenül előtte lévő B2 630mA-es bizti ég ki. Vizsgálni kell az előtte lévő összes elemet.. a nagy kondikat is.. 100u+100u/385V.. és a diódákat. A biztik csereberéjét,nagyobbra cserélgetését,és ,vagy "patkolását" felejsd el.. nem célravezető,és kárt is csinálhat. Elsőre próbáld meg amit kadarist javasolt,vedd le a malomkereket,és úgy rakd össze (csavarozd össze) a sorkimenőt,és a vasak közti légtartó müanyag darabkákról se feledkezz meg! Kerüljenek vissza a helyükre. Ha mégis elszóródna,mert megeshet,akkor egy papirdarabkával helyettesithető. Ha igy müködik a gép,vagyis van hangja,és beállnak a feszek,akkor valóban a malomkerék vacakol. ha igy sem stimmel akkor meg kell keresni a zárlatot.
A bizti kiégése előtt,nem figyelted a sorvégcsőveket? PY88 izzása biztosan primer tekercs zárlatra utal,bár ebben az esetben nem müködik egy percet sem a készülék,hanem a bekapcs után búg.. izzik a cső és repül a bizti.. A PL500-izzás malomkerék zárlatra utal általában,bár a PL izzhat mástól is pl:rácseéőfesz hiánya miatt.
Sziasztok!
A legújabb szerzeményem. Még nem kapcsoltam be, nem tudom, hogy működik e, de ha lesz időm kiderítem. Addig is gyönyörködöm benne.
Szép darab! Remélem sikerül működőképes állapotba hozni
![]()
Az igaz hogy Budapesten és környékékén augusztus 15.-én megszünt az MTV1 VHF-adása.. de máshonnan még adnak VHF-en.. pl:én itt Debrecenben az ilyen régi készülékek dobváltóján a (VHF)7-esen,kristály tisztán veszem az adást. Illetve még a románok is adnak VHF-en.
![]()
Most pl:az Euroviziós dalversenyt nézem egy, egy normás Orio70-en. Azért azon,mert zenei müsorrol lévén szó fontos a "hangzás" is. Valami iszonyat testes,és szuper hangja van!!
![]()
Hello! De valamelyik izzott, talán a PL, fel is figyeltem rá, hogy marhára világít, valszeg zárlat van. Akkor megpróbáljam azért leszedni a malomkereket?
Igen, szedd le a malomkereket. Az szokott zárlatba menni hosszú állás után, mert a műgyanta megszívja magát vízzel és leromlik a szigetelőképessége.
Hát igen.. valószinüleg.. egyre biztosabb hogy malomkerék zárlat. Vedd le és próbáld úgy. Amúgy lesz cseredarabod?
![]()
Köszönöm!
![]()
Szia! Ez az illető műszer doksija,remélem jó segitség lesz. üdv pali
Jó kis műszer szivesen elfogadnék én is egy ilyet.ÜDV!
Sziasztok!
Van egy átviteltechnikai szintmérőm már elégé muzeonális ,nem tudom ismeri-e valaki keresnék hozzá leírást és rajzot.Előre is köszönöm!
Sokáig kint pihent a pajtában a földön, úgyhogy ott biztos megszívta magát!
Sajnos nincs csere darabom, találtam még egy tv-t a lucerna alatt
![]()
Sziasztok! Alkatrész beszerzés problémám akadt, hátha tud valaki segíteni. Egy ismerősöm kért meg, hogy szerezzek a Supraphon GE080-as táskalemezjátszójába új hangszedőt (VK-051), miután megállapítottuk, hogy amiatt olyan nagyon halk. Napokig túrtam az interneten és találtam egy holland céget (Pick-upnaalden.nl) ahol a webshoplista szerint volt. Elutaltam a 24EURO-t érte 3napja és ma közli, hogy amúgy nincs mert elfogyott... ennyit a naprakész leltárról. Szóval az érdekel, hogy tud-e valaki valami lelőhelyet, mert az ismerősömnek elég fontos lenne, komoly érzelmi értékű családi örökség a lejátszó és egy nagy táska lemez is, amit szeretne hallgatni.
Köszönöm előre is! |
Bejelentkezés
Hirdetés |